Reis til Strømstad: 10 reisetips og hotellanbefalinger

Etter å ha eid hytte i Fredrikstad i mer enn 10 år, så har jeg for alvor fått øynene opp for Sverige som reisemål.

Rettere sagt: vestkysten i Sverige.

Strømstad er dessverre et sted som har fått sitt norske rykte basert på folk som skal handle kjøtt, alkohol og brus. Vinmonopolet («Systembolaget») i Strømstad må vel være en av de butikkene som har høyest tetthet av nordmenn hos Söta bror.

Men etter å ha vært innom Strømstad sikkert 10-15 ganger, så kan jeg si at byen har mye mer å by på.

I denne artikkelen skal jeg gi deg:

 • Tips til hvilke hoteller du bør bo på når du skal en langhelg innom Strømstad.
 • En guide over topp 10 ting du bør finne på når du besøker Sveriges vestkyst.
 • Samt en seksjon over ofte stilte spørsmål.

Er du klar?

Da tenker jeg vi går i gang med hotell-anbefalingene.

Strömstad reise

Topp 5 hotell i Strømstad for nordmenn (oppdatert i 2024)

Det skal nevnes at jeg har bodd på samtlige av disse anbefalte hotellene:

1. Hotell Scandic Laholmen – Vår favoritt!

Screenshot 1 13

Hotell Scandic Laholmen er en av de mest anerkjente hotellene i området. Her får du førsteklasses service kombinert med lave priser!

 • Du våkner opp til lyden av havet.
 • Førsteklasses service.
 • Utmerket beliggenhet rett ved kysten – som gir gode muligheter for å oppleve Kosterøyene.
 • Fantastisk sjømat i hotellets restaurant.

2. Strömstad Spa – Perfekt for spaferie

Veldig mange velger å holde både konferanser og spaferie hos Strömstad Spa og Resort.

Hotellet ligger flott og landlig til.

 • Kan kjøpes sammen med en “golf”-pakke.
 • Populært sted å holde konferanser.
 • Flott og landlig beliggenhet ved svenskekysten.
 • Nominert til World Luxury Hotel Awards i 2023.
Screenshot 5 3

3. Strømstad Camping – For deg som reiser på budsjett

Screenshot 2 8

Til tross for at man reiser rundt i Skandinavia, så må man ikke betale mange tusen kroner per natt for overnatting.

Strømstad Camping har flotte hytter og senger til norske reisende.

 • Fin plassering.
 • God, sosial omgang med andre turister og campinggjester.
 • Veldig gode anmeldelser fra folk som tidligere har besøkt Strømstad camping.
 • Butikker og restauranter i umiddelbar nærhet.

Fortsatt usikker på hvor du bør kjøpe flybilletter og hotell?

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Strømstad? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Kosterhavet National Park

Kosterhavet National Park Strømstad

Kosterhavet nasjonalpark ligger i den svenske vestkysten og er en absolutt må-se for reisende. Dette beskyttede området med marint liv kan skilte med en vakker fjord med utmerket fiske, svømming og turmuligheter. Undersjøisk miljøet her gjør det også ideelt for dykking og snorkling. Det er til og med blitt beskrevet som “Sveriges Amazon Rainforest Underwater” , noe som gjør det spesielt spektakulært for besøkende som er interessert i å utforske naturen.

Parken tilbyr suverene fugletittingmuligheter, med over 50 arter av elvefugler som bor rundt øyene i nærheten. For historiebuffer inneholder området også flere arkeologiske rester som gir innsikt i vikinglivet. Det er maritime museer der du kan oppdage mer om Sveriges rike kultur og historie, og du kan også lære alt om naturen under dens guidede pedagogiske turer.

Hvis du leter etter en unik opplevelse, er det mange aktiviteter i Kosterhavet nasjonalpark som ikke kan finnes andre steder. Fra hvalsafari til kajakkpadling på Hake Fjord eller seilboating på stranden – mulighetene er uendelige! Det er noe for enhver smak – enten du vil slappe av på stranden eller utforske i naturen.

I løpet av sommeren vil denne destinasjonen gi deg rikelig med sol og avslapning i tillegg til interessante severdigheter og attraksjoner som Hästkoster slottsruiner fra 1660, en sandbank utenfor Grönsö Island som består av 23 millioner m³ hvit kvartssand som stammer fra Norge mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn mer enn 1000 år siden, eller Granudden en gammel fiskevær der St Olof fremdeles står som et landemerke fra 1764!

Alt i alt er Kosterhavet nasjonalpark et spennende reisemål som garanterer enestående opplevelser! Morsomt faktum: Dette området holder Sveriges første Marine Nature Reserve som ble opprettet tilbake i 2009!


2. Strømstad Golf Club

Strömstad Golf Club er et utmerket sted for ivrige golfere! Med 18 hull for golf har banen enorme åpne områder og spektakulær utsikt. Enten du er en nybegynner eller en erfaren spiller, vil du glede deg over å spille i dette fantastiske området. Gjør deg klar for spillet ditt med en oppvarmingsøkt på øvingsområdet, med 6 dekket tees og 10 utestasjoner.

Klubbhuset som ligger på toppen av bakken gir en flott utsikt over golfbanen, og det fungerer som et hyggelig møtepunkt før og etter å ha spilt runder. Bortsett fra forfriskninger, kan gjestene kjøpe varer som klær og utstyr i pro -butikken. Det innbydende personalet er alltid glade for å hjelpe besøkende med å finne det de trenger og svare på spørsmål de måtte ha.

Klubben tilbyr også gode turneringer gjennom året som både medlemmer og besøkende nytes. I tillegg deltar Strömstad Golf Club i forskjellige ligaer som Swedish Golf Tour og Svenska Dagbladet Match Cup, noe som gjør det til et toppmål for profesjonelle spillere.

Oppdag vakker natur og utfordre deg selv med en runde golf på Strömstad Golf Club. Suchitra Fun Fact: Strömstad Golf Club ble grunnlagt i 1978 og ligger i nærheten av Sveriges største Marine nasjonalpark – Kosterhavet nasjonalpark!


3. Nordby Shopping Center

Hvis du er på vei til Strömstad, Sverige, ikke gå glipp av et besøk i et av områdets beste kjøpesentre – Nordby kjøpesenter. Dette massive kjøpesenteret er hjemmet til mer enn 80 butikker som selger alt fra mote til hjemmevarer og alt du noen gang kan forestille deg i mellom.

Et besøk her garanterer moro for alle; Kjøpesenteret har en fornøyelsespark, minigolf og mange restauranter. For foreldre er det til og med et dedikert barneområde med interaktivt leke- og aktivitetsområder for barn å holde seg underholdt i timevis. Og hvis du trenger en pause fra alt maset og maset, kan du slappe av i den nærliggende parken hvor du kan nyte vakker utsikt over Strömstad Harbor.

Med mange forskjellige nivåer og noe for enhver smak, er Nordby kjøpesenter et ideelt reisemål for familieutflukter, regnfulle dager eller bare noen detaljhandelsterapi. Kjøpesenteret har også eksklusive spesialtilbud som bare kjøpere på Nordby kan dra nytte av – så sørg for at du drar fordel! Ta med dine nysgjerrige venner eller familie for å utforske dette fantastiske kjøpesenteret og handle til du slipper på Nordby kjøpesenter! Ikke glem lommeboken!

Morsomt faktum: Kjøpesenteret ble bygget i 1971 av arkitekten Arne Henriksson og har utvidet seg siden den gang!


4. Pebbels Beach

Pebbels Beach Norway

Velkommen til Strömstad, en pittoresk kystby i Sverige! Strömstad ligger på østsiden av Kosterhavet nasjonalpark og litt over to timer fra Oslo og Gøteborg, og er det perfekte reisemålet for både eventyrlystne reisende og de som leter etter litt hvile og avslapning.

En av hovedattraksjonene i Strömstad er Pebbels Beach. Denne stranden er en av de vakreste og populære strendene i området, med fantastisk utsikt og mange aktiviteter for å holde deg opptatt. Stranden er kjent for sin myke hvite sand og krystallklare vann, noe som gjør det til et ideelt reisemål for svømming, soling eller bare å ta en rolig spasertur langs kysten. Det er også mange båtturer som tilbyr naturskjønne turer langs kysten, slik at du kan ta inn alt Strömstad har å tilby.

En annen må-se-utflukt mens du er i Strömstad er Nordby kjøpesenter-et av Europas største kjøpesentre. Her kan du finne alt fra high-end designerbutikker til budsjettvennlige klesbutikker sammen med mange kafeer og restauranter som passer alles smaksløk.

Strömstad har også mange andre attraksjoner som Strømstad Golf Club, Strömstad Marina, Svinesund Bridge, Svinesund kjøpesenter, Strömstad Spa & Resort, og Strömstad rådhus alt innen enkelt nå, noe som gjør det enkelt for besøkende å utforske denne vakre byen.

For de som søker eventyr er det ikke noe bedre sted enn Kosterhavet nasjonalpark. Med et bredt spekter av aktiviteter inkludert dykking i Norges første Marine National Park Underwater Observatory eller utforske spektakulære bergformasjoner som Blomsholmen – gir Kosterhavet en uforglemmelig opplevelse for eventyrere som er store og små.

For en annen unik opplevelse, våger du til nærliggende Strødald Aquarium der vannlevende liv fra hele verden er utstilt inkludert fisk som ikke ofte blir sett andre steder! Et morsomt faktum om dette akvariet er den tropiske broen der besøkende kan gå over vann fullt av livlige fiskearter.

Hva mer kan du ønske deg ut av reisemålet ditt? Fra fantastisk utsikt på Pebbels Beach til Shopping Sprees på Nordby Shopping Center – Strølsdald har virkelig noe for enhver smak!

https://youtu.be/3pCFINu4gDU

5. Strömstad Marina

Strömstad Marina i Sverige er en herlig attraksjon for både besøkende og lokalbefolkningen. Med sin pittoreske beliggenhet ved vannkanten gir Strömstad Marina et ideelt sted å ta inn en fantastisk utsikt over fjorden og de omkringliggende øyene.

Hos Strömstad Marina kan gjestene finne mange aktiviteter for å okkupere tiden sin. Det er flere restauranter og kafeer i nærheten av marinaen som tilbyr deilige godbiter fra lokale leverandører. De unike butikkene som selger suvenirer, smykker og andre varer med maritimt tema gir også gode gaver til familie og venner hjemme.

For de som foretrekker flere aktivitetsfylte dager, er det mange muligheter for utforskning i nærheten. Besøkende kan leie kajakker eller paddleboards for å utforske de lokale vannveiene eller fotturen langs de svingete løypene som tar dem rundt fjordens kant. Etter en dag med utendørs eventyr, kan gjestene slappe av med en piknik lunsj på en av de mange sandstrendene som stiller fjordens strandlinje.

Strömstad Marina er en utmerket basecamp for å utforske denne delen av Sverige – enten det tar inn all den naturen har å tilby eller bare innom for en matbit med venner og familie. Den praktiske beliggenheten gjør det ideelt for reisende som ønsker å oppleve alt Sverige har å tilby uten at det går på akkord med komfort eller bekvemmelighet.

Morsomt faktum: Strömstad Marina er oppkalt etter Strömstad by i nærheten-der folk har fisket siden førhistoriske tider!


6. Strömstad Aquarium

Hvis du er ute etter en spennende attraksjon som garantert vil imponere reisende, er Strömstad Aquarium det perfekte stedet å utforske.

Besøkende har muligheten til å observere over 70 arter fra både ferskvanns- og saltvannshabitater. Fra haier, stingrays og sjøhester, til skilpadder, krabber og ål – akvariet tilbyr et bredt spekter av dyr for alle å sette pris på. Gjestene vil kunne lære om skapningene som vises gjennom å se informative videoer i tillegg til å mate demonstrasjoner.

Akvariet tilbyr også flere interaktive aktiviteter for besøkende å glede seg over. For en praktisk opplevelse er det berøringstanker der gjestene har sjansen til å kjæledyr noen av dyrene. Det er til og med et utendørs område som inkluderer en strandpromenade der gjestene kan komme på nært hold med noe av deres favorittliv!

Strömstad Aquarium gir enhver reisende en sjanse til å utforske en av naturens mest fascinerende skapninger i et spennende og pedagogisk miljø. Det vennlige personalet svarer alltid glade for å svare på alle spørsmål du måtte ha, noe som gjør det ideelt for alle aldre!

I tillegg er det en kafé i nærheten som ligger innenfor akvariegrunnene der du kan slappe av og nyte forfriskninger mens du tar inn alle severdighetene.

Morsomt faktum: Strömstad Aquarium åpnet nylig sin andre beliggenhet i Gøteborg med over 90 arter på skjermen!


7. Svinesund Bridge

Svinesund Bridge Norway

Å besøke Svinesund -broen, som ligger i Strömstad, Sverige, er et absolutt must for enhver reisende. Denne ikoniske broen forbinder Norge og Sverige og er en fin måte å oppleve begge land, i tillegg til vakker utsikt over bukten rundt.

Området som omgir broen har noen av de vakreste naturlige naturene man noensinne kan være vitne til. Når du reiser over broen, må du huske å holde øye med oter og annet sjøliv i sitt naturlige miljø – det gir en uforglemmelig opplevelse!

I tillegg til den fantastiske utsikten, er det mange aktiviteter tilgjengelig på Svinesund Bridge. Besøkende kan utforske attraksjoner i nærheten som Pebbels Beach eller sjekke ut Nordby kjøpesenter for suvenirer eller gaver. Det er også mange spisesteder og underholdningsalternativer i nærheten.

Alt i alt er Svinesund Bridge en utrolig opplevelse – en hver reisende bør ha på listen sin! Med sine vakre naturlige omgivelser og minneverdige opplevelser som følger med kryssing mellom to land, er denne destinasjonen virkelig noe spesielt.

Morsomt faktum: Historikere tror at den første broen ble bygget her i 1783 etter 73 års mislykkede forsøk!


8. Svinesund Shopping Center

Strömstad kjøpesenter er et must for reisende som besøker området! Kjøpesenteret ligger i den vakre svenske byen Strömstad, og tilbyr et bredt utvalg av både lokale og internasjonale produkter.

Kjøpesenteret er hjemsted for flere populære butikker, inkludert H&M, Lindex og Cubus. Det er også mange spesialbutikker med unike varer fra lokale og internasjonale merker. Matretten har noe for enhver smak med spisesteder som serverer tradisjonelle svenske retter, burgere og pizza.

Dessuten kan kjøpere dra nytte av gode tilbud på hverdagsartikler som dagligvareartikler og kosmetikk. I tillegg er det et underholdningssenter som inkluderer spillarkader og en bowlinghall.

For de som ikke vil handle, er det fortsatt mye å gjøre på Strömstad kjøpesenter. Besøkende kan slappe av på kinoen eller ta en matbit på en av restaurantene som ligger inne i kjøpesenteret. Og hvis det ikke var nok, er det til og med en innendørs lekeplass for barn!

Morsomt faktum: Strömstad ble først nevnt så langt tilbake som 1409 i en traktat mellom Norge og Sverige!


9. Strömstad Spa & Resort

Dette spaet i verdensklasse tilbyr mange ansiktsbehandlinger og massasjer ved å bruke produkter av høy kvalitet fra svensk natur og tradisjoner. Unn deg unike behandlinger som en saltskrubb eller lokal mudmaske for en virkelig oppkvikkende opplevelse. Andre fasiliteter inkluderer badstuer, boblebad og et utendørsbasseng med utsikt over havet.

Feriestedet inneholder også utallige aktiviteter som yogakurs, paddle boarding og kajakkpadling. Nyt frokost med utsikt over marinaen før du tar del i en ettermiddag med velvære i deres inspirerende spa -hager. Eller bruk tid på å slappe av på terrassen med å suge den svenske solen.

Enten du leter etter litt egenomsorg eller utendørs eventyr, har Strömstad Spa & Resort alt! Et morsomt faktum om dette stedet er at det bare ligger 15 minutter fra Kosterhavet nasjonalpark – Skandinavias første Marine nasjonalpark med over 600 forskjellige arter av dyr som bor her!


10. Strömstad Town Hall

Ingen besøk i Strömstad er komplett uten stopp ved det ikoniske rådhuset. På innsiden kan besøkende utforske Grand Hall, med sine håndmalte vegger og det historiske tregulvet. Bygningen er også hjemsted for Strömstad -museet, som inneholder interaktive skjermer om områdets historie. Du kan også se samlinger av verk av lokale kunstnere og håndverkere.

Rådhuset er åpent hele året for konserter, foredrag og utstillinger samt mottakelser og møter. Et interessant faktum er at den har en kongelig status på grunn av sin nærhet til Norge; En del av taket ble bygget med skifer fra Norge!

Strömstads rådhus har noe for enhver smak, enten du er interessert i kultur eller bare ønsker å beundre vakker arkitektur. Du vil snart føle deg som kongelige når du går inn i denne sjarmerende bygningen!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Kommer du inn i Sverige uten pass?

Nei, som norsk statsborger kan du ikke komme inn i Sverige uten gyldig pass eller nasjonalt ID -kort. Sverige er medlem av Schengen -området, noe som betyr at det ikke er grensekontroller mellom medlemslandene. Imidlertid må du fremdeles bære et gyldig reisedokument for å bevise din identitet og statsborgerskap. Det anbefales alltid å sjekke de siste kravene til oppføringen før du reiser til Sverige eller noe annet land.

Hvor lang tid tar det fra Strømstad til kostnader?

Reisetiden fra Strømstad til kysten avhenger av den spesifikke destinasjonen du har i tankene. Hvis du er på vei til den populære kystbyen Tønsberg, tar det omtrent 2 timer og 15 minutter med bil, eller 2 timer og 45 minutter med tog. Hvis du planlegger å besøke den sjarmerende kystbyen Kristiansand, tar det rundt 4 timer og 30 minutter med bil, eller 6 timer og 30 minutter med tog. Husk at reisetidene kan variere avhengig av trafikk og værforhold.

Hvor lang tid Tar det fra Strørmstad til Kostnader?

Reisetiden fra Strørmstad til Kysten Avhenger av den spesifikke Destinasjonen du har i Tankene. Hvis du er På Vei til den Populære Kystbyen Tønsberg, Tar Det Omtrent 2 Timer OG 15 Minutter Med Bil, Eller 2 Timer OG 45 Minutter Med Tog. Hvis du Planlegger Å Besøy den Sjarmerende Kystbyen Kristiansand, Tar Det Rundt 4 Timer OG 30 Minutter Med Bil, Eller 6 Timer OG 30 Minutter Med Tog. Husk at Reisetidene Kan Variere Avhengig Av Trafikk og Værforhold.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment