Hvilken pc skal jeg kjøpe?

Det kommer an på hva du vil bruke PC-en til. Er det for å spille spill, surfe på nettet eller er det mer avanserte oppgaver du skal bruke den til?


Det finnes mange typer PC-er på markedet og det kan være vanskelig å finne ut hvilken som passer best for deg. Hvis du ikke er helt sikker på hva du trenger kan det lønne seg å gå til en butikk som selger datamaskiner og spørre deres ekspertise. De vil kunne hjelpe deg med å finne en PC som passer til dine behov.


Selv har jeg to PC-er. En Macbook Pro til jobbing. Og så bruker jeg en Lenovo når jeg skal spille spill.

Hva koster en bra PC?

god pris pc

Det er vanskelig å si hva som er en bra PC, fordi dette avhenger av hva du skal bruke PC-en til. Har du behov for mye minne eller kraftfull grafikk, vil det koste mer enn om du ikke har slike behov.

En rimelig PC med god ytelse kan fås for omtrent 3000 kroner. Men det finnes også dyrere modeller som kan koste alt fra 10 000 til 50 000 kroner.

Hvor mye RAM bør jeg ha?

RAM er et annet viktig element å ha i bakhuet når du velger maskinvare. De fleste moderne operativsystemer krever minst 4 GB, og mange av dagens programmer krever også mye RAM.

Hvis du vet at du vil ha et spesielt program som krever mye RAM, kan det være lurt å legge til noen ekstra gigabyte for å være på den sikre siden.

Hva er forskjellen på Chromebook og PC?

Chromebook-enheter kjører Chrome OS, en operativsystem som er basert på nettleseren Chrome. Du kan bruke Chromebook-enheter til å surfe på Internett, se videoer, legge ut bilder pg chatte med venner. Chromebook-enheter er ikke egnet for programmering eller grafisk design.

PC-er kjører et bredt spekter av operativsystemer, fra Windows 10 til MacOS til Linux. Du kan bruke PC-enheter til alt fra å jobbe med tekstdokumenter og regneark til å spille spill og se videoer. Noen PC-er kan også brukes til å programmere eller designe grafikk.

Chromebook er altså bare en form for en “internett-portal”. Selv kjøpte jeg Chromebook ved en feil da jeg bodde noen år i Kina. Verste kjøpet jeg noensinne har gjort. Om du skal ha en funksjonell maskin som du kan gjøre en rekke forskjellige ting på, så skal du ha en PC.

Hva betyr i5?

Dette er en forkortelse for “I5-prosessor”. Det er et vanlig begrep som brukes for å beskrive sjette generasjons Intel Core-prosessorer.

Disse prosessorene er designet for bærbare datamaskiner og har en rekke forbedringer i forhold til forgjengerne, inkludert bedre energieffektivitet, kraftigere grafikkfunksjoner og økt fleksibilitet. De er tilgjengelige i både dual-core og quad-core varianter.

Relatert innlegg til pc skal jeg kjøpe

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment