Hvor mye koster hamster?

Hamster er ikke en dyr dyreart å ha hjemme. Prisen på hamstere varierer avhengig av hvilken type du kjøper, men de fleste starter fra rundt 200 kroner og oppover. Noen mer eksotiske arter kan koste opptil 1000 kroner eller mer, spesielt hvis de er importert fra andre land.

Det er også viktig å huske at dyrene må ha et godt hjem med et tilpasset bur, mat, drikke og leker. Så selv om hamsteren ikke er dyrt i utgangspunktet, kan det ende opp med å bli en dyr hobby hvis du ikke tar vare på dyrene dine godt.

Om du er usikker på hvordan du skal holde hamsteret, så bør du først gjøre grundige undersøkelser på dette før du går til anskaffelse. Ingen dyr skal ha det vondt. Skaffer du deg et hamster, så skaffer du deg også en forpliktelse til å gi dyret et godt hjem.

Hva spiser en hamster?

mat hamster

En hamster spiser frø, pellets og grønnsaker. Det er viktig at en hamster får i seg nok vitaminer og mineraler, slik at den ikke blir syk. Grønnsaker inneholder mye fiber som er bra for fordøyelsen, mens frø inneholder omega-3-fettsyrer som er bra for hjertet.

I tillegg til dette, bør en hamster få i seg protein for å holde seg frisk. Hamstere er lagd for å spise alt de finner, så du trenger ikke bekymre deg for om din hamster får i seg nok næring.

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hva hamsteren spiser, bør du virkelig gjøre andre grundige undersøkelser på hamsterens kosthold før du får et slikt kjæledyr. Alle dyr har rett til riktig fôr.

Kan man ha to dverghamstere i samme bur?

Du kan godt ha to dverghamstere i samme bur, men det er viktig at de får oppholde seg separat for å unngå konflikter.

Dverghamstere er territoriale dyr som trenger mye plass, så det er ikke sikkert at de vil trives veldig godt i et bur sammen.

For å være på den sikre siden, så ville jeg separert dem i ulike bur. Dette er også noe du bør høre med en ekspert om. Går du ned til en dyreforretning i nærheten av der du bor, så får du nok kjapt svaret på disse spørsmålene.

Er hamsteren syk?

Hamsteren kan bli syk av ulike grunner, som for eksempel soppinfeksjon, parasittsykdommer eller virus.

Hvis du oppdager at din hamster er svak, apatisk, ikke spiser og/eller har diaré, bør du ta den med til veterinæren så fort som mulig. Hamsteren kan da få behandling mot det aktuelle sykdommen.

Hva kan hamster dø av?

Hamster kan blant annet dø av soppinfeksjon, forgiftning, hjerteinfarkt og leversvikt.

Soppinfeksjoner er vanligst hos hamster, og kan ramme alle organer i kroppen. Symptomer på soppinfeksjon kan være slimproduksjon, diaré, nedgang i matinntaket og vekttap.

Er du redd for at hamsteret ditt er sykt, så bør du for all del kontakte veterinær så kjapt som overhodet mulig.

Relatert innlegg til mye koster hamster

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment