Hvordan bli kvitt fluer kjerringråd?

For å bli kvitt fluer, må du identifisere hvor de holder seg og hva tiltak som kan redusere antall fluer der. Noen ganger vil det være nok å rengjøre overflater grundig med et desinfiserende middel for å drepe fluer, mens andre ganger vil du trenger en mer aggressiv strategi, som innebærer bruk av insektmiddel.


Hvis du vil bli kvitt fluer uten bruk av insektmiddel, kan du prøve å sette ut et sted med et surt miljø. Fluene elsker et surt miljø, og det vil redusere antall fluer betraktelig.


Dette er kanskje ikke kjerringråd. Det er rett og slett noen triks som har fungert ypperlig for oss. Tidligere hadde vi flust av fluer på hytta – men nå er de vekk!

Hva blir fluer tiltrukket av?

vet du hva som brukes for å lokke fluer

Det finnes mange teorier om hva som tiltrekker fluer, men ingen er helt sikre. Noen mener at lukten av mat eller kroppsvæsker kan tiltrekke dem, mens andre tror at de er tiltrukket av farge. Det er imidlertid vanskelig å bevise disse teoriene ettersom fluer flyr svært fort og ikke lar seg studere så godt.

Uansett er det klart at fluer er svært nyttige insekter som spiller en viktig rolle i naturen. De bidrar blant annet til å holde veksten i skogen under kontroll, og de kan også være med på å transportere pollen.

Hva dreper småfluer?

Det er ikke helt klart hva som dreper småfluer, men det er antatt at de drepes av lys, forurensning, varme og giftstoffer.

Småfluene kan leve under ulike forhold, så det er vanskelig å si hva som Trekker dem ut fra livet. Noen forskere mener at lyset kan være dødelig for småfluer siden de har dårlige øyne, mens andre hevder at giftstoffer eller forurensning gir småfluene en ulempe i kampen om å overleve.

Hvordan kommer fluer inn i huset?

Fluer kommer inn i huset på flere måter, blant annet gjennom åpen dør eller vindu, eller gjennom sprekker og revner i veggene eller taket.

Mange fluer kommer inn gjennom maten som vi spiser, særlig når den er lagret ute i friluft. Det er derfor viktig å holde maten tett lukket og oppbevart inne.

Du har kanskje fått med deg at det er flere fluer som sirkler rundt maten din om sommeren?
Det er en tydelig indikasjon på at fluer elsker mat og drikke.

Hvordan fjerne fluelarver?

Fluelarver kan fjernes ved hjelp av et insektsmiddel som heter Raid. For å bekjempe fluelarver, bør man spraye middelet direkte på larvene. Det er også viktig å behandle alle overflater som kan være et sted for egglegging, for eksempel klær, sengetøy og tepper.

Vi har selv brukt “Raid” på kakerlakker når vi har bodd i utlandet.
Det finnes veldig mange andre inseksmidler som fungerer mot fluelarver. Her anbefaler vi at du velger å høre med en ekspert på dyr eller hos Plantasjen.

Relatert innlegg til bli kvitt fluer kjerringråd

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment