Hva spiser rumpetroll?

Hva spiser rumpetroll er et mysterium, fordi dette trollene lever i skogen og de er svært sky. Dette betyr at vi ikke vet mye om hva de spiser, annet enn at de spiser mennesker som blir tatt til fange.


Noen forskere mener at rumpetroll kan leve på både vegetabilsk og animalsk mat, men det er ingen som vet med sikkerhet.

Hvor lang tid tar det fra egg til rumpetroll?

Det tar ca. 9 uker fra egget blir lagt til rumpetrollen kommer ut. Det er vanlig å se en svært stor forskjell på babyer etter at de har klekket, og det kan være vanskelig å bestemme hvilken av puppene som er rumpetrollen først.

Noen forskere hevder at det ikke er mulig å avgjøre dette med sikkerhet, men andre mener at man kan se et hint av ansiktet allerede etter noen få dager.

Hvor legger frosker egg?

hva spiser rumpetroll2

Frosker legger eggene sine i vannet. Faktisk legger mange froskearter eggene sine i dammer, innsjøer eller til og med bekker.

Noen frosker vil til og med grave underjordiske kamre nær en vannkilde for å deponere eggene sine.

Hvor mange froskeegg overlever?

Det er vanskelig å svare på, fordi det avhenger av hvilken frosk man samler eggene fra. I Europa er det anslått at mellom 60 og 80 % av eggene som samles blir spist.

I andre deler av verden der froskene er mindre, vil antallet overlevende egg være høyere.

Hva spiser frosker i Norge?

Frosker spiser insekter, sopp, snegler og andre smådyr. De kan også spise blader, grener og røtter.

Noen arter av frosker er vegetarianere, mens andre spiser også dyr. Frosker kan leve i vann og på land. De har ofte grønn farge, men noen arter er brune eller svarte.

Kan en frosk puste under vann?

Ja, det gjør de. Frosker puster under vann ved hjelp av gjenoppladbare svømmeblærer. De bruker ikke lunger som vi mennesker gjør, og derfor har de ingen problemer med å puste under vann.

Det er også interessant å merke seg at frosker ikke fryser under vann, selv om det er meget kaldt. Dette skyldes at frosker har et tykt lag med fett som beskytter dem mot kulde.

Hvordan oppbevare froskeegg?

Froskeegg kan oppbevares i vann ved romtemperatur, eller de kan fryses. Hvis du lagrer dem i vann, bytt vannet med noen få dager for å holde det friskt. Fryser du dem vil de vare i flere måneder.

For å fryse froskeegg, fjern først så mye av egggeleen som mulig. Legg deretter eggene i en plastpose og lukk godt. Plasser posen i en annen pose og forsegl den også. Merk posene med dato og froskeart, og frys deretter ned.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment