Vegglamper test: 5 Beste Vegglamper 2024

Vegglamper er en type belysning som monteres på en vegg. De kommer i et utvalg av stiler, farger og størrelser, noe som gjør dem egnet for nesten ethvert rom i hjemmet. Vegglampe kan også brukes ute, for eksempel på verandaer og terrasser. Noen modeller er laget spesielt for å motstå norsk vær. Vegglamper gir rikere og mer diffus belysning enn takpendel lamper, og kan bidra til å skape en varm og innbydende atmosfære i et rom.

Vegglamper er også veldig praktiske innerst på byggeplassen eller til nær innsats ved reparasjoner og oppussing. Noen vegglamper kan lett justeres i vinkel og høyde, slik at de passer til ulike behov. Vegglamper er rimelige, stilrene alternativer til takpendeler og andre typer belysning. De kommer i mange varianter og fasonger, noe som gjør det enkelt å finne en lampe som passer perfekt i et rom.

For de mest romantisk innstilte, er det mange modeller med flere lyskilder; noen har så mye som ti lamper! I tillegg til pærer og LED-belysning, kan vegglamper også brukes for å plassere spesielle emner i fokus: En fin bilde ramme eller et vakkert blomsterarrangement kan gjøres til en effektiv visuell midtpunkt.

Hvis du planlegger å kjøpe en vegglampe, er det viktig å velge den riktige modellen for ditt rom. Ta hensyn til størrelsen på rommet, plasseringen av strømkilden, og om du trenger en lampe med dimmer eller ikke. Med et lite research kan du finne den perfekte vegglampen til ditt hjem.

Vi har nylig kjøpt en vegglamper en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste vegglamper Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

vegglamper beste i test arcos en led-vegglampe

Arcos – En LED-Vegglampe

SJEKK PRISEN →
vegglamper test avlang vegglampe mashiko 600

Avlang Vegglampe MASHIKO 600

SJEKK PRISEN →
bega 23297 led taklampe

BEGA 23297 LED-taklampe

SJEKK PRISEN →
elegant vegglampe ellida

Elegant Vegglampe Ellida

SJEKK PRISEN →
led vegglampe cora

LED-Vegglampe Cora

SJEKK PRISEN →

Oversikt – Våre favoritt- vegglamper:

1. Arcos – En LED-Vegglampe – best i test!

vegglamper test arcos en led-vegglampe
SJEKK PRISEN →

Arcos er en LED-vegglampe laget av høykvalitetsmaterialer. Den har en lett runded form, og et velformet stang som skinner i en nikkelmatt finish. Lyset utstråler like store deler skånsomt, og sender ut lys i en behagelig varm hvit.

Alt i alt er en flott LED-vegglampe som både er estetisk tiltalende og praktisk brukbar. Jeg vil anbefale alle å prøve denne vegglampen, fordi den gir et fantastisk lys som skaper en hyggelig atmosfære i ethvert rom.

.


2. Avlang Vegglampe MASHIKO 600

beste vegglamper avlang vegglampe mashiko 600
SJEKK PRISEN →

MASHIKO 600 er klassisk og tidløs vegglampe med en enkel design. Lampen er utstyrt med varmhvite LED-lys som gir et behagelig lys. Den passer godt inn i ethvert hjem, og kan brukes overalt – i gangen, soverommet eller på badet. Er også sprutsikker og utstyrt med kapslingsgrad IP44 slik at du kan ha den i regnvær.

Alt i alt er en flott og elegant lampe som imponerer med sine rene linjer og skjønnhet. Den er et must-have for alle som ønsker å gi sitt hjem ekstra lys og stil!


3.BEGA 23297 LED-taklampe

bega 23297 led taklampe
SJEKK PRISEN →

BEGA 23297 LED-taklampe vegglamper er en flott og praktisk lampe som gir deg et blendfritt lys. Den leveres med en DALI-kontrollerbar LED-strømforsyning, noe som gjør den spesielt behagelig å bruke. Den har to monteringshull, noe som gjør monteringen svært enkel. Lampens hus er laget av metall, mens diffusoren er laget av håndblåst glass.

Alt i alt er et utmerket produkt som imponerer med sin homogenitet og blendfrihet. Jeg vil absolutt anbefale denne lampen til alle som ønsker en praktisk og moderne taklampe.


4. Elegant Vegglampe Ellida

elegant vegglampe ellida
SJEKK PRISEN →

Elegant vegglampe Ellida er en klassisk speillampe som kan monteres både horisontalt og vertikalt.

Lampen gir et skyggefritt lys ved siden av speilet, noe som er spesielt praktisk på badet.

Metalldelene på lampen er gullbelagt med 24 karat, noe som gir den et eksklusivt utseende. Det munnblåste rørglasset er en av spesialitetene til denne lampen, og har lang levetid. Alt i alt er en veldig praktisk og stilig lampe som er perfekt for ethvert bad eller soverom.


5. LED-Vegglampe Cora

led vegglampe cora
SJEKK PRISEN →

LED-vegglampe Cora vegglamper er ekstremt vennlig ut. Det har fire lyskildene og glassskjermene. Det er energisparende vegglampe. Egnet for bruk i fuktige rom. Laget av hvitt satengglass imponerer.

Gir en spesiell glitrende glans.

Er en høykvalitets lampe som leverer et behagelig og jevnt lys i alle rom. Jeg anbefaler denne lampen til alle som søker en pålitelig, holdbar og veldesignet lampe til daglig bruk. Med sin kraftige glassbelegg gir flott lysspredning samtidig som den sparer energi. Den passer perfekt for både store og små rom, inkludert badet!


vegglamper beste i test finn den perfekte vegglampen for ditt hjem

Slik velger du riktig vegglamper din

1. Velg en lampe som passer din stil

Det finnes mange forskjellige stiler av vegglamper, alt fra de moderne til de klassiske. Hvis du ønsker deg en lampet som gir rommet litt spenning, kan en moderne vegglampe være et godt valg. Vil du heller ha innslag av den tidsriktige stilen eller gjerne flere lamper i samme serie?

Du kan også velge ulike materialer og farger slik at lampevalget oppfyller dine individuelle behov og smak. Vurderer du en antikk lampe, kan du gjerne bli inspirert av tingene rundt deg. For eksempel en lampe som er vintage og har fargene i grått og brunt.

Hvis du ønsker deg en lampet med et uttrykk og design som reflekterer noen av de andre interiøret elementer i hjemmet ditt, så er det viktig at du velger lampen basert på disse. Tenk over om stilen din er moderne, klassisk eller antikk, eller om den mer nøytrale uttrykk er mer din smak.

Noen lampeserier kommer i flere farger og størrelser, noe som kan være nyttig hvis du vil skape en spennende miks av lamper. Så hvis du allerede har belysning på et rom, så er det lurt å velge en lampe som tilfører noe annet. Uansett hva slags vegglampe du velger, så bør den gi god belysning og ikke minst se bra ut!

2. Finn en produsent som du stoler påt

Når du skal velge vegglamper er det viktig å finne en produsent du kan stole på. Det er to forskjellige alternativer: å finne en butikk som spesialiserer seg på å selge lamper, eller være alene et sted som ikke har noe med belysning å gjøre i det hele tatt. Hvis det siste alternativet er sant for deg, vil du faktisk få mer hjelp fra disse selskapene siden de ofte har eksperter på mange forskjellige felt. Men hvis ditt valg av produsent kommer fra utenfor landet ditt, kan dette være vanskelig å få tak i hvis noe skulle gå galt med produktet.​

Den beste måten å velge en vegglampeprodusent på er gjennom pålitelige anbefalinger fra andre som har brukt produktene deres før. Dette kan hjelpe deg med å unngå problemer eller problemer som kan komme opp med produktet, samt sikre at du får best mulig kvalitet for pengene. I tillegg er det viktig å være sikker på at selskapet har sterk kundestøtte i tilfelle noe skulle gå galt med valget av vegglampe.

3. Tenk på hvor lampen skal brukes

Når du skal velge vegglamper er det viktig å tenke på hvor lampen skal brukes. Står den over et spisebord, er det best at lampen har et mykt lys. Et godt valg er en gulvlampe med en skjerm som skaper en behagelig og avslappende atmosfære.

Vurder i tillegg stilen på rommet ditt når du velger en vegglampe – vil du ha noe elegant eller mer rustikk? Det er mange forskjellige stiler og design å velge mellom, så ta deg god tid og finn den perfekte for rommet ditt.

Det er mange faktorer å ta hensyn til når du velger en vegglampe, inkludert hvor den skal brukes, stilen og utformingen av rommet, og dine egne personlige preferanser. Noen viktige hensyn inkluderer lysstyrken på lyset, om du ønsker en justerbar arm eller skjerm, og om du foretrekker et tradisjonelt eller moderne utseende.

Til syvende og sist handler det å finne den rette vegglampen for rommet ditt om å ta deg tid til å undersøke alternativene dine og bestemme hva som passer best for deg og dine behov.

4. Finne riktig type av lys for å oppnå det du vil

Å velge riktig type lys for vegglampen din er en viktig beslutning som kan ha stor innvirkning på hvordan du bruker og nyter plassen din. Det er mange forskjellige faktorer å vurdere når du velger en vegglampe, for eksempel størrelsen og formen på rommet, stilen og designet på selve lampen, og hvilken type belysning du ønsker å oppnå i rommet ditt.

En viktig faktor når du velger en vegglampe er størrelsen og formen på rommet ditt. Hvis du har en liten eller vanskelig formet plass, er det viktig å velge en mindre eller mer kompakt vegglampe som hjelper til med å balansere rommet uten at det føles for trangt eller trangt. På den annen side, hvis du har en større eller mer åpen plass, kan en større eller mer utsmykket vegglampe være det rette valget for å bidra til å trekke oppmerksomheten til sentrale deler av rommet og skape en innbydende atmosfære.

Til slutt, når du velger en vegglampe, er det viktig å tenke på hvilken type belysning du ønsker å oppnå i rommet ditt. Ønsker du skarp oppgavebelysning for lesing eller andre aktiviteter, eller mykere omgivelsesbelysning for å slappe av og koble av? Trenger du aksentbelysning for å fremheve en spesiell funksjon eller kunstverk i rommet? Vurder alle disse faktorene når du velger vegglampe, og du kan være sikker på å finne en som gir den perfekte mengden lys og stil til rommet ditt.

5. Vær klar over strømforbruket

Vær klar over strømforbruket på vegglamper. Skal det være høy lysstyrke? Da må du avgi en del strøm! En vanlig armatur på badet bruker 150 watt, men kan også gi et behagelig lys for lesing i sengen eller på sofaen. Hvis lyset er mer moderat, slipper du å bruke like mye strøm.

Utformingen bør også ta hensyn til andre funksjoner som romfølelse og farge. Norske boliger har færre kvadratmeter enn for eksempel i USA og Storbritannia, men derimot kommer mange hjem oftere inn under sikkerhetsbegrepet. Dette betyr at en lysarmatur med lavt strømforbruk kan være et fint alternativ til norske boliger.

En annen ting du må tenke på er om du skal velge LED-lamper eller gammeldagse glødelamper. LED-lys er både ikke-glødende og dagslysklar, noe som gjør det perfekt for eksempel til bad der du vanligvis bruker armaturer bare i kortere perioder. Glødelamper er glade og reflekterer lyset bakover, noe som gjør at du kan oppnå en viss romfølelse selv med dagslysklar belysning.

6. Ha et budsjett i tankene

Når du velger vegglamper, er det viktig å ha budsjettet i bakhodet. Vegglamper kan brukes til å lyse opp et hjørne eller som dekorativ kunst. Har du et budsjett i tankene, ikke glem at prisene vil variere mellom butikker – både fysiske boligbutikker og nettbutikker. Ta deg tid til å sammenligne ulike design og stiler, samt funksjonene de tilbyr.

Noen vegglamper kan ha innebygde dimmere eller bevegelsessensorer, mens andre ganske enkelt er designet med en slank estetikk i tankene. Uansett hva dine behov og budsjett er, vil det garantert være en perfekt vegglampe for hjemmet ditt!

vegglamper test lys opp veggene dine med vakre vegglamper

Vanlige spørsmål og svar

Hva er forskjellen mellom en lampet og en vegglamper?

Det er stor forskjell på lamper og vegglamper. Vegglamper er festet på ett sted og lyser opp et helt område, mens lamper kan flyttes rundt for å rette lyset dit det trengs. Lamper er også generelt mindre enn vegglamper.

Den andre hovedforskjellen er at lamper bruker pærer, mens vegglamper vanligvis har innebygde LED-er. Pærer varer lenge, men de genererer mye varme, så de egner seg ikke for bruk i vegglamper. LED genererer ikke like mye varme som pærer, så de er perfekte for bruk i vegglamper.

Hvis du leter etter nye lys til hjemmet eller kontoret, vil jeg anbefale å sjekke ut noen moderne vegglamper og lamper. De kommer i alle former og størrelser, og de vil garantert legge til litt stil og funksjonalitet til ethvert rom!

Hvordan velge vegglamper?

Velg vegglamper etter hvilket rom de skal hanges i.

Baderom: Velg en vegglampe med mye lys for å unngå skygger.

Soverom: Velg en behagelig, varm vegglampe som setter prikken over i-en og gir en avslappende atmosfære.

Stue: Velg en sterk, men ikke for strålende vegglampe som kan lyse opp hele rommet.
Vegglamper er et praktisk og stilig innslag i ethvert rom, og de finnes i utallige varianter. Enten du skal ha en vegglampe til badeværelset eller over sofabordet, er det viktig å velge riktig art for å få et best mulig resultat. Den mest vanlige typen av vegglampe har ofte høy wattstyrke som egner seg godt til baderommet. Her kan du velge mellom mange varianter med trekkbar stråler som gir lys på både veggene og gulvet. Velger du en slik lampe vil lyset unngå å skape skygger i rommet, noe som er svært nyttig når du skal barbere deg eller legge sminke.

Hvordan installere vegglamper?

Montering av vegglampe er noe som bør gjøres av en elektriker. De vil ha kunnskap og opplæring for å sikre at lampen er trygt installert. Hvis du prøver å installere en vegglampe selv, er risikoen for skader og skader mye høyere. Uten riktig opplæring og kunnskap risikerer du å gjøre elektriske feil som kan forårsake problemer i hjemmet ditt.

En elektriker vil også ha riktig verktøy for å installere lampen riktig, så det er veldig viktig at du lar en fagmann gjøre denne typen arbeid. Hvis du har spørsmål eller bekymringer angående vegglampen din, kontakt din lokale elektriker for hjelp.

En av hovedfordelene med å leie inn en elektriker for å installere en vegglampe er at de kan gjøre det trygt og riktig. Uten riktig opplæring og kunnskap kan du gjøre alvorlige feil med elektriske ledninger som kan forårsake problemer på veien.

Hvor høy er vegglamper ved nattbord?

Det avhenger av høyden på personen som bruker lampen. For en generell tommelfingerregel anbefales det at en gulvlampe er minst 7 fot høy, eller 84 tommer. Men som med alt designrelatert, er det alltid unntak fra denne regelen. Så hvis du for eksempel har et spesielt kort nattbord, kan det være lurt å gå for en mindre lampe som er nærmere bakken.

Hvordan plassere en vegglamper ved siden av speilet?

Det avhenger av størrelsen og formen på speilet ditt. Du vil ha nok plass mellom speilet og lampen for å unngå å kaste skygge på ansiktet ditt.

Du må også ta hensyn til takets høyde og hvor du vil at lyset skal falle. Hvis du har lavt tak, må du plassere lampen høyere opp. Hvis du vil ha lys i ansiktet, bør det plasseres nærmere speilet.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal plassere lampen, er det best å konsultere en ekspert. Belysning kan utgjøre en stor forskjell i det generelle utseendet til et rom, så det er verdt å ta seg tid til å få det riktig.

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment