Reis til Palermo: 10 reisetips for en spennende tur til Italias kulturby

Har du noen gang drømt om å utforske skjønnheten på Sicilia og oppdage dens skjulte perler? I så fall er det definitivt svaret til Palermo.

Palermo har et bredt spekter av attraksjoner og aktiviteter for reisende som leter etter en spennende tur. Fra himmelske strender til svimlende natteliv tilbyr byen noe for enhver smak. Utforsk hovedstadens gamleby med sine fantastiske fargerike markedsboder eller ta en båttur på elven Oreto. Besøk noen av de historiske normanniske monumentene som Palazzo dei Normanni eller Catacombe dei Cappuccini. Etter en dag med sightseeing, kan du ta turen ned til en av de trendy barene i Piazza Verdi eller La Vucciria -distriktet for å nyte Italias berømte natteliv.

Når det gjelder reisetips i Palermo, er vi sikre på at anbefalingene våre vil gjøre ferieturen din morsommere og minneverdig. For å sikre at oppholdet i Palermo virkelig er ekstraordinært, her er få viktige ferietips vi foreslår: Velg utflukter for tidlig morgen for å unngå folkemengder; Velg klokt mellom restauranter basert på anmeldelser; Omfavne lokale tradisjoner som å ta espresso i baren; og husk at mange nettsteder inkludert kirker stengt under lunsjtiden ..

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Palermo? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Palermo Cathedral

Palermo Cathedral Palermo

Har du noen gang vært i Palermo, Sicilia? Det er hjem til noen av de mest fantastiske attraksjonene i hele Italia. Palermo Cathedral ligger i hjertet, et sted som fortjener et sted på hver reisers bøtteliste.

Arkitekturen til Palermo -katedralen er unik, med elementer fra Norman, Arabian og Roman Cultures sammenvevd gjennom. Når du besøker denne majestetiske strukturen, kan du ta deg tid til å beundre den nydelige bronsedøren – det er et syn som ikke kan gå glipp av! Ikke glem å se opp på to flotte bjeller som tårn over deg: klokketårnet, med sine dekorerte gotiske paneler; og lysekronen, som stammer fra 1510.

Spaser gjennom de rolige klosterne og bla gjennom kapellet Santa Rosalia før du besøker museer i nærheten for en full kulturell opplevelse. Pakk opp turen med en deilig siciliansk gelato fra en av de mange kafeene som ligger i nærheten.

Til slutt, ikke glem å ta med deg kameraet – det er mange fantastiske fotomuligheter i og utenfor Palermo katedral! Morsomt faktum: Hovedfasaden inkluderer flere figurer inkludert greske guder og gudinner som Athena og Apollo!


2. Teatro Massimo

Teatro Massimo Italy

Teatro Massimo i Palermo er en attraksjon for en must-see for enhver reisende som besøker byen. Denne imponerende bygningen ligger i nærheten av Norman -palasset, og er et symbol på Italias rike kulturarv.

Teatro Massimo ble bygget på slutten av 1800 -tallet og ble designet av den italienske arkitekten Giovanni Battista Basile, og står fremdeles i dag som et av de viktigste operahusene i Europa. Det har jevnlig spilt vert for noen av Italias mest kjente komponister som Vincenzo Bellini, Giuseppe Verdi og Gioacchino Rossini. Operahuset har også et lite museum som viser forskjellige gjenstander fra den lange historien.

Utsiden av Teatro Massimo er like imponerende med sin store fasade og nyklassiske søyler. Besøkende kan delta i guidede turer som gir innsikt i bygningens fascinerende fortids- og operaprogrammer som fremdeles er aktive i dag. Etter å ha utforsket teatret selv, kan besøkende ta en spasertur gjennom det frodige hageområdet, noe som øker dets skjønnhet og ro.

Å besøke Teatro Massimo er en opplevelse som ingen andre; Det tilbyr ikke bare god utsikt over byen, men fungerer også som en viktig påminnelse om hvor innflytelsesrik italiensk kultur har vært over århundrer. I tillegg er det morsomt faktum – på grunn av høyden og beliggenheten på toppen av Hill i Palermo, er det også kjent som ‘Il Massimo del Cielo’ eller ‘det høyeste punktet i himmelen!’


3. Cappella Palatina (Palatine Chapel)

Cappella Palatina (Palatine Chapel) Italy

Palatine Chapel, som ligger i hjertet av Palermo, er en av byens beste turistattraksjoner. Kapellet ble bygget av kong Roger II i 1130 og dets interiør er fantastisk dekorert med fargerike mosaikkgulv og islamsk påvirket mosaikker på veggene. Kapellet har en unik kombinasjon av kristne, islamske og bysantinske arkitektoniske elementer som ikke kan finnes andre steder.

Palatine -kapellet var ment å tjene som et privat palass kapell for Roger II og hans familie. Å besøke denne majestetiske bygningen i dag vil gi deg innsikt i historien til Sicilia og dens kultur. Du kan turnere på innsiden eller beundre den vakre fasaden utenfra.

Et interessant faktum om Palatine -kapellet er at det aldri har blitt omgjort til en kirke – det forblir et palass kapell frem til i dag! Andre høydepunkter inkluderer to bronsedører som dateres tilbake til 1143, laget av Barisano Da Trani; ekstraordinære stukkede dekorasjoner; og en krystallkrone hang fra kuppeltaket.

Denne praktfulle attraksjonen tilbyr noe for enhver smak – hvis du leter etter kunst, historie, kultur eller bare noen unike fotomuligheter, bør Palatine Chapel absolutt være på listen din! Morsomt faktum: Det fungerte som en inspirasjon for andre kirker rundt om i Europa, inkludert St. Marks basilika i Venezia og San Giovanni Degli Eremiti i Palermo.


4. Ballarò Market

Klar til å utforske Palermo? Ballarò Market ligger i den vakre byen Sicilia, og er en av de mest interessante attraksjonene i dette området. Dette travle gatemarkedet er et flott sted for reisende som ønsker å finne ferske råvarer, oppleve litt lokal kultur og kanskje til og med forhandlinger for noen suvenirer.

I Ballarò -markedet kan du finne alt fra fersk sjømat til regionale krydder, pluss en rekke unike gjenstander som du ikke vil kunne finne andre steder. Det enorme utvalget av tilgjengelige matvarer gjør det til et flott sted å prøve ut tradisjonell siciliansk mat eller bare ta en billig matbit. Du kan også passere tiden med å bla gjennom boder der selgere selger håndlagde varer som fargerik keramikk og kunstverk. Og la oss ikke glemme alle de deilige gelato -leverandørene også!

Selv om Ballarò -markedet blir ganske travelt i høysesongen, gir det en utmerket mulighet til å blande seg med lokalbefolkningen og få et førstehånds titt på Palermos livlige gateliv. Atmosfæren er avslappet, men likevel livlig, noe som gjør det til et flott sted for både voksne og barn.

For de som er interessert i å utforske mer enn bare matscenen, er det mange andre aktiviteter som inkluderer å besøke kirker i nærheten eller delta i guidede turer rundt i nærheten av monumenter som Teatro Massimo og Quattro Canti (fire hjørner).

Et morsomt faktum om Ballarò-markedet: Det har blitt anerkjent av UNESCO som et av Italias immaterielle kulturarvsteder på grunn av dens århundrer gamle tradisjon og betydning i samfunnet.


5. Norman Palace

Palermo, hovedstaden Sicilia, er hjemsted for mange utrolige attraksjoner. Norman-palasset, et fantastisk eksempel på arabisk-normansk arkitektur, er et av de mest spektakulære stedene i byen.

Palasset ble bygget mot slutten av 1000 -tallet av Roger II av Sicilia og har vært et imponerende kongelig kammer siden den gang. Fra sine rikt dekorerte gårdsplasser til de nydelige terrassene med utsikt over Palermo, er det lett å se hvorfor dette palasset er en slik trekning for turister.

Inne i palasset kan besøkende undre seg over antikke møbler og gyldne mosaikker fra forskjellige tidsepoker i historien. Kapellet har fantastiske bysantinske fresker som skildrer hendelser fra både islamske og kristne historier. Det er også hjem til flere museer der besøkende kan lære mer om Palermos fortid.

For de som leter etter en unik opplevelse, må du sørge for å ta en spasertur gjennom Royale Gardens eller vandre rundt i Royal Armory der det er gamle våpen som vises. Et besøk på dette praktfulle nettstedet ville ikke være komplett uten å se det luksuriøse tronrommet og Hall of Ambassadors – en majestetisk setting som bare er reservert for royalty og ministre.

Et morsomt faktum du kanskje ikke vet om Norman Palace? Kallenavnet blant lokalbefolkningen er ‘zisa’ som kommer fra ‘al-azizah’ som betyr ‘fantastisk’ på arabisk!


6. Monreale Cathedral

Palermo er en levende by full av interessante attraksjoner og spennende nettsteder å utforske. Monreale-katedralen, som ligger i hjertet av Palermo, er en absolutt må-se for reisende. Katedralen ble bygget i 1174 av kong William II, og kan skryte av storslått romansk arkitektur, imponerende mosaikker og detaljerte skulpturer.

Den mest fantastiske delen av katedralen er dens indre. Veggene er dekket av utrolig intrikate mosaikkfliser som skildrer historier fra Bibelen og viktige hendelser i historien. Tredører er dekorert med matte gulldetaljer, mens den høye kuppelen er omgitt av fire klokketårn.

Besøkende kan også utforske kongenes kapell, en gang brukt som et bønnested for tidligere herskere av Sicilia. Og sakristiet huser helligdommen til Saint Rosalia – antatt å ha beskyttet Palermo fra katastrofer for over århundrer siden. Besøkende kan også beundre flere graver og relikvier som ligger inne i katedralen.

Venturer utenfor kan besøkende ta inn mer spektakulære severdigheter. Fra sine ekspansive grønne hager til sin imponerende marmorgård – komplett med en fantastisk fontene og eldgamle søyler – er det mye å undre seg over når du tar besøket rundt Monreale Cathedral.

Morsomt faktum: Det sies at kong William II brukte 11 år på å bygge dette praktfulle landemerket – uten økonomisk bistand eller budsjett overhodet!


7. Quattro Canti (Four Corners)

Palermo er en levende, travel by på Sicilia som er full av spennende severdigheter og aktiviteter å utforske. En av de mest interessante attraksjonene i Palermo er Quattro Canti (fire hjørner), som ligger i krysset mellom fire gater i hovedstadens historiske sentrum.

Quattro Canti ble designet av Stefano Ittar og Giovanni Battista Manno fra 1608-1620 og ble bestilt av den tidens spanske herskere. Hvert hjørne har en imponerende barokk fontene med en statue som representerer en av de fire sesongene. Fontenene er også dekorert med intrikate utskjæringer som skildrer lokale myter og karakterer som Hercules og Neptune.

Arkitekturen til Quattro Canti er fantastisk; De store søylene tårn over forbipasserende, og ledet dem gjennom svingete gater. Det er ikke rart at turister strømmer hit for å ta bilder og folk se på! I løpet av sommermånedene blir det ofte holdt festivaler rundt Quattro Canti der lokalbefolkningen samles for å høre på live musikk eller prøve noen deilige italienske delikatesser.

Enten du leter etter et flott foto -op eller bare vil undre deg over Palermos fantastiske arkitektoniske funksjoner, må du ta et besøk til Quattro Canti på dine reiser! Morsomt faktum: Fontenen statuer var en gang gull, men ble malt hvite under andre verdenskrig da metall ble knapp!


8. Pretoria Square

Den majestetiske skjønnheten på Pretoria Square i Palermo, Italia, er en av byens viktigste attraksjoner. Besøkende kan undre seg over torgets spektakulære barokkarkitektur og intrikate detaljer mens de utforsker dens livlige kultur, historie og natur.

Denne store piazzaen er fylt med aktivitet – leverandører som selger snacks, suvenirer og tradisjonell siciliansk mat; Gateutøvere som underholder lokalbefolkningen og turister; og en rolig atmosfære å slappe av med venner eller familie. Torget ble bygget i 1633 av arkitekten Giovanni Battista di Portaluppi som tegnet det som en del av byens barokkrenovering. Den har imponerende skulpturer som skamfontenen og en bronsebyste av den berømte operasangeren Giuseppe Verdi.

Pretoria Square er også hjem til det travle Ballarò -markedet som strømmer over med fargerike råvarer og unike ingredienser som bare finnes på Sicilia. Området er et knutepunkt for lokal mat, der kokker og hjemmekokker kan finne alt de trenger for å lage tradisjonelle retter. Det er også flere håndverksbutikker som fører gatene rundt torget perfekt for å hente noen lokalt laget gaver eller minnesmerke som påminnelser om besøket ditt her.

Til slutt ville ikke noe besøk på Pretoria Square være komplett uten å ta bilder på en av de mest ikoniske severdighetene: de fire statuene som representerer Piazza Pretorias skytshelgen. Disse nakenbildene skåret fra hvit marmor har betatt tilskuerne i århundrer og sørger for et instagram-verdig bakteppe!

Morsomt faktum: I 1604 da det først ble bygget, ble skamfontenen kjent som “La Fonte della Vergogna” fordi dets nakenfigurer ble ansett som upassende for offentlig visning på den tiden!


9. Villa Giulia

Å utforske Villa Giulia i Palermo vil ta deg med på en reise gjennom byens arkitektoniske historie. Villaen er et palass fra 1500-tallet, bygget av den spanske Viceroy Don Diego de Vega, som huser noen av Sicilys best bevarte eksempler på renessanse og barokk kunst, inkludert fresker og skulpturer laget mellom 1590 og 1630. skryter av en nydelig hage med sitrontrær Og sekulære trær, besøkende kan nyte den unike skjønnheten i italiensk arkitektur.

En av de mest bemerkelsesverdige attraksjonene er Sferisterio (“Ballcourt”), ofte brukt til konserter og utstillinger. Denne bygningen ble lagt til villaen i 1620, noe som gjorde den til en av de eldste formene for rekreasjonsmusikk og sportssteder i Italia. Et morsomt faktum: Dronning Victoria besøkte Villa Giulia i [1865]. Villa Giulia er Palermos mesterverk – her kan besøkende beundre det beste av siciliansk kultur.


10. Palazzo dei Normanni (Royal Palace)

Palazzo Dei Normanni (Royal Palace) er en av de mest ikoniske attraksjonene i Palermo, Sicilia. Det ble bestilt av kong Roger II og var hjemsted for mange av øyas herskere gjennom århundrene. Palasset, som har utsikt over byen fra bakketoppen, er et fantastisk eksempel på normannisk arkitektur og design, med intrikate murverk og fargerike fliser mosaikker gjennom. Det kongelige palasset tilbyr et unikt utseende på Sicilys kongelige fortid og er en absolutt må-se for enhver reisende.

Å gå inne i Palazzo dei Normani er som å gå tilbake i tid. Besøkende kan utforske de store kamrene og gårdsromene, og sjekke ut gjenstander som spiraltrapp, fresker, billedvev, steinskjæringer, marmorstatuer og mer. Det er også to vakre kirker innenfor palassmurene: San Giorgio Degli Schiavoni og San Giovanni Degli Eremiti.

Et besøk i Palazzo dei Normani ville ikke være komplett uten å stoppe ved kronjuvelen: Sala Magna (eller Hall of the Kings). Dette enorme kammeret har noen utrolige kunstverk – spesielt en fantastisk detaljert mosaikk som viser at kong Roger II blir investert med en kappe av en kvinne som representerer rettferdighet.

Morsomt faktum: Palazzo dei Normanni har blitt omtalt i flere filmer, inkludert Francis Ford Coppolas Godfather Part III!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er det dyrt i Palermo?

Palermo kan være et rimelig reisemål hvis du planlegger turen med omhu. Kostnaden for overnatting, mat og transport er generelt lavere enn i andre store italienske byer. Prisene kan imidlertid variere avhengig av årstid og beliggenhet. For å spare penger, kan du vurdere å bo på et budsjettvennlig hotell eller herberge, spise på lokale gatematboder og markeder og bruke offentlig transport. Det er også verdt å merke seg at noen turistattraksjoner kan kreve inngangsgebyr, så husk å forske på forhånd. Totalt sett kan Palermo være et flott reisemål for reisende på et budsjett.

Er Palermo trygg?

Palermo, som enhver annen by, har sin del av kriminalitets- og sikkerhetsproblemer. Imidlertid er det generelt trygt for turister så lenge de tar grunnleggende forholdsregler som å unngå mørke smug om natten, ikke etterlate verdisaker uten tilsyn og være klar over omgivelsene. Det anbefales også å holde seg til godt opplyste og overfylte områder, spesielt om natten. Totalt sett er Palermo en vakker og levende by som er verdt å utforske, men det er alltid bedre å være forsiktig og klar over omgivelsene dine.

Er Palermo Trygg?

Palermo, Som Enhver Annet av, Har Sin del av Kriminalitets- og Sikkerhetsproblemer. IMIDLERTID ER DET GENERELT TYGT FOR TURISTER SÅ LENGE DE TAR GRUNNLEGGEDE ForholdsRegler Som Å Unngå Mørke Smug om Natten, Ikke Aterlate Verdisaker Uten tilsyn og Være Klar over Omgivelsene. Det anbefales også Å holde seg til Godt Opplyste og Overfylte Områder, spesielt om natten. Totalt sett er Palermo en VAKKER OG LEVENDE AV SOM ER VERDT Å UTFORSKE, MEN DET ER ALLTID BEDRE Å VÆRE FORSIKTIG OG KLAR OVGIVELSENE DINE.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment