SUP brett test: Beste 5 SUP brett 2022

Stand up paddle boarding, eller SUP for kort, er en relativt ny vannsport som har tatt verden med storm. Og med god grunn: SUP er en fin måte å få litt trening mens du nyter utendørs. Men før du kan begynne å padle, må du velge riktig SUP-brett. Med så mange forskjellige typer brett på markedet, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Her er en rask introduksjon til de forskjellige typene SUP-brett som er tilgjengelige, for å hjelpe deg å velge den beste for dine behov.
All-around-brett er den mest populære typen SUP-brett, og de er et godt valg for nybegynnere. All-around brett er stabile og allsidige, og kan brukes til flatvannspadling, surfing og til og med whitewater padling. Hvis du akkurat har begynt med SUP, er et allsidig brett et flott alternativ.

Hvis du er interessert i å surfe, trenger du et surfespesifikt SUP-brett. Disse brettene er kortere og smalere enn all-around brett, noe som gjør dem mer manøvrerbare i bølger. Surfespesifikke brett har også en tykkere skumkjerne, som gjør dem mer flytende og stabile i vannet. Surfespesifikke brett er imidlertid ikke så allsidige som all-around-brett og er ikke egnet for flatvannspadling eller whitewaterpadling.

Til slutt, hvis du vil padle i whitewater, trenger du et whitewater-spesifikt SUP-brett. Disse brettene er designet for å tåle påkjenningene ved padling i whitewater, med en slitesterk konstruksjon og ekstra forsterkning rundt kantene. Whitewater-spesifikke brett er også kortere og smalere enn all-around brett, noe som gjør dem mer manøvrerbare i stryk. Som med surfespesifikke brett, er whitewater-spesifikke brett ikke egnet for flatvannspadling eller surfing.

Nå som du vet litt mer om de forskjellige typene SUP-brett som er tilgjengelig, kan du begynne å handle etter det perfekte brettet for dine behov. Bare husk å ha ferdighetsnivået ditt i bakhodet når du velger et brett: hvis du er nybegynner, hold deg til et allsidig brett; hvis du er mer erfaren, kan du gå videre til et surfespesifikt eller whitewater-spesifikt brett. Og uansett hvilken type brett du velger, sørg alltid for å bruke redningsvest og bånd når du padler!

Vi har nylig kjøpt en SUP brett en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste SUP brett Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

sup brett aqua marina atlas sup beste i test

Aqua Marina Atlas SUP

sup brett aqua marina fusion test

Aqua Marina Fusion

arctic tern gotland

Arctic Tern Gotland

bohus sup 2.0 aegean blue

Bohus Sup 2.0 Aegean Blue

vibrant kid's sup

Vibrant Kid’s SUP

Oversikt – Våre favoritt-sup-brett:

1. Aqua Marina Atlas SUP – best i test!

sup brett test aqua marina atlas sup

Aqua Marina Atlas SUP er et stabilt og lett SUP brett som gir deg en fantastisk opplevelse på vannet. Brettet har lett vektsøm-teknologi for å redusere vekten, slik at du kan bære det rundt med letthet. Den avtagbare innskyvbare senterfinne gjør det enkelt å ta med seg brettet på reise, og volum 380 liter gir plass til alt utstyret ditt. Har et håndtak laget av slitesterkt gummi som tåler mye bruk, samtidig som det gir deg god kontroll over brettet.

.


2. Aqua Marina Fusion

beste sup brett aqua marina fusion

Marina Fusion er et SUP brett som tilbyr balanse og allsidighet i ett og samme brett. Dette er et SUP-brett som gir deg alt du trenger, enten du er nybegynner eller øvet. Er et trygt og brukervennlig brett som tilfredsstiller de aller fleste behovene man har når man skal på SUP-tur.

Er en god SUP brett for personer som ønsker en allround brett. Brettet er stabilt og har god glid, noe som gjør det enkelt å padle rundt. Dette er et flott alternativ til tradisjonelle SUP brett hvis du vil ha en mer allsidig opplevelse. Kan brukes av nybegynnere og viderekomne, og passer perfekt for tur eller trening.


3. Arctic Tern Gotland

arctic tern gotland

Arctic Tern Gotland SUP (stand-up paddleboard) brettet fra Aqua er et fantastisk, allsidig og stabilt brett som kan brukes til alt fra cruising, yoga og strekking til familieaktiviteter, surfing og racing. Brettet har fire D-ringer med strikk som lar deg feste ting du vil ha lett tilgang til, som en åre eller reparasjonssett. Dette svært holdbare brettet er laget i PCV-materiale som gjør det vanntett og slitesterkt – perfekt for aktiv bruk ute i nature.

Brettet kan bære opptil 100 kg, noe som gjør det perfekt for familier eller grupper på tur. Størrelsen på 334 x 76 x 15 cm gjør at brettet er lett å transportere, og vekten på kun 8,05 kg betyr at du ikke vil føle deg tung etter en dag med padling. Brettet er laget av høy kvalitets Drop stitch PCV materiale, noe som gir den beste stabiliteten og holdbarheten.


4. Bohus Sup 2.0 Aegean Blue

bohus sup 2.0 aegean blue

Bohus Sup 2.0 Aegean Blue SUP brett er et fantastisk brett som kan brukes til mye. Det er utstyrt med en avtagbar finne som gjør at du enkelt kommer deg i og ut av vannet. Den har også et reparasjonssett slik at du kan holde det i god stand lengre. Brettet veier bare 7,950 kg, noe som gjør det svært enkelt å transportere. Dette er et perfekt brett for alle aldersgrupper.
Brettet egner seg for alle nivåer, også for de som aldri har stått på brett før. Posenhet og stabiliteten er god og dette gjør at du enkelt kan padle deg rundt i et vannterritorium du ikke kjenner fra før. Brettet er laget av slitesterk plastikk med et fint design, noe som gjør det ekstra attraktivt å ta med seg ut på tur.


5. Vibrant Kid’s SUP

vibrant kid's sup

Vibrant Kid’s SUP er et superlett SUP brett laget av kvalitetsmaterialer. Det har dobbeltvirkende pumpe for rask og enkel oppblåsing, festestrop på dekk for oppbevaring og er spesielt designet for yngre padlere. Det er en avtakbar mellomfinne for å tilpasse seg forskjellige vannforhold.

Vi synes dette produktet er fantastisk! Brettet er lett å manøvrere og stabilt, noe som gjør at barna kan ha en flott opplevelse på vannet. Dette er et perfekt produkt for familier som vil ha en aktiv ferie.


sup brett beste i test sup brett for alle dine vannsportbehov

Slik velger du riktig SUP brett din

1. Velg riktig SUP-brett for deg

Det er et par ting du bør vurdere når du velger den riktige SUP (stand-up paddleboard) for deg. Vurder først hvilke typer aktiviteter du skal bruke brettet til. Hvis du stort sett skal cruise rundt på flatt vann, så er et allroundbrett et godt valg. Hvis du er interessert i mer racing eller medvindspadling, kan et forskyvnings- eller ytelsesbrett være et bedre alternativ.

For det andre, ta hensyn til dine egne fysiske egenskaper som høyde og vekt. En større og tyngre person vil trenge et større og mer stabilt brett, mens en mindre og lettere person kan slippe unna med et mindre og mer manøvrerbart brett. For det tredje, tenk på hvor du skal padle oftest.

Hvis du bare skal padle i rolige farvann, trenger du ikke et brett med mange ekstra bjeller og fløyter. Men hvis du skal padle under mer utfordrende forhold, kan det være lurt å se etter et brett som er utstyrt med funksjoner som strikkfeste og et padlebånd.

SUP-brett kommer i et bredt spekter av størrelser, former og konstruksjonsmaterialer. Selv om det ikke finnes et perfekt brett for alle, kan du ved å ta deg tid til å vurdere dine egne behov og preferanser begrense feltet og finne det SUP-brettet som passer best for deg.

2. Finn ut hva du vil bruke SUP-brettet til

Finn ut hva du vil bruke SUP-brettet til. Vil du bruke det i bølger, eller på flatvann? Det er to forskjellige typer brett – allroundbrett og wavebrett. Allroundbrett er stabil og godt egnet for nybegynnere og familier. Wavebrett er mer dynamiske og agile, og bedre egnet til å surfe i bølger.

Når du har funnet ut hva slags type brett du trenger, kan du begynne å se på størrelse. Størrelsen på SUP-brettet ditt avhenger av din vekt, størrelse og nivå. For eksempel, hvis du er en nybegynner som ønsker et allroundbrett, bør du velge et brett som er mellom 10-12 fot langt. Hvis du er en mer erfaren SUP-padler eller surfer, kan du gå for et kortere brett, som er lettere å manøvrere i bølger.

Når det gjelder materiale, finnes det to hovedtyper av SUP-brett – polymer (plast) og epoxy (glassfiber). Polymerbrett er ofte billigere, men de er også tyngre og mindre slitesterke enn epoxybrett. Epoxybrett er laget av glassfiberarmert epoxy, noe som gjør dem lettere og mer slitesterkt. Hvilket materiale du velger, kommer helt an på hva slags bruk du har planer om å ha for brettet ditt.

3. Prøv ut flere SUP-brett for å finne det perfekte

Prøv ut flere SUP-brett for å finne det perfekte for deg. Det finnes et stort utvalg av SUP-brett på markedet, så her er noen ting å vurdere når du skal kjøpe ditt første brett:
Hvilken type bruk vil du ha det til?

Er det for trening eller konkurranse? Eller er det bare for moro og avslapning? Hvis du planlegger å bruke det mye, kan det være verdt å investere i et mer robust og holdbart brett. men hvis du bare vil bruke det en gang i blant, kan et billigere og mer enkelt brett være det beste for deg.

Hvilket materiale ønsker du at SUP-brettet ditt skal være laget av?
Trenger du et lettvektig bord som er enkelt å transportere, eller er vekt ikke så viktig for deg? SUP-brettene er laget av forskjellige materialer, hovedsakelig plast (EPS), tre eller karbonfiber. Plastbrettene er vanligvis de billigste, men også de tyngste og hardeste å transportere. Trebrett er ofte dyrere, men også lettere og mer holdbare enn plastbrett. Karbonfiberbrett er de dyreste, men også de letteste og stiveste.

4. Sett budsjett og velg et brett innenfor ditt budsjett

Når du velger et SUP-brett er det viktig å vurdere budsjettet ditt og hvilken type brett som passer best for dine behov. Det finnes en rekke brett på markedet, alt fra nybegynner- til ekspertnivå, så det er viktig å gjøre research og finne den rette for deg.

Nybegynnere bør starte med et grunnleggende SUP-brett som er rimelig og enkelt å bruke. Mer erfarne ryttere vil kanskje vurdere en mer avansert modell som tilbyr flere funksjoner og ytelse. Uansett hvilket ferdighetsnivå du har, må du ta hensyn til budsjettet ditt når du kjøper.

Du må også bestemme hvilken størrelse og form på brettet du vil ha. Størrelsen på brettet vil avhenge av høyden og vekten din, så sørg for å konsultere et størrelsesdiagram før du kjøper. Formen på brettet vil påvirke ytelsen, så sørg for å velge en som passer for den type ridning du planlegger å gjøre.

Uansett hva slags SUP-brett du velger, sørg for å ta vare på det og øve på sikkerhet mens du sykler. Bruk alltid redningsvest og bånd, og vær oppmerksom på omgivelsene til enhver tid. Med litt forsiktighet og forsiktighet kan du nyte mange timer med moro på vannet.

5. Husk at det er viktig med sikkerhet når du SUP-er

Det er et par ting du bør huske på når du velger et SUP-brett. Først må du sørge for å velge et brett som er riktig størrelse for deg. Hvis du så vidt er i gang, er det viktig å velge et brett som er stabilt og lett å manøvrere. For det andre, sørg for å velge et brett som har rikelig med oppdrift, slik at du kan holde deg flytende under alle typer vannforhold.

For det tredje, vurder hvilken type padling du vil gjøre oftest – flatwater eller whitewater – og velg et brett deretter. Til slutt, sett alltid sikkerhet først når du SUPing og sørg for å bruke riktig verneutstyr som redningsvest og bånd. Ved å følge disse retningslinjene vil du være sikker på å velge det perfekte SUP-brettet for dine behov.

sup brett test beste sup brett for hele familien

Vanlige spørsmål og svar

Hvorfor er SUP brett så populært?

Det er et par grunner til at SUP (stand-up paddle boarding) har vunnet popularitet de siste årene. En grunn er at det er en flott trening for hele kroppen. Du bruker kjernemuskulaturen til å balansere på brettet, og armene og bena til å padle. Det er også en aktivitet med lav effekt, så det er lett for leddene dine.

En annen grunn til at SUP er populært er fordi det kan gjøres i en rekke omgivelser – fra rolige innsjøer til surfestrender til elvestryk. Og, i motsetning til noen andre idretter, trenger du ikke mye dyrt utstyr for å komme i gang. Bare et brett, padleåre og redningsvest (hvis du padler i åpent vann).

Til slutt, stand-up paddle boarding er rett og slett en morsom aktivitet. Det er en fin måte å nyte utendørs, tilbringe tid med venner eller familie, og få litt trening samtidig.

Hvilken type SUP brett er best?

Hvis du akkurat har begynt i SUP-verdenen, bør du se etter et brett som er stabilt og enkelt å balansere på. Et bredere brett vil gi mer stabilitet, mens et smalere brett vil være lettere å manøvrere. Du bør også vurdere lengden på brettet – et lengre brett vil være raskere, mens et kortere brett vil være mer manøvrerbart.

Når du har valgt riktig størrelse og form på SUP-brettet, kan du begynne å se på andre funksjoner som dekkpolstring, finnekonfigurasjon og så videre. Til syvende og sist er det beste SUP-brettet for deg det som passer dine spesifikke behov og preferanser. Så ta deg tid til å teste ut forskjellige brett og finn den perfekte for deg.

Hva har du på deg til SUP brett?

Det er noen forskjellige ting du bør vurdere når du bestemmer deg for hva du skal ha på deg mens du står opp paddleboard (SUP). Den første er vær- og vannforholdene. Hvis det er varmt ute og vannet er rolig, kan du sannsynligvis slippe unna med badedrakt eller shorts og t-skjorte. Men hvis det er kjøligere eller vannet er hakkere, vil du kle deg i lag slik at du ikke blir kald. En utslettbeskytter eller våtdraktoverdel kan gi litt varme, og brettshorts eller leggings vil bidra til å forhindre at bena får kutt og riper fra brettet.

En annen viktig faktor er ditt personlige komfortnivå. Hvis du ikke er komfortabel med å være bar overkropp eller ha på deg en badedrakt offentlig, kan du alltids ta på deg en t-skjorte eller utslettbeskyttelse. Du kan også bruke redningsvest eller vest hvis du ikke er trygg på svømmeevnene dine. Vær imidlertid oppmerksom på at dette vil gjøre padling vanskeligere.
Til slutt, vurder aktivitetene du skal gjøre mens du padler. Hvis du bare planlegger å cruise rundt og nyte naturen, kan du sannsynligvis slippe unna med å ha på deg det som er behagelig. Men hvis du planlegger å gjøre litt surfing eller andre mer intense aktiviteter, bør du sørge for at du har på deg klær som ikke begrenser bevegelsen din eller er i veien.

Hva er hybrid SUP brett?

Et hybrid SUP-brett er et stand up paddleboard som er designet med funksjoner fra både et surfebrett og en kajakk. Denne typen brett er ideell for de som ønsker å nyte det beste fra begge verdener – stabiliteten og den jevne gliden til en SUP, kombinert med smidigheten og manøvrerbarheten til en kajakk.

De fleste hybrid SUP-brett har en spiss nese og hale, noe som gjør dem lettere å gå fra padling til surfing. De har også en tendens til å være smalere enn vanlige SUP-brett, noe som gir deg mer kontroll når du padler i hakkete vann eller bølger. Hybrid SUP-plater er ofte laget av lette materialer som karbonfiber eller epoksyharpiks, noe som gjør dem enkle å bære rundt og transportere.

Er SUP brett vanskelig å lære?

Det er ikke vanskelig å lære, men det krever en god del innsats for å bli god på SUP. Du må trene ofte og lære deg de grunnleggende teknikkene. Det vil ta tid før alt sitter som det skal, men med litt tålmodighet vil du oppnå gode resultater.

SUP er en flott måte å trene på fordi det er så allsidig. Du kan bruke den til å trene både styrke og utholdenhet, samtidig som du får en god dose frisk luft og sosialt samvær. I tillegg er det en svært avslappende aktivitet, noe som gjør den perfekt for å koble av etter en lang dag på jobb eller skole.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment