Cocktailglass test: 5 Beste Cocktailglass 2024

Det klassiske cocktailglasset er et høyt, tynt glass med en konisk skål. Det er også kjent som et martini-glass, etter den mest kjente cocktailen som serveres i det. Den høye, tynne formen på glasset bidrar til å holde drikken kjølt, og den koniske bollen konsentrerer aromaene til ingrediensene. Cocktailglasset brukes også til andre drinker som Manhattan og Cosmopolitan.

Cocktailglasset er et allsidig stykke barware som kan brukes til mange forskjellige typer drinker. Det er spesielt populært for martini og andre cocktailer som krever kjølte ingredienser, siden den høye formen bidrar til å holde væskene kjølige lenger. Det klassiske cocktailglasset har en konisk bolle, som konsentrerer aromaene fra drinken, og hjelper deg å nyte smaken av din favorittcocktail fullt ut.

Når du serverer en cocktail er det viktig å velge riktig glass. Hvilken type glass du bruker kan påvirke smaken og presentasjonen av drikken. For eksempel vil et kort, bredt glass føre til at drikken mister kulden raskt, mens et høyt, tynt glass vil holde den avkjølt lenger. Formen på glasset kan også påvirke aromaene til drikken.

Et glass med bred munn vil tillate mer aroma å slippe ut, mens et glass med smal munn vil konsentrere aromaene. Derfor, når du velger et cocktailglass, er det viktig å vurdere både smaken og presentasjonen av drikken. Enten du serverer en klassisk martini eller noe mer kreativt, kan det rette cocktailglasset bidra til å gjøre drinken din helt spesiell.

Vi har nylig kjøpt en cocktailglass en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste cocktailglass Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

cocktailglass beste i test street highballglass

Street Highballglass

cocktailglass test bar coctailglass

Bar Coctailglass

magnor cape drinkglass

Magnor Cape Drinkglass

ritzenhoff drinkglass

Ritzenhoff Drinkglass

crispy eightball glass

Crispy Eightball Glass

Oversikt – Våre favoritt- cocktailglass:

1. Street Highballglass – best i test!

cocktailglass test street highballglass

Street highballglass er perfekt for servering av long drinks. Highball-glasset har et motiv av rette linjer i rutemønster. Fargen er klar og representerer kvalitet og skandinavisk design kombinert med moderne stil.

De er enkle å bruke og veldig brukervennlige. Hvis du ser etter cocktailglass av høy kvalitet, så er definitivt det rette valget. De er holdbare og vil vare i mange år framover. Totalt sett anbefaler jeg dem på det sterkeste!

.


2. Bar Coctailglass

beste cocktailglass bar coctailglass

Disse elegante Bar coctailglassene fra Zwiesel er designet av Charles Schumann. De er produsert i solid tritankrystall for en lang holdbarhet, og kan vaskes i oppvaskmaskin. De har en tiltalende form og klassisk diamantsliping, som gjør dem til et dekorativt innslag på ethvert bord.

Kan du imponere gjestene dine med skarpe, profesjonelle drinksserveringer. Glassene er produsert i borosilikatglass-materiale som tåler varme og kulde, noe som gjør dem ideelle til bruk i oppvaskmaskinen. Men for best resultat anbefaler vi at de rengjøres manuelt.


3. Magnor Cape Drinkglass

magnor cape drinkglass

Magnor Cape drinkglass coctailglass er en elegant og stilig glass som passer godt til alle anledninger.

Glasset har en fin dekor i metall med en eksklusiv matt finish. Det gir både en klassisk og en moderne følelse. Rommer 25 cl, perfekt for å servere drinker, cocktails eller spesielle anledninger. Glasset er herdet for varme drikker og tåler oppvaskmaskin.

Disse glassene er utrolig elegante og passer perfekt til alle anledninger. De er stødige og lette å holde, slik at de er ideelle for både hjemmet og serveringen i restauranter.


4. Ritzenhoff Drinkglass

ritzenhoff drinkglass

Disse flotte og elegante glassene fra Ritzenhoff er perfekte til å servere alle slags drinker. De har et trendy og livlig utseende, og kan brukes til mange forskjellige coctailer. Glassene er sett med fire stykker i en fin gaveeske, og de er høye 22,5 cm.

Dette gjør dem varige og stabile når de står på bordet.

Gir deg den perfekte cocktailopplevelsen. Glasset er designet for å fremheve smaken og aromaer av din favorittdrikk, uansett om det er en drink eller et smoothie. Et must-ha for alle som nyter god cocktails!


5. Crispy Eightball Glass

crispy eightball glass

Crispy Eightball glass coctailglass er et fantastisk produkt for alle anledninger. Glasset er laget av bærekraftig blyfritt krystallglass, og det gir et majestetisk inntrykk ved alle anledninger. Det er enkelt å rengjøre, og glasset passer perfekt til alle typer cocktails. Er et fantastisk glass for cocktailer.

Det har en kul form som gir det et unikt utseende, og det er laget av blyfri glass for å sikre renhet og god smak.


cocktailglass beste i test et cocktailglass er den perfekte måten å servere favorittdrinken din på

Slik velger du riktig cocktailglass din

1. Velg et Cocktailglass som passer dine behov

Hvis du bruker cocktailglass for å lage drinker hjemme , kan det være vanskelig å finne de beste glassene . Cocktailglass er tilgjengelig i ulike størrelser og former, slik at du kan velge den som passer deg og dine behov på best mulig måte. Men hold så mye som mulig fast på typen av cocktail du skal lage fra din oppskrift.

For å velge det beste cocktailglasset, vurder faktorer som størrelse, form og materiale. Hvis du for eksempel lager cocktailer for en stor gruppe mennesker, kan det være lurt å velge et større glass som kan inneholde mer væske. På samme måte, hvis du lager martini eller andre elegante drinker som krever en bestemt type glass, bør du vurdere å velge en laget av materialer av høy kvalitet som krystall eller stilk.

En annen viktig vurdering når du velger et cocktailglass er hvilken type drink du har tenkt å lage. Noen cocktailer er ment å blandes i visse typer glass, mens andre kan lages i praktisk talt alle slags kar. Hvis du er ny på å lage cocktailer hjemme, kan det være nyttig å undersøke oppskrifter og glasstyper for å hjelpe deg med å velge.

Til syvende og sist er det å velge riktig cocktailglass et spørsmål om personlig preferanse, så eksperimenter med forskjellige former, størrelser og materialer til du finner en som føles akkurat riktig for dine behov. Enten du lager cocktailer til deg selv eller arrangerer en fest eller en spesiell begivenhet, kan det å ha det perfekte glasset gi et snev av stil og raffinement til enhver drink.

2. Vurder formen og størrelsen på glasset

Vurder formen og størrelsen på glasset før du velger noe glass å servere drinken i. Ser du ut til å sette pris på et eksentrisk og morsomt glass, anskaff det i stedet for et klassisk cocktailglass som kan ha tøff presseformasjon, samt at den har lav hals og myntebladesnitt. Det er viktig å holde seg unna det store cocktailglasset, da pastiller som grensesprengerne bruker ofte blir avkjølt før de når nervenes soner.

Cocktail glass er ikke bare for festmåltider. De kan være en fin måte å servere drinker på, spesielt hvis du har en anledning som krever cocktailglass. Men før du velger et glass for din beste drinken, bør du ta hensyn til form og størrelse av glasset. Hvis du liker et eksentrisk og morsomt tak i dine glass, skal det ikke være noe problem å skaffe deg cocktailglass med lav hals og myntebladesnitt.

Men pensle skyggen av all reisende med gul olje, og det store cocktailglasset er ute av modus. Det har en presseformasjon som gjør at båndene dekker nervenes soner i et stort område på tuppens innerside. I tillegg kan pastiller bli avkjølt før de når næringssonen.

3. Tenk på materialet glasset er laget av

Noen ganger kan du se cocktailglass som er laget av krystall. Krystallglassene lages vanligvis i flere farger og former, mens plasseringen på kanten gir designet et ekstra element. De fleste krystallglass forventes å holde mindre mengder av drinker hvis du er ute på en fest.

Hvis du vil drikke noe søtt, for eksempel fruktjuice-cocktails, er det best å velge et glass som har en stor diameter. Dette gjør det mulig å ta bilde av juice i kortere tid siden denne type væske vanligvis tørker fort.

Ellers kan glasset ha mye rom og gi deg plass til å legge ut andre ingredienser som kan hjelpe deg med fylle opp maten riktig og unngå skjolder og drypp.

En annen faktor å ta hensyn til når du velger cocktailglass er hva drinken eller matlaging type den skal serveres på. For eksempel, hvis det er et krystallglas som har en tynn kant og en stor diameter, passer det perfekt for cocktails med isbiter. Hvis glasset imidlertid har et snev av volum, vil det ikke bli veldig gjenkjennelige for andre presenterer sine cocktailbaserte retter i de samme glassene.

4. Bestem deg for en stil for cocktailglasset ditt

Bestem deg for en stil for cocktailglasset ditt. Det finnes mange forskjellige stiler å kunne velge mellom. Du kan være opptatt av utseendet, men også om glassets materiale eller dens funksjon er viktig for deg.

Noen av de vanligste stilene av cocktailglass inkluderer tøffe og moderne glass, klassisk og elegant glass, og hjemmelagde og naturlige glass. Det er viktig å velge et glass som passer til din stil.

Hvis du foretrekker en enkel stil, kan du velge et billige eller lavere priset glass. Disse typene av glass har ofte en mer delikat form, slik at de ser mer diskré ut på bordet. Samtidig er de ofte laget av materialer som plast, så de er lettere å rengjøre.

Hvis du foretrekker en mer sofistikert stil, kan glass med smale midtpunkter eller utskårne konturer være et godt valg. Disse typer glass har en mer høyverdig og luksuriøs utseende, som gjør dem til et elegant valg for din cocktailstund. Samtidig er de laget av materialer som bomull og silke, så de vil holde seg lyse og fine i mange år fremover.

5. Velg en farge eller et mønster du liker

Når du velger cocktailglass, er det viktig å tenke på farge og mønster. Noen ganger kan tilpasning spille en avgjørende rolle når du kjøper noe nytt, så ikke bekymre deg om du ikke finner noe som passer din stil akkurat slik du vil ha det. Noen personer foretrekker enkel, klassisk stil; andre liker å være litt mer eksotiske. Uansett hva slags mønster du velger, er det viktig at glasset passer med de andre elementene i cocktailen din.

Det finnes et bredt utvalg av ulike cocktailglass på markedet, og noen ganger kan det virke skremmende å velge mellom alle de forskjellige fargene, mønstrene og formene. Det beste tipset jeg kan gi deg når du skal velge cocktailglass er å tenke på hvilken farge eller mønster du liker, og ikke la deg styre av hva som er trendy akkurat nå. Klassisk stil passer til de fleste anledninger, men om du foretrekker å være litt mer eksotisk kan det være kjekt å velge et mer spennende design.

Uansett hvilket mønster du velger, er det viktig at glasset passer med resten av cocktailen din. For eksempel vil et klassisk martiniglass i klart glass passe perfekt med en klassisk mojito. Du kan også velge et cocktailglass i høyere form for å skape en mer uformell atmosfære, eller et lavere glass som passer bedre til drinker med mye isbiter. Tenk gjennom dette når du velger ditt neste cocktailglass, så er du sikker på å finne noe som passer din smak og stil!

6. Sørg for at glasset tåler oppvaskmaskin

Sørg for at glasset tåler oppvaskmaskin, men ikke i mikrobølgeovn. Serveres lett og elegant! Velg en cocktail med rundt glass hvis man har maksimalt 10 personer til bords. Cocktailglass fra krystall er veldig fine, men de er dyrere å vaske. Glassene kan brukes over lang tid dersom de vaskes forsiktig og behandles på riktig måte.

Gjestene vil sette pris på at det blir servert et godt utvalg av drinker i gode cocktailglass, uansett om det faktisk serveres alkoholfritt eller alkoholholdige drinker.

cocktailglass test bli festens liv med dette cocktailglasset

Vanlige spørsmål og svar

Hvilket glass brukes til cocktail?

Det finnes noen forskjellige typer glass som kan brukes til cocktailer. Den vanligste typen er det doble gammeldags glasset, som ofte brukes til å servere whisky og annet brennevin. Et annet populært alternativ er orkanglasset, som er høyere og smalere enn det doble gammeldags glasset og vanligvis brukes til cocktailer med fruktige smaker.

Det finnes også spesialglass designet spesielt for servering av martini, margaritas og andre cocktailer. Til syvende og sist er det opp til den som drikker å bestemme hvilken type glass de foretrekker.

Når du velger glass til cocktailsamlingen din, er det viktig å vurdere både typen drink du vil servere og estetikken til baren eller restauranten. Det kan også være lurt å prøve ut ulike glasstyper med ulike cocktailer til du finner en som passer best for dine behov.

For eksempel kan du bruke et gammeldags glass til de fleste drinker, men bytte til et orkanglass for forfriskende sommercocktailer. Ved å eksperimentere med forskjellige glass kan du skape en uforglemmelig drikkeopplevelse for kundene dine.

Hvilke glass er best for cocktailer?

Det er ikke noe enkelt svar på dette spørsmålet, siden det beste glasset for cocktailer avhenger av dine preferanser og hvilken type cocktail du lager. Noen generelle tips kan imidlertid gis.

Hvis du foretrekker et tyngre glass som vil bidra til å holde drinken kald, så gå for et highball-glass eller et steinglass. Hvis du vil ha noe som er lettere å holde og som ikke blir for kaldt i hånden, så velg et orkanglass eller et coupéglass.

Når det gjelder spesifikke cocktailer, er det visse glass som ofte brukes. For eksempel brukes martini-glass ofte til vodka-martini, Margarita-glass er perfekt for Margaritas, og coupe-glass brukes ofte til cocktailer som Manhattan.

Betyr glasstypen noe for cocktailer?

Ja, glasstypen kan utgjøre en forskjell i hvordan cocktailer smaker. Ulike former og størrelser på glass kan påvirke aromaen og smaken til cocktailer. For eksempel har et martini-glass en lang stilk og en smal bolle som konsentrerer aromaene til drinken.

Et margarita-glass er bredere med en buet kant som hjelper til med å holde på de fruktige smakene. Og et snifterglass har en bredere topp med en innover avsmalning som holder på duften av whisky og konjakk.

Hvorfor har et cocktailglass den formen?

Det har den formen fordi det gjør det enklere å holde glasset og drikke av det.

Samtidig gir formen et visuelt inntrykk av at drinken er fyldigere.

Det finnes mange andre grunner til at cocktailglasset har den spesifikke formen, men hovedgrunnen er at det gir bartenderen mulighet til å rense glasset på en enkel måte.

For eksempel kan bartenderen skylle glasset under bardisken ved å holde det i den tynne enden av glasset.

Da renner vannet lettere ut enn det gjør med andre typer cocktailglass. Dette gjelder for eksempel ølglass, vinglass og champagneflasker som har litt mer volum i den brede enden av glasset.

Det er derfor ikke overraskende at de fleste drinkene drikkes fra cocktailglass fremfor andre former for glass. Cocktailglass kombinerer fleksibilitet, brukervennlighet og et visuelt inntrykk på en perfekt måte!

Hvordan identifiserer du cocktailglass?

Det som kjennetegner cocktailglass er at de ofte har et skaft som gjør det enklere å holde dem. Skaftet kan være av metall eller plast. Noen cocktailglass har også et håndtak rett under kanten på glasset. Da blir det enklere å holde glasset på bordet for eksempel.

Det er likevel de fleste som bruker skaftene til å holde glasset med mens drikken blandes ved servering. Da kan en også støtte den høyre hånden mot magen i stedet for å holde glasset av plast som gjerne glir vekk fra bordplaten.

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment