Kan hunder spise mandler?

Nei, det kan de ikke. Mandler er farlige for hunden.

Enkelte kilder hevder at mandler kan være OK i mindre mengder. Vi anbefaler at du ikke gir denne type nøtter til hunden din.

Kan hunder spise smultring?

Ja, det kan hunder spise smultringer. MEN!!! Kun i små mengder.

Det er imidlertid viktig å huske at hunder ikke er bygd for å spise store mengder karbohydrater og dermed kan de få problemer med magen og tarmene hvis de spiser mye av disse godsakene. Det anbefales derfor å gi smultringer til hunder i moderate mengder slik at de blir vant til den gode smaken uten å påføre seg ubehagelige mageproblemer.

Hunder kan også spise andre typer godteri. Det er imidlertid viktig å gi dem i små mengder slik at de ikke får i seg for mye kalorier og sukker. 
Er du usikker: kontakt veterinær.

Kan hunder spise innmat av kalkun?

hunder spiser innmat av kalkun

Ja, det er trygt for hunder å spise innmat av kalkun. Kalkunen inneholder mye protein og lite fett, noe som gjør den til en sunn matvare for hunder. I tillegg inneholder kalkunen mineraler og vitaminer som er viktige for hundens helse, blant annet B-vitaminer, sink og jern. Det anbefales imidlertid at du overveier om du ønsker å gi din hund kalkuninnmat eller ikke, da alle dyr ikke tåler det samme. 

Hvis du er i tvil, kan du snakke med din dyrlege om dette.

Hvor mye mat skal en hund ha?

Det avhenger av rasen, aktivitetsnivå og fysisk form. Generelt sett bør hunder spise mest mat for å være i god form, minst to timer etter at de har trent og ikke mer enn det de forbrenner under trening.

Det er heller ikke farlig for hunden å bli litt tynnere, så lenge den er frisk og har et godt velvære. Men du skal aldri la din hund gå ned i vekt uten veterinærhjelp, siden det kan bety at noe er galt.

Kan hunder spise tomatbønner?

Nei, det skal de ikke. Tomatbønner inneholder blant annet ketchup som er rikt på tomater – og det skal ikke hunder ha i for stor grad. Unngå at hunden din spiser for mye tomatbønner.

Kan hunder spise krabbe?

Ja, hunder kan spise krabbe. I Norge er det helt fint med inntak av krabbe og reker for alle hunder, uansett rase. Kjøttet fra krabbe inneholder mye proteiner, omega-3 fettsyrer og vitaminer. Det anbefales imidlertid at man ikke gir krabber til hunder under 6 måneder siden disse ofte har problemer med å fordøye benkjøttet.

Selv om det er lov å gi hunder krabbe i Norge, anbefales det at man følger opp med et godt hundematprodukt. Dette fordi kjøttet fra krabbe inneholder mye proteiner, omega-3 fettsyrer og vitaminer. Disse næringsstoffene er viktige for hundens helse, og det er derfor lurt å gi dem en diett som inneholder disse næringsstoffene.

Relatert innlegg til hunder spise mandler

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment