Reis til Aberdeen: 10 reisetips for Skottlands Granite City

Å reise til Aberdeen, Skottland kan være et virkelig minneverdig eventyr. Fra det pittoreske bakteppet av bølgende åser og daler til sin livlige kultur og fantastiske arkitektur, er det noe for enhver smak i denne eldgamle byen.

Den beste måten å oppleve den unike sjarmen til Aberdeen er å bli med på en sightseeingtur som tar deg gjennom hjertet av byen. Du vil kunne utforske middelalderske brosteinsbelagte gater, oversett av praktfulle kirker og katedraler, eller ta inn storheten til bygninger som His Majesty”s Theatre og Marischal College. Hvert hjørne har en historie å fortelle; Historier gjennomsyret av historie og kultur som vil transportere deg tilbake i tid.

Ved nattfall kan du utforske noen av de mange barene, puber og klubber som ligger i hele byen. Musikkelskere vil elske den tradisjonelle skotske folkemusikkscenen mens foodies bør sørge for at de prøver noen av Aberdeens berømte fiskeretter. Sjømaten har fått ros som noen av de ferskeste i Europa-et absolutt must-try!

For de som søker en uforglemmelig reiseopplevelse, tilbyr Aberdeen alt – fra severdigheter både gamle og nye, livlige nattelivspesialiteter og fersk sjømat. Vi stoler på din vurdering når det er på tide at du plukker ut dine egne attraksjoner – vi er bare her for å gi anbefalinger!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Aberdeen? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Marischal College

Marischal College Aberdeen

Marischal College er en fantastisk bygning i klasse A i hjertet av Aberdeen. Bygget mellom 1844-1906 Denne storslåtte og vakre bygningen imponerer alle som besøker. Den utrolige arkitekturen og oppmerksomheten på detaljer gjør det til et must for folk som besøker eller bor i området.

Selve bygningen består av to separate høyskoler; Gamle og nye Marischal -høyskoler, hver med sin egen distinkte stil. Den gamle høyskolen består av gotiske vekkelsesstrukturer fra 1500-tallet mens den nye høyskolen viser neo-greske elementer. Denne fusjonen av forskjellige arkitektoniske stiler skaper noe virkelig unikt og attraktivt, noe som gjør det til en av de mest besøkte attraksjonene i Aberdeen.

Å kunne gå rundt i disse bygningene med en så rik historie er definitivt en unik opplevelse for alle. Inni i vil du finne vakre glassmalerier, et utsmykket malt tak og intrikate design på veggene i begge høyskoler. Marischal College er også vertskap for guidede turer som viser frem forskjellige deler av bygningen i tillegg til å fortelle deg om den utrolige historien – absolutt verdt å gjøre hvis du vil få en bedre forståelse av hva dette fantastiske stedet har å tilby!

Det er lett å se hvorfor mange mennesker gjør Marischal College til en topp prioritet når de besøker Aberdeen – det er absolutt verdt å se! Fra den imponerende fasaden til det fantastiske interiøret, er du sikker på å bli imponert over alt som dette utrolige skotske kulturarvet har å tilby. Og visste du at Marischal College regnes som den nest største granittstrukturen i verden? Det alene gjør det til et must for enhver reisende!


2. Aberdeen Beach

Aberdeen Beach Scotland

Aberdeen Beach er et populært sted blant turister og lokalbefolkningen, med sin hvite sand, krystallklart vann og fantastisk utsikt over Nordsjøen. Stranden ligger 3 mil sør for Aberdeen sentrum og er lett tilgjengelig med bil eller buss. Besøkende i området kan ta severdighetene mens de rusler langs kysten eller tar en dukkert ned i det forfriskende havet.

Stranden tilbyr noe for enhver smak: fra soling til svømming, kite-surfing til vindovergang, det er noe morsomt for alle aldre! Paddle boarding, kajakkpadling og parasailing er også populære aktiviteter på Aberdeen Beach. Med mange restauranter i nærheten, kafeer og puber å glede seg over en dag på stranden, er det enkelt å lage en hel dag ut av denne vakre sandkysten.

, Aberdeen Beach har noe for alle fra nybegynner til idrettsutøvere på nybegynner. Familier elsker å ta bilder her også – med sitt naturskjønne bakteppe, livlige farger og nydelige solnedganger, er du sikker på å ta noen fantastiske bilder!

For de som leter etter et ekstra eventyr, hvorfor ikke bestille en av de mange båtturene som drar fra havnen? Seil bort på en uforglemmelig reise og oppdage skjulte coves langs Skottlands robuste kystlinjer.

Morsomt faktum: Sandene fra Aberdeen Beach ble en gang brukt i andre verdenskrig som en rullebane for fly!


3. Footdee (Fittie)

Hvis du leter etter en unik opplevelse, kan du ta turen til Footdee (Fittie) i Aberdeen! Denne lille fiskeværet ligger i nærheten av havnen, og har eksistert siden begynnelsen av 1800 -tallet og gir besøkende en mulighet til å gå tilbake i tid.

Footdee er hjemsted for noen fantastiske arkitekturer, med sandsteinshytter sammen med fargerike tre -klappetehus. Den har sin egen lille havn, og du kan enkelt få øye på en rekke båter, inkludert små fiskefartøy som bobberer på den milde dønningen. Havnen ble en gang brukt til å transportere kull og olje, men nå brukes den hovedsakelig av lokale fiskere.

Det er mange kafeer, puber, restauranter og butikker innen gangavstand, noe som gjør det enkelt å finne noe deilig å spise eller drikke mens du utforsker dette lille samfunnet. I løpet av sommermånedene når Footdee blir levende med festivaler og arrangementer, kan besøkende også glede seg over fersk sjømat rett fra kaien.

For de som leter etter den pittoreske utsikten over Aberdeens travle havneområde, er det en lang strandpromenade som løper langs kanten av Fittie som tilbyr fantastisk utsikt over Nordsjøen mot Aberdeen sentrum og utover.


4. St Machar”s Cathedral

St Machar

Aberdeen er en fantastisk by med et vell av attraksjoner å utforske, fra Marischal College til Gordon Highlanders Museum. Det bør ikke gå glipp av.

Katedralen ble bygget på 1100 -tallet og har blitt assosiert med mange viktige hendelser gjennom historien. Det huser også noen imponerende graver, inkludert de av William Leith fra Harthill og Archibald Reid fra Balmore. Bygningen er kjent for sine fantastiske glassmalerier, som har intrikate design som skildrer bibelske scener.

St Machars katedral skiller seg ut blant andre bygninger i området på grunn av sin unike interiørdesign. Inni i kan du se utskårne sandsteinsbuer og middelalderske gravplater, samt vakkert utformede steinskjæringer og dekorative treverk. Besøkende kan også beundre det laudiske alterstykket som stammer fra 1625-26 og har 32 paneler som skildrer forskjellige hendelser fra Jesu liv.

Et morsomt faktum om St Machars katedral er at den overlevde flere alvorlige flom i løpet av sin levetid! På 1800 -tallet var det så hardt skadet at deler måtte gjenoppbygges med steiner hentet fra kirker i nærheten, noe som gjorde det enda mer spesielt enn før!

Så hvis du leter etter et fantastisk stykke arkitektur gjennomsyret av historien, er St Machars katedral absolutt verdt et besøk! Med sine utrolige glassmalerier, utsmykkede interiører og interessante gjenstander, vil denne katedralen gjøre din reise gjennom Aberdeen uforglemmelig.


5. The Gordon Highlanders Museum

Museet tilbyr en tankevekkende innsikt i den lange historien til Gordon Highlanders-regimentet, fra begynnelsen i 1794 til deres oppløsning i 1994. Besøkende kan se fotografier, dokumenter, memorabilia og uniformer som kartlegger den berømte militære karrieren til en av Europas mest berømte regimenter. Det er også interaktive skjermer og berøringsskjermutstillinger brakt til live med lyd og bilder, og hjelper besøkende til å følelsesmessig få kontakt med disse flotte soldatene.

Gordon Highlanders Museums arkiv inneholder en fantastisk mengde materiale som dekker alle aspekter av hærens liv, så vel som forholdet til samfunnet generelt. Den har som mål å inspirere fremtidige generasjoner til å være stolt av Skottlands heroiske militære fortid ved å dele historier om de som kjempet for landet sitt for over to hundre år siden.

Denne anerkjente attraksjonen ligger i nærheten av noen andre må-se-nettsteder, inkludert St Machars katedral, Dunnottar Castle og Aberdeen Harbor. Som sådan gjør det en flott dag for familier eller grupper som besøker området.

Morsomt faktum: En Highland -sjef ga £ 100 (rundt £ 14000 i dag) som donasjon mot å bygge Gordon Highlanders Museum!


6. Dunnottar Castle

Dunnottar Castle er en ikonisk attraksjon i byen Aberdeen og tilbyr en virkelig spektakulær opplevelse for besøkende. Ligger på en svaberg med utsikt over Nordsjøen nær Stonehaven, er det lett å se hvorfor denne festningen har vært en defensiv høyborg siden 1300 -tallet.

Dunnottars rike historie er fremdeles synlig i dag med deler av slottet som blir ødelagt og andre seksjoner fremdeles vakkert intakte. Du kan utforske den store gårdsplassen som inkluderer to kapeller og et vakthus, så vel som tårnene som har blitt brukt til kongelige besøk over tid. Det er også et gammelt middelalderens fengsel innenfor murene som du kan komme inn hvis du tør!

Når du besøker Dunnottar Castle, vil du være i ærefrykt for den fantastiske klippetoppen og den vakre utsikten over Aberdeenshire. Du kan også besøke Marischal College i nærheten og ta inn mer fantastiske severdigheter rundt i området.

Sørg for å se etter interessante historier om Dunnottar Castle som Mary Queen of Scots som blir fengslet der under oppholdet i Skottland! Alle besøkende vil garantert ha en uforglemmelig opplevelse på denne unike attraksjonen.


7. Duthie Park

Aberdeen er en av Skottlands mest sjarmerende kystbyer, og besøkende overser ofte de mange attraksjonene som gjør det til et flott reisemål. , tilbyr over 90 dekar frodige hager, naturtyper og eventyrlekeområder for barn.

Parken har spektakulær utsikt over elven Dee, i tillegg til et vell av flora og fauna, inkludert sjøfugler og andre vannarter. For de som ønsker å utforske lenger unna, er det offentlige turstier gjennom utpekte verneområder.

Selvfølgelig tilbyr Duthie Park også mange aktiviteter for å holde barn underholdt; Fra rulleski -baner til båtsvingninger og klatrevegg. Det er til og med to miniatyrtogturer som går gjennom fugleinnhegninger i parken!

Voksne vil finne mye å glede seg over også; Duthie Park har sin egen populære kafé som gir deilig hjemmelaget mat gjennom dagen. Og det er mange steder å lene seg tilbake og slappe av på varme solskinnsdager – så ikke glem piknikteppet ditt!

Morsomt faktum: Aberdeens første dyrehage lå faktisk i Duthie Park i 1875!


8. Aberdeen Art Gallery

Aberdeen Art Gallery ligger i hjertet av Aberdeen, og er en imponerende attraksjon som appellerer til reisende fra hele verden.

Enten du er en fan av moderne stykker eller ønsker å beundre noen tradisjonelle skulpturer, finner du alt her. Museumshusene jobber fra både lokale og internasjonale kunstnere, med oljemalerier, akvareller, fotografering og mer. På innsiden kan besøkende utforske seks etasjer med fascinerende utstillinger.

Og hvis du leter etter noe virkelig unikt i byen Aberdeen, har Aberdeen Art Gallery akkurat det du trenger. Med arrangementer og utdanningsprogrammer gjennom året, er det alltid noe nytt å oppdage her. I tillegg har nesten hver helg med seg spesialutstillinger eller interaktive skjermer.

Det erfarne personalet gir vennlig og kunnskapsrik veiledning når du utforsker museer – og sørger for at ingen spørsmål blir ubesvart! Spesielt jobber deres dedikerte team hardt hver dag for å sikre at besøkende har en hyggelig tid under besøket.

Uansett alder eller interesser, er en tur til Aberdeen Art Gallery sikker på å være en minneverdig opplevelse. Så legg til denne attraksjonen til listen din mens du planlegger din neste tur gjennom Skottland!


9. Union Square Shopping Centre

Enten du er en lokal innbygger eller turist, er Aberdeens Union Square kjøpesenter et interessant og underholdende sted å besøke. , med opptil 100 utsalgssteder inkludert merkevarer med store navn som House of Fraser, Debenhams og mer.

Ikke bare er senteret kjent for sine fysiske butikker, det er også restauranter og kafeer i tillegg til en åtte-skjerm kino! Hovedkonkurransen gir spising og drikkealternativer med raske servicestauranter, riktig sitte måltider og kaffestopp.

Senteret promoterer også arrangementer gjennom året som barneverksteder i skoleferien. Det er til og med et mykt lekeområde tilgjengelig i Kids Zone som oppmuntrer til interaktiv moro for små.

Union Square kjøpesenter er stolt av å gi en unik shoppingopplevelse som kan nytes av alle aldre. Det spiller en betydelig rolle i Aberdeens bykultur og har noe å tilby alle som besøker – fra boutique -butikker til underholdning – noe som gjør det til et must å se stopp for enhver reisende som besøker byen.

Morsomt faktum: Union Square Shopping Center inneholder Skottlands høyeste frittstående rulletrapp på 19 meter høy!


10. Aberdeen Harbour

Aberdeen Harbor er en attraksjon av enorm historisk og moderne betydning som ikke kan gå glipp av reisende nordøst for Skottland.

Selve havnen har vært et godt slitt sted siden 1000-tallet; Det begynte som en liten fiskevær, før den til slutt ble en av de travleste havnene i Europa på 1700 -tallet. Det er fortsatt en av Storbritannias travleste kommersielle havner i dag, og gir viktige koblinger til arbeidsgivere innen olje og gass, fornybar energi, frakt og turisme.

Når du kommer deg langs vannkanten, vil du bli imponert av eldgamle fartøyer og historiske båter som Ranger, som er fortøyd permanent ved havnen. Besøkende kan til og med ta en kort båttur herfra – det er den perfekte måten å utforske pittoreske landskap sammen med en kunnskapsrik guide!

Aberdeen Harbor har også noen av Skottlands mest fantastiske strender, restauranter og barer, og gir deg mye å gjøre i timevis. Det er mye her for barn også: fra Buckies sandkasse – en interaktiv Marine Life Park – til mini -seilklasser, sommerleirer og mer!

Til tross for at han er en så viktig havneby, beholder Aberdeen Harbor fortsatt luften av rustikk sjarm som gjør den så unik; Bare se opp for viktorianske hus som eies av lokale fiskere eller hopp om bord i et hvalsafari hvis du føler deg eventyrlysten. Morsomt faktum: Havnen var en gang hjemmet til mange skipsbyggere som skapte fartøyer som ble brukt under begge verdenskriger.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvordan flyr SAS direkte fra Stavanger?

SAS driver direktefly fra Stavanger til flere destinasjoner, inkludert Oslo, København og Amsterdam. Flyvningene drives av SASs flåte av moderne fly, og gir passasjerer en komfortabel og praktisk reiseopplevelse. SAS tilbyr en rekke tjenester om bord, inkludert gratis snacks og drikke, samt muligheten til å kjøpe ekstra mat og drikke. Passasjerer kan også glede seg over underholdning under flyging, for eksempel filmer og TV-serier, på SASs personlige skjermer. Bestillinger kan gjøres online eller gjennom et reisebyrå.

Hvor mye koster det å fly til Stavanger?

Kostnaden for å fly til Stavanger varierer avhengig av flyselskap, tid på året og hvor langt på forhånd du bestiller billetten din. I gjennomsnitt kan en tur-retur-billett fra Oslo til Stavanger koste rundt 1000-2000 NOK (110-220 USD). Prisene kan imidlertid være høyere i høye reisesesonger. Det anbefales å bestille flyet ditt på forhånd for å få de beste tilbudene. Du kan også se etter budsjettflyselskaper som Wizz Air eller Ryanair for billigere alternativer.

Hvor mye koster det å fly til stavanger?

Kostnaden for å fly til Stavanger Varierer Avhengig av Flyssap, Tid På Året OG Hvor Langt På Forhåt du Bestiller Billetten Din. I GJENNOMSNITT KAN EN TUR-RETUR-BILLETT FRA OSLO TIL STAVANGER KOSTE RUNDT 1000-2000 NOK (110-220 USD). Prisene Kan Imidlersid Være Høyere I Høye Reisesesonger. Det anbefales Å Bestille Flyet Ditt på forhån for å få de beste tilbudene. Du kan også se etter Budsjettflyselskaper som Wizz Air Eller Ryanair for Billigere -alternativer.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment