Trådløst tastatur test: 5 Beste Trådløst tastatur 2024

Uansett hvor du er, er et trådløst tastatur alltid en flott følgesvenn for din bærbare eller PC. Trådløst tastatur gir deg friheten til å bevege deg rundt og bruke datamaskinen din på den måten du vil uten å bli begrenset av ledninger. Men med så mange forskjellige trådløse tastaturer på markedet, kan det være vanskelig å vite hvilket som er riktig for deg. Her er en rask guide som hjelper deg å velge det beste trådløse tastaturet for dine behov.

Trådløse tastaturer kommer i to forskjellige typer: Bluetooth og RF. Bluetooth er den nyere teknologien og tilbyr noen fordeler i forhold til RF, inkludert lavere strømforbruk og større rekkevidde. Bluetooth kan imidlertid være dyrere og vanskeligere å sette opp enn RF. Hvis du leter etter et enkelt og rimelig trådløst tastatur, er et RF-tastatur sannsynligvis det beste alternativet. Men hvis du vil ha den nyeste og beste teknologien, er Bluetooth veien å gå.

Når du velger et trådløst tastatur, vær oppmerksom på størrelsen og oppsettet. Hvis du planlegger å reise med tastaturet, se etter en kompakt modell som passer lett inn i bagasjen. Hvis du skal bruke tastaturet for det meste hjemme, har du råd til å få et større med et oppsett i full størrelse. Uansett hvilken modell du velger, sørg for at den har en behagelig følelse slik at du kan skrive i lange perioder uten å bli trett.

Til slutt, ta hensyn til batterilevetiden til det trådløse tastaturet. De fleste modellene vil vare i flere måneder på en enkelt lading, men hvis du planlegger å bruke tastaturet ofte, se etter en med lengre batterilevetid. Med så mange flotte alternativer tilgjengelig, er det ingen grunn til ikke å dra nytte av friheten og bekvemmeligheten til et trådløst tastatur.

Vi har nylig kjøpt en trådløst tastatur en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste trådløst tastatur Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

trådløst tastatur beste i test logitech g 915 lightspeed

Logitech G 915 Lightspeed

trådløst tastatur test logitech craft trådløst

Logitech Craft Trådløst

SJEKK PRISEN →
logitech mx keys mini

Logitech MX Keys Mini

satechi slim x1

Satechi Slim X1

plexgear kw solar

Plexgear KW-Solar

Oversikt – Våre favoritt-trådløst-tastatur:

1. Logitech G 915 Lightspeed – best i test!

trådløst tastatur test logitech g 915 lightspeed

Logitech G 915 er et fantastisk trådløst tastatur som gir deg perfekt ytelse. Det leveres med en mekanisk bryter, noe som betyr at du kan trykke hardere for å få en bedre respons. I tillegg har det Bluetooth-teknologi for rask tilkobling, samt 16 millioner farger og RGB-belysning. Du kan også bytte tilkoblede enheter med et knappetrykk. Alt i alt er dette et fantastisk tastatur for gaming eller arbeid. Anbefales på det sterkeste!

.


2. Logitech Craft Trådløst

beste trådløst tastatur logitech craft trådløst

Logitech Craft er et trådløst tastatur som gir deg en PC-opplevelse du ikke har opplevd før. Tastaturet har bakgrunnsbelysning, og kan styres via programvare på din PC. Kontrollhjulet på tastaturet lar deg navigere i programmer og nettsider med letthet. I tillegg kan du betjene spesifikke programmerfunksjoner via kontrollhjulet.

Tastaturet er laget for å være ergonomisk, slik at håndleddet ditt holder seg godt uten å bli slitent etter lang bruk. Bakgrunnsbelysningen aktiveres automatisk når du beveger hendene over tastaturet, noe som gjør det enkelt å bruke om natten eller i mørket.


3. Logitech MX Keys Mini

logitech mx keys mini

Logitech MX Keys Mini er et trådløst tastatur som er designet for å passe perfekt inn i ditt arbeidsmiljø. Med en komfortabel skrivefølelse og rask tilkobling mellom tre forskjellige enheter, vil du få maksimal fleksibilitet når duber.

Tastaturet har også automatisk bakgrunnsbelysning slik at det alltid ser elegant ut – uansett om det er dag eller natt. Kobles til via Bluetooth, og kan enkelt byttes mellom opptil tre enheter. Tilpasset for MacOS, iPadOS og iOS.


4. Satechi Slim X1

 satechi slim x1

Satechi Slim X1 er et flott, kompakt og elegant trådløst tastatur som er perfekt for Apple-enheter.

Den kobles til trådløst via Bluetooth og har en full QWERTY-layout. Det beste er at den kan brukes med opptil tre enheter samtidig og lades via USB-C. Dette tastaturet er et utmerket valg for de som ønsker et pålitelig og


5. Plexgear KW-Solar

plexgear kw solar

Plexgear KW-Solar er et solcelleladet tastatur som virker med Windows og Mac. Det er ekstra tynt, og har en full størelse trådløs USB-connector. Tastaturet drives av solceller, noe som gjør det miljøvennlig og strømbesparende.

Er et trådløst tastatur som lar deg koble direkte til solenergien. Med innebygd overføringsmekanisme, kan du enkelt skrive og sende meldinger, eller spille musikk uten at noe strøm behøves. Tastaturet leveres med et integrert solcellepanel som samler energi fra sola og oksygen for å lade opp batteriet i løpet av dagen.


trådløst tastatur beste i test trådløst tastatur kobles til flere enheter

Slik velger du riktig trådløst tastatur din

1. Velg et trådløst tastatur som føles behagelig å skrive på

Velg et trådløst tastatur som føles behagelig å skrive på, og som har god ergonomi. Ergonomiske tastaturer har ofte avrundede taster og er designet for å passe til håndens naturlige posisjon. Enkelte trådløse tastaturer har innebygget støtte for håndleddet eller en justerbar vinkel, noe som kan gjøre dem mer behagelige å bruke over tid.

Når det gjelder funksjonalitet, kan du velge et tastatur med ekstra knapper for å kontrollere musikken eller for å bla gjennom nettsider. Noen trådløse tastaturer har også innebygget støtte for bevegelseskontroll, slik at du kan bruke dem til å navigere i et bilde eller video.

Når du har funnet det trådløse tastaturet som passer best for deg, kan du koble det til datamaskinen din via Bluetooth eller et USB-dongle. Kontroller at tastaturet har nok batteri, og begynn å skrive.

2. Se etter et trådløst tastatur med god layout og tasteavstand

Se etter et trådløst tastatur med god layout og tasteavstand. Dette gjør det enkelt å bruke tastaturet, og du kan unngå å bli sliten i håndleddene. Se etter et ergonomisk tastatur som har forskjellige stillinger for å passe til dine behov.

Det er viktig å sjekke at tastaturet har god forbindelse med datamaskinen din. Bluetooth-forbindelser er ofte mer stabil enn RF (Radio Frequency). RF-signalet kan forstyrres av andre elektroniske apparater i nærheten, noe som kan gjøre at tastaturet ikke fungerer optimalt.

Trådløse tastaturer har ofte lengre batterilevetid enn kablede tastaturer. Det er viktig å sjekke hvor lang batterilevetiden er, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å bytte batterier hele tiden. De fleste trådløse tastaturer har et battery-indikatorlys som viser når det er på tide å bytte batterier.

Når du skal bruke et trådløst tastatur på reise, kan det være en god idé å investere i et tastatur med innebygd bærbar datamaskin. Dette gjør at du ikke trenger å ta med deg et ekstra tastatur, og det er enkelt å ta med seg på farten.

3. Velg et trådløst tastatur med bakgrunnsbelysning for enklere skriving

Velg et trådløst tastatur med bakgrunnsbelysning for enklere skriving i mørkere omgivelser. Takket være denne teknologien kan du se nøyaktig hvor fingrene dine befinner seg på tastaturet, noe som gjør det enklere å skrive uten å måtte se hele tiden.

Når det gjelder størrelsen på tastaturet, er dette noe som kommer an på personlige preferanser. Noen foretrekker et mindre tastatur for å spare plass, mens andre foretrekker et fullstendig tastatur med alle de vanligste funksjonene. Det er også tastaturer som har en innebygd mus, noe som kan være nyttig for noen brukere.

En av de vanligste funksjonene på et trådløst tastatur er muligheten for å justere bryterenden. Dette gjør det mulig for brukeren å tilpasse sin egen skriveopplevelse, og det er en funksjon som de fleste moderne tastaturer har. Det er imidlertid ikke alltid nødvendig å justere bryterenden, da mange av disse tastaturene allerede har forhåndsinnstilte innstillinger.

En god ergonomi er også viktig for å unngå skader som følge av langvarig bruk. Tastaturer med justerbare høyder og avlastningsputer for håndledd gjør at du kan bruke tastaturet i en behagelig stilling som reduserer belastningen på musklene dine.

4. Vurder størrelsen og vekten på det trådløse tastaturet

Vurder størrelsen og vekten på det trådløse tastaturet. Mange trådløse tastaturer er store og tunge. Hvis du har begrenset plass på skrivebordet ditt, kan dette være et problem. Enkelte trådløse tastaturer er reisvennlige og enkle å sette opp. De fleste av disse tastaturene har fysiske dimensioner som gjør at de er enkle å ta med seg rundt.

Vurder funksjonene som er tilgjengelige på det trådløse tastaturet. Mange av disse tastaturene har forskjellige tilleggsfunksjoner, som for eksempel innebygde høyttalere og mikrofoner. Hvis du planlegger å bruke tastaturet til mer enn bare skriving, kan dette være nyttig. Tastaturer med innebygde høyttalere og mikrofoner kan også være nyttige for personer som arbeider med lyd eller video.

De fleste av disse tastaturene har også et slankt design som gjør dem enkle å oppbevare når de ikke er i bruk.

5. Kontroller at det trådløse tastaturet er kompatibelt med datamaskinen

Kontroller at det trådløse tastaturet er kompatibelt med datamaskinen din. De fleste trådløse tastaturer er universalt, men noen ganger kan det være nødvendig å kontrollere at det er kompatibelt med operativsystemet ditt. Kontroller også om du trenger et eksternt program for å bruke tastaturet.

Når du har sjekket kompatibiliteten, må du bestemme hvilken type trådløst tastatur du vil ha. De fleste er enten RF eller Bluetooth. RF-tastaturer trenger en USB-adapter for å koble til datamaskinen, mens Bluetooth-tastaturer kobles direkte til datamaskinen.

Når du har funnet ut hvilken type tastatur du trenger, kan du begynne å se på de forskjellige merkene og modellene. De fleste trådløse tastaturer er svært brukervennlige, men det er alltid en god idé å lese brukeranmeldelser for å få et innblikk i hvordan andre har opplevd bruken av tastaturet.

Når du har funnet det trådløse tastaturet som passer dine behov, kan du bestille det online eller fra en elektronikkbutikk. Husk å sjekke at butikken har en god returpolitikk, slik at du kan returnere tastaturet hvis det ikke fungerer som forventet.

trådløst tastatur test trådløst tastatur skriv komfortabelt og trådløst

Vanlige spørsmål og svar

Hvorfor bruker folk trådløse tastaturer?

Trådløse tastaturer brukes ofte fordi de er praktiske. De kan plasseres hvor som helst i rommet uten å kreve en ledning, og du kan ta dem med deg overalt.

Det finnes også et bredt utvalg av trådløse tastaturer, fra de minste modellene som passer til nettbrett og smarttelefoner, til fullt sizede tastaturer som ligner vanlige datatastaturer. Noen trådløse tastatur har også innebygd pekefingeren, noe som gjør det enklere å bruke.

Trådløse tastaturer kan kommunisere med andre enheter via Bluetooth eller et infrarødt signal. De fleste moderne trådløse tastaturer bruker Bluetooth, som er en trådløs teknologi som gjør at du kan koble til enhetene uten å måtte benytte ledninger eller kabler.

Infrarød teknologi blir også brukt av noen trådløse tastaturer, men denne teknologien har ikke så lang rekkevidde som Bluetooth, og den krever også at du har en infrarød mottaker på enheten.

Hvordan fungerer trådløse tastaturer?

Trådløse tastaturer fungerer ved å overføre signaler fra tastaturet til en mottaker som er koblet til datamaskinen din. Mottakeren kan enten være en innebygd del av datamaskinen eller en ekstern USB-dongle.

Tastaturet kommuniserer med mottakeren ved hjelp av en av to frekvenser: 2,4 GHz eller 5 GHz. De fleste trådløse tastaturer bruker 2,4 GHz, som har en rekkevidde på rundt 10 meter (33 fot). Imidlertid har 5GHz-frekvensen kortere rekkevidde, men det er mindre sannsynlig at den opplever forstyrrelser fra andre enheter.

Trådløse tastaturer leveres vanligvis med en liten transceiver som kobles til en USB-port på datamaskinen. Denne transceiveren mottar signalene fra tastaturet og sender dem videre til datamaskinens operativsystem.

Trådløse tastaturer drives av batterier, som enten kan være engangs- eller oppladbare. Engangsbatterier varer vanligvis i omtrent seks måneder, mens oppladbare batterier kan vare i flere år.

Hvis du bruker et trådløst tastatur med en stasjonær datamaskin, er det viktig å plassere transceiveren på et uhindret sted slik at den kan motta signaler fra tastaturet uten forstyrrelser.

Hva er de forskjellige typene trådløse tastaturer?

Det finnes tre typer trådløse tastaturer: infrarød, Bluetooth og RF.
Infrarøde tastaturer bruker et infrarødt lys for å overføre data mellom tastaturet og datamaskinen. De er begrenset til siktlinjebruk og kan være utsatt for forstyrrelser fra andre enheter som sender ut infrarødt lys, for eksempel en TV eller en fjernkontroll.

Bluetooth-tastaturer bruker laveffekts radiosignaler for å kommunisere med en Bluetooth-aktivert enhet. De har lengre rekkevidde enn infrarøde tastaturer og kan brukes med mer enn én enhet samtidig. Imidlertid kan de også bli utsatt for forstyrrelser fra andre Bluetooth-enheter.

RF-tastaturer bruker radiofrekvenser for å kommunisere med en datamaskin. De har den lengste rekkevidden av alle tre typer trådløse tastaturer og er minst utsatt for forstyrrelser. De krever imidlertid en mottaker som er koblet til datamaskinen for å fungere.

Trådløse tastaturer blir stadig mer populære ettersom folk ser etter måter å rydde opp på skrivebordet og redusere kabelrotet. De tilbyr en rekke fordeler i forhold til tradisjonelle kablede tastaturer, inkludert økt portabilitet, bevegelsesfrihet og redusert ledningsrot. De har imidlertid også noen ulemper, som potensiell forstyrrelse fra andre trådløse enheter og behovet for batterier.

Kan trådløse tastaturer hackes?

Ja. Det er en kjent sikkerhetsrisiko at trådløse tastaturer kan hackes. Det finnes flere måter å angripe et trådløst tastatur, og det er svært enkelt å gjøre. Den vanligste metoden er ved å bruke et program som logger seg på samme nettverk som tastaturet, og deretter sender data fra tastaturet til angriperen. Angriperen kan da se alt du skriver på tastaturet, og i noen tilfeller kan han eller hun også gjøre andre endringer.

Det er viktig å være klar over at det ikke er noen enkel måte å beskytte deg mot denne typen angrep, så det er best å unngå å bruke trådløse tastaturer hvis det er mulig. Hvis du må bruke et trådløst tastatur, bør du sørge for at du kobler det til et sikkert nettverk som ikke kan hackes, og at du ikke bruker det på offentlige steder.

Er trådløse tastaturer bra?

Svaret er ja – for de aller fleste. De gir et mye bedre arbeidsmiljø siden de ikke krever ledninger, og man slipper å bekymre seg for at ledningene kan bli i veien. Samtidig er det viktig å huske på at trådløse tastaturer genererer en litt høyere stråling enn tradisjonelle tastaturer, så hvis du er svært følsom for stråling vil et trådløst tastatur kanskje ikke være det beste valget for deg.

Det finnes imidlertid også noen ulemper med trådløse tastaturer. For det første er de ofte dyrere enn tradisjonelle ledningstastaturer. Dessuten kan de være litt mer utsatt for svikt siden de er avhengige av batterier, og hvis batteriene dine begynner å bli svake vil tastaturet også begynne å fungere dårligere.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment