Hvordan komme seg til lofoten?

Det er flere måter å komme seg til Lofoten på. Du kan fly til Evenes lufthavn eller Bodø lufthavn, og fra der ta ferge eller båt videre.


Eller du kan reise med tog eller busstur over land, før du tar ferge eller båt videre. Se mer informasjon på nettsidene til Visit Nordland eller Lofoten Turistforening.


Det kommer også an på hvor drar fra og hvor lenge du skal være i Lofoten. Om man bor nord for Trondheim, så er det vanlig å kjøre bil opp til Lofoten. Det er langt, men man har utrolig mange muligheter når man kjører bil. Da kan man nærmest bevege seg fritt rundt omkring i nærområdet.


Reiser man fra Oslo til Lofoten, så bør man egentlig helst ta fly.

Hvor ligger Lofoten?

Lofoten er en øygruppe i Nord-Norge som er kjent for sitt dramatiske landskap, inkludert ruvende topper, dype fjorder og uberørte strender.

Det ligger nord for polarsirkelen, noe som gjør det til et populært reisemål for de som ønsker å oppleve den unike skjønnheten i Nord-Norge.

Hvis du går inn på Google Maps og søker på “Lofoten”, så ser du eksakt hvor plassen ligger.

Hva bør man se i Lofoten?

attraksjoner i Lofoten turistattraksjon

Det er mye å se på Lofoten, og det kommer veldig an på hva som interesserer deg. Hvis du er interessert i natur og dyreliv, bør du sjekke ut Vesteralen nasjonalpark og Lofoten viltsenter.

Hvis du er mer interessert i historie og kultur, så husk å besøke fiskeværene Reine, Hamnøy og Vestvagøy. Og hvis du bare vil nyte det fantastiske landskapet, så er det bare å kjøre rundt og ta inn de deilige uttrykkene!

Kan man kjøre til Lofoten?

Ja, du kan kjøre til Lofoten. Man må imidlertid være klar over at det er mange fjelloverganger og smale veier, som kan være vanskelige å kjøre i snø eller regn. Dette gjelder spesielt hvis man kjører fra Sør-Norge.

Det er derfor lurt å ha et godt kart over området og en plan for hvordan man skal kjøre.

Relatert innlegg til komme seg til lofoten

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment