Reis til Bogota: 10 reisetips for Colombians hovedstad i salsa

Planlegger du å besøke Bogota snart? La meg fortelle deg en historie som kan overbevise deg om å bestille turen nå. En gang i tiden dro jeg på et eventyr i Colombias hovedstad og ble overrasket av sjarmen. Fra den fargerike gatekunsten til den deilige maten hadde hvert hjørne av byen noe unikt å tilby. Et av favoritthøydepunktene mine var å besøke det berømte gullmuseet, som har over 55 000 stykker før-spanske gullgjenstander. En annen må-se-attraksjon er Monserrate Hill, hvor du kan nyte panoramautsikt over Bogota mens du nyter tradisjonelle colombianske retter.

Hvorfor skal du stole på reisetipsene våre for attraksjoner i Bogota? Vel, teamet vårt har personlig opplevd alle disse stedene og kan garantere for sin autentisitet og verdi. Vi ønsker å sikre at turen i Bogota er hyggelig og minneverdig. Så ta rådene våre og utforsk alt Bogota har å tilby! Husk å holde deg trygg under dine reiser og ha det gøy å oppdage denne livlige byen.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Bogota? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. La Candelaria

La Candelaria Bogota

Når du går gjennom brosteinsgatene foret med fargerike koloniale hus og bygninger utsmykket med intrikate balkonger, vil du føle deg som om du har gått inn i en annen tid. Området er hjemsted for mange museer, inkludert Botero -museet som huser en samling av kunst av den berømte colombianske kunstneren Fernando Botero. Du kan også besøke Casa de la Moneda som viser historien med penger i Colombia.

Et av høydepunktene i La Candelaria er gatekunstscenen. Området er kjent for sine livlige veggmalerier og graffiti som dekker mange vegger og bygninger. Hvis du er heldig, kan du til og med fange en kunstner i aksjon.

Et annet må-besøk i LA Candelaria er Chorro de Quevedo Square hvor Bogotá ble grunnlagt i 1538. Her kan du nyte litt deilig gatemat mens du suger opp den livlige atmosfæren og ser på gateutøvere.

LA Candelaria tilbyr et unikt glimt av Colombias rike historie og kultur som enhver reisende skal oppleve. Ikke gå glipp av dette sjarmerende nabolaget under ditt besøk i Bogotá!

Morsomt faktum: Visste du at Gabriel García Márquez, en av Colombias mest kjente forfattere og Nobelprisvinneren for litteratur, tilbrakte ungdommen sin på å bo i La Candelaria?


2. Monserrate

Dette ikoniske fjellet stiger over 10.000 fot over havet og kan sees fra nesten hvor som helst i byen. Utsikten fra toppen er rett og slett fantastisk og vil gi deg et uforglemmelig perspektiv av byen.

En av de mest populære måtene å nå toppen på er ved å ta en taubane eller Funicular Railway. Selve turen er en opplevelse som ikke må gå glipp av, da den tar deg gjennom frodige skoger og tilbyr fantastisk panoramautsikt over Bogotá. En gang på toppen kan besøkende utforske den vakre kirken og klosteret, som har vært der i over 400 år.

Men det er ikke alt – Monserrate er også et populært sted for turentusiaster som vil utfordre seg selv med en bratt stigning oppover fjellet. Og hvis du føler deg sulten etter all den øvelsen, er det mange restauranter og matboder som tilbyr deilig colombiansk mat.

Kort sagt, å besøke Monserrate er et must når du er i Bogotá. Enten du leter etter fantastisk utsikt eller en eventyrlig fottur, har denne attraksjonen noe for enhver smak.

Morsomt faktum: Monserrate er også hjem til et unikt økosystem med over 500 arter av planter og dyr som bare finnes i dette området.


3. Plaza de Bolívar

Plaza de Bolívar Colombia

Dette travle offentlige torget ligger i hjertet av byens historiske distrikt, og har vært et sentralt samlingssted for både lokalbefolkningen og besøkende i århundrer.

På Plaza de Bolívar vil du finne deg omgitt av noen av Bogotás mest ikoniske landemerker, inkludert den fantastiske katedralen Primada de Colombia og den nyklassiske Palacio de Justicia. Ta en spasertur gjennom torget, så møter du utøvere, leverandører som selger lokale håndverk og snacks, og mange vennlige lokale som er ivrige etter å dele historiene og innsikten om livet i Bogotá.

Et av de mest fascinerende aspektene ved Plaza de Bolívar er dens dype forbindelse til Colombias rike politiske historie. Torget er oppkalt etter Simón Bolívar, en av landets viktigste historiske skikkelser som spilte en nøkkelrolle i å lede Colombia og andre latinamerikanske land til uavhengighet fra spansk kolonistyr.

Enten du er interessert i historie eller bare ser etter et livlig sted å se på og suge opp litt lokal smak, er Plaza de Bolívar absolutt verdt et besøk i løpet av din tid i Bogotá.

Morsomt faktum: Visste du at den ene siden av Plaza de Bolívar er hjemsted for den colombianske kongressen? Hold øynene skrellet, og du kan til og med få et glimt av lovgivere på vei inn eller ut av kontorene sine!


4. Parque 93

Hvis du leter etter et livlig og underholdende sted i Bogotá, bør Parque 93 absolutt være på listen din. Denne urbane parken ligger i hjertet av byens finansdistrikt og er kjent for sine trendy restauranter, barer, kafeer og butikker. Selve parken er vakkert anlagt med turstier, fontener og rikelig med sittegrupper for å slappe av og nyte atmosfæren.

En av de viktigste trektene i Parque 93 er dens livlige nattelivsscene. Området blir levende etter mørkets frembrudd med musikk, dans og folk som koser seg med kveldene. Enten du leter etter en romantisk date -nattsted eller et sted å feste med venner, har Parque 93 noe for enhver smak.

I tillegg til nattelivstilbudene, er Parque 93 også vertskap for forskjellige kulturelle begivenheter gjennom året. Fra kunstutstillinger til live musikkopptredener, det er alltid noe interessant som skjer her.

Hvis du er en foodie, vil du definitivt sjekke ut de mange spisestuene i Parque 93. Fra tradisjonell colombiansk mat til internasjonal mat, er det ingen mangel på deilige måltider å prøve.

Så hvorfor ikke legge Parque 93 til reiseruten din når du besøker Bogotá? Du vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: Parken får navnet sitt fra sin beliggenhet på Calle 93 i byens Chapinero -nabolag.


5. Usaquén

En av hovedattraksjonene i USAquén er dets loppemarked på søndag. Markedet foregår hver uke og har håndlaget håndverk, deilig gatemat, live musikkopptredener og mer. Det er et flott sted å blande seg med lokalbefolkningen og få en smak av colombiansk kultur.

Bortsett fra markedet har USAquén mange andre severdigheter å tilby. Du kan utforske dens koloniale arkitektur og fargerike gater mens du beundrer den fantastiske utsikten over Andesfjellene. Sørg for å stikke innom en av de mange restaurantene eller kafeene for noe tradisjonelt colombiansk mat.

Hvis du leter etter en mer eventyrlig opplevelse, kan du ta en tur opp Cerro Del Majuy, også kjent som “Monserrate Chico.” På 3 152 meter over havet tilbyr dette fjellet fantastisk utsikt over Bogotá.

Morsomt faktum: USAquén ble grunnlagt i 1539 av Gonzalo Jiménez de Quesada og ble opprinnelig bebodd av urfolk som heter Muisca. I dag er det et populært reisemål for både lokale og turister.


6. Salt Cathedral of Zipaquirá

Salt Cathedral of Zipaquirá Colombia

Saltkatedralen ble bygget inne i en aktiv saltgruve og har et nettverk av tunneler og kamre som fører til fantastiske skjermer av religiøs kunst og arkitektur. Høydepunktet i katedralen er utvilsomt skiben, som når en høyde på over 60 meter og har et enormt kors laget av salt.

Besøkende kan ta en guidet tur gjennom katedralen og lære om dens historie og betydning mens de tar inn den andre verdens skjønnhet. Under besøket ditt, ikke gå glipp av sjansen til å prøve noen deilige lokale snacks laget med salt fra gruven.

Enten du er en historiebuff eller bare leter etter en unik opplevelse, er Salt Cathedral of Zipaquirá absolutt verdt å besøke. Det er ikke rart at det regnes som en av Colombias mest populære attraksjoner!

Morsomt faktum: Saltkatedralen ble opprinnelig bygget av gruvearbeidere som ønsket et sted å be før de startet arbeidsdagen. Over tid vokste det til den fantastiske katedralen vi kjenner i dag.


7. Andrés Carne de Res

Så snart du går inn i Andrés Carne de Res, blir du fraktet til en annen verden. Veggene er utsmykket med kitschy -dekorasjoner, servitøren er kledd i skandaløse kostymer, og det er live musikk og dans hver natt i uken. Men ikke la den lekne atmosfæren lure deg – maten her er seriøs virksomhet. Menyen inneholder alle slags colombianske klassikere, fra grillet kjøtt til hjertelige gryteretter.

Men det som virkelig skiller Andrés Carne de Res fra hverandre, er dens store størrelse. Restauranten spenner over flere nivåer og har plass til over 2000 mennesker samtidig! Det er ikke rart at dette stedet har blitt noe av en institusjon i Bogotá – alle fra lokalbefolkningen til turister strømmer hit for en natt med moro og festing.

Så hvis du er opptatt av en uforglemmelig kveld ute i Bogotá, må du huske å legge Andrés Carne de Res til reiseruten din. Du vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: Andrés Carne de Res har vært åpen siden 1982 og har siden utvidet til andre steder i hele Colombia!


8. Museo del Oro

Hvis du besøker Bogotá, Colombia, er Museo del Oro en attraksjon. Dette verdenskjente museet er dedikert til å vise frem landets rike historie med gullsmed og metallurgi. Med over 55 000 stykker gullgjenstander og smykker, er samlingen på Museo Del Oro en av de mest omfattende i verden.

Museet gir besøkende en sjanse til å lære om urfolkskulturene som bebod Colombia lenge før europeisk kolonisering. Den forteller hvordan disse samfunnene brukte gull, ikke bare som en form for valuta, men også for religiøse og kulturelle formål. I tillegg til sin permanente samling, er museet også vertskap for midlertidige utstillinger som utforsker forskjellige aspekter av colombiansk kultur.

En ting som gjør at Museo del Oro skiller seg ut er dens interaktive utstillinger. Du har muligheten til å se hvordan gull ble trukket ut fra gruver og vitne til tradisjonelle metoder for å lage det til intrikate design. Det er også lydguider tilgjengelig på flere språk, noe som gjør det enkelt for turister fra hele verden å glede seg over.

Avslutningsvis, enten du er en kunstelsker eller bare vil lære mer om colombiansk historie og kultur, er et besøk på Museo del Oro vel verdt tiden din. Museet gir en uforglemmelig opplevelse som vil gi deg ny innsikt i dette fascinerende landet.

Morsomt faktum: Visste du at Colombia produserer 66% av verdens smaragder?


9. La Macarena

Dette bohemske distriktet er kjent for sin livlige kunstscene, trendy kafeer og fargerik gatekunst. Men det som virkelig skiller den ut er maten. Fra tradisjonell colombiansk mat til internasjonale fusjonsretter, har La Macarena noe for å tilfredsstille enhver gane.

Noe av det beste med La Macarena er hvor enkelt det er å utforske til fots. Når du vandrer gjennom de trange gatene, vil du oppdage skjulte perler som butikkbutikker som selger håndlagde håndverk og vintageklær. Og hvis du er heldig nok til å besøke en helg, må du huske å sjekke ut det lokale bondemarkedet hvor du kan smake på fersk frukt og grønnsaker dyrket av nærliggende bønder.

Men kanskje det mest unike med La Macarena er dens historie. I løpet av 1940- og 50 -årene var dette nabolaget hjem til mange tyske innvandrere som satte sitt preg på området med sin særegne arkitektur og kulturelle tradisjoner. I dag kan du fremdeles se rester av denne innflytelsen på nabolagets restauranter og butikker.

Så uansett om du er en mat som leter etter ditt neste kulinariske eventyr eller bare vil suge opp en lokal kultur, må du sørge for å legge til LA Macarena til listen over må-besøk steder i Bogotá.

Morsomt faktum: Den berømte colombianske forfatteren Gabriel Garcia Marquez bodde tidligere i La Macarena mens han jobbet som journalist i Bogotá i løpet av 1950 -årene.


10. Quinta de Bolívar

Dette fantastiske eiendommen ligger i hjertet av byens historiske distrikt, og var en gang hjem for ingen ringere enn Simón Bolívar selv, en av de viktigste figurene i søramerikansk historie.

Når du utforsker eiendommen til Quinta de Bolívar, vil du bli transportert tilbake i tid til de dagene da Bolívar bodde her. Boet har blitt vakkert bevart og restaurert, og besøkende kan turnere de forskjellige rommene og hagene som en gang spilte vert for noen av de viktigste politiske og sosiale sammenkomstene i Colombia.

Et høydepunkt ved et besøk i Quinta de Bolívar er utvilsomt den utrolige utsikten det tilbyr over Bogotá. Fra visse utsiktspunkter på eiendommen kan du se hele veien over byens viltvoksende skyline, og ta inn alt fra ruvende skyskrapere til frodige parker og hager.

Enten du er en historiebuff eller bare leter etter et vakkert sted å tilbringe en ettermiddag i Bogotá, er Quinta de Bolívar ikke å gå glipp av. Med sin rike kulturarv og enestående synspunkter, er det sikkert å være et høydepunkt for enhver tur til denne livlige byen.

Morsomt faktum: I tillegg til å være hjemsted for Simón Bolívar på et tidspunkt, tjente Quinta de Bolívar også som et fengsel under Colombias svulstige politiske historie. I dag står det imidlertid som et vitnesbyrd både til Colombias fortid og dens lyse fremtid.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid tar det å reise til Colombia?

Reisetiden fra Norge til Colombia avhenger av transportmåten og ruten som er tatt. En direkte flytur fra Oslo til Bogotá tar rundt 11 timer. Imidlertid, hvis du har en permisjon eller velger å reise med land eller sjø, kan reisetiden variere betydelig. Det er best å ta kontakt med reisebyrået eller flyselskapet ditt for den mest nøyaktige informasjonen om reisetider og ruter. I tillegg er det viktig å merke seg at reisebegrensninger og karantene-krav kan påvirke reisetidene og planene på grunn av den pågående Covid-19-pandemien.

Hva skal jeg gjøre i Bogotá?

Bogotá, hovedstaden Colombia, har mye å tilby sine besøkende. Begynn med å utforske det historiske sentrum av LA Candelaria, hvor du kan finne museer, kolonibygninger og gatekunst. Ta en taubane -tur til toppen av Monserrate for en panoramautsikt over byen. Besøk Gold Museum for å lære om de pre-columbianske kulturene i Colombia. Prøv lokal mat og drikke på Paloquemao -markedet eller det trendy Zona G -området. Ikke gå glipp av sjansen til å oppleve det livlige nattelivet i områder som Zona Rosa og Chapinero.

Hva Skal Jeg GJØre I Bogotá?

Bogotá, Hovedstaden Colombia, Har Mye Å Tilby sinus Besøyende. Begynn Med Å Utforke Det Historiske Sentrum av la Candelaria, Hvor du Kan Finne Museer, Kolonibygninger OG GateKunst. Ta en taubane -tur til topen av monserrate for en panoramautsikt over byen. BESØK GOLD MUSEUM FOR Å LISRE OM DE PRE-COLUMBIANSKE KULTURENE I COLOMBIA. Prøv Lokal Mat og Drikke På Paloquemao -Markedet Eller Det Trendy Zona G -Området. Ikke Gå glipp av Sjansen til Å oppleve det livlig Nattelivet i Områder som Zona Rosa og Chapinero.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment