Ostehøvel test: De 5 Beste høvlene i 2024

Ostehøvel er et nyttig redskap for en av Norges mest spise pålegg: Ost.

Hvis du ikke allerede har fått med deg definisjonen på en ostehøvel, så kan vi gi deg den her:

“Det er en slags håndholdt sag som brukes til å skjære ost og andre typer fast mat. “

De fleste gode ostehøvler er laget av rustfritt stål, noe som gjør dem svært holdbare. Bladene er også skarpe, noe som gjør det enkelt å skjære maten uten å måtte bruke mye kraft.

Vel…det er hvis du kjøper en god høvel. Skaffer du deg en dårlig modell, så vil du slite med å skjære i osten. Skulle du bruke for mye kraft, så vil osten bli deformert – og deler av den ender opp som matsvinn. Derfor er det utrolig viktig at man kjøper en osteskjærer som er god å holde i, har et skarpt blad – og skjærer osteskiver i perfekt størrelse.

Nå har vi i Kjaptforklart gått gjennom hele sortimentet til alle norske nettbutikker. Deretter har vi plukket ut de mest populære produktene som har fått de beste brukeranmeldelsene.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi har lært over de siste ukene. Her får du en “best i test”-liste over de beste ostehøvlene i Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

Screenshot 1 1

Ostehøvel Allround

 • Klassisk design.
 • Passer godt til ostebordet.
 • Stålmateriale.
 • Best i test ostehøvel i 2024!
ostehøvel test ostehøvel eik

Ostehøvel Eik

functional form ostehøvel

Functional Form Ostehøvel

 • God for harde oster.
 • Ergonomisk form.
 • Passer like fint til gulost som brunost.
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin.
profi plus

Profi Plus

ostehøvel rustfritt stål

Ostehøvel Rustfritt Stål

Oversikt – Våre favoritt- ostehøvel:

1. Stelton Original Ostehøvel – best i test!

Screenshot 1 1
 • Klassisk design.
 • Passer godt til ostebordet.
 • Stålmateriale.
 • Best i test ostehøvel i 2024!

Stelton Original Ostehøvel er et eksempel på skandinavisk design på sitt beste, kombinert med funksjonalitet og estetikk. Denne ostehøvelen er skapt for å tilby deg en elegant måte å skape perfekt tynne skiver av ost, og den vil definitivt legge til et sofistikert preg på ditt kjøkkenutstyr.

Utført med materialer av høy kvalitet, mest sannsynlig rustfritt stål, er denne ostehøvelen ikke bare holdbar, men den gir også en hygienisk overflate som er enkel å rengjøre og vedlikeholde. Den glatte overflaten sikrer at osten ikke fester seg unødvendig, og du kan enkelt holde den i topp stand.

Stelton Original Ostehøvel er utformet med et minimalistisk og moderne design som reflekterer merkets karakteristiske stil. Den enkle og rene estetikken gjør ostehøvelen til en visuell fryd, og den kan uten tvil være en stilig tillegg til ditt kjøkken.

Det viktigste kjennetegnet ved denne ostehøvelen er dens evne til å levere presise skiver av ost hver gang. Enten du forbereder et delikat ostefat eller ønsker å legge til perfekt skiver på smørbrødene dine, vil denne ostehøvelen gi deg muligheten til å skape jevne og tynne skiver med minimal innsats.

Med et ergonomisk utformet grep gir ostehøvelen en komfortabel og sikker holdning når du bruker den. Dette gjør det enklere å oppnå jevne og kontrollerte bevegelser mens du skjærer osten.

.


2. Ostehøvel Eik

beste ostehøvel ostehøvel eik

Denne rustfrie ostehøvelen med trehåndtak er fantastisk! Jeg har prøvd mange forskjellige ostehøvler, men denne er virkelig noe helt spesielt.

Den er laget av eik og tåler maskinvask. Den er 22 cm lang og type stål er rustfritt.

Denne ostehøvelen tåler både halvharde og harde oster, og jeg kan garantere at den er en av de beste på markedet. Jeg vil absolutt anbefale denne ostehøvelen til alle som ønsker et allround verktøy for å skjære ost!


3. Functional Form Ostehøvel

functional form ostehøvel
 • Produsert av Fiskars.
 • Flott design.
 • Fin ostehøvel til både brunost og gulost.

Takk til Functional Form for den fantastiske ostehøvelen! Den er ergonomisk utformet med et godt grep, slik at du kan kutte osten lett og presist.

Designet er pent og funksjonelt i ett. Osten kutter du enkelt ved å sette den på høvelen, trykke ned og trekke fra deg.

Du kan bruke høvelen til mer enn bare å kutte ost – agurken din vil bli kuttet like fint! Den lette bruken er et stort pluss. Takk, for et fantastisk produkt!


4. Profi Plus

profi plus

Profi Plus ostehøvel er et flott verktøy for enkelt å skjære tynne osteskiver fra harde og halvharde oster. Den er laget av rustfritt stål og kan også brukes til å barbere sjokolade eller nougat. Den er lett å rengjøre og syrefast.

Totalt sett anbefaler jeg dette produktet på det sterkeste for alle som leter etter en pålitelig osteskjærer av høy kvalitet.


5. Ostehøvel Rustfritt Stål

ostehøvel rustfritt stål

Ostehøvel Rustfritt Stål er et spesielt skarpt og effektivt verktøy laget av rustfritt stål. Den er designet for å kutte gjennom harde beinrester på en enkel og rask måte. Den metallfargede høvelen har et bredt blad som tåler vask i oppvaskmaskinen, og den leveres med et deksel for ekstra sikkerhet.

Alt i alt er en veldig praktisk og brukervennlig ostehøvel som gjør det enkelt å kutte opp osteposer og rester fra tallerkenen. Vi anbefaler denne høvelen på det varmeste!


ostehøvel beste i test osteskjærer er et must-ha kjøkkenverktøy for å tilberede en uimotståelig ostesmørbrød

Slik velger du riktig ostehøvel din

1. Velg en ostehøvel som er riktig størrelse for hendene dine

Velg en ostehøvel som er riktig størrelse for hendene dine. Hvis du har små hender, velg en mindre høvel. Det er også viktig å få en som passer til bruksmetoden fordi de fleste ofte foretrekker å gni mot knivbladet i stedet for mot kantene. Slik som med andre ting kan pris avgjøre valget ditt, men det bør ikke være den mest avgjørende faktoren når du skal kjøpe noe så viktig og estetisk.

For eksempel vil en billigere ostehøvel gni mot bladet, mens en mer dyr modell vil ha tynne kanter som er egnet til å skjære. Uansett hva du velger, sørg for at den passer godt i hendene dine og lar deg jobbe effektivt. Når du har funnet riktig ostehøvel for deg, kommer du til å slippe unna mye smerterelatert frustrasjon når det kommer til brødskivene på frokostbordet!

2. Se etter en ostehøvel som har et rett

Se etter en ostehøvel som har et rett blad. Det er best å kjøpe en ostehøvel med et blad i rustfritt stål. Du kan også prøve den i butikken før du kjøper den.

Ostehøvler finnes i mange ulike størrelser. Det er helt opp til deg hvilken størrelse du foretrekker. Noen går for en litt mindre høvel og velger å skjære opp små biter, mens andre går for en større variant der de kan skjære opp store ostebiter.

Noe av det viktigste når du velger en ostehøvel, er hvor skarp den er. En skarp ostehøvel gjør arbeidet raskere og mindre slitsomt. Du bør derfor sjekke at høvelbladet har mange små, skarpe egg.

Det finnes mange ulike måter å oppbevare din ostehøvel på. Noen velger å bare stille den i en hylle, men dette kan føre til at høvelen blir skjev eller at noe av kniven er borte, fordi den ikke alltid ligger rettflat.

En annen populær måte å oppbevare en ostehøvel på er ved å legge den nedi et osteklypebrett. Da kan du ha din favorithøvel lett tilgjengelig når du trenger den, og det gir deg samtidig muligheten til å jobbe med flere ulike typer oste siden klypene minimerer spredning av fett og støv.

3. Velg en ostehøvel med skarpt blad for enkel kutting

Velg en ostehøvel med skarpt blad for enkel kutting. Den har et noe skarpere blad enn andre høvler, og er designet for å kutte med perfekt resultat. Det opplyste bladet gjør det også mye lettere å styre ostehøvelen i tykkere stykker ost. Skal du bruke en skarp ostehøvel til daglig, bør du holde deg unna de billigste variantene på markedet. De blir fort sløve, og mange av dem knekker faktisk like mye som en litt dårligere ostehøvel.

En ostehøvel er et redskap som brukes til å kutte ost eller annen mat. Den har vanligvis et skarpt blad og er designet for å gi rene, presise kutt. Et skarpere blad vil tillate brukeren å enkelt kontrollere verktøyet når du skjærer tykkere ostebiter, mens billige modeller kanskje ikke er like skarpe og kan bli matte over tid. For å velge en effektiv ostehøvel bør du se etter en med skarpt blad og unngå billigere modeller som kan bli sløve eller lett knekke.​

Skarpt blad som lett kan skjære gjennom tykkere ostebiter, da dette vil hjelpe deg å oppnå rene kutt med bedre kontroll. I tillegg er det viktig å unngå billigere modeller som kan bli sløve eller lett gå i stykker, da disse verktøyene kanskje ikke kan gi de samme resultatene som dyrere alternativer. Til syvende og sist er nøkkelen til å finne en god ostehøvel å se etter en med et skarpt blad og høykvalitetskonstruksjon som vil vare over tid.​

4. Se etter en ostehøvel med et sikkert grep

Når du skal velge ostehøvel er det viktig å se etter en med sikkert grep og skarpe skjæreegenskaper. Den skal også være lett å håndtere og ha en solid, elegant design. En god ostehøvel vil vare lenge, slik at du får mye valuta for pengene.

Uansett hvilket alternativ du velger, sørg for at den ligger behagelig i hånden og har en skarp kant som lett kan skjære gjennom harde oster som parmesan eller cheddar. Noen modeller kommer også med en innebygd ostegaffel som enkelt kan sprettes ut ved behov. Alt i alt, velg en ostehøvel som føles komfortabel og fungerer bra for deg, og du vil ikke angre på avgjørelsen.

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hvilken ostehøvel du skal kjøpe, prøv å gjøre litt research på nettet. Mange nettsteder og fora er fylt med anmeldelser fra andre forbrukere som kan hjelpe deg med å ta en mer informert beslutning.

Alternativt kan du snakke med venner eller familiemedlemmer som har erfaring med å bruke ulike typer ostehøvler – de kan kanskje gi verdifulle råd basert på egne erfaringer. Til syvende og sist er den beste måten å finne en ostehøvel som fungerer for deg ved å prøve ut ulike alternativer til du finner den perfekte.

5. Finn en ostehøvel som er enkel å rengjøre og oppbevare

Når du velger en ostekniv, er det viktig å ta hensyn til faktorer som enkel rengjøring og oppbevaring. Du bør også se etter et skarpt blad og et solid håndtak. I tillegg kan det være lurt å vurdere om det er flere vedlegg som kan brukes til å kutte kjøtt eller annen mat. Til syvende og sist er nøkkelen å finne en ostehøvel som fungerer godt for dine spesielle behov og preferanser.

I tillegg til disse funksjonene kommer noen ostekniver også med tilleggsutstyr eller tilbehør som skjæreblader for å kutte kjøtt eller andre typer mat. Avhengig av dine spesifikke behov og preferanser, kan dette være en viktig faktor når du velger en ostekniv.

Til syvende og sist er nøkkelen å finne en ostehøvel som fungerer godt for deg og dekker dine unike behov på kjøkkenet. Enten du foretrekker enkle og greie design eller mer avanserte alternativer med ekstra fester, er det mange kniver av høy kvalitet å velge mellom. Så ta deg tid til å gjøre research og finne det beste alternativet for dine kulinariske behov.

6. Vurder budsjettet ditt

Når du skal kjøpe ostehøvel, spiller pris en viktig rolle. Du vil helst finne en ostehøvel som har et godt verdi for pengene, og det er minst to grunner til at du bør gjøre det.

For det første er mange av de dyre høvler ekstremt slitesterke og holdbare. Selv om du betaler mye mer, kan du derfor regne med å bruke mindre penger i det lange løp. For det andre finnes det mange smakfulle, praktiske og funksjonelle ostehøvler på markedet.

Når du skal velge, bør du derfor vurdere ditt budsjett og prioritere hvilke egenskaper som er viktigst for deg. Sammenlign ulike modeller og merker, så finner du garantert en ostehøvel som passer perfekt til dine behov.
Selv om dette kan virke utfordrende, trenger det ikke å være vanskelig. Med litt planlegging og research vil du kunne finne en ostehøvel som er god verdi for pengene, og som du vil være fornøyd med i mange år fremover.

Ved å sammenligne ulike modeller og merker kan du enkelt finne en elektrisk kniv som passer dine behov og gir god valuta for pengene. Selv om denne prosessen kan virke utfordrende i begynnelsen, med litt planlegging og forskning, kan du finne en elektrisk kniv som vil møte dine behov og gi mange års pålitelig service.

ostehøvel test osteskjærer Rask og enkel å bruke

Vanlige spørsmål og svar

Hva annet kan du bruke en ostehøvel til?

Ostehøvelen kan også brukes til å skjære opp mat. For eksempel vil den fungere godt til å skjære opp frukt, grønnsaker eller kjøtt. Den er spesielt god til å skjære opp tynne stykker av mat, slik at du får en jevn bruning og mindre sannsynlighet for at det blir brent på sidene.

Bruk kniven som en guide når du skjærer, og ikke la den berøre ostehøvelen mens du skjærer. Du kan også bruke ostehøvelen til å lage tomatklyper for å holde utenpå huden av en tomatskive. Bare hold den med tuppen inni et par dråper vann, rett bort fra et varmt område slik at den ikke setter seg fast i ovnen.

Hvordan skjærer du etter ostehøvel?

Først og fremst trenger du en ostehøvel. Det er viktig å velge riktig ostehøvel for det typeost du skal skjære, siden de kommer i forskjellige typer. Når du har valgt riktig ostehøvel, må du ta deg god tid til å sette deg inn i hvordan den fungerer. Det er viktig at du holder kniven parallelt med gulvet når du skjærer, og at du holder den i en vinkel på rundt 30 grader.

Når du er klar til å skjære, må du sette den på bunnen av osten og skjære med jevne bevegelser. Etter hver gang kan det hende at du må stikke kniven inni osten for å fjerne de bitene som gjenstår.

Hva er en god osteskjærer?

En god ostehøvel er et viktig verktøy for enhver osteelsker. Det gjør skjæring av ost enklere og penere, og det bidrar også til å bevare formen og teksturen på osten. Det finnes et par forskjellige typer osteskiver, så det er viktig å velge en som passer best for dine behov.

Noen mennesker foretrekker en stålskjærer, som er perfekt for myke oster som brie eller camembert. Tråden skjærer gjennom osten uten å komprimere den, slik at du får pene, jevne skiver hver gang. For hardere oster er en knivskjærer et bedre alternativ.

Bladet skjærer raskt gjennom den harde overflaten av osten, noe som gjør det enkelt å skjære selv store blokker i tynne skiver.

Er en ostehøvel nødvendig?

Det er ingen spesiell ostehøvel som er “nødvendig” for å spise ost. Det finnes mange forskjellige typer ostehøvler, og det er opp til hver enkelt å finne den som passer best for hans eller hennes behov. Noen foretrekker en mykt bladende ostehøvel, mens andre foretrekker en sterkere modell.

Osten selv vil også avgjøre hvilken type ostehøvel du trenger. Hard ost krever ofte en grovere bladende ostehøvel, mens en myk ost kan spises med en mer fint bladende modell. Dekkosten er ofte for tett for å kunne skjæres med en vanlig ostehøvel, og derfor trenger du et annet verktøy som passer bedre til denne typen ost, enten det er kniv eller ostehakkere.

Hvorfor er ostekniver buede?

Den bukoliske krumningen til en ostekniv er ikke bare en funksjon av estetikk, men snarere en ergonomisk betraktning som muliggjør en mer effektiv skjærebevegelse.

Når du skjærer gjennom fersk ost, gir bladets kurve mulighet for en jevn skjæring som ikke river eller komprimerer osten. Dette er i motsetning til et rettkantet blad som vil kreve mer innsats (og være mindre effektivt) for å presse ned og skjære gjennom osten.

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment