Hvilken solfaktor bør man bruke?

Man skal bruke solfaktor 30 eller høyere for å beskytte seg mot solskader.


Solskader kan gi deg en hel rekke problemer, fra rød og kløende hud til alvorlige sykdommer som kreft. Derfor er det svært viktig å beskytte seg godt når man oppholder seg i solen. Bruk solfaktor 30 eller høyere, og husk å passe på at du er godt dekket over hele kroppen.

Det er viktig å alltid beskytte huden mot solens skadelige UV-stråler ved å påføre solkrem med en SPF på minst 30.
Dette gjelder i Norge.


Om du skal sole deg i Syden, så bør du gå for en høyere solfaktor. Hvis du er usikker: velg den solfaktoren som er høyest! Alltid! Det å beskytte huden din er betydelig viktigere enn å “bli brun”.

Hva er forskjell på solfaktor 30 og 50?

spf beskyttelse mot solen solkrem

Hovedforskjellen mellom SPF 30 og SPF 50 er mengden solbeskyttelse de gir. SPF 30 filtrerer bort omtrent 97 % av UVB-strålene, mens SPF 50 filtrerer bort omtrent 98 % av UVB-strålene.

Dette betyr at hvis du bruker en SPF 50 solkrem, får du omtrent dobbelt så god beskyttelse som en som bruker en SPF 30 solkrem.

Hvilken solfaktor bør man bruke?

Når man skal velge solkrem, er det viktig å se på solfaktor. For de som ikke vet hva solfaktor er, så beskytter den mot UV-stråler. Solen består av to typer stråling; UVA og UVB.

UVA strålingen gjør at huden blir brun, mens UVB strålingen gir huden rødmering og kan føre til soleksponering. Ved å bruke en solkrem med høyere solfaktor, vil du redusere risikoen for å få soleksponering.

Hvor høy solfaktor bør du bruke i ansiktet?

Du bør bruke en solfaktor på minst 25 for ansiktet.

Det er viktig å beskytte huden mot solen, spesielt ansiktet, siden det er den delen av kroppen som utsettes for solstrålene mest. En solfaktor på minst 25 vil gi god beskyttelse mot UV-stråler.

Kan man bruke fjorårets solkrem?

Nei, du kan ikke bruke fjorårets solkrem. SPF, eller solbeskyttelsesfaktor, brytes ned over tid, noe som betyr at den gir mindre og mindre beskyttelse mot solens skadelige stråler.

Selv om flasken ikke har utløpt ennå, kan det hende at SPF ikke lenger er effektiv. Det er alltid best å være forsiktig og bruke fersk solkrem hver sesong.

Hvor mye SPF trenger man?

Mengden SPF du trenger avhenger av flere faktorer, inkludert hudtype, mengden soleksponering du får, og om du bruker andre produkter som gir solbeskyttelse eller ikke.

Hvis du er lys i huden og tilbringer mye tid i solen, trenger du en høyere solfaktor enn noen med mørkere hud som ikke får like mye sol. Generelt er det best å bruke en SPF på 30 eller høyere.

Relatert innlegg til solfaktor bør man bruke

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment