Reis til Buenos Aires: 10 reisetips for Tango Capital i Argentina

Har du noen gang drømt om å reise til et sted som er fullt av liv, der gatene er fylt med musikk og dans, og hvor maten rett og slett er fantastisk? Buenos Aires er kanskje bare det perfekte reisemålet for deg. La meg fortelle deg en liten historie om turen min til denne livlige byen. Så snart jeg ankom, ble jeg møtt av de fargerike bygningene og det travle gatene. Jeg visste umiddelbart at jeg var inne på et eventyr.

Noen av byens høydepunkter som jeg anbefaler å besøke inkluderer La Boca, som er kjent for sine livlige gateforestillinger og fargerike hus; Recoleta kirkegård, hvor du kan finne gravene til noen kjente argentinere som Eva Perón; og Palermo Soho, et trendy nabolag med mange kafeer og butikker.

Ok, du lurer kanskje på hvorfor reisetipsene våre i Buenos Aires er legitime. La meg forsikre deg om at vi har gjort forskningen vår og personlig opplevd disse attraksjonene selv. Vi vil sørge for at turen til Buenos Aires vil være like spennende som vår.

Oppsummert er Buenos Aires et mål for alle som elsker kultur, mat og eventyr. Med så mye å se og gjøre i denne livlige byen, er det aldri et kjedelig øyeblikk. Stol på oss når vi sier at disse anbefalte attraksjonene vil gjøre turen din uforglemmelig.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Buenos Aires? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Plaza de Mayo

Plaza de Mayo Buenos Aires

En av hovedattraksjonene i Plaza de Mayo er Casa Rosada, som er presidentpalasset i Argentina. Den rosafargede bygningen er et ikonisk symbol på landets politiske makt og har vært vitne til mange viktige hendelser gjennom historien.

Bortsett fra Casa Rosada, er det flere andre bemerkelsesverdige bygninger rundt Plaza, som Metropolitan Cathedral, Cabildo (Old Town Hall) og Banco de la Nacion Argentina. Alle disse bygningene har sine egne unike historier å fortelle.

Plaza de Mayo fungerer også som et sted for demonstrasjoner og protester fra forskjellige grupper, og øker dens betydning som et symbol på demokrati og frihet i Argentina.

Så hvis du vil oppleve den sanne essensen av Buenos Aires og fordype deg i sin rike historie, må du sørge for å legge Plaza de Mayo til reiseruten din!

Morsomt faktum: Navnet “Mayo” kommer fra mai -revolusjonen som fant sted 25. mai 1810, som markerte begynnelsen på Argentinas kamp for uavhengighet fra Spania.


2. La Boca

La Boca Argentina

La Boca er et levende og fargerikt nabolag i Buenos Aires som skal være på hver reiser. Så snart du tråkker inn i dette nabolaget, vil du umiddelbart merke de lysmalte husene og den livlige atmosfæren. Hovedattraksjonen til La Boca er den berømte gaten som heter Caminito, som er foret med restauranter, suvenirbutikker og tangodansere som opptrer på gata.

En av grunnene til at La Boca er så populær blant turister er på grunn av sin rike kulturhistorie. Det ble opprinnelig bosatt av italienske innvandrere som hadde med seg skikker, mat og musikk. I dag kan du fremdeles se rester av denne innflytelsen i arkitektur, mat og musikkscene.

Bortsett fra Caminito, er det andre bemerkelsesverdige attraksjoner i La Boca som Bombonera Stadium der et av Argentinas mest anerkjente fotballag spiller. Besøkende kan ta en omvisning på stadion for å lære om dens historie og vitne fra første gang hvor lidenskapelige argentinere er om fotballen deres.

Oppsummert er La Boca et utrolig reisemål for reisende som ønsker å oppleve argentinsk kultur på sitt beste. Fra de fargerike bygningene til deilig mat til entusiastiske lokale – det er ingen mangel på ting å se og gjøre i dette nabolaget.

Morsomt faktum: Navnet “La Boca” betyr “munnen” på spansk fordi den ligger i nærheten av der Matanza -elven renner inn i Rio de la Plata.


3. Recoleta Cemetery

Recoleta Cemetery Argentina

Denne kirkegården er ikke bare noen vanlig gravplass, men det er et utendørs museum for kunst, historie og arkitektur. Kirkegården er det siste hvilestedet for noen av Argentinas mest bemerkelsesverdige figurer, inkludert Eva Perón (Evita), presidenter, diktere og militære helter.

Når du kommer inn i kirkegårdsportene, vil du føle at du har kommet inn i en annen verden – en fredelig og stille oase i hjertet av byen. Du kan bruke timer på å vandre gjennom de labyrintlignende gatene foret med marmor mausoleums pyntet med intrikate utskjæringer og statuer. Hver grav forteller en unik historie om innbyggeren og deres familie.

En av de mest fantastiske gravene på Recoleta kirkegård er Rufina Cambaceres. Monumentet hennes har en statue av livsstørrelse av henne som ligger på ryggen med hendene krysset over brystet. Legenden forteller at hun ble begravet i live etter å ha lidd av katalepsi og våknet opp i kisten hennes.

Hvis du er interessert i historie, kunst eller arkitektur, er Recoleta kirkegård absolutt verdt tiden din. Det er også et flott sted for fotograferingsentusiaster som ønsker å fange unike skudd. Ikke glem å bruke komfortable sko, da det er mange trapper å klatre!

Morsomt faktum: I 2013 utnevnte CNN Recoleta Cemetery en av de 10 vakreste kirkegårdene i verden!


4. Obelisco de Buenos Aires

Obelisco ble bygget i 1936 for å minnes 400 -årsjubileet for grunnleggelsen av Buenos Aires. Står i en høyde av 67 meter, er det et av de høyeste landemerkene i byen og gir fantastisk utsikt fra observasjonsdekket. Obelisken består av 206 individuelle steinstykker, som hver veier mellom en og seks tonn.

Mange besøkende liker å ta bilder med denne imponerende strukturen som bakgrunn eller bare beundre det langveisfra. Om natten er obelisco tent opp med fantastiske LED -lys, og øker den allerede imponerende skjønnheten.

Å besøke Obelisco de Buenos Aires vil ikke bare gi deg et glimt av Argentinas rike historie, men også gi en mulighet til å være vitne til førstehånds noe av den vakreste arkitekturen. Det er absolutt verdt å legge til listen over steder å besøke mens du utforsker denne fantastiske byen.

Morsomt faktum: Visste du at under bygging oppdaget arbeidere en tidskapsel gjemt inne i en av steinene? Kapselen inneholdt flere aviser og dokumenter fra da Obelisco først ble bygget.


5. Palermo

Det er ingen overraskelse at det er et av de mest populære områdene for turister å besøke i byen. Fra vakre parker til trendy butikker og restauranter, det er alltid noe nytt og spennende å oppdage.

En av hovedattraksjonene i Palermo er dens utrolige grønne områder. Bosques de Palermo (Palermo Woods) er en massiv park som dekker over 400 hektar og har innsjøer, hager og til og med en dyrehage. Det er det perfekte stedet å flykte fra byens kjas og mas og nyte litt frisk luft.

I tillegg til sin naturlige skjønnhet, er Palermo også kjent for sin livlige kulturelle scene. Det er mange museer, gallerier og teatre i området som viser frem det beste av argentinsk kunst og kultur. Og hvis du leter etter noe natteliv, har Palermo mange barer og klubber hvor du kan danse natten borte.

Men kanskje en av de mest sjarmerende tingene med Palermo er dens arkitektur. Nabolaget er hjemmet til en blanding av gamle og nye bygninger, med stiler som spenner fra kolonial til modernistisk. Å gå rundt Palermo føles som å ta en reise gjennom tiden.

Totalt sett er Palermo et absolutt må-se-destinasjon for alle som besøker Buenos Aires. Med sin fantastiske naturlige skjønnhet, rike kulturelle tilbud og unik arkitektur, har den virkelig noe for enhver smak.

Morsomt faktum: Navnet “Palermo” kommer fra en italiensk by med samme navn. Mange italienske innvandrere slo seg ned i dette området på slutten av 1800 -tallet, og ga den en tydelig kulturell smak som fremdeles kan merkes i dag.


6. Casa Rosada

Casa Rosada, som ligger i hjertet av Buenos Aires, er en attraksjon for må-besøk for enhver reisende som utforsker Argentinas hovedstad. Denne ikoniske rosa bygningen har fungert som presidentpalass siden begynnelsen av 1800 -tallet, og dets unike arkitektur og historiske betydning gjør det til et fascinerende reisemål.

En av de mest slående trekkene ved Casa Rosada er dens særegne farge. Legenden sier at når to motstridende politiske partier fusjonerte for å danne Argentinas nasjonale regjering i 1862, kunne de ikke være enige om hvilken farge de skulle male bygningen. I et kompromiss blandet de rosa (fargen favorisert av den ene partien) med White (fargen foretrukket av den andre), noe som resulterte i signaturskyggen som fremdeles pryder Casa Rosada i dag.

I tillegg til sitt fargerike ytre, huser Casa Rosada også et museum som viser frem Argentinas rike historie og kultur. Besøkende kan utforske utstillinger som spenner fra gamle urfolks gjenstander til moderne kunstinstallasjoner, og gir et omfattende blikk på alle aspekter av argentinsk liv.

Totalt sett er Casa Rosada et essensielt stopp for alle som er interessert i argentinsk politikk eller historie. Dens livlige fargetoner og lagret fortid gjør det til et uforglemmelig reisemål som virkelig fanger ånden til Buenos Aires.

Morsomt faktum: Noen scener fra Andrew Lloyd Webbers hit -musikal Evita ble filmet på stedet på Casa Rosada!


7. El Ateneo Grand Splendid Bookstore

Denne fantastiske bokhandelen ligger i hjertet av Buenos Aires, og var en gang et storslått teater som har blitt omgjort til et litterært tilfluktssted. Interiøret er utsmykket med utsmykkede balkonger, fresker og plysjte teaterbokser som nå fungerer som lesesal. Det er et utrolig syn å se og føles som å gå tilbake i tid.

Hyllene er utstyrt med en omfattende samling av bøker som spenner fra klassisk litteratur til moderne bestselgere. Du kan også nyte en kopp kaffe eller te på kafeen i butikken mens du surfer gjennom favoritttitlene dine.

El Ateneo Grand Splendid Bookstore har blitt kåret til en av de vakreste bokhandler i verden av forskjellige internasjonale publikasjoner. Det er ingen overraskelse at reisende fra hele verden kommer hit for å suge stemningen og hengi seg til sin kjærlighet til litteratur.

Morsomt faktum: I 2019 ble El Ateneo Grand Splendid bokhandel besøkt av tidligere USAs president Barack Obama under sitt besøk i Argentina.


8. Caminito

Når du går langs brosteinsgatene, vil du se fargerike bygninger med bølgepenger og balkonger fylt med blomster. Lokale artister viser arbeidet sitt på fortauene, mens tangodansere opptrer for å leve musikk.

Noe av det mest unike med Caminito er forbindelsen til fotball. Nabolaget er hjemsted for en av Argentinas mest kjente fotballklubber, Boca Juniors. Teamets farger – blå og gult – kan sees i hele området, inkludert på husene og gjerdene.

Sørg for å prøve litt tradisjonell argentinsk mat mens du er der, som empanadas eller choripán (en type pølsesandwich). Og hvis du er interessert i å lære mer om tango eller fotball, er det mange museer og turer tilgjengelig.

Ikke glem å ta mange bilder – Caminitos fargerike natur gir noen gode Instagram -skudd!

Morsomt faktum: Navnet “Caminito” betyr “liten sti” på spansk. Den ble oppkalt etter en populær tangosang fra begynnelsen av 1900 -tallet.


9. Teatro Colon

Teatro Colon ble bygget i 1908 og gjennomgikk en større renovering i 2010 for å gjenopprette sin opprinnelige storhet. Teateret har utrolig akustikk og har plass til opptil 2400 mennesker. Besøkende kan ta guidede turer i bygningen for å lære om dens fascinerende historie og se omområder bak kulissene som garderober og øvingsrom.

Å delta på en forestilling på Teatro Colon er en virkelig uforglemmelig opplevelse, men selv om du ikke er i stand til å fange et show, er det fortsatt verdt å besøke dette ikoniske landemerket. Fra den utsmykkede arkitekturen til den imponerende samlingen av kunstverk som vises i hele bygningen, er det mye å beundre.

Morsomt faktum: Teatro Colon var en gang hjemmet til et orkester som var sammensatt av barn i alderen 5-12 år!


10. Puerto Madero

Hvis du leter etter en moderne flukt fra kjas og mas i Buenos Aires, må du ikke se lenger enn Puerto Madero. Dette revitaliserte nabolaget ligger på den østlige kanten av byen, langs Rio de la Plata. En gang et forlatt havneområde, er det nå et trendy distrikt fylt med slanke høye stiger, eksklusive restauranter og elegante butikker.

En av de viktigste trektene til Puerto Madero er den vakre promenaden ved vannkanten. Ta en spasertur langs vannkanten og beundre utsikten over elven og skyskrapere i nærheten. Du kan også leie en sykkel eller ta en båttur for å utforske enda mer av dette pittoreske området.

I tillegg til den moderne sjarmen, har Puerto Madero også noen interessante historie. Nabolaget ble oppkalt etter Eduardo Madero, en argentinsk forretningsmann som spilte en nøkkelrolle i å utvikle Buenos Aires “havneinfrastruktur på slutten av 1800 -tallet. I dag kan du fremdeles se rester av denne industrielle fortiden i noe av områdets arkitektur.

Enten du leter etter en romantisk kveld ute eller bare vil suge litt sol ved vannet, tilbyr Puerto Madero noe for enhver smak. Ikke gå glipp av dette must-besøk destinasjonen i løpet av din tid i Buenos Aires!

Morsomt faktum: Den berømte Puente de la Mujer (Bridge of Women) i Puerto Madero ble designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava og representerer et par dansende tango.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvilke områder skal du unngå i Buenos Aires?

Mens Buenos Aires generelt er en trygg by, er det noen få områder som turister bør unngå. La Boca, spesielt området rundt Caminito, kan være farlig etter mørkets frembrudd. Villa 31, en Shantytown som ligger i nærheten av retiro -busstasjonen, unngås også best. San Telmo, selv om den er populær blant turister på dagtid, kan være skissert om natten. Det er alltid en god idé å være klar over omgivelsene dine og ta forholdsregler, for eksempel ikke å blinke verdisaker eller gå alene om natten.

Hvor mye koster det å ren en leilighet i Buenos Aires?

Som turistguideekspert kan jeg fortelle deg at kostnadene for å leie en leilighet i Buenos Aires varierer avhengig av plasseringen og hvilken type leilighet du leter etter. Generelt kan du forvente å betale rundt 10.000-20.000 argentinske pesos per måned for en ett-roms leilighet i et sentralt område. Prisene kan imidlertid være høyere i populære nabolag som Palermo eller Recoleta. Det er viktig å merke seg at noen utleiere krever et innskudd på en eller to måneders husleie på forhånd. I tillegg kan det hende du må betale for verktøy separat, noe som kan øke den totale kostnaden.

Hvor mye koster det å ren en leilighet jeg buenos aires?

Som Turistguideeekspert Kan Jeg Fortelle Deg at Kostnadene for Å Leie en Leilighet I Buenos Aires Varierer Avhengig av Plasseringen OG Hvilken Type Leilighet du Letter -etter. Generelt Kan du Forvente Å Betale Rundt 10.000-20.000 Argentinske Pesos per måned for en Ett-Roms Leilighet i et Sentralt Område. Prisene kan Imidlersid Være HØyere I Populær Nabolag Som Palermo Eller Recoleta. Det er Viktig Å Merke Seg på Noen Utleiere Krever et Innskudd På enter til Måneders Husleie På Forhåt. I Tillegg Kan det Hende du Må Betale for Verktøy separat, Noe som Kane Øke Den Totale Kostnaden.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment