Baderomsmatte test: 5 flotte og trygge matter til badet

Det å skaffe seg en baderomsmatte er en uhyre effektiv måte å “oppgradere” badet ditt på.

Baderomsmatter kommer i et utall farger, størrelser og teksturer, noe som betyr at du kan finne en matte som passer ethvert budsjett og din unike baderomsinnredning. Når du går til innkjøp av et slikt intiørprodukt, vil det være viktig å ta hensyn til både funksjon og design. For de fleste brukere, er den ideelle baderomsmatten en som er enkel å rengjøre og kan motstå slitasje over tid.

Samtidig bør den nye dusjmatten være elegant nok til å forbedre det nåværende utseendet på badet ditt.

Videre handler ganske mye om det å finne riktig materiale. En populær type er teppematter, som ofte er laget av plast eller gummi. Disse typene er enkle å rengjøre og tørke, noe som gjør dem ideelle for bruk i et opptatt hjem. De fleste teppe matter kan også enkelt klippes til å passe perfekt inn i ethvert rom, uansett størrelse. Hvis du ønsker en litt mer unik dusjmatte, kan du vurdere å kjøpe en laget av naturlige materialer som håndvevet bomull eller ull. Disse typene er ofte dyrere, men de tilfører også et streif av eleganse til ethvert bad.

Når du har funksjon og design i tankene, er det på tide å begynne å handle for den perfekte dusjmatte. I vår oversikt har vi laget en liste over fem gode modeller – som både er godt funksjonelle, har en god kvalitet og kommer til en lav pris.

Nå har vi nylig oppgradert badet både på hytta og hjemme i leiligheten i Oslo. Det førte til at vi gjorde veldig mange undersøkelser på baderomsmatter. Og all den kunnskapen har vi tenkt til å dele med deg i denne artikkelen.

Her får du rett og slett “topp 5” baderomsmatter i Norge! 🙂

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

baderomsmatte beste i test hkliving baderomsmatte

HKliving Baderomsmatte

baderomsmatte test rope gulvteppe

Rope Gulvteppe

himla baderomsmatte love

Himla Baderomsmatte Love

hkliving baderomsmatte rund

HKliving Baderomsmatte Rund

rope gulvteppe natur-grafittrope gulvteppe natur-grafitt

Rope Gulvteppe Natur-Grafitt

Oversikt – Våre favoritt-baderomsmatte:

1. HKliving Baderomsmatte – best i test!

baderomsmatte test hkliving baderomsmatte
 • Klassisk rutemønster.
 • Anti-skli-belegg på undersiden.
 • Kan brukes rundt i hele huset.
 • Perfekt matte i bomull å ha på badet.

Vi elsker den nye HKliving baderomsmatten! Den har et trendy design som minner om1 970-tallet, men med en moderne vri.

Sklisikker

Matten er laget av bomull og har et belegg som gjør at den ikke glir. Dette er svært praktisk når man skal bevege seg rundt i baderommet.

Jeg har prøvd mange forskjellige badematter forut for denne testen, og ingen av dem klarte å holde målene sine særlig godt.

Vår dom – best i test

Denne passer perfekt til alle overflater, og absorberer vannet umiddelbart. HK Livings baderomsmatte er virkelig en matte jeg kan anbefale på det varmeste!


2. Rope Gulvteppe – Kan brukes i hele huset

beste baderomsmatte rope gulvteppe
 • Kan brukes rundt i hele huset.
 • Baderomsmatte som passer perfekt til større bad.
 • Takler fuktighet og vann dårligere enn andre matter i denne testen.
 • Lekkert og populært.

Rope gulvteppe baderomsmatte er et vakkert og bohemsk hjørne. Det passer godt i korridorer, og gir et rustikk inntrykk. Laget av vevd tau, er det enkelt å tilpasse i flere interiørstiler.

Størrelsen på 70×120 cm gjør denne matten ideell for bruk i et stort baderom.

Produsert i flott ullgarn

Rope er laget av mykt og slitesterkt ullgarn som gir deg et godt grep om gulvet. Matten er designet for bruk på baderom, men kan også benyttes andre steder hvor du ønsker en sklisikker overflate.

Rope-matten er enkel å rengjøre; du kan vaske den i maskin på 30 grader eller håndvask med et mildt oppvaskmiddel.


3. Himla Baderomsmatte Love – Grå matte med 140 centimeters lengde

himla baderomsmatte love
 • Tåler vask i vaskemaskin.
 • Flott utseende.
 • Enkel badematte som kommer til en lav pris.
 • Takler fuktige bad svært godt.
 • Hindrer at du sklir og faller på baderomsgulvet.

Himla Baderomsmatte Love er en myk og deilig badeforheng som beskytter gulvet mot vann og skitt. Produktet har en strukturert overflate som gir et elegant utseende, og er laget av 100% bomull for å absorbere fuktighet.

Matten kan maskinvaskes på 60°C, og er testet for å være fri for skadelige stoffer.

Himla baderomsmatte er en fin og praktisk måte å holde gulvet rent og tørt, og er et “must-have” for ethvert hjem.


4. HKliving Baderomsmatte Rund – Helt unikt design

hkliving baderomsmatte rund
 • Rund baderomsmatte.
 • Spenstig mønster.
 • Produsert og levert av HK Living.
 • Høy kvalitet – holder garantert i mange år fremover.
 • 120 centimeters diameter.

Badematten fra HKliving har en perfekt rund form som passer på de fleste bad. Den er laget av et sklisikkert materiale, og er derfor veldig lett å rengjøre og tørke.

Den har en diameter på 120 cm, og er dermed stor nok til å dekke hele gulvet ved siden av badekaret eller dusjen.

Passer ved toalettet eller dusjen

HK Living har produsert en myk og god matte som vil gi deg et behagelig underlag å stå på rundt omkring på badet ditt.

Den absorberer fuktighet godt, noe som gjør den spesielt egnet for bruk i baderom.

Matten er laget av 100% polypropylen og kan vaskes på 30 grader.


5. Rope Gulvteppe Natur-Grafitt – Flettet svart og hvit

rope gulvteppe natur-grafitt
 • Produsert i bomull av høy kvalitet.
 • Slitesterk matte.
 • Passer like fint inn på kjøkkenet og i gang som på badet.
 • Veldig høy kvalitet.
 • Gir boligen din (eller badet ditt) et luksuriøst preg.

Rope gulvteppe er et naturliggjort teppe laget av bomull.

Det har en fin, tykk kvalitet som gjør at det er veldig solid og slitesterkt. Matten er enkel å bruke og kan legges både på badet, men også i stuen eller på kjøkkenet.

Den faste høyden på 13 mm gjør at den passer til de fleste gulv.

Vår vurdering

Rope gulvteppe et helt fantastisk teppe!

Jeg hadde aldri forestilt meg at en slik matte kunne være så behagelig å gå på. Den passer perfekt til badet mitt og gir det en ekstra touch av luksus.


baderomsmatte gulv

Eksperttips: Slik skaffer du deg en god baderomsmatte

1. Velg en variant som er slitesterk og tåler vann

Velg en baderomsmatte som er slitesterk og tåler vann og fuktighet. Mange materielle alternativer er tilgjengelige, men de fleste er laget av polyester eller nylon. Polyester og nylon er slitesterke og tørker raskt, noe som gjør dem perfekte for bruk i et baderom.

Wayfair har publisert en lang artikkel om det å velge mellom bomull og polyester. Dette er en artikkel som virkelig går inn i dybden av å finne riktige tekstiler til badet ditt.

For å unngå at skitt og smuss bygger seg opp på matta, må du velge en som er enkel å rengjøre. En teppe med en myk overflate er ofte den beste typen å bruke i et baderom, da denne typen ikke holder på skitt og smuss.

Velg en størrelse som passer til rommet ditt. Små baderom bør ha mindre tepper, mens store baderom kan ha større tepper. Det er også viktig å sørge for at matta ikke dekker hele gulvet. Ideelt sett skal matten bare dekke maksimalt 20 % av baderomsgulvets areal.

En mattes farge og mønster er ofte en smakssak, men det er noen få ting du bør vurdere. Hvis du har et lite baderom, kan det være lurt å velge en matta i en lysere farge for å gjøre rommet mer romslig. Hvis du har et baderom med mange folk som hele tiden går inn og ut, kan det være en god idé å velge en baderomsmatte i en mørkere farge, da denne typen ikke blir like skitten som en lysere mette.

Ekspertvideo – dette må du tenke på når du kjøper baderomsmatte2. Velg en matte som passer inn med resten av interiøret

Når du velger en baderomsmatta, er det viktig å tenke på hvilken stil du ønsker å oppnå i rommet. Vil du ha et rom som føles rolig og avslappende, eller vil du ha et mer energisk og levende rom? Uansett hvilken stil du er ute etter, kan det være en god idé å starte med å velge en farge som passer til den generelle atmosfæren i rommet.

Deretter kan du gå videre til å velge en form og et mønster som passer til din personlighet og smak.

Ofte kan det være en god idé å velge en matte som har en lettere farge, slik at den ikke tar for mye oppmerksomhet i rommet. Enkelte ganger kan det imidlertid være fint å velge en baderomsmatte med et mer uttalt mønster eller en sterkere farge, avhengig av hva du ønsker å oppnå med innredningen av rommet. Uansett hva du velger, er det viktig å sørge for at produktet er i tråd med resten av innredningen i rommet, slik at det hele føles harmonisk og sammenhengende.

Det er også viktig å tenke på funksjonaliteten til baderomsmattaen når du velger den. Skal matta bare brukes som pynt, eller trenger den også å takle litt mer slitasje? Hvis du planlegger å bruke den mye, kan det være en god idé å velge en matte som er laget av et mer slitesterkt materiale, og som kan tåle litt mer bruk og vask. Hvis du derimot bare planlegger å bruke den av og til, kan du gjerne velge en lettere og mer elegant matta.

Tidligere i artikkelen har vi vært en del inne på dette med valg av materialer. Mange foretrekker polyester – og det forstår vi veldig godt. SilverRugCleaning har skrevet og publisert en artikkel som viser til de ulike materialene brukt på tekstiler på baderommet!

Her lister de opp “de fire store” innenfor baderomstekstiler:

 • Nylon.
 • Bambus (ja, faktisk!).
 • Polyester.
 • Bomull.

3. Tenk på at matten skal rengjøres – og at rengjøringsjobben skal være enkel

Velg en baderomsmatte som er lett å holde ren og som tåler vann og fuktighet. Det er viktig at du velger en matte som ikke blir for glatt når den blir våt, slik at du unngår fall og skader. Du bør også velge en modell med god drenering, slik at vannet ikke blir stående på overflaten.

Ingenting er verre enn å komme hjem etter en helgetur på hytta og finne ut at matten må byttes ut fordi den har vært dynket med vann. Drenering er faktisk et veldig stort og viktig poeng når det kommer til denne type produkter.

Det er viktig å sjekke målene på produktet før du bestiller på nett, slik at du er sikker på at den passer til rommet ditt. Mange butikker har ferdige størrelser, men det er også mulig å bestille en spesialtilpasset matte.

Selv liker vi i Kjaptforklart å holde ting enkelt. Du kan helt garantert finne en størrelse som passer ditt baderom ved å sjekke utvalget til NordicNest og Kitchentime. Det er vi faktisk 100 % sikre på.

4. Velg en baderomsmatte som er rimelig i pris

Velg en baderomsmatta som er rimelig i pris, slitesterk og enkel å rengjøre. Baderomsmatter fliser ofte, så du vil trenge en som er polstret for å gi dem et mykt lag. De fleste baderomsmatter er vanntette, noe som er nødvendig fordi de ofte blir våte. Velg en med avløpsspor i bunnen slik at vann kan renne uten å samle seg opp på overflaten.

En annen viktig faktor når du velger en baderomsmatta er dens evne til å absorbere støy. Baderomsmatter er ofte laget av mykt materiale som kan absorbere lyd, noe som gjør at de er ideelle for bruk på fliser eller andre harde overflater.

Generelt sett mener vi at det er viktig å tenke litt smart når det kommer til interiørkjøp. Prognosesenteret publiserte i 2020 en rapport som viser at nordmenn bruker 88 milliarder (!) på oppussing årlig. Veldig mye av denne kostnaden er relatert til unødvendig dyre interiørartikler.

Nettopp derfor må du tenke på pris.

Dette gjelder også når du kjøper så små og billige ting som en baderomsmatte.

best i test dusjmatte på bad

Skal du trenge litt nytt interiør til boligen?

Kjaptforklart-teamet er lidenskapelig opptatt av å pusse opp og holde boligene våre i god stand.

Denne lidenskapen har ført til at vi har publisert en rekke gode artikler om interiørartikler.

Her er noen av interiøranbefalingene våre som vi er mest stolte av:

Vanlige spørsmål og svar

Hvilken type baderomsmatte er best?

Det er et par ting du bør vurdere når du velger en baderomsmatte.

Tenk først på materialet. matter laget av naturlige fibre som ull eller bomull kan absorbere vann godt, men de kan kreve hyppigere rengjøring.

For det andre, vurder størrelsen på matten. Du bør sørge for at den er stor nok til å passe komfortabelt foran vasken eller badekaret.

Til slutt, tenk på stilen på badet ditt. Hvis du har en moderne plass, kan det være lurt å velge en elegant, minimalistisk matte. Hvis du har en mer tradisjonell plass, vil du kanskje ha noe med flere designelementer.

Uansett hva du foretrekker, er det mange gode alternativer der ute! I denne artikkelen har vi i Kjaptforklart anbefalt de fem badersomsmattene vi mener er de beste på markedet.

Bruker folk baderomsmatte?

Ja, mange bruker en badematte på badet. Hensikten med en badematte er å gi en myk overflate å stå på når du går ut av badekaret eller dusjen, for å unngå å skli. En badematte kan også bidra til å holde badegulvet tørt.

Det finnes en rekke forskjellige typer og materialer av badematter tilgjengelig, så du kan velge en som passer best for dine behov. Noen foretrekker en sklisikker gummimatte, andre foretrekker en bomulls- eller bambusmatte. Uansett hva du velger, er det viktig å sørge for at matten din er ordentlig rengjort og tørket etter hver bruk for å forhindre vekst av bakterier og mugg.

Hvordan vasker du baderomsmatter?

Det er noen forskjellige måter du kan rengjøre baderomsteppet på, avhengig av materialet det er laget av. Hvis den er laget av en syntetisk fiber som polyester, kan du vaske den i en skånsom syklus med kaldt vann og tørketrommel på lav. Hvis teppet er laget av en naturlig fiber som bomull eller ull, må du håndvaske det i kaldt vann og legge det flatt til tørk. I begge tilfeller, sørg for å bruke et mildt vaskemiddel og unngå blekemiddel eller andre sterke kjemikalier.

Hvis teppet ditt er spesielt flekkete eller skittent, kan det være lurt å bløtlegge det i en løsning av 1 del hvit eddik til 3 deler vann i ca. 30 minutter før du vasker det. Dette vil bidra til å bryte ned gjenstridig skitt eller skitt. Du kan også rengjøre teppet ditt med en blanding av 1/4 kopp hvit eddik, 1/4 kopp natron og 1 kopp vann. Bare påfør løsningen på flekken med en ren klut og skrubb til den er borte. Når teppet ditt er rent, sørg for å støvsuge det regelmessig for å unngå at smuss og støv bygger seg opp. Dette vil også bidra til å forhindre flekker og forlenge levetiden til teppet ditt.

PS! For all del: disse mattene som selges i Norge kommer i 99 % av tilfellene med presise vaskelapper. Derfor bør du alltid ta en titt på vaskeanvisningen på produktet før du begynner å bli kreativ med ulike rengjøringsmetoder. 😉

Hvor lang skal en badematte være?

Avhengig av tiltenkt bruk, kan en Badematte være alt fra 60 til 100 cm bred. For vanlig husholdningsbruk er 70 cm bredde generelt tilstrekkelig. Noen foretrekker kanskje en lengre matte for visse øvelser eller strekk, men generelt vil en bredde på 70 cm være tilstrekkelig for en gjennomsnittsperson.

Når du velger en Badematte størrelse, er det viktig å vurdere hvor mye gulvplass du har tilgjengelig og hvordan du planlegger å bruke matten. Hvis du har begrenset gulvplass, eller planlegger å bruke matten til tøying eller andre øvelser, kan det være lurt å velge en bredere modell. Hvis du bare trenger noe for å holde føttene tørre etter å ha dusjet, så vil en smalere modell gjøre jobben.

Hvor legger du baderomsmatter?

Baderomsmatter legges normalt under toalettet og foran vasken, men noen steder kan det hende at de også må legges rundt dusjen. Husk å følge produsentens anbefalinger for plassering av matter.

Det er alltid en god idé å bruke frittstående baderomsmatter som ikke trenger å monteres på gulvet med skruer eller bolter. Disse er ofte enklere å installere, og de kan flyttes eller fjernes uten å måtte skade gulvet.

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment