Reis til Dubrovnik: 10 reisetips for fortryllende ferier i Kroatia

Å reise til Dubrovnik, Kroatia, er en drøm for mange reisende. Dubrovnik ligger på Adriaterhavskysten, og tilbyr alt fra feiende utsikt over havet til gamle slott og glemte landsbyer. Enten du leter etter en romantisk getaway eller en utrolig familieferie, har Dubrovnik noe for enhver smak. Her er 10 reisetips for å gjøre turen hit enda mer fortryllende:

Gå deg vill i bygatene. Når du vandrer rundt i Dubrovniks svingete brosteinsbeløp og skjulte smug, kan du møte en rekke butikker, kafeer og andre attraksjoner som er gjemt i den middelalderske arkitekturen.

Klatre opp til bymurene for en uforglemmelig utsikt over Adriaterhavet. Veggene strekker seg rundt tre kilometer langs havnen og tilbyr fantastisk utsikt fra alle vinkler – det er en viktig del av ethvert besøk i Dubrovnik!

Prøv litt kroatisk mat på en av de mange tradisjonelle restaurantene i byen. Fra hvitløk og olivenolje tilførte sjømatretter til hjertelige supper og sesongmessige spesialiteter, er å spise ute i Dubrovnik en opplevelse som ingen andre!

Ta en dagstur til øyene i nærheten Mljet eller Korčula for fantastiske strender og krystallklart vann perfekt for svømming eller snorkling-bare ikke glem solkremen!

Utforsk Kampuni Hill med utsikt over Lapad Bay for vakre solnedganger og fantastisk kystlandskap – det er også et flott sted å se båter seile inn og ut av byen hver kveld!

Ta en titt på Old Towns nattelivstilbud med sine mange barer og puber som tilbyr alt fra lokale håndverksøl til internasjonale favoritter som Guinness (du kan til og med prøve kroatisk vin laget med gamle verdensoppskrifter!).

Besøk Lokrum Island like ved land som er hjem til en botanisk hage, bortgjemte strender og frodige skoger – perfekt hvis du leter etter litt utendørs eventyr!

Prøv tradisjonelle kroatiske retter som Sarma (kålruller fylt med kjøttdeig), Strukli (kringle fylt med ost eller kvark) eller čevapčići (grillede pølseballer). Du vil ikke bli skuffet over disse hjertelige godbitene!

Handle på lokale markeder som Gundulić Square eller Green Market der leverandører selger håndlagde smykker, suvenirer og andre pyntegjenstander som er unike for denne regionen i Kroatia – det er alltid morsomt å ta med noe minneverdig fra dine reiser i utlandet!

Slapp av ved å tilbringe tid på Banje Beach som er blitt beskrevet som “himmelen på jorden” på grunn av den myke sanden, klare blå vannet og det sjarmerende atmosfæren – det er rett og slett uimotståelig!

Uansett hvilken type reisende du er Dubrovnik har noe spesielt som bare venter på deg – så ikke forsink – bestill turen snart og utforsk alt der er denne fantastiske byen har å tilby!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Dubrovnik? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Old Town of Dubrovnik

Old Town of Dubrovnik Dubrovnik

Gamlebyen i #Dubrovnik er en attraksjon for reisende som besøker Kroatia. Denne byen var en viktig havn i det middelalderske Adriaterhavet, og den gir fortsatt turister mange spennende ting å utforske. Fra Stradun, en yrende kalksteinsgate, til de gamle veggene som omkranser byen, er det mange fantastiske severdigheter å ta inn under besøket ditt.

Veggene i Dubrovnik har stått siden 1000 -tallet og tilbyr i dag spektakulær utsikt over hele byen. Sørg for å ta en tur på Dubrovnik taubane for en uforglemmelig opplevelse!

Etter å ha beundret de imponerende festningsverkene, vil du ta turen ned til Banje Beach for litt avslapning og sightseeing. Her kan du glede deg over svømming og soling i det varme Adriaterhavsvannet eller bare undre deg over fantastiske utsikter fra denne populære beliggenheten ved stranden.

Fra Banje Beach kan du ta en båttur til nærliggende Lokrum Island hvor du kan sjekke ut de rolige naturstiene eller utforske Fort Lovrijenac – en imponerende festning som ligger høyt på en steinete bakketopp med utsikt over Dubrovniks utrolige havn.

Ikke glem å komme innom noen av Dubrovniks fantastiske museer som Dubrovnik City Museum, Rector”s Palace og Franciscan kloster og museum mens du er her. Det er mange skatter å avdekke fra disse historiske stedene!

Før du drar, må du sørge for at du klikker noen bilder av denne fengslende byen, slik at du kan holde på minner fra turen din i årene som kommer! I tillegg, hvis du tar nok skritt (rundt 4000) rundt alle fire sider av Dubrovniks inngjerdede kompleks – i hovedsak gå rundt i byen – så har legenden det at du vil ha gjort ett ønske til å gå i oppfyllelse!


2. Stradun

Stradun Croatia

Stradun, eller Placa som lokalbefolkningen kaller det, er en av de mest ikoniske attraksjonene i Dubrovnik. Det er det yrende hjertet i denne eldgamle byen. Som Europas lengste bygate har det krysset det viktigste gamlebyområdet siden middelalderens tid og er full av severdigheter, lyder og lukter helt eget.

Når vi går ned i brosteinsbelagen, kan turister utforske de mange butikkene og restaurantene som linjer Stradun. Fra suvenirer til lokal mat kan besøkende fordype seg i århundrer med kultur. Lyden av latter og musikk fyller luften når folk kommer sammen for en virkelig unik opplevelse.

Om natten tilbyr Stradun en enda mer fortryllende atmosfære. Det er vakkert opplyst som under en trollformel. Når par rusler hånd i hånd og musikere spiller på hvert hjørne, vil du raskt bli forelsket i dette sjarmerende stedet.

Ingen tur til Dubrovnik ville være komplett uten et besøk i Stradun! Den rike historien og den livlige atmosfæren gjør det til en må se for enhver reisende.

Et morsomt faktum om Stradun: I løpet av Joslavias sosialistiske periode ble det omdøpt til “Tito”s Street” etter Josip Broz Titos død i 1980 til hans ære, men har siden gått tilbake til det opprinnelige navnet.


3. Walls of Dubrovnik

Walls of Dubrovnik Croatia

Vegger av Dubrovnik – en umiskmisk attraksjon

Veggene i Dubrovnik er utvilsomt en av byens mest ikoniske attraksjoner. Disse imponerende befestningsverkene har kjørt opp til 25 meter i høyden i høyden i høyden, og har beskyttet byen Dubrovnik siden 1200 -tallet. Disse veggene er en utrolig bragd med ingeniørfag fra en svunnen tid som spenner over 2 kilometer og omkranser fra Gamlebyen.

Veggene danner en perfekt sirkel som tar omtrent to timer å utforske i sin helhet. Besøkende kan fordype seg i historien når de navigerer seg langs smale stier og forbi tårn, trapper, tårn og bastioner alle laget med kalkstein. Underveis vil besøkende kunne ta inn en bemerkelsesverdig utsikt over havnen, øyene, kystlinjen og de terrakottafargede hustakene i gamlebyens hjem nedenfor.

På visse punkter under utforskningen din vil du kunne observere skyteseremonier i kanoner som oppstår hver dag i sommersesongen klokka 12 på søndager). Dette sterkt teateropptoget er ofte ledsaget av tradisjonelle marsjer som ble spilt på en trompet mens vakter kledd i periodekostymer marsjerer gjennom gamle porter med flagg som vinker høyt over seg!

Å avslutte reisen på Minčeta Tower gir en mulighet til å få en fantastisk sightseeing når du tar utsikt fra det høyeste punktet på toppen av dette gotisk renessansetårnet. Sekunder brukt på dette stedet vil få deg til å føle at du har blitt transportert tilbake for århundrer siden da disse byene ble bygget for å beskytte mennesker mot trusler utenfra. Et besøk i Walls of Dubrovnik er et must for enhver reisende som besøker Kroatia.

Morsomt faktum: Muren ble bygget i løpet av 168 år, og det regnes som en av de største festningsverkene på jorden!


4. Dubrovnik Cable Car

Leter du etter det perfekte stedet å nyte fantastisk utsikt over Dubrovnik? Da må du sjekke ut Dubrovnik taubane!

Fra taubanestasjonen på toppen av SRD, kan du være vitne til vakker, panoramautsikt over gamlebyen Dubrovnik, Stradun og de ruvende veggene i Dubrovnik. Kos deg med en tur som tar pusten fra deg, mens du stiger opp nesten 1800 fot til toppen av Mount SRD på bare 7 minutter! Husk å ta med kameraet ditt – dette er en visning som du ikke vil glemme!

På toppen av reisen venter en terrasse med en kafé og en suvenirbutikk. Når vi ser ned på små øyer og vakre strender som Banje Beach og Lokrum Island, er det ikke rart at denne fantastiske attraksjonen har blitt en integrert del av turistens besøk i Dubrovnik.

Kulturelskeren inni oss alle bør ta tid å besøke Fort Lovrijenac i nærheten, der utallige historier er skrevet om kjærlighet, eventyr og frihet. Hvorfor ikke fortsette å utforske med en tur til noen lokale museer som Dubrovnik City Museum og Rector”s Palace eller beundre religiøse kunstverk på Franciscan Monastery and Museum?

Oppdag alle disse historiske stedene fra en fugleperspektiv med den utrolige Dubrovnik -taubanen!

Er det ikke utrolig hvordan menneskeskapte maskiner kan gi oss så spektakulære opplevelser?

Morsomt faktum: De originale taubanene i gammel stil ble opprinnelig brukt til å transportere kull fra Fort Lovrijenac frem til 1968.


5. Banje Beach

Den vakre kystbyen Dubrovnik er det perfekte stedet for en sommerferie. Fra sine århundrer gamle vegger til sine solfylte strender, det er noe for enhver smak her. Et av de må besøke stedene i Dubrovnik er Banje Beach.

Banje Beach ligger rett utenfor gamlebyen og har utsikt over Adriaterhavet. Det er et populært sted for soling, svømming og å delta i vannsport som kajakkpadling. Det er også mange kafeer i nærheten, slik at du kan ta en pause fra solen med en forfriskende drink eller en matbit. Stranden gir fascinerende utsikt over Lokrum Island, som vil gjøre at du aldri vil forlate!

Stranden i seg selv har mange fasiliteter for å tilby besøkende, inkludert paraplyer og solsenger tilgjengelig på utleie. Du kan også leie ut scootere og båter på forskjellige punkter langs stranden hvis du vil gå til å utforske lenger unna.

Hvis du ønsker å virkelig slappe av mens du fremdeles er i nærheten av all handlingen Dubrovnik har å tilby, er Banje Beach definitivt ditt sted!

Morsomt faktum: Banje Beach ble faktisk en gang brukt som filmsted for en episode av Game of Thrones!


6. Lokrum Island

Opplev skjønnheten på Lokrum Island, bare 600 meter fra gamlebyen Dubrovnik! Lokrum er et perfekt reisemål for både dagtrykere og eventyrere.

Ta en rolig spasertur rundt øyas stier, foret med frodig vegetasjon, eksotiske planter og svingete trapper. Lokrum er hjemsted for to primitive klostre og viltvoksende hager som gir en rolig flukt fra trengsel av fastlands -Kroatia. Sørg for å besøke Fort Royal Castle, bygget i 1814 som festning for Napoleons tropper – det tilbyr spektakulær utsikt over Dubrovniks havn.

For de som leter etter en mer eventyrlig opplevelse, kan du dra nytte av Lokrums krystallklare vann og utforske en av de seks strendene eller svømme i Svartehavet. Kom på nært hold og personlig med naturen ved å snorkle eller dykke blant korallrev rikelig med eksotiske arter. Dyrelivsentusiaster kan også glede seg over fugletitting på denne vakre øya.

Når som helst under besøket, må du sørge for å hengi deg til lokale delikatesser som trøffelsuppe eller “Pašticada” på en av de mange restaurantene ved sjøen – du vil definitivt få pengene dine verdt!

Etter alt utforsking, slapp av i Maximilian Garden. Dette nydelige stedet ble opprettet etter at erkehertuget Maximillian besøkte Lokrum under hans eksil i 1891. Der finner du påfugler rundt og to fredelige dammer fylt med fargerike karpefisk – noen sier at de gir lykke til!

Morsomt faktum: En liten innsjø nær Fort Royal Castle er kjent som “Dead Sea” fordi ingen levende ting kan overleve der på grunn av dets høye saltnivå.

Enten du leter etter en Idyllic Island Getaway eller en eventyrfylt dag ute, kom og utforske Lokrum Island-du vil ikke angre på det!


7. Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac er en av de mest imponerende attraksjonene i den gamle byen Dubrovnik. Fortet på toppen av en svaberghalvøya, og forteller over byen nedenfor, og tilbyr utrolig utsikt over havnen og havet. Det ble opprinnelig bygget for å beskytte Dubrovnik mot utenlandske inntrengerne og fungerer i dag som en spennende turistattraksjon.

Fortets vegger er utrolig godt bevart, og gir besøkende et unikt blikk på hvordan livet var i middelalderen. På innsiden finner du episke haller, svingete trapper og lange korridorer. Du kan også utforske noen skjulte passasjer som fører til et underjordisk kapell eller observerer kanonene som fôrer hver vegg.

Hvis du føler deg modig, kan du til og med klatre opp alle 37 trapper opp til toppen av Lovrienac som belønner besøkende med enda mer spektakulær utsikt. Dette er spesielt minneverdig når du fanger solnedgang eller soloppgang på bakgrunn av livlige farger over Adriaterhavet.

Bortsett fra det strategiske formålet, fungerte Fort Lovrijenac også som et underholdningssted for lokalbefolkningen som ville komme hit for å se skuespill på kvelden.

Morsomt faktum: Noen scener fra Game of Thrones ble filmet i nettopp dette fort!


8. Dubrovnik City Museum

Dubrovnik City Museum er en absolutt må-se for reisende som ønsker å utforske kulturen og historien til Dubrovnik. Det gir besøkende en unik innsikt i byens århundrer gamle fortid, fra etableringen på 800-tallet til sin gullalder på 1500- og 1500-tallet.

Fra de interessante samlingene av kunst og gjenstander, vil du oppdage Dubrovniks historie, kultur, skikker og til og med økonomien – noe som gjør den både informativ og morsom! Museet huser også mange utstillinger som forteller historier om betydelige øyeblikk i byens historie, som den store brannen i 1706 og det tragiske jordskjelvet i 1667.

I tillegg til å oppdage mer om lokale skikker, tradisjoner og livsstil, så vel som hendelser i Dubrovniks fortid, kan besøkende også se noe av den eldste arkitekturen. Det er mange gamle bygninger i komplekset som er nøye bevart over tid – inkludert et gammelt kapell som dateres tilbake til 1460!

Til slutt kan man ikke glemme å nevne den bemerkelsesverdige panoramautsikten fra museets takterrasse med utsikt over gamlebyen. Fra dette utsiktspunktet kan du se alle store ikoniske landemerker som Fort Lovrijenac og Stradun på nært hold!

Kom innom på Dubrovnik City Museum for en virkelig minneverdig opplevelse!

Morsomt faktum: Museet har to utstillinger som ble valgt for UNESCOs minne om verdensregisteret: Statuttene til Ragusa (1272) og Franciscan Province Archive (1340-1776).


9. Rector”s Palace

Rektorens palass, et spektakulært eksempel på renessansearkitektur, er en av de må-se-attraksjonene i Dubrovnik. Den ligger i hjertet av byens gamleby, og er lett tilgjengelig og elsket av både lokalbefolkningen og reisende.

Dette monumentet ble bygget på 1400 -tallet og fungerte som bolig for alle rektorene som styrte Dubrovnik fra den tiden til 1808 – noe som gjorde det til en viktig del av byens rike historie. Besøkende kan utforske hallene og lære mer om lokale skikker og kultur.

Palasset huser også et museum, hvor du kan finne gjenstander som skulpturer, kunstverk, møbler, våpen og mange andre gjenstander koblet til den lange historien. Høydepunktet av denne utstillingen er verdifulle gjenstander fra korbodene fra 1500 -tallet som ble funnet under arkeologiske studier i 1993.

Når du kommer inn i Rector”s Palace, kan du oppleve hvorfor det har blitt et av Dubrovniks ikoner. Den majestetiske skjønnheten i fresker malt på veggene gjør besøket ditt virkelig uforglemmelig.

I tillegg til dette arkitektoniske vidunderet, er det mange restauranter som tilbyr lokalt kjøkken, slik at du kan ta en pause før du fortsetter med utforskningen din – perfekt for drivstoff etter en lang dag!

Til slutt, her er et interessant faktum: På grunn av århundrer med vedlikeholdsarbeid utført over tid av forskjellige rektorer som bodde i palasset, er i dag arkeologisk sett rektorens palass ganske unik!


10. Franciscan Monastery and Museum

Dubrovniks franciskanske kloster og museum er et må-se-reisemål. Det gamle klosteret tilbyr besøkende et vindu inn i byens fascinerende fortid. Historien stammer fra 1317, da klosteret ble grunnlagt i nærheten av de vestlige bymurene av to Dominikanske friars. Museet har fem etasjer og viser frem et vell av religiøse gjenstander og kunstverk fra forskjellige perioder i Dubrovniks historie. Besøkende kan utforske kapellet, biblioteket, statskassen, barokkmalerier, manuskripter, møbler og mynter fra århundrer siden.

Denne kulturelle perlen inkluderer en rekke interessante historier som gjør det enda mer fascinerende å utforske. For eksempel, under angrep eller beleiring, ville lokalbefolkningen skjule sine skatter innenfor de indre gårdsveggene – hvorav den ene tilfeldigvis var et stort antall sekker fylt med sølvmynter!

Museet har også en imponerende samling av bøker som spenner fra teologi og filosofi til matematikk og fysikk. I tillegg inkluderer utstillingshallene intrikat designede marmorrammer som viser frem noen bemerkelsesverdige kunstverk som opplyst graveringer fra 1621.

Endelig er et morsomt faktum at etter ødeleggelsen av jugoslaviske monumenter under andre verdenskrig, berget de franciskanske munkene rundt 500 verdifulle metallgjenstander som fremdeles vises i dag innen museumsveggene!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor reise til Dubrovnik?

Dubrovnik er en fantastisk by i Kroatia som tilbyr noe for enhver smak. Fra sin fantastiske arkitektur, til sin livlige kultur og fantastiske strender, er Dubrovnik det perfekte reisemålet for en ferie. Byen er full av historie og kultur, med sin gamleby et UNESCOs verdensarvsted. Besøkende kan utforske de gamle bymurene, besøke de mange kirkene og ta i den fantastiske utsikten over Adriaterhavet. Dubrovnik tilbyr også mange aktiviteter, fra båtturer til kajakkpadling og svømming. Med sitt middelhavsklima er Dubrovnik det perfekte stedet å nyte litt sol og avslapning.

Hva koster en øl i Dubrovnik?

Kostnaden for øl i Dubrovnik varierer avhengig av hvor du går. I de fleste barer og restauranter kan du forvente å betale rundt 5-7 euro for en halvliter lokal øl. Imidlertid, hvis du drar til et mer turistisk område, kan du oppleve at prisen er høyere. På en strandbar kan du for eksempel betale opptil 10 euro for en halvliter.

Hva Koster en Øl I Dubrovnik?

Kostnaden for Øl I Dubrovnik Varierer Avhengig Av Hvor du Går. I De Fleste Barer OG Restauranter Kan du Forvente Å Betale Rundt 5-7 euro for en Halvliter Lokal Øl. IMIDLERTID, hvis du drar til et mer turistisk Område, Kan du oppleve at Prisen er HØYERE. På en strandbar kan du for Eksempel betale opptil 10 euro for en halvliter.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment