Reis til Verona: 10 reisetips for byen Romeo og Juliet

Verona, City of Love and Romance, er et må-besøksmål for alle som reiser til Italia. Den rike historien og den fantastiske arkitekturen gjør den til et perfekt sted å utforske. En av favoritthistoriene mine om Verona er historien om Romeo og Juliet. Mange tror at den berømte balkongscenen fra Shakespeares skuespill var inspirert av en ekte balkong i Verona. Det er vanskelig å ikke bli feid opp i romantikken i det hele når du besøker.

Men Verona har så mye mer å tilby enn bare en romantisk historie. Byen kan skilte med flere imponerende attraksjoner som Arena Di Verona, et gammelt romersk amfiteater som fremdeles er vert for konserter i dag, og den vakre Piazza Delle Erbe, hvor du kan finne alt fra ferske råvarer til håndlaget håndverk.

Stol på oss når vi sier at disse attraksjonene i reisetipsene våre i Verona er verdt å besøke. Vi har forsket og personlig opplevd noen steder selv. En annen flott ting med Verona er tilgjengeligheten – mange av attraksjonene er innen gangavstand fra hverandre, noe som gjør det enkelt å utforske til fots.

Totalt sett, hvis du leter etter en episk reise i Italia fylt med historie, romantikk og kultur, bør Verona absolutt være på listen over destinasjoner å besøke.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Verona? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Piazza delle Erbe

Piazza delle Erbe Verona

Hvis du planlegger en tur til Verona, Italia, må du sørge for å legge Piazza delle Erbe til listen over må-se-attraksjoner. Dette travle torget ligger i hjertet av byens historiske sentrum og er et av de eldste markedsplassene i Italia.

Når du går rundt piazzaen, vil du bli omgitt av vakre middelalderske bygninger med fargerike fasader som dateres tilbake århundrer. Et fremtredende trekk ved torget er den fantastiske fontenen som sitter i sentrum, kjent som Madonna Verona Fountain. Dette imponerende mesterverket ble opprettet i 1368 og har blitt et ikonisk symbol på Verona.

Bortsett fra sin historiske betydning og arkitektoniske skjønnhet, er Piazza Delle Erbe også et knutepunkt for lokalt liv. Du finner mange boder som selger ferske råvarer, suvenirer og håndlagde håndverk fra lokale håndverkere. Torget er også foret med kafeer og restauranter hvor du kan sitte og suge opp atmosfæren mens du nyter et deilig måltid eller kaffe.

Hvis du er heldig nok til å besøke Piazza Delle Erbe i løpet av juletider, vil du bli behandlet på en festlig visning av lys og dekorasjoner som forvandler torget til et vinterland.

Avslutningsvis bør Piazza delle Erbe være på hver reisers reiserute når du besøker Verona. Det er et perfekt sted å oppleve italiensk kultur og historie mens du fordyper deg i det lokale livet.

Morsomt faktum: Visste du at Piazza Delle Erbe en gang ble brukt som et nettsted for offentlige henrettelser? Heldigvis er de dagene for lengst borte, men det viser bare hvor mye historie denne torget har innen veggene!


2. Verona Arena

Verona Arena Italy

Hvis du planlegger en tur til Verona, Italia, må Verona Arena absolutt være på listen over steder å besøke. Dette eldgamle amfiet er et av de mest ikoniske landemerkene i hele Italia, og det er ikke vanskelig å se hvorfor.

Verona Arena ble konstruert i det første århundre e.Kr., og har stått tidens prøve og er fortsatt et imponerende syn å se. Med sine storslåtte buer og ruvende vegger, er dette amfiet et vitnesbyrd om de utrolige ingeniørvirksomhetene oppnådd av tidlige romerske arkitekter.

Men det som virkelig skiller Verona Arena er dens bemerkelsesverdige historie. Gjennom århundrene har denne arenaen spilt vert for utallige arrangementer og forestillinger, fra Gladiatorial Battles til moderne operaer. I dag kan besøkende fortsatt fange et show på arenaen i sommermånedene – en opplevelse som virkelig bringer denne eldgamle strukturen til liv.

Så hvis du leter etter en virkelig uforglemmelig opplevelse i Verona, ikke gå glipp av sjansen til å besøke Verona Arena. Enten du er en historiebuff eller bare leter etter en unik kulturell opplevelse, vil denne attraksjonen garantert forlate deg i ærefrykt.

Morsomt faktum: Visste du at under andre verdenskrig ble deler av Verona Arena skadet av allierte bomber? Heldigvis kunne mye av det gjenopprettes og bevares for fremtidige generasjoner å glede seg over.


3. San Zeno Maggiore

San Zeno Maggiore Italy

Som en erfaren reisende anbefaler jeg på det sterkeste å besøke San Zeno Maggiore når jeg er i Verona. Denne fantastiske romanske kirken er en ekte perle av byen og bør ikke gå glipp av.

Når du kommer inn i kirken, vil du umiddelbart bli rammet av dens storhet og skjønnhet. De intrikate detaljene i arkitekturen er virkelig fantastiske, med hvert element som er nøye laget for å skape en harmonisk helhet. Kirkens høydepunkt er utvilsomt bronsedørene, som anses å være noen av de fineste eksemplene på romansk kunst i Italia.

På innsiden kan besøkende beundre mange kunstverk inkludert fresker, skulpturer og malerier av anerkjente kunstnere som Mantegna og Pisanello. Krypten under kirken inneholder også mange gamle relikvier og er verdt å utforske.

Men kanskje det som gjør San Zeno Maggiore virkelig spesiell er dens historie. I følge legenden var det her Romeo og Juliet var gift! Enten dette er sant eller ikke, er det lett å se hvorfor denne praktfulle kirken har fanget hjertene og fantasiene til så mange gjennom århundrene.

Avslutningsvis, hvis du leter etter en virkelig imponerende opplevelse i Verona, må du huske å besøke San Zeno Maggiore. Den fantastiske arkitekturen og den rike historien vil føle deg inspirert og løftet.

Morsomt faktum: Kirkens klokketårn ble brukt som fengsel i middelalderen!


4. Castelvecchio

Hvis du planlegger en tur til Verona, Italia, må du sørge for å legge Castelvecchio til reiseruten din. Dette fantastiske middelalderske slott-vendte-museum er en må-besøk attraksjon for historiebuffer og kunstentusiaster.

Når du nærmer deg slottet, blir du rammet av den imponerende størrelsen og imponerende festningsverkene. Men gå inn, så oppdager du en verden av renessansekunst og arkitektur. Museet huser en omfattende samling av middelalderske og renessansekunst, inkludert verk av Bellini, Mantegna, Pisanello og mer.

Et av høydepunktene i Castelvecchio er dens imponerende bro over Adige River. Ponte Scaligero ble bygget på 1300 -tallet som en del av slottets forsvar. I dag tilbyr det fantastisk utsikt over byen og elven nedenfor.

Men kanskje det som gjør Castelvecchio virkelig spesiell er dens rike historie. Slottet har overlevd kriger, beleiringer og til og med et jordskjelv i 1117 som ødela store deler av Verona. Det ble restaurert på 1900 -tallet og åpnet som et museum i 1925.

Så uansett om du er interessert i kunst eller historie (eller bare elsker å utforske gamle slott), er Castelvecchio absolutt verdt et besøk på din neste tur til Verona.

Morsomt faktum: I tillegg til den imponerende kunstsamlingen, huser Castelvecchio også en samling våpen og rustning fra middelalderen gjennom renessansen.


5. Piazza Bra

Hvis du leter etter et sjarmerende og livlig offentlig torg i Verona, bør Piazza BH være din destinasjon. Men hvis du søker en mer historisk og kulturell opplevelse, kan du ta turen til den fantastiske Piazza delle Erbe. Imidlertid, hvis du vil fordype deg i den lokale kulturen og være vitne til noen av de mest fascinerende hendelsene i Verona, må du besøke attraksjon nr. 5 på listen vår – den livlige og travle Piazza BH.

Som en av de største piazzasene i Italia, er Piazza BH kjent for sin praktfulle arkitektur og rike historie. Dette ikoniske torget er hjemmet til flere bemerkelsesverdige landemerker som Verona Arena, som stammer fra 1. århundre e.Kr. og regnes som en av de mest godt bevarte romerske amfitere i verden. Arenaen brukes fremdeles i dag til operatiske forestillinger i sommermånedene som tiltrekker tusenvis av besøkende fra hele verden.

Bortsett fra sin historiske betydning, er Piazza BH også et ideelt sted for shopping, servering eller bare å se på folk. Området er foret med en rekke butikker og restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell italiensk mat til high-end motemerker.

Men det som virkelig skiller dette stedet, er dets livlige festligheter som julemarkeder, nyttårsaften eller utekonserter som finner sted gjennom året. Denne unike blandingen av historie, kultur og underholdning gjør Piazza BH til en må-besøk attraksjon for reisende som søker en autentisk italiensk opplevelse.

Morsomt faktum: Visste du at under andre verdenskrig ble Piazza BH kraftig bombet av allierte styrker som forårsaket betydelig skade på flere bygninger, inkludert Verona Arena?


6. Giardini Giusti

Hvis du planlegger en tur til Verona, Italia, er Giardini Giusti en attraksjon som absolutt bør være på reiseruten din. Denne vakre renessansehagen er en fredelig og rolig oase i hjertet av byen, og det er lett å se hvorfor det er et så populært sted for både turister og lokalbefolkningen.

Så snart du går inn i hagens porter, blir du transportert til en annen verden. Luften er fylt med den søte duften av blomstrende blomster og velduftende urter, og lyden av sildrende fontener fyller ørene dine. Du kan bruke timer på å vandre rundt i hagens mange stier og ta inn den fantastiske utsikten.

Et av høydepunktene i Giardini Giusti er labyrinten. Denne intrikate labyrinten ble designet på 1500 -tallet og har gledet besøkende siden den gang. Det er et flott sted å teste retningen din og ha det gøy med venner eller familie.

Men det er mer med denne hagen enn bare dens skjønnhet. Giardini Giusti har også en rik historie. Den ble skapt av den edle familien i Giusti på 1400 -tallet, og mange kjente skikkelser har besøkt den gjennom årene, inkludert Mozart selv.

Så hvis du leter etter en fredelig flukt fra kjas og mas i Verona, så sørg for at du besøker Giardini Giusti. Det er et sted hvor du kan slappe av, slappe av og suge litt historie på en gang.

Morsomt faktum: Hagen ble brukt som filmsted for Zeffirellis Romeo & Juliet -filmatisering i 1968!


7. Basilica di San Zeno

Hvis du planlegger en tur til Verona, Italia, må du sørge for å legge til basilikaen Di San Zeno på listen over må-se-attraksjoner. Denne fantastiske romanske kirken ligger rett utenfor sentrum og er et av Veronas mest verdsatte landemerker.

Når du kommer inn i basilikaen, vil du umiddelbart merke dens storhet og skjønnhet. De intrikate detaljene på fasaden og klokketårnet er rett og slett fantastisk. Det som imidlertid virkelig skiller denne kirken fra andre i Verona er dens unike interiørdesign. På innsiden finner du en blanding av gotiske og romanske stiler med vakre fresker som pryder veggene.

Men kanskje det mest imponerende trekk ved Basilica di San Zeno er krypten. Her finner du graven til Saint Zeno selv, i tillegg til flere andre utsmykkede graver og sarkofager.

Enten du er en historiebuff eller bare setter pris på vakker arkitektur, er Basilica di San Zeno absolutt verdt et besøk i løpet av din tid i Verona.

Morsomt faktum: Legenden forteller at da Richard Wagner besøkte basilikaen i 1880, var han så inspirert av dens skjønnhet at han bestemte seg for å sette sin opera “Tristan und Isolde” i Verona i stedet for Brittany som opprinnelig planlagt.


8. Ponte Pietra

Hvis du leter etter et pittoresk sted i Verona, må du ikke se lenger enn Ponte Pietra. Denne fantastiske broen spenner over Adige -elven og tilbyr fantastisk utsikt over byen fra alle vinkler. Innbygde romertiden har den stått tidens prøve og er fortsatt et av de mest ikoniske landemerkene i Verona.

Å gå over Ponte Pietra er en opplevelse som ikke bør gå glipp av. Når du rusler langs denne eldgamle broen, vil du føle deg som om du har blitt transportert tilbake i tid. Utsikten fra midten av broen er spesielt spektakulær – sørg for å knipse noen bilder mens du er der!

Men Ponte Pietra er ikke bare et pent ansikt – det har også en fascinerende historie. Under andre verdenskrig ble broen ødelagt ved å trekke tyske tropper, men ble senere gjenoppbygd ved hjelp av originale materialer som ble berget fra elven nedenfor.

Enten du er interessert i historie eller bare ønsker å ta inn noen fantastiske utsikt, er Ponte Pietra en må-se-attraksjon for enhver reisende som besøker Verona.

Morsomt faktum: Legenden har det at hvis par fester en hengelås til Ponte Pietra og kaster nøkkelen i elven nedenfor, vil deres kjærlighet vare evig.


9. Giardini Botanici Benedettini

Hvis du er en naturelsker, er Giardini Botanici Benedettini i Verona et must-besøk reisemål. Denne fantastiske botaniske hagen er hjem til over 1500 planter fra hele verden, noe som gjør den til en av de mest forskjellige samlingene i Italia.

Når du rusler gjennom hagens svingete stier og frodige grøntområder, blir du transportert til en fredelig oase vekk fra byens mas. Hagen ble opprinnelig grunnlagt av benediktinske munker tilbake på 1500 -tallet og har siden blitt utvidet til å omfatte flere forskjellige seksjoner, hver med sin egen unike samling av planter.

Et av høydepunktene i denne attraksjonen er drivhuset som huser eksotiske tropiske planter som banantrær, kaffeplanter og til og med en gigantisk vannlilje. Besøkende kan også utforske den japanske hagen med sin rolige tjern og nøye velstelte bonsai -trær.

Enten du er en ivrig gartner eller bare leter etter en rolig flukt fra bylivet, tilbyr Giardini Botanici Benedettini noe for enhver smak. Ikke gå glipp av denne skjulte perlen som ligger midt i hjertet av Verona.

Morsomt faktum: Hagen ble brukt som filmsted for scener i Zeffirellis Romeo og Juliet -filmatisering.


10. Porta dei Borsari

Hvis du besøker Verona, Italia, må du sørge for å legge Porta dei Borsari på listen over må-se-attraksjoner. Denne eldgamle romerske porten er et fascinerende stykke historie som gir et glimt inn i byens fortid.

Når du nærmer deg porten, vil du merke de intrikate detaljene i dens arkitektur og design. Porten ble bygget i det 1. århundre e.Kr. som en del av byens forsvarsmurer og fungerte som en av hovedinngangene til Verona i århundrer. I dag står det som et vitnesbyrd om byens rike historie og er et viktig landemerke for både lokale og turister.

Å gå gjennom Porta dei Borsari er som å gå tilbake i tid, og det er lett å forestille seg hvordan livet var i det gamle Verona. Du kan nesten høre lyden av hesteres høve på brosteinsgatene, lukte aromaen av nybakt brød fra bakerier i nærheten, og kjenne spenningen og energien i dagliglivet i denne travle romerske byen.

Enten du er en historiebuff eller bare leter etter en unik opplevelse mens du utforsker Verona, bør Porta dei Borsari absolutt være på reiseruten din. Ikke gå glipp av denne utrolige muligheten til å gå tilbake i tid og fordype deg i en av Italias mest fascinerende byer.

Morsomt faktum: Navnet “Borsari” kommer fra det latinske ordet “Bursarius”, som betyr “keeper av vesker.” I eldgamle tider var dette området hjem til pengeskiftere som ville bytte mynter for reisende som passerte gjennom porten.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment