Reis til Paris: 10 reisetips for Frankrikes lys

Paris, The City of Love and Lights, er en av de mest romantiske destinasjonene i Europa. Enten du søker et spennende eventyr eller leter etter tidløs skjønnhet, har Paris noe for enhver smak – spesielt turister! Her er 10 tips for å sikre at din parisiske ferie er din mest minneverdige ennå:

Pakk en piknik og dra nytte av de vakre parkene og utemarkedene i hele byen. Det er ingen bedre måte å sette pris på denne byen enn å glede seg over dens kulinariske godbiter mens du tar inn severdighetene og lydene fra Paris på sitt beste.

Ta en dagstur ut til Versailles og setter pris på palassets storhet fra første hånd-det er virkelig som noe annet sted på jorden. Ikke glem å budsjettere litt tid for å utforske Trianon Palace & Gardens i nærheten.

Bløt opp atmosfæren i en av Europas største gotiske katedraler – Notre Dame katedral – som ligger på Ile de la Cité -øya i Seine -elven. Den utrolige utsikten herfra er verdt hvert sekund!

Klatre opp alle 284 trinn for å nå Sacré Coeur -basilikaen og få panoramautsikt over Paris fra sine ikoniske hvite kupler – en må -se -opplevelse!

Nyt gatekunst langs Canal St Martin – et område kjent for å være hjemsted for mange kunstnere og kreative sinn som har satt sitt preg bak i fargerike graffiti -tagger over veggene og bygningene her.

Ta en båttur nedover La Seine -elven om natten og se på når millioner av blinkende lys blir levende rundt deg – det vil være et syn (og opplevelse) som du ikke vil glemme noen gang snart!

Ta en titt på Musée D”Orsays samling av kunstverk fra verdenskjente malere som Van Gogh, Monet, Renoir og Degas blant utallige andre-virkelig en pedagogisk opplevelse som ingen andre!

Gå opp Montparnasse Tower”s Spiraling Staircases for spektakulære 360 ​​graders utsikt over Paris fra et av de høyeste observasjonsdekkene i fransk hovedstad-en annen must-do-aktivitet hvis du vil ha fantastiske bilder!

Tilbring en lat ettermiddag på Luxembourg Gardens, lytt til musikk fremført av lokale musikere mens du drikker vin under gamle trær; Mange besøkende er enige om at dette stedet har en viss sjarm om det som ikke kan matches andre steder i Frankrike!

10 Til slutt hyller Moulin Rouge & Eiffeltårnet, to av Paris “mest kjente attraksjoner som skiller denne byen fra alle andre; Selv om begge ofte er overfylt, så sørg for at du går tidlig eller forbereder deg ved å kjøpe billetter fremover på nettet hvis du kan få tilgang til dem .. Med disse tipsene, vil vi garantere at turen din rundt Paris vil være full av moro, spenning og gode minner som vil vare for alltid!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Paris? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Eiffel Tower

Eiffel Tower Paris

Eiffeltårnet tilbyr utrolig utsikt over Paris, noe som gjør det til en av de mest kjente attraksjonene i Europa.

Eiffeltårnet som står på 324 meter høy, har vært et ikonisk symbol på Paris siden byggingen i 1889. Mens den omkringliggende byen har endret seg over tid, forblir selve tårnet en konstant. På grunn av dette er Eiffeltårnet et must for enhver reisende til området.

Utsikten fra de forskjellige nivåene i tårnet er uten sidestykke av noe annet i Paris. På en klar dag kan besøkende se langt ut på landsbygda og nyte spektakulær utsikt over andre berømte landemerker som Sacré-Cœur Basilica og Arc de Triomphe. Klatring til hvert nivå tar bare noen få minutter, og det er også heiser tilgjengelig for besøkende med redusert mobilitet.

Tårnet er også omgitt av en pittoresk park som gjør den ideell for å rusle rundt eller ha en piknik mens du beundrer skjønnheten. Besøkende kan også lære mer om sin historie og arkitektur gjennom guidede turer som tilbys på faste tider gjennom året.

For de som ønsker noe ekstra spesielt, er det hyppige hendelser som lysshow og konserter som finner sted enten på eller rundt tårnet – en uforglemmelig opplevelse!

Om natten kan du observere sin glans når den lyser opp mot mørk himmel – og får den til å se enda mer fantastisk ut enn i løpet av dagtid.

Morsomt faktum: Eiffeltårnet var faktisk konstruert for en utstilling i 1889 og skulle aldri forbli stående lenge!


2. Louvre Museum

Louvre Museum France

Har du noen gang vært i Paris? Hvis du ikke har det, går du glipp av det. En av de mest kjente attraksjonene er Louvre -museet, verdens største kunstmuseum og et historisk landemerke som mange mennesker strømmer til hvert år.

Louvre er hjemsted for mer enn 38 000 gjenstander fra forhistorien til det 21. århundre. Den har åtte kuratoriske avdelinger som huser kunstverk fra antikken til moderne tid. Besøkende kan utforske gallerier som inneholder ikoniske stykker som Leonardo da Vincis Mona Lisa og den klassiske greske skulpturen Venus de Milo.

Louvre er også kjent for sin glasspyramide, designet av den kinesiske-amerikanske arkitekten Ieoh Ming Pei i 1989. Pyramiden fungerer som en inngang direkte inn i gårdsplassen til Louvre og er en av de mest gjenkjennelige strukturene i Paris.

Besøkende kan bruke timer på å utforske dette praktfulle museet eller bare ta litt tid å beundre arkitekturen inne og ute. Fra å ta guidede turer til å se noen av verdens største kunstverk, er det mange grunner til at reisende bør besøke Louvre -museet. Opplev historien med et bakteppe av majestetiske kunstverk på en av Paris “fremste attraksjoner.

Morsomt faktum: Den gjenværende delen av Ieoh Ming Peis originale design består av tre mindre pyramider som ligger på motsatte sider i hovedgården!


3. Notre-Dame Cathedral

Notre-Dame Cathedral France

Notre-Dame katedral er et ikonisk symbol på Paris, Frankrike og verden.

Som en av de mest besøkte attraksjonene i Frankrike, trekker Notre-Dame katedralen millioner av besøkende hvert år. Bygget i 1160 og fullført nesten 200 år senere, er det uten tvil en av de mest imponerende gotiske monumentene i hele Europa. De skyhøye spirene og vakre glassmalerier gjør dette til et must-se-reisemål for enhver reisende.

Interiøret i Notre-Dame-katedralen er like fantastisk som det ytre. Hvert hjørne inneholder noe nytt å utforske med sin imponerende arkitektur, fresker og skulpturer. Ta deg tid til å beundre den fantastiske storslåttheten i denne strukturen inne og ute. Sørg for å sjekke ut statuene som stiller seg utenfor sammen med de mange gargoyles rundt Notre-Dame Cathedral”s hustak.

Tallrike kunstverk i Notre-Dame katedral gjør det også enda mer verdt å se enn bare en bygning fra århundrer siden. Forundre seg på Jomfruen og barnet av Philippe de Champaigne på toppen av den sentrale alteren eller kvalen i hagen malt av den franske kunstneren Jean Jouvenet som ligger i nærheten av den på hver side.

Å besøke Notre-Dame katedral vil være en opplevelse du ikke snart vil glemme! Et morsomt faktum om dette ikoniske monumentet er at etter at Victor Hugo skrev sin roman “The Hunchback of Notre Dame”, har det vært en sterk bølge i turismen rundt denne fantastiske katedralen siden den gang!


4. Arc de Triomphe

Å besøke Arc de triumf er et absolutt must for enhver reisende i Paris. Stående på 50 meter høy og måler 45 meter bredt, er det et monument som ikke er mindre enn å imponere. Denne ikoniske buen er konstruert mellom 1806 og 1836 for keiser Napoleon, og har blitt et symbol på Paris imponerende historie.

Noe av det beste å gjøre rundt Arc de Triomphe er å ta en spasertur nedover Champs-Élysées, den berømte avenyen kjent som ‘The World’s Mest Beautiful Street’. Denne berømte veien ble bygget på ordre fra King Louis XV i 1724, og har vært hjem til utallige motebutikker, anerkjente restauranter og kafeer.

Når du besøker Arc de Triomphe, kan du også undre deg over dens utsmykkede lettelse skulpturer som skildrer viktige øyeblikk i fransk militærhistorie gjennom sine fire hjørner – noe som gir ekstra storhet til et allerede imponerende monument!

Et morsomt faktum om Arc de triumf? Det anslås at under basen ligger restene (eller rettere sagt, bein) på 6 millioner døde soldater fra mer enn 30 nasjoner i andre verdenskrig!


5. Champs-Élysées

Å besøke Champs-Élysées er en essensiell del av enhver tur til Paris. Denne ikoniske gaten ligger i hjertet av byen, og er et av de mest ikoniske, livlige og vakre stedene i verden. Denne alléen er foret med butikker, kafeer og restauranter, samt en rekke monumenter og attraksjoner som ikke bør gå glipp av.

Champs-Élysées kobler ARC de triumf og sted de la Concorde i hver ende, noe som gjør det til et flott start- eller sluttpunkt for ethvert sightseeing-eventyr i Paris. Når du tar deg gjennom denne berømte Boulevard, finner du mange utrolige butikker, inkludert store navn som Louis Vuitton og Sephora. Men ikke glem å slå opp – noe av områdets beste arkitektur kan sees fra omtrent hvor som helst på Champs -Élysées.

Det er også et flott sted for folk som ser på med mange lokalbefolkningen som rusler eller nyter en rolig kopp kaffe. For å virkelig komme inn i ånden i det parisiske livet, hvorfor ikke leie en sykkel for å utforske dette berømte stedet? Det er lett å finne sykkelutleiebutikker langs Boulevard – perfekt hvis du vil ta ting i ditt eget tempo mens du ser noen av byens mest ikoniske severdigheter som Grand Palais og Petit Palais.

Champs-Élysées har eksistert siden 1670, men ble opprinnelig opprettet som en linje mellom to kongelige jaktområder på hver side av det vi nå kjenner som Avenue des Champs-Élysées. Interessant faktum: I dag kommer mer enn 320 millioner besøkende hit hvert år!


6. Sacré-Cœur Basilica

Paris er en by fylt med ikoniske attraksjoner, og den majestetiske Sacré-Cœur-basilikaen er intet unntak. Ligger på det høyeste punktet i Paris “pittoreske Montmartre-nabolag, er Sacré-Cœur en vakker påminnelse om tro og håp.

Basilikaen ble bygget som et minnesmerke for de falne soldatene fra den fransk-prøyssiske krigen og har siden blitt et nesten hellig symbol på Paris. Den hvite steinfasade og fantastiske glassmalerier får den til å skille seg ut blant byens skyline.

Når de er inne, blir besøkende betatt av dets skyhøye tak og fantastiske kunstverk. Besøkende kan utforske de fantastiske kapellene, se relikvier fra pave Pius IX, eller ta del i daglige masse- eller andaktstjenester.

Fra toppen av kirkens kuppel kan besøkende ta seg fantastisk utsikt over Paris som strekker seg langt inn i horisonten. Det er virkelig magisk å se på når skumringen legger seg over denne enorme byen – spesielt fra et så unikt perspektiv!

Det er også mange nydelige kafeer som stiller gatene rundt Sacré-Cœur der besøkende kan slappe av og nyte litt deilig fransk mat eller bare folk se på fra sine sjarmerende terrasser.

Morsomt faktum: Bygningsmaterialet som ble brukt til å konstruere Sacré-Cœur ble hentet direkte fra gipsbrudd underparis!


7. Musée d’Orsay

Å besøke Musée d’Orsay er et must for reisende til Paris. Dette bemerkelsesverdige museet ligger ved bredden av Seine-elven, og har over femti tusen kunstverk fra noen av de mest anerkjente kunstnerne i historien.

Selve bygningen er bemerkelsesverdig; Beaux-Arts-strukturen ble opprinnelig bygget som en jernbanestasjon i 1900, og er blitt omgjort til et fantastisk sted for å utforske og sette pris på kunst fra hele verden. Besøkende kan utforske verk av malere som Monet, Cézanne, Renoir, Gauguin, Van Gogh og mange flere.

For ekstra bekvemmelighet kan besøkende på museet kjøpe billetter på nettet før de ankommer. Musée d’Orsay tilbyr også spesielle rabatter for studenter og familier, samt lydguider for å gjøre navigering i museet enklere og morsommere.

Å utforske dette verdenskjente museet er en uforglemmelig opplevelse! Med sitt utvalg av kunstverk som spenner over mange forskjellige perioder i historien, er det noe for alle på Musée d’Orsay. I tillegg, med sin fantastiske arkitektur og praktiske billettalternativer, er det lett å se hvorfor så mange reisende gjør dette ikoniske museums en del av Paris -eventyret sitt!

Morsomt faktum: Musée d’Orsay var opprinnelig ment å være en jernbanestasjon, men ble omdisket etter flere tiår med forfall på grunn av skader som ble påført under andre verdenskrig.


8. Luxembourg Gardens

Mens Paris er kjent for sine ikoniske landemerker som Eiffeltårnet, Louvre Museum, Notre-Dame Cathedral, Arc de Triomphe, Champs-Élysées og mer, er Luxembourg Gardens definitivt en av sine skjulte perler.

Ligger i den 6. arrondissementet i Paris, er de to hundre år gamle hagene delt inn i to seksjoner: en formell fransk hage på østsiden og en engelsk landskapshage på vestsiden. Besøkende kan ta en rolig spasertur gjennom perfekt velstelte stier omgitt av livlige blomsterbed, vannlevende fontener og buskiske labyrinter.

Hagene er også hjemsted for Luxembourg Palace – den tidligere boligen til Maria de Medici som bestilte byggingen i 1612 – i tillegg til utallige statuer av kjente skikkelser i europeisk historie. Enten du er interessert i å beundre kunst eller bare nyte en fredelig ettermiddag utendørs, vil du finne noe verdt å se på Luxembourg Gardens!

For de som leter etter noe morsomt å gjøre mens du besøker denne utendørs oasen, kan du sjekke ut “Chess on Sunday” – et populært arrangement som er arrangert av lokalbefolkningen hver uke der besøkende kan spille sjakk mot erfarne spillere midt i hagen.

Morsomt faktum: Hagene har 106 statuer og 144 vaser!


9. Palace of Versailles

Besøk det fantastiske palasset i Versailles og opplev en verden av storhet. Denne kongelige Château ligger i Versailles, sørvest for Paris, og står stolt som en av de mest spektakulære palassene i hele Frankrike.

Med fantastiske hager, imponerende arkitektur og samlinger fra noen av verdens største artister, er et besøk i palasset en uforglemmelig opplevelse for enhver reisende. Hagene i Versailles er kjent for sin skjønnhet og raffinement, og tilbyr frodige grønne plener, kaskaderende fontener og skulpturer skåret av lys marmor. Den imponerende Hall of Mirrors sies å være et av Europas største kunstverk, og dets interiør skildrer klassiske franske design med et ekstra preg av barokk luksus.

En tur rundt palassveggene vil avsløre mange interessante utstillinger, inkludert mesterverk fra Da Vinci og Rembrandt. Sørg for å ta turen til kongens leilighet og dronningens kammer før du tar en hyggelig spasertur rundt parkområdet full av blomster og trær.

Morsomt faktum: Palasshagen rundt Versailles dekker over 800 hektar (1 977 dekar), noe som gjør den større enn Paris i seg selv!


10. Centre Pompidou

Paris er en av de mest ikoniske og romantiske byene i verden, og det er ikke rart at millioner av turister strømmer til det hvert år. Center Pompidou er en stor attraksjon som de ikke skal gå glipp av. Det er et kunstkompleks som ligger i den 4. arrondissementet, som huser Museum of Modern Art, et bibliotek, kino og utendørs plaza.

Denne moderne strukturen ble designet av arkitektene Renzo Piano og Richard Rogers i 1977, som et innovasjonssenter for moderne kunst. Det er kjent for sin unike arkitektur som har utsatte strukturelle rammer på ytterveggene, og gir den et visuelt tiltalende utseende. På innsiden vil besøkende finne verk fra moderne mestere som Monet, Matisse og Picasso.

Biblioteket på Center Pompidou har nesten to millioner bind som er viet til moderne kunstteori, historie og kritikk – noe som gjør det til et populært reisemål for lidenskapelige kunstentusiaster som søker kunnskap fra forskjellige perioder i historien. Museet huser også multimedia -show gjennom året, så vel som filmvisninger for de som ønsker å utforske visuell kunst i mer dybde.

For de som ønsker å ta en pause fra å beundre kunstverk i komplekset, er det mange restauranter utenfor catering til alle slags budsjetter. Center Pompidou lar besøkende glede seg over deilig mat mens de tar inn en fantastisk utsikt over Paris “skyline også!

Morsomt faktum: Center Pompidou er hjem til seks barer som ofte kan sees fylt med parisiske lokalbefolkningen som nyter drikke på lunsjpausene!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment