Reis til Dijon: 10 reisetips for en minneverdig reise til Frankrike

Planlegger du å reise til Frankrike? Da er Dijon et må-besøk destinasjon! Denne byen for kunst og historie i Burgundy -regionen tilbyr mange attraksjoner for reisende. Fra sin historiske arkitektur, sjarmerende brosteinsgater og unike museer, har Dijon noe for enhver smak. For å gjøre reisen din virkelig minneverdig, her er 10 reisetips fra oss – dine ekspertguider.

Dykk ned i fransk kultur ved å smake på Dijons berømte sennep på et av de lokale markedene. Utforsk Ducal -palasset, en bygning fra det 15. århundre som fungerte som en bolig for hertugene i Burgundy. Lær om religionshistorie på en omvisning i Notre Dame Cathedral eller Sainte Bénigne Basilica. Beundre den gotiske arkitekturen til palasset til hertugene og eiendommer i Burgundy, en av Europas største gotiske palasser fra middelalderen.

Fra å utforske museer til å smake på noen av Frankrikes fineste viner, garanterer vi en minneverdig opplevelse i denne byen som er full av kultur og historie. Millioner av besøkende strømmer årlig for å se de fantastiske severdighetene og nyte de unike smakene – hva venter du på? Stol på oss når vi sier at å reise til Dijon vil helt sikkert være en uforglemmelig reise! Så bestill flyet ditt nå og kom og utforsk denne vakre byen med oss!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Dijon? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Musée des Beaux-Arts de Dijon

Musée des Beaux-Arts de Dijon Dijon

Musée des Beaux-Arts de Dijon er et utsøkt og fantastisk museum som ligger i hjertet av Burgundy. Fra sin store inngang til sine overdådige utstillinger, transporterer Musée des Beaux-Arts de Dijon besøkende til en verden av kunst og kultur. Museet huser enorme samlinger av malerier, skulpturer og dekorativ kunst fra hele århundrene og over hele verden. Det er spesielt kjent for sin eierandel fra det 15. århundre flamske, nederlandske, italienske renessanse og franske arbeider fra 1800 -tallet.

I tillegg til å vise frem permanente samlinger, er Musée des Beaux-Arts de Dijon også ofte vertskap for midlertidige utstillinger som gir besøkende en mulighet til å oppleve noe nytt. Museet tilbyr også en rekke pedagogiske aktiviteter, for eksempel guidede turer og workshops, for å bidra til å bringe kunst til liv for alle aldre.

Musée des Beaux-Arts de Dijon er et must-se-reisemål i burgunder for alle som er interessert i å beundre kunstverk fra forskjellige tidsepoker og kulturer. Med sine omfattende samlinger og spennende arrangementer, er museet garantert å glede besøkende i alle aldre.

Morsomt faktum: Det ytre av Musée des Beaux-Arts de Dijon ble designet av den anerkjente franske arkitekten Jacques Cellerier som ble inspirert av klassisk fransk barokkstil!


2. Palais des Ducs et des États de Bourgogne

Palais des Ducs et des États de Bourgogne France

Palais des Ducs et des états de Bourgogne er et ikonisk landemerke for Dijon, Frankrike. Det ble bygget mellom 1500- og 1700 -tallet og er et bemerkelsesverdig eksempel på middelalderens arkitektur. Palasset består av flere gårdsplasser, gallerier og haller som hver er pyntet med dekorative skulpturer og fresker fra tidsperioden. Inni i kan du finne noen utrolige historiske gjenstander som rustning, billedvev, møbler, kunstverk og skulpturer av kjente artister som Rodin.

Besøkende blir behandlet med spektakulær utsikt over byen fra takterrassen som har mange benker for folk å sitte på mens de beundrer det fantastiske landskapet. I tillegg inneholder et museum innen palassområdet en imponerende samling av manuskripter, malerier og keramikk som forteller historien om Dijons historie.

Palassområdet er også et flott sted å slappe av med familie eller venner. Det er et friluftsteater som er vert for konserter gjennom året, i tillegg til mange hager fylt med fargerike blomster og frodige grøntområder.

Et morsomt faktum om Palais des Ducs et des états de Bourgogne er at det en gang var et fengsel for kriminelle under den franske revolusjonen i 1793! Det var først i 1894 da det ble utpekt som et nasjonalt historisk monument. Dette fantastiske landemerket har blitt en av Dijons mest ikoniske attraksjoner og må se for besøkende. Det lover å gi gjestene en minneverdig opplevelse av byens kunst og historie.


3. Cathédrale Saint-Bénigne de Dijon

Cathédrale Saint-Bénigne de Dijon France

Cathédrale Saint-Bénigne de Dijon er en må-se-attraksjon for historiebuffer og arkitekturelskere! Bygget på 1100-tallet, er denne gotiske katedralen både vakker og gjennomsyret av historien. Det er hjemmet til mange viktige religiøse gjenstander og kunstverk, inkludert et gammelt veggmaleri fra det 11. århundre av jomfru Maria som ble gjenopprettet de siste årene. På innsiden kan besøkende se det fantastiske interiøret, med nydelige glassmalerier og utsmykkede design på veggene. Krypten huser også flere graver fra tidligere biskoper og abbotter.

Hovedhøydepunktet i Cathédrale Saint-Bénigne de Dijon er dens to tårn-Tour des Minimes (“Little Tower”) og Tour Des Fromages (“Cheese Tower”). Begge tårnene er over 130 fot høye og gir fantastisk utsikt over Dijon. Besøkende kan ta en guidet tur for å utforske hvert tårn, så vel som katedralen selv og lære om historien underveis.

Cathédrale Saint-Bénigne de Dijon er også vertskap for mange arrangementer gjennom året, fra konserter og utstillinger til religiøse seremonier og prosesjoner. Hvis du er heldig nok til å være i byen under en av disse spesielle anledninger, er det en flott mulighet til å oppleve denne vakre katedralen i all sin prakt.

Endelig – morsomt faktum! Cathédrale Saint-Bénigne de Dijon anses av mange for å være et av de mest hjemsøkte stedene i Frankrike! Lokal legende sier at et mystisk spøkelse av en gammel kvinne kan sees som går rundt katedralen om natten. Enten dette er sant eller ikke, det gir absolutt en morsom historie å fortelle dine venner og familie hjemme!


4. Place de la Libération

Place de la Libération: Et historisk landemerke av Dijon

Place de la Libération er et av de viktigste historiske landemerkene i Dijon, Frankrike. Denne store åpne plassen ligger i hjertet av byen, og har en rik historie som stammer fra begynnelsen av 1700 -tallet. Området var opprinnelig hjem til et gammelt befestet slott, som ble ødelagt under den franske revolusjonen.

I dag fungerer det som et populært samlingssted for både lokalbefolkningen og turister. I tillegg til dens historiske betydning, kan besøkende ta i seg en vakker utsikt over omkringliggende bygninger og beundre den utsmykkede fontenen i sentrum. På solfylte dager kan du til og med finne gateutøvere eller buskere som setter på et show.

Place de la Libération fungerer også som et viktig politisk sted, og er vert for protester og stevner gjennom året. Besøkende kan delta i disse aktivitetene eller bare observere langveisfra mens de nyter omgivelsene.

Hvis du vil komme nær og personlig med områdets historie, kan du ta en omvisning i det nærliggende Maison des Ducs -museet som tilbyr utstillinger på Dijons tidligere herskere og inkluderer gjenstander som dateres tilbake til middelalderen.

Når du utforsker Place de la Libération, vil du sikkert bli betatt av dens skjønnhet og betydning. Morsomt faktum: Det nærliggende monumentet med en statue av Jeanne D”Arc er en av de største bronsestatuene i Europa. Høyden når imponerende 15 meter!


5. Parc de la Colombière

Parc de la Colombière er et vakkert grønt rom midt i Dijon, ideelt for å slappe av og koble seg til naturen. Denne parken ligger på kanten av de gamle bymurene, og tilbyr spektakulær utsikt over Dijon og monumentene. Parc de la Colombière kan skryte av en imponerende botanisk hage, som inneholder mange sjeldne planter fra hele verden. Besøkende kan også utforske en rekke enger, skoger og dammer som er hjem for mangfoldig dyreliv.

I tillegg til den naturlige skjønnheten i parken, er det mange aktiviteter å glede seg over her. Det er turstier som slynger seg gjennom frodig vegetasjon, så vel som flere lekeplasser spredt rundt. For de som er interessert i historie, er parken prikket med monumenter og skulpturer dedikert til kjente skikkelser fra Dijons fortid.

For en virkelig unik opplevelse kan besøkende delta i en av de vanlige guidede turene i parken, hvor de kan utforske historien og lære om noen av de sjeldneste plantene. Hvis du besøker en søndag om sommeren, ikke gå glipp av det tradisjonelle bondemarkedet som ble holdt på Parc de la Colombière – det er et ideelt sted å prøve lokale delikatesser!

Morsomt faktum: Parc de la Colombière ble først utviklet i 1707 av arkitekten Jean-Baptiste Martin og opprinnelig kjent som “Promenade Des Augustins”. I 1825 ble parken omdøpt til sitt nåværende navn som en hyllest til Dijons tidligere ordfører, Maximilien de la Colombière.


6. Place du Bareuzai

Place du Bareuzai: Et symbol på Dijons historie

Place du Bareuzai er et ikonisk firkant som ligger i hjertet av gamle Dijon. Nettstedet har vært et landsbymarked siden middelalderen, og i dag er det fortsatt et av byens mest elskede og gjenkjennelige steder. Det grenser til brosteinsgatene i Rue de la Préfecture, Rue Berbisey, Rue des Fores og Rue des Tanneurs.

I sentrum av stedet står du Bareuzai en slående bronsestatue, “Le Triomphe de la Liberté”, fra 1826 e.Kr. Dette monumentet symboliserer frihet og ble opprettet for å hedre kong Charles X etter hans eksil etter den franske revolusjonen.

Besøkende kan suge i atmosfæren på dette historiske torget og undre seg over arkitekturen, inkludert 1600-tallet Hotel des Depes de Bourgogne og dets klokketårn, i tillegg til fantastiske halvtidenes hus fra middelalderen. Place du Bareuzai er også vertskap for en ukentlig bondemarked onsdag morgen, der lokale bønder selger sine ferske råvarer.

I tillegg til å være gjennomsyret av historien, er Place Du Bareuzai også hjem til mange moderne attraksjoner som kafeer og restauranter for besøkende å glede seg over. Turister vil bli betatt av Dijons unike sjarm; Det er et ideelt sted å ta en rolig spasertur eller se på folk.

Morsomt faktum: Place du Bareuzai er et av de eldste stedene i Dijon, først etablert som et landsbymarked på 1100 -tallet CE!


7. Musée Archéologique de Dijon

Musée Archéologique of Dijon er et perfekt reisemål for historiebuffer!

Skjult i hjertet av denne historiske byen ligger de gamle funnene og gjenstandene til Musée Archéologique. Dette museet, som åpnet sine dører i 1793, huser en imponerende samling av romerske skulpturer og mynter, samt et bredt spekter av arkeologiske gjenstander fra forskjellige tidsepoker.

For de som er interessert i å lære mer om lokal historie, tilbyr museet også en utstilling dedikert til Burgundys fortid med gjenstander som verktøy og våpen brukt av kelter som en gang bebod regionen. Displayene er engasjerende og informative, med interaktive elementer designet for å gjøre læring enda morsommere. I tillegg kan besøkende utforske museets samling av over 7000 gjenstander fra forhistorie til moderne tid.

Musée Archéologique er et essensielt reisemål for alle som er opptatt av å oppdage mer om Dijon og dens historie. Med sine godt vedlikeholdte skjermer og detaljert skilting, er det enkelt å tilbringe noen timer her på å ta inn alle gjenstandene, lære mer om lokal kultur og få litt innsikt i Burgundys fortid.

Morsomt faktum: Musée Archéologique har et spesielt interaktivt område dedikert til å gjenskape forhistoriske verktøy! Besøkende kan prøve seg på å lage pilspisser, spyd og andre primitive verktøy akkurat som våre forfedre gjorde for tusenvis av år siden. Det gir en uforglemmelig opplevelse!


8. Musée Magnin

Musée Magnin er en unik opplevelse for besøkende på Dijon. Ligger i hjertet av byen, har den en imponerende samling av kunst fra middelalderen til mesterverkene fra 1900-tallet. Museet huser verk av franske og italienske mestere som Raphael, Poussin og Guercino, samt stykker fra flamske og nederlandske artister. Foruten det store utvalget av malerier, har den også skulpturer, tekstiler og dekorativ kunst fra forskjellige perioder.

Besøkende kan ta en guidet tur eller utforske av seg selv med lydguider tilgjengelig på flere språk. Det er mange interaktive aktiviteter som gjør besøkende Musée Magnin morsomme for alle aldre – barn kan lære om malingsteknikker og utforske renessanseperioden gjennom interaktive multimedia -skjermer. Mennesker kan også lære om filosofiene som formet moderne kunst, for eksempel impresjonisme og symbolikk.

Museet har en hyggelig kafé der besøkende kan slappe av og nyte forfriskninger etter besøket. Det er også vanlige midlertidige utstillinger med forskjellige kunstverk gjennom året, så det er alltid noe nytt å oppdage på Musée Magnin.

Morsomt faktum: Musée Magnin tilbyr gratis innrømmelse for Dijons innbyggere hver søndag! Besøkende kan også dra nytte av rabattert opptak hvis de kjøper billetter på nettet på forhånd.


9. Place de la République

Place de la République er et vakkert og levende offentlig torg i sentrum av Dijon. I sentrum av stedet sitter en stor fontene, med to hesteskulpturer på hver side. Området rundt er foret med brosteinsgater, sjarmerende kafeer og butikker, noe som gjør dette stedet ideelt for en ettermiddag med rolig rusling.

Stedets sentrum er hjemmet til noen av byens mest bemerkelsesverdige bygninger inkludert rådhuset og Le Commerce Theatre. Begge fungerer som populære destinasjoner for lokale arrangementer som konserter, skuespill og festivaler gjennom året. Videre er nydelige bygninger som hyller Dijons fortid; Mange av dem ble bygget i løpet av renessanseperioden.

I nærheten kan besøkende også finne Musée Magnin, et museum dedikert til Dijonens historie og kunsten. Museet inneholder skulpturer av skulptøren Alexandre Falguière, malerier av kunstnere som Poussin og Saints av Andrea del Sarto. Det er åpent for publikum gratis på bestemte dager i uken.

Place de la République er så mye mer enn bare et offentlig torg – det er en viktig del av Dijons kultur, og fanger sin rike historie i sine brosteinsbelagte gater og sjarmerende bygninger. I tillegg til sin fantastiske arkitektur, fungerer dette torget som et populært samlingssted for både lokalbefolkningen og reisende!

Morsomt faktum: Place de la République er hjemmet til en stor bronseklokke opprettet av Pierre-Philippe Thomire i 1791. Klokken har blitt brukt til å kunngjøre starten på festivaler og feiringer siden den gang.


10. Musée des Carrosses et des Arts Équestres

Musée des Carrosses et des Arts Équestres of Dijon er et utrolig museum for å fordype deg i horsemanshipens historie og kultur. Et av de eldste museene i Frankrike, grunnlagt i 1785 av Louis-Joseph de Clermont-Tonnerre. Den viser en bred samling av hestekunst som dateres tilbake til 1700 -tallet.

Denne omfattende samlingen spenner fra saler, hodelag og seler, til kostymer, portretter, malerier og bøker relatert til hester. Besøkende kan få innsikt i hvordan folk pleide å ta vare på hestene sine, samt beundre elegante vogner og utsmykkede slede. Videre huser det et stort utvalg av modeller av hester, alt fra karusellhester til de fra Napoleon -tiden.

Museet er ledsaget av et bibliotek fylt med sjeldne bøker om hesteskip og hestekunst, som kan avledes fra for videre forskning. Den har også skulpturer som skildrer kjente ryttere fra historien, som Joan of Arc og kong Charles X.

Besøkende kan ikke bare utforske galleriene, men også vitne til demonstrasjoner av hesteskip utført i den historiske ridearenaen som ligger på stedet. En opplevelse av ekte fransk kultur, det gir besøkende et unikt glimt av dette en gang populære tidsfordrivet.

Morsomt faktum: Musée des Carrosses et des Arts équestres huser en av de eldste samlingene dedikert til hestemessig i verden. Det ble grunnlagt for mer enn 230 år siden!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er spesielt med Dijon Frankrike?

Dijon, Frankrike er en vakker by full av historie og kultur. Det er kjent for sin unike sennep, som er et must for enhver besøkende. Byen er også hjemsted for fantastisk arkitektur, inkludert palasset til hertugene i Burgundy og Notre-Dame-katedralen. Det er også et pulserende natteliv, med mange barer, restauranter og klubber å utforske. Dijon er også et flott sted for shopping, med sine mange butikker, markeder og kjøpesentre. Endelig er Dijon et flott sted å utforske naturen, med sine mange parker og hager, så vel som det nærliggende landskapet.

Hvilken type mat er Dijon?

Dijon er en by i Frankrike og kjøkkenet er vanligvis fransk. Dijon er kjent for sine rike og smakfulle retter, som Coq Au Vin, Boeuf Bourguignon og Gratin Dauphinois. Dijon er også kjent for sin sennep, som er laget med hvitvin, krydder og urter. Andre lokale spesialiteter inkluderer Escargot, Quenelles de Brochet, Andouillette og Jambon Persille. Dijon er også kjent for sine utmerkede viner, inkludert Burgundy og Chablis.

Hvilken type mat er dijon?

Dijon er en av I Frankrike OG Kjøkkenet er Vanligvis Fransk. Dijon er KJent for sinus rike og smakfulle retter, som coq au vin, boeuf bourguignon og gratin dauphinois. Dijon er OGSÅ KJENT for sin Sennp, Som er Laget Med Hvitvin, Krydder OG Urter. Andre Lokale spesialiteter Inkluderer Escargot, Quenelles de Brochet, Andouillette OG Jambon Persille. Dijon er OGSÅ KJENT for Sine Utmerkede Viner, Inkludert Burgundy OG Chablis.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment