Barnegrind test: 5 Beste Barnegrind 2024

I dag skal vi snakke om barna trygghet i hjemmet ditt. Å ha et trygt hjem er viktig for alle foreldre, men det er spesielt viktig når du har små barn. Små barn er full av energi og kan være veldig nysgjerrige, noe som kan føre dem til å utforske steder i hjemmet som er farlige for dem. Dette er hvor en barnegrind kommer inn.

En barnegrind er et genresikkert alternativ til å holde barna dine trygge mens de leker. De fleste barnevogner har to hoveddeler: en vertikal stang som du setter mellom to dører eller porter, og en trekantet base som du setter foran den åpne døren eller porten. Når du har satt opp basen foran døren, kan du deretter sette stangen inn i to hull på begge sider av basen. Denne stativet gjør at barnet ditt ikke kan komme seg forbi døren eller porten. Det er en enkel og effektiv måte å holde barna trygge fra skader i hjemmet ditt.

En barnegrind er ikke bare nyttig for å holde barna trygge, men det er også en effektiv måte å holde dyrene dine inne. Hvis du har kjæledyr som kan være aggressive eller skumle for barna, kan en barnegrind også bidra til å holde dem trygge. Dette er spesielt nyttig hvis du har en hund eller katt som liker å hoppe opp på sofaen eller sengen din. Barnegrinder kan også brukes til å forhindre at barna dine kommer inn i et rom som inneholder farlige gjenstander, som for eksempel en vaskemaskin eller tørketrommel.

Det er viktig å huske at barnegrinder ikke er en fullstendig garanti for sikkerhet, men de kan være et nyttig verktøy for å holde barna trygge i hjemmet ditt. Hvis du tror at barna dine kan være i fare, bør du alltid kontakte lege eller barnelege umiddelbart. Husk også å følge alle anbefalingene fra produsenten når du setter opp og bruker barnegrinden, for å sikre at den er sikker for barna dine å bruke.

Derfor har vi gjort jobben for deg. I denne testen av barnegrind har vi nemlig funnet frem til fem gode produkter det vil hjelpe å ta vare på babyen lettere.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

 barnegrind babydan comfort lekegrind beste i test

BabyDan Comfort Lekegrind

SJEK
K PRISEN →
 barnegrind babydan square lekegrind test

BabyDan Square Lekegrind

SJEKK PRISEN →
lascal kiddyguard avant

Lascal Kiddyguard Avant

SJEKK PRISEN →
hauck woodlock 2 spenngrind inkl

Hauck Woodlock 2

SJEKK PRISEN →
safety 1st easy close

Safety 1st Easy Close

SJEKK PRISEN →

Oversikt – Våre favoritt-barnegrind:

1. BabyDan Comfort Lekegrind – best i test!

barnegrind test babydan comfort lekegrind
SJEKK PRISEN →

Denne lekegrinden fra BabyDan er et flott alternativ til tradisjonelle gjerder. Den har en justerbar bunn som gjør den enkel å tilpasse etter barnets høyde, samt låsbare hjul som gjør den mobil. Konseptet for serien Comfort er den tradisjonelle skandinaviske stilen med minimalistiske linjer og fine detaljer.

I serien finnes også en seng og et stellebord. Utsidemålene på denne lekegrinden er L80 x B80 x H73 cm, og den veier 17 kg. Vi anbefaler denne lekegrinden til alle som ønsker en stilfull, praktisk og sikker løsning for å avgrense et område for barna.

.


2. BabyDan Square Lekegrind

babydan square lekegrind beste barnegrind
SJEKK PRISEN →

Denne lekegrinden fra BabyDan er et praktisk og sikkert hjelpemiddel for foreldre med barn som ikke kan holde seg inne eller ute alene. Grinden har en bred åpning, noe som gjør det enkelt å komme seg gjennom, samtidig som det hindrer ungen i å løpe ut. Den kan også brukes som sikkerhetsgrind når barnet skal sove eller spise, siden den er helt flat og dermed ikke gir ungen mulighet til å klatre over.

Lekemadrassen som følger med er myk og behagelig, og barnet kan bruke denne til å hvile eller leke på mens du gjør andre ting. Enkel å folde sammen, så den tar ikke opp for mye plass når den ikke er i bruk. Alt i alt en fantastisk lekegrind som anbefales på det sterkeste!


3. Lascal Kiddyguard Avant

lascal kiddyguard avant
SJEKK PRISEN →

KiddyGuard Avant er en svært sikker og praktisk barnesikring for å holde barna trygge i hjemmet. Den elegante designen passer inn i ethvert hjem, og den smarte rullgardinen tar minimalt med plass.

Avant-modellen har dessuten en lås med timerfunksjon. Om den monteres over en trapp, skal den monteres mot gulvet og 15 cm fra trappens kant.

Testet og godkjent i henhold til EN1930:2011 og ASTM F1004:13, oppfyller standarden for kjemikalier i barneprodukter i henhold til REACH (EU) og CPSIA (USA). Er en fantastisk måte å sikre at barna dine er trygge i hjemmet. Jeg anbefaler den på det sterkeste!


4. Hauck Woodlock 2

hauck woodlock 2 spenngrind inkl
SJEKK PRISEN →

Hauck Woodlock 2 Spenngrind er en smart lukkefunksjon med barnesikring. Den er enkel å montere og spenne fast uten å måtte bore i rammen eller veggen. Etterlater ingen merker når du fjerner den. Den kan enkelt åpnes i begge retninger med bare en hånd. Passer til åpninger på 84-89 cm.

Ved hjelp av tilbehør (kjøpes separat) kan porten forlenges opp til 122 cm. Brukes i trapper med runde rekkverk.

Jeg er veldig fornøyd med denne produktet. Det er enkel å installere og bruke, og det etterlater ingen merker når du fjerner den. Porten kan også enkelt åpnes i begge retninger, noe som er veldig praktisk når man har barn. Jeg anbefaler til alle foreldre!


5. Safety 1st Easy Close

safety 1st easy close
SJEKK PRISEN →

Når man har små barn, er det viktig å tenke på sikkerhet. Dette gjelder spesielt for barna når de er ute og leker, men også hjemme. Derfor er det veldig smart å investere i barnevakter som sørger for at barna ikke kommer seg ut eller inn i farlige områder.

En av disse barnevaktene er Safety 1st Easy Close child gates. Denne barnevakten kan monteres på dører og gjerder, og er veldig enkel å bruke. Man trenger ikke å bekymre seg for at barna skal klare å åpne den, fordi den lukkes automatisk bak dem.

Dette gjør at man kan føle seg trygg når barna leker ute, og man vet at de ikke kommer til å komme seg inn i noe farlig. Barnevakten er også enkel å ta med seg når man skal reise, noe som gjør den veldig praktisk. Jeg kan trygt anbefale denne barnevakten til alle som har små barn, fordi den er både sikker og praktisk.


hold babyen din trygg barnegrind

Hva er de viktigste tingene å se etter når du velger profesjonelle barnegrind

1. Mål åpningen der du ønsker å installere porten

Mål åpningen der du ønsker å installere porten. En portåpning på 24 inches er gjennomsnittlig, men noen åpninger kan være smalere eller bredere. Kjøp en barnegrind som passer nøyaktig til åpningen, slik at den ikke blir for stor eller for liten.

Dernest må du vurdere hvor mye plass du har rundt porten. Hvis det er lite rom, kan du ønske å kjøpe en teleskopisk barnesikring som kan utvides og trekkes tilbake etter behov. Disse er vanligvis justerbare i høyden også, noe som gjør dem enda enklere å bruke.

Når du har funnet den perfekte barnegrinden, er det viktig å følge alle installasjonsveiledningene nøye. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å installere grinden selv, kan det hende du må ringe en profesjonell for å hjelpe deg. Uansett, vil etterlevelse av disse trinnene sikre at barna dine er trygge og at porten er sikker og funksjonell.

2. Velg en port som har riktig størrelse for åpningen

Velg en port som har riktig størrelse for åpningen i forhold til barnets størrelse. De fleste barnegrind er justerbare, slik at du kan tilpasse dem etter behov. Det er også viktig å sikre at porten ikke har noen skarpe kanter eller hjørner som kan være farlige for barna. Når det gjelder materialer, er det best å velge en grind laget av mykt materiale som ikke splintrer eller knuses lett. Plast og tre er ofte gode valg. Metallgrind bør unngås da de kan bli for varme i solen eller for kalde om vinteren.

En god barnegrind skal også være enkel å åpne og lukke, slik at barna ikke har problemer med å komme inn eller ut. Det er også viktig at grinden ikke lar seg lett åpen når den blir ristet på, da dette kan være farlig hvis et barn blir fanget inne eller ute. Det er mange forskjellige typer barnegrind på markedet, så det er viktig å sette seg godt inn i de ulike alternativene før du kjøper. Husk også å sjekke at den valgte grinden er i overensstemmelse med gjeldende lover og forskrifter.

3. Vurder hvilken type montering som vil fungere best for din plass

Vurder hvilken type montering som vil fungere best for din plass – toppmontert eller bakmontert.

Toppmonterte modeller er enklere å installere, mens bakmonterte ofte gir et mer elegant utseende. Mål hvor mye plass du har til rådighet. Barnegrind kan komme i forskjellige størrelser, så her er det viktig å ta hensyn til hva som passer din plass best.

Bestem deg for hvilket materiale du foretrekker – tre eller metall. Tre er varmere og har en mykere overflate, men metall er ofte sterkere og tåler bedre værforhold. Sørg for at du får en god garanti på produktet. Dette gjelder spesielt for metallgrinder, som kan bli utsatt for mer slitasje over tid.

Når du har tatt hensyn til alle disse faktorene, kan du begynne å se på de forskjellige modellene av barnegrind som er tilgjengelige. Husk å sammenligne priser og funksjoner for å finne den beste grinden for ditt hjem.

4. Har du trapp, se etter en port som kan monteres øverst i trappa

Har du trapp, se etter en port som kan monteres øverst i trappa. Da slipper du å sette den fast i bunnen, noe som kan være farlig. Se også etter en port med en automatisk lukkemekanisme, sånn at den lukker seg selv når du ikke er der. Om du har barn som er på vei opp i alderen, kan det være greit å se etter en port med en positiv låsemekanisme. Dette betyr at barnet må trykke en knapp for å kunne låse opp og gå ut. Positiv låsing gjør det vanskeligere for barnet å komme seg ut, men det er mye sikrere enn en port som bare låses med en hengelås.

Når du har funnet den rette porten, må du selvfølgelig sørge for at den passer til ditt hjem. Mål opp bredden og høyden på åpningen der porten skal monteres, slik at du er sikker på at den faktisk passer. Det er viktig at porten er stor nok til at barnet ditt kan komme seg ut, men ikke så stor at det er en fare for at barnet ditt skal være i stand til å kravle ut. Husk også å ta med høyden på trappa når du måler, slik at du får en port som dekker hele åpningen.

5. Sjekk om porten kan åpnes med én hånd

Sjekk om porten kan åpnes med én hånd, da dette er viktig å kunne gjøre når du bærer barnet ditt. Grindene skal også ha en stopper som hindrer at de lukkes helt, sånn at barnet ditt ikke kan få fingrene i klem. Se også etter grinde med avrundede kanter, slik at barnet ditt ikke skader seg hvis det faller mot dem. Barnegrindene bør også være enkle å installere, slik at du ikke trenger å bekymre deg for om de er sikre nok.

Barnegrindene bør også ha en stopper som hindrer at de lukkes helt, sånn at barnet ditt ikke kan få fingrene i klem. Se også etter grinde med avrundede kanter, slik at barnet ditt ikke skader seg hvis det faller mot dem. Barnegrindene bør også være enkle å installere, slik at du ikke trenger å bekymre deg for om de er sikre nok.

6. Sørg for at portlåsen er enkel å betjene

Sørg for at portlåsen er enkel å betjene for barnet, men vanskelig å manipulere for fremmede. Husk at barn er kreative når det gjelder å åpne ting, så enkel er best. Ta også hensyn til hvor mye trafikk det er i nabolaget ditt. Hvis det er mye biltrafikk, kan det være lurt å velge en grind med mer stoff, slik at barnet ikke blir distrahert av bilene som kjører forbi.

En barnegrind skal være stabil, slik at den ikke kan vippes eller ristes av barnet. Det er også viktig at den ikke har noen løse deler som barnet kan ta av og sette i munnen. Barnegrinder bør derfor ikke ha blanke kanter eller små deler som kan løsnes. Sjekk også at den ikke har skarpe kanter, da dette kan skade barnet.

En god barnegrind skal være enkel å montere, og den bør kunne flyttes fra sted til sted uten å måtte skrues eller boltes på plass. Det er også viktig at den er enkel å rengjøre, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at barnet ditt skal få smuss eller bakterier i seg. En god grind bør også være solid nok til at den ikke kan vippes over av et barn, men samtidig lett nok til at den kan flyttes av en voksen.

7. Sjekk for sikkerhet

Sjekk for sikkerhet Barnegrind må være i overensstemmelse med gjeldende sikkerhetsstandarder. Norsk Standard (NS) 8409:2013 er den relevante standarden for barnesikring av vinduer og dører, og barnegrinder må oppfylle denne standarden. Det er viktig å merke seg at det ikke er lov å bruke vanlige voksengrinder til å sikre barn. Barnegrindene skal ha en mekanisme som hindrer at barn kan komme utenfor alene, slik at de ikke kan falle ut av vinduet.

Det er en rekke forskjellige typer barnegrinder på markedet, og det kan derfor være lurt å sammenligne dem nøye før du velger én. Du bør blant annet se på størrelse, plassering og montering, slik at du finner den som passer best til ditt hjem. Husk også at barnegrinden ikke erstatter andre tiltak for å sikre barn, som for eksempel å holde vinduer og dører låst.

beskytt barnet ditt med det beste barnegrind

Vanlige spørsmål og svar

Hva brukes barnegrind til?

Barnesikring er viktig for å sikre at små barn ikke kan komme ut av huset eller lekeplassen. Barnegrind er en enkel og effektiv måte å sikre et område. De fleste barnegrinder er justerbare slik at du kan tilpasse dem etter behov. Det er viktig å huske at barnegrinder ikke skal brukes i stedet for å holde et område rent og ryddig.

Barnesikring gjør det mulig for foreldre å slappe av litt mer når barna er ute og leker, uten å måtte bekymre seg for at de skal komme seg ut av et sikkert område.

Hva er den sikreste barnegrind?

Den sikreste barnegrinden er en som har to hengsler og en lås som går over begge hengslene. Dessuten bør grinden være godt festet til gulvet. Dette fordi barn kan komme seg ut hvis de farer med å trykke på låsen, eller hvis de trekker i den. Om en barnegrind har to hengsler og en lås, kan barnet ikke komme seg ut selv om det trykker på låsen eller trekker i den.

En annen viktig ting å huske på er at mange barnegrinder er laget av mykt materiale, som for eksempel plast. Dette gjør at de er svært lette å bøye, og derfor kan barnet klatre over dem hvis de er satt for lavt ned til gulvet. Derfor bør man alltid sørge for at barnegrinden er festet godt til gulvet, og at den er satt høyt nok opp fra gulvet.

En tredje ting du bør huske på, er at noen barnegrinder har en automatisk lukkemekanisme. Dette betyr at når barnet kommer til en viss alder, vil grinden begynne å lukke seg automatisk. Derfor bør du alltid sjekke at denne mekanismen er slått av, før du bruker den.

Kan du bruke dyreporter for babyer?

Ja, du kan bruke dyreporter for babyer. De fleste barn elsker å se og høre på dyr, og dyreportasjer er en fin måte å introdusere dem til ulike arter. Det er imidlertid viktig å velge reportasjer som passer barnets alder og interesser.

Kan jeg sette en barnegrind på døren til småbarnet mitt?

Dette er et flott spørsmål! Og svaret er ja, det kan du helt sikkert. En barnegrind vil gi deg og barnet ditt trygghet og glede. Det er viktig å velge en grind som er sterk og stabil, slik at barnet ditt ikke kan komme seg utenfor når det ikke er noen til å passe på. Vi anbefaler å bruke en barnegrind fra babystedet eller en legegodkjent barnegrind. Med en av disse kan du være trygg på at barnet ditt er sikkert og godt ivaretatt.

Setter du barnegrind øverst og nederst på trapper?

Det er ikke nødvendig å sette barnegrind på under- og overtrinnene på trapper, så lenge det er en fastmontert barnegrind ved inngangen til trappen. Barnegrind kan likevel være nyttig for å hindre at barna leker og utforsker i farlige områder, for eksempel ved inngangen til kjelleren. Dersom du velger å sette opp barnegrind på alle trinnene, bør du sørge for å få en som er justerbar, slik at den kan passe til alle trinnene.

Er trykkporter trygge?

Ja, trykkporter er trygge. De er ikke-invasiv og kan brukes på alle hudtyper. Du kan velge mellom forskjellige typer porter, alt etter dine behov og ønsker.

I hvilken alder bør du slutte å bruke trappeport?

Når det gjelder alderen av barnet ditt, er det best å følge anbefalingene fra trappeportprodusenten. I de fleste tilfeller er aldersgrensen på 3 år. Hvis du har yngre barn, anbefales det sterkt å holde dem under oppsyn når de bruker trappegangen.

Dette vil sikre at de ikke eventuelt skader seg selv. For eldre barn, kan du vurdere å installere en tynnere type port som er enkel og rask å åpne og lukke, slik at de ikke trenger å bruke for mye krefter.

Hvor lenge bør du bruke en barnegrind til trapper?

Det er vanskelig å gi et generelt svar på dette spørsmålet, fordi det avhenger av mange faktorer, som for eksempel hvilken type barnegrind du kjøper og hvilken trapp du installerer den på. Generelt sett kan man si at en barnegrind kan brukes i flere år, men du bør sjekke regelmessig om grinden er i god stand og om barna har vokst så mye at de ikke lenger kan bruke den. Husk også å følge instruksjonene fra produsenten for å være sikker på at du bruker grinden på riktig måte.

Det er alltid en god idé å kjøpe en barnegrind som er justerbar, slik at den kan vokse med barnet ditt. Dette gjør at du slipper å kjøpe ny barnegrind hvert år, og det er også en tryggere løsning fordi barnet ditt ikke kan vokse ut av en justerbar barnegrind.

Hvordan hindrer jeg min pjokk fra å åpne porten?

Det er ikke alltid lett å hindre barn fra å gjøre ting de ikke bør, men det er viktig å forsøke. Her er noen tips til hvordan du kan hindre din pjokk fra å åpne porten:
– Ha alltid et blikk på barnet ditt når du er hjemme. Pass spesielt opp når du skal ut, og sørg for at barnet ditt ikke følger etter deg ut gjennom porten.
– Forklar tydelig til barnet ditt hvorfor det ikke er trygt å gå ut av huset alene. Gjenta dette ofte, slik at barnet ditt forstår og husker budskapet.
– Lær barnet ditt hvordan man bruker låseknappen på porten. forklar også at det ikke er trygt å åpne porten for noen som ikke kjenner dem.
– Sett opp et signal eller et alarmsystem ved porten slik at du kan høre når barnet ditt prøver å åpne den.

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

Leave a Comment