Spisepinner test: 5 Beste Spisepinner 2023

Spisepinner er en av de mest populære og mest brukte redskapene i verden. Selv om de har en lang historie, er de fortsatt mye brukt i dag i mange forskjellige kulturer. Selv om deres opprinnelse er uklar, antas det at spisepinner først ble brukt i Kina for over 5000 år siden. Opprinnelig var de laget av bronse og andre metaller, men senere ble de også laget av bambus, tre og elfenben. I dag er spisepinner vanligvis laget av plast eller tre.

Spisepinner brukes av en rekke årsaker. De kan brukes til matlaging, så vel som til å spise. De brukes ofte i stedet for gafler og kniver, da de krever mindre ferdigheter å bruke. I tillegg kan spisepinner brukes som spyd eller tannpirker. I noen kulturer brukes spisepinner også som et verktøy for spådom.

Selv om spisepinner er enkle å bruke, er det en riktig måte å holde og bruke dem på. Vanligvis brukes pekefingeren og tommelen til å holde den øverste spisepinnen på plass, mens langfingeren, ringfingeren og lillefingeren brukes til å holde den nederste spisepinnen. Den nederste spisepinnen skal få hvile på knoken på ringfingeren. Når du bruker spisepinner til å spise, er det viktig å huske å bruke tuppene på spisepinnene og ikke skaftene. I tillegg anses det som høflig å holde spisepinnene borte fra bordet når de ikke er i bruk.

Det er en rekke etiketteregler knyttet til bruk av spisepinner. I noen kulturer anses det som frekt å stikke mat med spisepinner eller vifte med dem mens du snakker. Det anses også som uhøflig å stikke spisepinner oppreist i en skål med ris, da dette minner om røkelsespinner som brennes for forfedre under begravelser. Til slutt anses det generelt som dårlig oppførsel å slikke spissene på spisepinnene dine.

Selv om de kan virke skremmende til å begynne med, er spisepinner enkle å bruke når du først har fått taket på dem. Med litt øvelse vil du bruke dem som en proff på kort tid!

Vi har nylig kjøpt en spisepinner en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste spisepinner Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

spisepinner beste i test kito spisepinner svart

Kito Spisepinner Svart

spisepinner test nemo spisepinner

Nemo Spisepinner

komon spisepinner 5

Komon Spisepinner 5

modern house bamboo

Modern House Bamboo

SJEKK PRISEN →
kawai spisepinner 5

Kawai Spisepinner 5

SJEKK PRISEN →

Oversikt – Våre favoritt- spisepinner:

1. Kito Spisepinner Svart – best i test!

spisepinner test kito spisepinner svart

Disse spisepinner fra Kito er en fantastisk måte å sette stil på bordet ditt. Den svarte finishen er elegant og tidløs, og graveringen på pinnene får dem virkelig til å skille seg ut. De er laget av slitesterkt rustfritt stål, så de kan vaskes i oppvaskmaskinen uten problemer. De kommer i et sett på 8, og finnes i sølv, kobber, gull, cava og sort.

Enten du er ute etter et snev av stil eller ønsker å legge til noe spesielt til din matopplevelse, er disse spisepinner fra Kito et utmerket valg. Sterkt anbefalt!

.


2. Nemo Spisepinner

beste spisepinner nemo spisepinner

Nemo spisepinner er elegante og stilfulle, med en fin gunmetallfarge. De er laget av rustfritt 18/8 stål, og kan vaskes i oppvaskmaskin. Kom med disse spisepinnene på din næste fest. Er en genial oppfinnelse som hjelper deg med å spise sunt.

Den gir deg mulighet til å spise et variert og balansert kosthold, noe som er viktig for helsen din. Spisepinner er laget av silikon og er derfor svært hygieniske å bruke. De er også veldig enkle å rengjøre, slik at du kan benytte dem igjen og igjen.


3. Komon Spisepinner 5

komon spisepinner 5

Komon spisepinner 5 er vakre og veldig godt laget.

Det klassiske japanske mønsteret er så elegant, og Urushi-lakken gir dem en fantastisk finish. De er laget av tre, noe som gjør dem solide og enkle å rengjøre. Jeg anbefaler disse spisepinner.

Disse spisepinner er et fantastisk tillegg til ethvert kjøkken. Den enkle, klassiske designen er perfekt for enhver innredning, og den slitesterke trekonstruksjonen betyr at de vil vare i årevis. De er også enkle å rengjøre – bare tørk av med en fuktig klut og de er gode som nye.


4. Modern House Bamboo

modern house bamboo

Det er ingen tvil om at bambus er et av de aller mest miljøvennligematerialene der ute! Disse spisepinnene fra Modern House er laget av bambus, og dette gjør dem helt perfekte til bruk ved sushi, ris og nudler.

Er nemlig et ressurssterkt materiale som vokser raskt, slik at det ikke påfører jorda unødvendig belastning. Bambuspinner kan enkelt rengjøres i oppvaskmaskinen – du trenger bare å ta ut spissene først! Lengden på disse spisepinnene er 24 cm.


5. Kawai Spisepinner 5

kawai spisepinner 5

Kawai spisepinner er svært elegante og har et børstet mønster i duse jordfarger. Pinnene tåler vask i oppvaskmaskin, noe som gjør dem svært praktiske.

De er laget av varig materiale med lang levetid, noe som gjør dem til et godt valg for deg som ønsker et produkt med høy kvalitet. Jeg anbefaler dem på det sterkeste for alle som leter etter spisepinner av høy kvalitet. De er et godt valg for ethvert kjøkken.


spisepinner beste i test få tak i noen av de beste spisepinnene som finnes

Slik velger du riktig spisepinner din

1. Velg spisepinner som har riktig lengde for hendene dine

Velg spisepinner som har riktig lengde for hendene dine. Hvis du har små hender, velg lettere spisepinner.

Det vil hjelpe deg med å holde dem bedre. Komponentene bør være stødig uten at det er for tungt i vekt.

Spisepinnene bør ha et svært godt grep slik at de ikke glir av hendene dine når du bruker dem til å spise mat fra skål eller tallerken.

Finn gode spisepinner på nettet eller i en butikk som selger kvalitetsutstyr til kjøkkenet. Bruk spisepinner med det samme hver gang du skal spise, slik at du ikke får sår i munnen når du bruker dem. Det er lurt å vaske spisepinnene mellom hver gang du skal bruke dem.

2. Velg spisepinner laget av et solid materiale

Velg spisepinner laget av et solid materiale. Hvis du velger uraffinerte materialer, såsom tre eller bambus, vil de holde lenger enn plast- eller silikonmaterialet.

Raffinert materiale smaker bedre, men kan ikke tåle å være i kontakt med maten under middagen. I stedet for ull og silkebånd, søk etter spisepinner laget av bakerensilke; Disse er mer slitesterkt og mindre sannsynlig å gnage ned på huden din mens brukes til å skrape ut for eksempel en rett av en tallerken.

Hvis du leter etter spisepinner med de mest praktisk funksjoner, velg noen som er designet for å plassere den inn i gaffelhullene på tallerkener. De kan være svakt belysning og mikroovn-sikkert; gjør det lettere å holde dem sammenleggbare slik at du kan sette dem bort når du ikke bruker dem.

Hold utkikk etter små detaljer å finne en stilig sett med spisepinner som vil passe perfekt på din servise.

3. Pass på at spisepinnene er godt balanserte

Pass på at spisepinnene er godt balanserte for å unngå at de vipper under matlaging. De fleste spisepinner er lange og tynne: for eksempel 20 cm lange i tre eller 23 cm lange av plast. Det finnes imidlertid ulike varianter, utformet for spesielle bruksområder. De mest vanlige formene er kebabpinner, cocktailpinner og asiatiske spisepinner. Disse er typisk kortere enn andre spisepinner men likevel ganske langt (17 – 20 cm).

Kebabspinnene har et stort hode som gjør det lett å få kebabkjøtt eller andre tykke råvarer på spissen.

Kebabpinner er mye brukt i asiatisk matlaging, spesielt i kinesiske og indonesiske retter. De finnes også i ulike utforminger: ved at hodet varierer med form og størrelse, men også ved at de er laget av forskjellige materialer (treverk, plast). Cocktailspinnene har et smalt hode som gjør det lett å stikke spissen gjennom frukt og grønnsaker. De er vanligvis kortere enn andre spisepinner (14 – 18 cm).

Før du velger en type spisepinner, bør du tenke på hva slags matlaging som skal utføres, og hvilken funksjon spissene skal ha under bruk. Kebabpinnene egner seg godt til tykke råvarer som kebabkjøtt eller annet kjøttpålegg, mens cocktailspinnene best egner seg til tynne råvarer som grønnsaker og frukt.

4. Vurder vekten og formen på spisepinnene

Vurder vekten og formen på spisepinnene. Vær klar over hvilken type mat du vil skjære, og ikke minst blir størrelsen til spisepinnen. De fleste typer mat er laget av enten hardt eller mykt materiale, og en pålitelig venn kan fortelle deg om mulige problemstillinger. Hvis dine estimerede livslengder for spisepinner samsvarer med det endelige produktet, bare fortsett.

Generelt er det to hovedtyper spisepinner: lange og korte. Valget avhenger av proporsjonene til hånden din. Hvis du har en liten hånd, bør du velge et kortere sett. Hvis du har en bred hånd, anbefales det å kjøpe lange spisepinner. Vær oppmerksom på materialet de er laget av: tre eller plast.

Spisepinner av tre produserer holdbare og pålitelige produkter som vil vare i mange år uten å miste form og utseende. Plast spisepinner beholder formen godt, men har en tendens til å gå i stykker oftere enn tre.

Bestem hvilke andre verktøy du trenger for matlaging med spisepinner. I tillegg til vanlig bestikk finnes det diverse tilbehør som kniver for å skjære i skiver, grønnsaksskrellere for å skrelle grønnsaker osv. Kjøkkenet bør utstyres med minst ett par av hver type basisredskaper slik at matlaging alltid kan tas med. ut uten problemer.

5. Se etter komfortable håndtak på spisepinnene

Se etter komfortable håndtak på spisepinnene for å unngå å få smerte i hånden. Kjøp en fin gave til familien eller vennene dine med spisepinner som er holdbare og gode for helsen din. Enkel å bruke når du lagrer spisepinnene på kjøkkenbenken er et must! For noen kan det være vanskelig å oppbevare denne type mat, men øvelse gjør mester og det vil bli lettere etterhvert.

Gjenkjenn deres funksjon og stil også. Er de bøyelige for å passe til maten bedre? Er de sterke nok for å holde i stiv vind eller regn?

Spisepinner kommer med en rekke funksjoner og design, så vær sikker på at du vet hva du leter etter. Prøv noen før du kjøper dem, slik som en butikk eller restaurant kan gi deg muligheten til det. Du vil takke deg selv senere!

6. Velg en stil du liker

Hvordan velge Spisepinner er et spørsmål som flest folk har en mening om. Det finnes mange ulike typer og stiler på markedet, og ved å undersøke utvalget vil du raskt bli klar over hva som passer deg best. Noen foretrekker smale, elegante spisepinner som er enkle å bruke og legger mindre press på vinkelen mellom tunga og kjeven.

Andre kan like det mer rustikke utseende som mye tykkere bambusstaver gir – disse staverne er sterkere og lettere å feste i fastfood-rettene for eksempel.

Det finnes mange ulike materialer tilgjengelig, så du må bestemme deg for hva du foretrekker basert på din personlighet og preferanser. Hvis du liker å spise hjemme, kan en klassisk utgave i tre være noe for deg. Til gjengjeld vil det nok ikke passe så godt til rastauranter og takeaway der et mer moderne design med større overbevisning om holdbarhet vil være bedre egnet.

Den aller beste måten å velge spisepinner på, er naturligvis ved å prøve dem forskjellige først. Gå til butikkene som selger disse produktene, eller foreta en søk online for å sammenligne ulike alternativer. La din personlige smak og preferanser avgjøre hvilken type du vil gå for, og husk å holde en balanse mellom pris og kvalitet.

spisepinner test bruk spisepinner av høy kvalitet til deilig mat

Vanlige spørsmål og svar

Er spisepinner japansk eller kinesisk?

Det kan være vanskelig å si med sikkerhet, men det er sannsynlig at japanske spisepinner kommer først. Kinesiske spisepinner ble oppfunnet omtrent på samme tid, men de har ikke fått like stor popularitet som japanske spisepinner. I tillegg til at kinesiske spisepinner ofte er mer komplekse i utformingen enn japanske spisepinner, er materialene de er produsert av ofte av dårligere kvalitet.

Det er derfor ikke så lett å si hvilken type spisepinne som kommer først og hvilken som er best totalt sett – det avhenger av hva du ser etter med tanke på funksjonalitet og praktisk. Generelt er imidlertid begge typer spisepinner ganske like og kan lett tjene som en god erstatning for andre spiseredskaper når det er nødvendig.

Er det respektløst å bruke spisepinner feil?

Det er ikke respektløst å bruke spisepinner feil, for det er mange mulige måter å misbruke dem på. Det viktigste er å huske at spisepinner ikke skal settes i hodet på folk. Det er også en god idé å unngå å kaste spisepinner ettersom de kan skade andre ting eller mennesker. I stedet for spisepinner kan du bruke en kniv eller en gaffel.

Det er mange måter å misbruke spisepinner på. For eksempel kan du bruke dem til å bøye nesen din, klippe neglene dine med dem eller sette spisepinnene inn mellom tennene for å lage et fint smil. Husk imidlertid at dette er respektløst mot de som ser på deg og ikke bra for helsen din.

Er det frekt å putte spisepinner i munnen?

Det er ikke frekt å putte spisepinner i munnen, men det kan være litt plagsomt for de andre som sitter rundt bordet. Spisepinner brukes for å holde maten samlet, slik at den ikke faller ned på gulvet. De fleste vil nok synes det er litt kjipere å spise mat fra en tallerken med spisepinner enn uten. Man kan fortsatt spise med kniv og gaffel, selv om det er litt vanskeligere.

Hvorfor spiser asiater med spisepinner?

Det er flere forklaringer på hvorfor asiater bruker spisepinner. En mulig forklaring er at spisepinner gjør det enklere å holde maten ren, siden de ikke tillater at fett og annet spillende materiale kommer i kontakt med maten.

En annen mulig grunn er at spisepinner reduserer risikoen for å bli syk av matbåren smitte. Når man spiser med fingrene kan man lett smitte seg selv med bakterier fra fingrene, noe som kan føre til magetrøbbel eller andre sykdommer. Ved å bruke spisepinner blir slike problemer redusert betraktelig.

I tillegg er det kanskje ikke så rart at asiater bruker spisepinner, da disse har eksistert i flere tusen år. De ble opprinnelig utviklet for å unngå smittespredning, men i dag er de mer et kulturelt symbol som alle verdens borgere respekterer og forbinder med den asiatiske matkulturen.

Hvilket land bruker spisepinner mest?

Det er vanskelig å si hvilket land som bruker spisepinner mest, fordi bruken av spisepinner varierer fra region til region. I noen områder, som Malaysia og Indonesia, brukes spisepinner til å spise nesten alt. Men i andre regioner, som Kina og Japan, brukes spisepinner mest til å spise ris og andre delikatesser.

Så det kommer veldig an på hva du anser som “mest” bruk av spisepinner. Hvis du ser på hvilket land som har det høyeste antallet spisepinnebrukere, vil Kina være vinneren. Men hvis du ser på hvilket land som bruker spisepinner oftere til daglige måltider, så ville Japan være et bedre valg.

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment