Reis til Edinburgh: 10 reisetips for din historiske og kulturelle tur i Skottland

Hvis du vil oppleve en levende, historisk by, så en ferietur til Edinburgh, bør Skottland være øverst på listen. Hovedstaden i Skottland og hjem til det berømte Edinburgh -slottet, denne eldgamle byen er full av bemerkelsesverdige severdigheter, lyder og historiefortelling som kan fange alle som tråkker gjennom gatene.

Fra de hjemsøkende historiene om Mary King”s nær den vakre Royal Mile Walking -turen til det energiske nattelivet og puber som fylles opp i helgekvelder, er det mange spennende opplevelser som venter på dem som kommer. Og hvis du er heldig, kan du til og med få et glimt av “Nessie” i Loch Ness eller oppdage noe fantastisk dyreliv som rød hjort eller rød rype ute i naturen.

Våre anbefalte aktiviteter gir reisende et innblikk i den unike kulturen i Edinburgh og hjelper dem å få mest mulig ut av tiden sin her. Enten det tar del i tradisjonelle arrangementer på Holyrood Palace eller besøker noen av de ikoniske monumentene som linjer Princes Street Gardens – våre reisetips til Edinburgh vil sikre at reisen din er sømløs og hyggelig. I tillegg har vi noen gode råd om hvor du kan finne de beste skotske delikatessene, slik at du kan smake på lokale smaker fra disse magiske landene!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Edinburgh? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Edinburgh Castle

Edinburgh Castle Edinburgh

Edinburgh Castle er en må-se-attraksjon i den skotske hovedstaden. Ligger på toppen av en utdødd vulkan, har det vært det ruvende symbolet på Skottlands historie i århundrer. Fra bruken som en defensiv festning til sin nåværende status som et av de mest ikoniske landemerkene i verden, er Edinburgh Castle et imponerende syn som kan sees fra nesten hvert hjørne av byen.

Inne i slottet ligger et vell av historiske skatter, for eksempel rustningsstykker og våpen brukt av soldater i lenge glemte kamper, i tillegg til staselige haller som en gang var okkupert av konger og dronninger. Honours of Scotland – det eldste settet med kronjuveler i Storbritannia – er også utstilt her.

Utsikten fra Edinburgh Castle er virkelig spektakulær. Når du står på 822 fot over havet, kan du se viltvoksende panoramaer over sentrum, Arthurs sete og Holyrood Palace. Hvilket bedre sted å se en fantastisk solnedgang eller sollyst utsikt?

Ingen besøk ville være komplett uten å sprite inn i St. Margaret”s Chapel; antatt å være en av de eldste bygningene i Edinburgh med opprinnelse som dateres tilbake til 1130 e.Kr. Morsomt faktum – Under 2. verdenskrig ble St Margarets kapell brukt som et lagerrom for evakuert barneklær!


2. Royal Mile

Royal Mile Scotland

Royal Mile i Edinburgh er en av Skottlands mest ikoniske attraksjoner. Når du løper en kilometer mellom Edinburgh Castle og Holyrood Palace, er det en essensiell del av byens historie og kultur.

Langs Royal Mile vil reisende finne århundrer gamle bygninger, unike butikker, interessante puber og spisesteder, og til og med noen skjulte perler. Det er ikke rart hvorfor det har blitt en så populær attraksjon med turister over hele verden!

Reisen til toppen og tilbake er like hyggelig som det besøkende vil finne underveis. Sørg for å ta litt tid å utforske gatene av hovedveien også; Du vil bli overrasket av alle de unike severdighetene, lydene og luktene som følger med dem.

På slutten av reisen ligger St Giles katedral. Denne historiske kirken ble bygget i 1080, og er en av Skottlands eldste religiøse bygninger, og gir et vakkert bakteppe for alle turistbilder eller selfies!

Sist, men ikke minst, ikke glem å besøke et av Edinburghs mest kjente landemerker – Scott Monument. Det stiger opp over 200 meter høy på Calton Hill, og tilbyr fantastisk utsikt over Edinburgh fra observasjonsdekket.

Morsomt faktum: Royal Mile kan opprinnelig ha blitt dannet på grunn av dens beskyttelse mot fiendens styrker. Ettersom ingen motstand ville ha vært i stand til å angripe flere steder på en gang på denne lange rette veien!


3. Holyrood Palace

Hvis du leter etter en smak av historien når du besøker Skottland, vil du ikke gå glipp av Holyrood Palace. Det er en må-se-attraksjon i Edinburgh og har vært hjemmet til de skotske kongene og dronningene siden 1500-tallet.

Dette tidligere palasset er et imponerende syn med sin storslåtte arkitektur og fantastiske utsikt over Holyrood Park. Du kan beundre de intrikate detaljene i palassets mange tårn og tårn samt vandre rundt i de fantastiske hagene og gårdsromene.

På innsiden kan besøkende utforske de kongelige leilighetene, der kong James V levde under hans regjeringstid. Du kan også se andre severdigheter som det store galleriet som en gang ble brukt av dronning Victoria og prins Albert som en statlig sengekammer.

Et annet høydepunkt er dronningens galleri, som huser en imponerende samling av kunstverk fra Royal Collection Trust. Her kan du se mesterverk fra noen av Europas største kunstnere, inkludert Rubens, Rembrandt og Van Dyck.

Ved denne ikoniske attraksjonen får reisende oppleve en av Skottlands viktigste bygninger fra første hånd!

Å, og visste du det? Mary Queen of Scots droppet faktisk kronen hennes her under kroningen i 1543!


4. Arthur”s Seat

Når du leter etter en destinasjon med spennende attraksjoner, må du ikke se lenger enn i Edinburgh, Skottland! Denne 823 fot høye bakken tilbyr mange sightseeingmuligheter for reisende.

Arthurs sete ligger i Holyrood Park, og er en av fire store åser i området. Fra toppmøtet blir besøkende behandlet med spektakulær utsikt over St. Giles katedral i nærheten og National Museum of Scotland. Det er også verdt å utforske noen av de mindre løypene og stiene rundt i området, mange tilbyr fantastisk utsikt som gjør det vel verdt et besøk.

Den mest populære måten å utforske Arthurs sete på er til fots; Det tar vanligvis omtrent en times tid å komme til toppmøtet fra parkinngangen. Stien er ikke for bratt, men kan være ganske utfordrende til tider på grunn av det røffe terrenget – men dette gir bare sjarmen og eventyrreisende som søker en spenning vil sannsynligvis glede seg over opplevelsen deres her.

I tillegg til sightseeing -muligheter, kan de som ønsker også utforske huler som ligger i bunnen av bakken – et flott sted for naturelskere! Det er også flere populære piknikplasser som gir fantastisk utsikt over Edinburgh og dens ikoniske skyline.

Hvis du føler deg eventyrlysten, hvorfor ikke ta en tur på den nærliggende Royal Mile? Dette har lenge vært betraktet som et av Edinburghs mest kulturelle rike områder og tilbyr god tilgang til noen fantastiske historiske steder som slottsruiner og andre attraksjoner som Dynamic Earth eller Scott Monument.

Til slutt, hold øye med interessant dyreliv som rød hjort mens du vandrer på Arthurs sete – en morsom overraskelse for mange naturentusiaster! Med sin fantastiske utsikt og mange tilgjengelige aktiviteter, vil Arthurs sete garantert glede enhver reisende som leter etter en spennende måte å utforske Edinburgh.


5. Calton Hill

Calton Hill Scotland

Hvis du leter etter et morsomt og interessant eventyr i Edinburgh, er det en må-se. På toppen av en høyde med utsikt over sentrum, er det et av de mest ikoniske stedene i området. Klatre til toppen, så finner du enestående utsikt over Edinburgh Castle, Princes Street Gardens og resten av byens skyline.

Når du er klatret til toppen, vil du komme over noen interessante attraksjoner som Nelsons monument, som minnes admiral Horatio Nelson; National Monument of Scotland, fullført i 1822; Dugald Stewart Monument og Political Martyrs “monument som begge husker fremtredende politikere.

Oppå Calton Hill er flere observatorier inkludert City Observatory (bygget etter 1800), Old Observatory House (bygget før 1800) og Duke of York -kolonnen (reist i 1834). Du kan også finne Royal High School fra 1786 som ble designet av Thomas Hamilton.

Den beste måten å oppleve Calton Hill er å utforske de svingete brosteinsbelagte stiene og ta tid å sette pris på de historiske monumentene. Det er verdt å merke seg at det også er her du finner det skotske parlamentets kammer, en ikonisk bygning som står i trass mot maktubalanse og ulikhet i politikken i dag.

Til slutt, hvis alt dette ikke var nok, er et lite kjent faktum om Calton Hill at det ble brukt til revejakt tilbake i 1778 – noe du ikke ville forvente å finne der i dag!


6. National Museum of Scotland

Edinburgh er en by full av historie, kultur og attraksjoner. Et slikt reisemål er National Museum of Scotland. Det er landets største museum og tilbyr noe for enhver smak.

Det fungerer som et vindu inn i fortid og nåtid, og gir innsikt i Skottlands mangeårige arv og dens dynamiske dagens kultur.

Besøkende kan utforske gallerier viet til arkeologi, vitenskap og teknologi, naturhistorie, verdenskulturer og mer. Det er til og med seksjoner viet til mote og design som inneholder verk fra anerkjente skotske designere som Charles Rennie Mackintosh.

Museet har noe for enhver smak; Barna vil elske det praktiske Discovery Center med mye for å vekke fantasien, og voksne vil sette pris på de mange kunstverkene som er presentert i temagallerier i hele bygningen.

For besøkende som ønsker å lære mer om Edinburghs dype forbindelse med Robert Burns, er det et helt galleri dedikert til hans liv og poesi. Museet tilbyr også spennende midlertidige utstillinger med alt fra taxidermi fra 1800 -tallet til moderne smykkedesign.

National Museum of Scotland er en fantastisk attraksjon full av fascinasjon og oppdagelse – det er vel verdt et besøk når du turnerer i byen! Et morsomt faktum – det ble nylig kåret til European Museum of the Year av European Museum Forum!


7. St. Giles Cathedral

En av de mest ikoniske attraksjonene i hele Edinburgh er St. Giles katedral, som ligger i hjertet av gamlebyen. Denne eldgamle bygningen ble grunnlagt i 1124 og har vært en kilde til åndelig betydning i århundrer og ble en gang til og med besøkt av Mary Queen of Scots. I dag er St. Giles et populært reisemål for turister som kan utforske den fantastiske arkitekturen, ta del i en tjeneste eller bare beundre skjønnheten på lang avstand.

Den gotiske katedralen tilbyr gratis innrømmelse for besøkende og har vakre glassmalerier og intrikate steinskjæringer i hele utsiden. Spesielt merknad er Thistle Chapel som er vert for Skottlands tistelseremoni hvert år og minnes de som har blitt tildelt ridderskap av monarken.

En rekke fascinerende historiske gjenstander er også utstilt inne i St Giles, inkludert flere skulpturer av Sir Robert Lorimer samt middelalderske gjenstander som ble oppdaget under utgravninger på Parliament Square. Disse gjenstandene vitner om noen av Skottlands tidligste historie og gir et innblikk i livet i middelalderen.

St. Giles tilbyr også en rekke guidede turer for besøkende der de kan lære mer om den fascinerende fortiden, samt få tilgang til områder som normalt er utenfor grensene for publikum, for eksempel Clocktower Tour som tar deg opp 103 trinn for å få panoramautsikt Over Edinburgh! Uansett hva du er interessert, er du sikker på å finne noe fengslende ved Historic St. Giles katedral.

Tistelkapellet huser det eldste settet med rør og trommer i Skottland – der siden 1551!


8. Edinburgh Zoo

Edinburgh Zoo er en stor attraksjon for reisende i Skottlands hovedstad. Med mer enn 1000 forskjellige utrolige arter er det perfekt for dyreelskere i alle aldre.

Edinburgh Zoo har noe for enhver smak. I hjertet av dyrehagen er tre ikoniske steder: Penguin Rock, Budongo Trail og Ungulate Savannah. Hver tilbyr en uforglemmelig opplevelse som vil etterlate deg magiske minner i livet.

Barn (og barn på hjertet) kan også bli med zookeepers om daglige aktiviteter som fôringstid og dyremøter for å komme nær og personlig med noen fantastiske skapninger. Det fascinerende meerkat herskapshuset vil garantert glede besøkende i alle aldre også!

Edinburgh Zoo huser også flere bevaringsprosjekter og utdanningsprogrammer som gir verdifull innsikt i å bevare truede arter og beskytte miljøet vårt.

Hvis du leter etter en morsom dag utpakket med eventyr, utforskning og læring, kan du legge til Edinburgh Zoo på listen din! Visste du at det er hjemmet til den første britiske giganten Panda?


9. Dynamic Earth

Velkommen til Edinburgh og dets fantastiske attraksjoner! for enhver reisende som besøker byen. Her kan du utforske underverkene i jordens fortid, nåtid og fremtid på en enkelt dag.

Den innendørs temaparken viser planetens 4,5 milliarder år historie gjennom interaktive opplevelser. Ta en reise ned gjennom tiden for å utforske opprinnelsen til vår verden fra Big Bang til platetektonikk og evolusjon. Du blir veiledet av en erfaren turguide gjennom hele besøket ditt når du avdekker Storbritannias geologiske fortid på Mountain Explorer -turen eller lærer om klimaendringer og menneskelig evolusjon i show som Ecostorm og Homo Sapiens sapiens.

Dynamic Earth tilbyr noe for enhver smak; Opplev vulkanutbrudd, istid, havdybder, ørkenvarme og mer med interaktive utstillinger som gir disse miljøene til liv. Barn vil elske sin spesielle dinosaur -verdensturné som tar dem med 200 millioner år tilbake til forhistorien der de vil avdekke fossiler, hente Dino -egg og identifisere fotavtrykk etterlatt av lange utdødde skapninger!

En tur til Dynamic Earth er en uforglemmelig opplevelse som vil etterlate deg en større forståelse for vår vakre planet. Et morsomt faktum om dette stedet: Dynamic Earth er en del av Skottlands første UNESCOs globale Geopark – noe som gjør det til et viktig sted for vitenskapelig studie så vel som familiemoro!


10. The Scott Monument

Scott -monumentet er et imponerende viktoriansk gotisk tårn som ligger i hjertet av Edinburghs sentrum. Den ble bygget for å minne om den anerkjente skotske dikteren og romanforfatteren, Sir Walter Scott. Stående på over 200 meter høy, er det en av de største minnesmerkene dedikert til en forfatter i hele verden.

Besøkende vil finne en rekke utsmykkede skulpturer og utskjæringer på hvert nivå av tårnets spir. Blant disse er figurer fra noen av Scotts mest kjente verk, inkludert en statue av Lady Flora Macleod fra hans roman The Lady of the Lake. Det er også et fantastisk glassmalerier over inngangsportalen som skildrer scener fra noen av Scotts mer populære verk.

I tillegg til sin arkitektoniske skjønnhet, gir monumentet også spektakulære utsikt over Edinburgh og områdene rundt. Fra det høye utsiktspunktet kan besøkende finne ut mange andre attraksjoner som Arthur”s Seat og Calton Hill.

Monumentet er åpent hver dag og lett tilgjengelig med offentlig transport eller til fots. Inngangsbilletter er tilgjengelige når som helst i åpningstiden og inkluderer tilgang til en fantastisk takterrasse der besøkende kan få enda nærmere utsikt over Skottlands hovedstad.

Morsomt faktum: Hvert år 24. april (bursdagen til Sir Walter Scott) blir tre store flagg utrudd ved halvmast fra toppnivåene til monumentet – ett for Skottland, en for England og en for Irland!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye koster det å reise til Skottland?

Kostnaden for å reise til Skottland avhenger av forskjellige faktorer som tid på året, transportmåte, overnatting og aktiviteter. I gjennomsnitt kan en tur-retur-flytur fra Norge til Skottland koste rundt 1000-2000 NOK. Overnattingsalternativer spenner fra budsjetthostell til luksushoteller, med priser som varierer fra 300-1500 NOK per natt. Prisene på mat og drikke ligner Norge, med et måltid på en mellomgående restaurant som koster rundt 200-300 NOK. Aktiviteter som å besøke museer og slott kan koste rundt 100-200 NOK per person. Totalt sett kan en budsjettreisende forvente å bruke rundt 2000-3000 NOK per dag, mens en mellomklasse reisende kan forvente å bruke rundt 4000-5000 NOK per dag.

Hvor mange dager i Edinburgh?

Det avhenger av interessene dine og hvor mye tid du har. Hvis du vil se hovedattraksjonene, for eksempel Edinburgh Castle, Royal Mile og Holyrood Palace, kan du gjøre det om 2-3 dager. Imidlertid, hvis du vil utforske byen mer dyptgående, besøke museer og ta dagsturer til attraksjoner i nærheten som Highlands eller Loch Ness, kan det være lurt å bo i en uke eller mer. Det er også verdt å vurdere tiden på året du besøker, ettersom Edinburgh har flere festivaler gjennom året som kan kreve mer tid til å oppleve fullt ut.

Hv MANGE DAGER I Edinburgh?

Det avhenger av interessene spiste og hvir mye tid du har. Hvis du vil se hovedattraksjonene, for Eksempel Edinburgh Castle, Royal Mile og Holyrood Palace, Kan du GJØre Det Om 2-3 Dager. IMIDLERTID, hvis du vil utforske Byen mer dyptgående, Besøye museer og ta dagsturer til attraksjoner i nærheten som highlands ons loch ness, kan det være lurt å bo i en uke eller mer. Det er også verdt Å vurdeere Tiden stu Året du Besøyer, Etsom Edinburgh har Fere Festivaler Gjennom Året som kan KReve mer Tid til Å oppleve fullt ut.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment