Hvorfor trene rygg?

Sett bort fra rumpa, så er ryggen kroppens største muskelgruppe, og trener du ryggen regelmessig vil du se resultater på overkroppen.


Ryggtrening har mange fordeler. For det første bidrar ryggtrening til en sterkere og flatere mage. I tillegg reduserer trening av ryggen risikoen for skader i fremtiden, og øker stabiliteten og bevegeligheten i leddene.


Du får også bedre holdning av å trene rygg. Derfor er det mange som sitter og jobber på PC-en hele dagen som har veldig godt av å trene rygg. Deriblant meg.

Hvorfor er det viktig å tøye ryggen?

er det greit å strekke ryggen

Det er viktig å tøye ryggen fordi den er en av kroppens mest belastede muskler. Ryggen hovedsakelig består av tre store muskelgrupper, og alle disse musklene kan trenes opp og bli sterkere.

I tillegg til at det er viktig å trene opp ryggen, er det også svært viktig å gjøre regelmessige “strekke-øvelser”: som blant annet yoga. Et godt styrket rygg vil redusere risikoen for skader, men det vil også minske sannsynligheten for at du opplever plager i ryggen.

Hvis du ikke har prøvd yoga til å tøye ryggen, så anbefales det at du prøver det umiddelbart.

Hvordan tøye vond rygg?

Det er flere ting du kan gjøre for å tøye vond rygg. Du kan for eksempel ligge på magen og trekke knærne opp mot brystet, eller ligge på siden og dra armene over hodet. Du kan også sette deg ned på gulvet med bena ut til siden, så langt du klarer, og deretter dra dem inn igjen til magen.

Det er også lurt å strekke seg oftere, spesielt etter at man har vært stille i en lengre periode. For eksempel kan man rekke seg opp til taket, eller holde ut armene og beina i en «v»-form. Dette er bare noen få av de mange mulighetene som finnes for å tøye ut vond rygg. Ikke nøl med å prøve ut noen av dem, og du vil garantert merke en forskjell!

Hvis du enda ikke har fått svar på spørsmålet ditt, så kan jeg hjelpe deg. Går du inn på Youtube og skriver inn “back hurts stretch”, så får du en rekke gode tips. Jeg kikket igjennom 2-3 videoer og de viste alle samen svært gode

Hvordan trene for å få bedre holdning?

Det finnes ingen magisk formel for å få bedre holdning. Du må trene rygg og brystmuskulatur for å opprettholde en god holdning.

I tillegg kan det være lurt å trene mage- og hoftemuskulatur, siden disse musklene er med på å styre bevegelsene vi gjør. En dårlig holdning kan føre til smerter i nakke, skuldre og rygg. Sørg for at du holder deg aktiv, da dette er den beste måten å forebygge disse problemene på.

Men ryggen er det desidert viktigste å trene for en god holdning.

Kan jeg trene når jeg har vondt i korsryggen?

Ja, du kan trene når du har vondt i korsryggen. Det er imidlertid viktig at du ikke utfører øvelser som forverrer smertene.

Treningen bør være av moderat intensitet og forsiktig utført slik at det ikke blir verre. I tillegg anbefaler vi at du holder deg i bevegelse også når du er ute av stand til å trene. Da vil musklene holdes opplagte og smertene vil bli mindre.

Er du usikker på hvilken trening du kan utføre når du har vondt i korsryggen, så skal du besøke utdannet helsepersonell. Det kan både være kiropraktor og lege.

Relatert innlegg til trene rygg

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment