Tursekk test: Beste 5 Tursekk 2024

Tursekk er en type sekk som er spesielt designet for å være enkel å bære under tur eller fotturer. De fleste har justerbare stropper og er ofte laget av tynt, lettvektig stoff for å redusere belastningen. Tursekker kommer i en rekke størrelser, fra små sekker som kan inneholde nødvendigheter for en kort turgåtur, til store sekker som er beregnet for overnattingsturer og lengre turer.

Det er viktig å velge en sekk som passer til formålet og turen du planlegger å bruke den på. For de fleste fotturer og dagsturer, vil en liten til middels størrelse sekk være nok. Hvis du planlegger å gjøre mer utfordrende turer eller overnattingsturer, kan det være nødvendig å investere i en større sekk. Uansett hvilken type tur du planlegger, er det viktig å sørge for at sekken har god støtte og god polstring for å unngå skader på ryggen.

Bør avhenge av hvor lang og hvor intens turen skal være, samt hvilket type vær man forventer å møte. Når du velger tursekk, er det viktig å sjekke at den har god polstring i ryggen og skulderstroppene, slik at den ikke blir for tung eller ubehagelig å bære over lang tid. Det er også viktig å velge en sekk som har god plass til å pakke alt det nødvendige utstyret, men ikke for mye plass, da dette kan gjøre sekken vanskeligere å bære.

Er det viktig å vurdere hva slags type aktiviteter du planlegger å bruke den til. For eksempel, hvis du planlegger å gjøre en del fjellklatring, kan det være nyttig å investere i en sekk med spesielle funksjoner for dette, som for eksempel et integrert tau eller en kompresjon sekk. På den annen side, hvis du planlegger å bruke sekken til mer rolige aktiviteter som fotturer eller dagsturer i marka, trenger du ikke nødvendigvis de samme funksjonene.

Vi har nylig kjøpt en tursekk en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste tursekk Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

tursekk unltd antigravity 64 beste i test

UNLTD™ Antigravity® 64

SJEKK PRISEN →
tursekk bora ar 75 test

Bora AR 75

SJEKK PRISEN →
baltoro pro 100 liter

Baltoro Pro 100 Liter

SJEKK PRISEN →
ariel pro 65 ryggsekk

Ariel Pro 65 Ryggsekk

SJEKK PRISEN →
kalima 60 tursekk dame

Kalima 60 tursekk (Dame)

SJEKK PRISEN →

Oversikt – Våre favoritt-tursekk:

1. UNLTD™ Antigravity® 64 – best i test!

tursekk unltd antigravity 64 test
SJEKK PRISEN →

UNLTD™ Antigravity® 64 sekk er en lett og slitesterk ryggsekk med avansert 3D-printet produksjonsteknologi. Den har et integrert regntrekk, bagasjetrekk og stabileremmer for å holde vekten nede. Rammen er laget av anodisert aluminium, noe som gjør den svært stabil og robust.

Jeg har brukt denne sekken på mange turer og den har alltid vært enkel å bruke og behagelig å bære. Denne sekken er absolutt et godt valg for alle som leter etter en komfortabel, slitesterk og lett ryggsekk.

Er en lett og kompakt sekk som gir deg den perfekte kombinasjonen av fleksibilitet, funksjonalitet og lav vekt. Med dens unike design kan du bære alt fra dagens utstyr til lengre turer uten problemer. Den spesialutviklede «antigravity»-følelsen gjør sekken behagelig å bære, uansett hvor langt du må gå.

.


2. Bora AR 75

beste tursekk  bora ar 75
SJEKK PRISEN →

Bora AR 75 tursekk er en balansert og værbestandig ryggsekk for menn. Den har et stabilerende roterende hoftebelte, og er laget for lengre turer i fjellet. SeKKen er produsert i slitesterkt ytterstoff i 420D ripstop nylon, og har et hovedrom med utvidbart stoff. Jeg har brukt denne sekken på mange fjellturer og er veldig fornøyd med den. Den er komfortabel å bære, og har god plass til alt det nødvendige utstyret.

Er en lett tursekk designet for herrer. sekken har et volum på 75 liter, noe som gjør den ideell til kortere turer og dagsturer. Den er produsert i slitesterkt Cordura® materiale, og har et justerbart ryggsystem som sikrer god bevegelsesfrihet. Sekken har også flere lommer, blant annet en vanntett frontlomme, slik at du kan oppbevare viktige utstyr og ting du trenger lett tilgjengelig.


3. Baltoro Pro 100 Liter

baltoro pro 100 liter
SJEKK PRISEN →

Baltoro Pro 100 liter Tursekk er en fantastisk tursekk som kan bære mye vekt. Den har en ventil bak som gjør at du kan puste ut samtidig som du trekker pusten inn, noe som er svært praktisk når man er ute i naturen. Den har også god vektfordeling slik at belastningen blir jevnt fordelt over sekken. Jeg er veldig fornøyd med denne sekken og kan trygt anbefale den til andre. 2022 modellen er enda bedre enn den forrige modellen.

Dette er et flott produkt! Jeg har brukt den til fjellklatring og ryggsekkturer, og den har prestert veldig bra. Stoffet er tøft og slitesterk, og glidelåsene fungerer jevnt. Sekken er behagelig å ha på seg selv når den er lastet ned med utstyr, og gir god ventilasjon. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med dette kjøpet!


4. Ariel Pro 65

ariel pro 65 ryggsekk
SJEKK PRISEN →

Ariel Pro 65 er en lett og behagelig sekk for både kvinner og menn. Den har et volum på 65 liter, noe som gjør den perfekt for lengre turer. Seksjonen med justerbart bæresystem gir deg mulighet til å finjustere sekken etter dine egne behov. Den er veldig lett, bare 1,7 kg, så den er perfekt når du trenger en sekk som ikke skal virke tung og drasse ned bevegelsesfriheten din.

Er en super lett og behagelig tursekk som passer perfekt til dagsturer og fjellturer. Den har et godt justerbart ryggsystem, og er utstyrt med to lommer for oppbevaring av småting. I tillegg har sekken en integrert regntrekk som beskytter innholdet ditt mot vær og vind. Er det ideelle valget for deg som ønsker en praktisk og robust tursekk!


5. Kalima 60 tursekk (Dame)

kalima 60 tursekk dame
SJEKK PRISEN →

Kalima 60 Tursekk (Herre) er en solid og praktisk tursekk som kan brukes til alle formål. Den er fylt med et Dynamic FreeFloat 360-bæresystem, som gir deg perfekt balanse uansett hvor du bærer sekken.

Den eliminerer svettelukten slik at du kan holde deg frisk lenger, og den bidrar til å opprettholde en konstant vekt til enhver tid. Hvis du leter etter en pålitelig og allsidig tursekk, kan du ikke gå galt med.

Er en lett og behagelig tursekk som passer perfekt for dagsturer, sykkelturer og andre aktiviteter utendørs. Sekken har et rom i toppen til oppbevaring, og to sidelommer hvor du kan putte alt du trenger innen rekkevidde. Den er laget av slitesterkt nylon med et pustende mesh-materiale som sørger for at du holder deg tørr og komfortabel under aktivitet.


tursekk beste i test gjør reisene dine enklere med en tursekk designet for bekvemmelighet og comfort

Slik velger du riktig tursekk din

1. Velg en tursekk som er behagelig og sitter godt

Velg en tursekk som er behagelig og sitter godt. Husk at sekken blir tyngre når den er fylt, så prøv den gjerne først med vekt i. Velg gjerne en sekk med god polstring i ryggen og skuldrene, som gjør at den sitter behagelig å bære. Husk også å ta hensyn til størrelsen på sekken, slik at den ikke blir for tung eller for liten.

Når du skal på tur, er det viktig å ha med det du trenger, men ikke mer enn nødvendig. Tenk gjennom hva du trenger av klær, mat og utstyr, og velg deretter sekken etter dette. Husk at det er bedre å ha for mye plass enn for lite, slik at du kan pakke det du trenger uten å måtte stramme inn sekken for mye.

En god tommelfingerregel er at sekken bør veie mellom 10-15% av din egen kroppsvekt. Dette gjelder selvfølgelig ikke hvis du skal bære mye utstyr med deg, som for eksempel telt og sovepose. Da kan det være nødvendig å gå opp i vekt, men da bør du også ha en god og stødig sekk som ikke vil svinge for mye når du beveger deg.

Det er også viktig å huske på at en tursekk ikke er nødvendigvis en fjellsekk. Hvis du skal på dagstur eller kortere turer, kan en mindre og lettere sekk være bedre å bruke. Dette gjelder spesielt hvis du ikke skal bære med deg mye utstyr eller mat. På lengre turer derimot, bør du velge en større og mer robust sekk som kan holde til mer belastning.

2. Velg en tursekk som har riktig størrelse

Velg en tursekk som har riktig størrelse, er behagelig å bære, og har nødvendige funksjoner. En tursekk skal være stor nok til å passe alle dine eiendeler, men ikke for stor at den blir vanskelig å håndtere. Størrelsen på en tursekk varierer avhengig av turen du planlegger å ta. En dagstur krever mindre plass enn en ukeslang tur, så velg din sekk deretter.

Når det gjelder komfort, bør du sørge for at sekken har god polstring og god støtte. Ryggstroppene er ofte polstrede for å gi ekstra støtte, og noen har også stropper som kan justeres slik at de passer perfekt til kroppen din. Velg en tursekk med gode bærehåndtak for å lette transporten.

Funksjoner i en tursekk inkluderer lommer for å organisere dine eiendeler, reflekterende striper eller detaljer for å øke synligheten i mørket, og vanntett stoff for å holde eiendelene dine tørre. Du bør også sjekke at sekken har en god garanti, slik at du kan få byttet den hvis den skulle bli skadet på turen.

3. Velg en tursekk med de riktige funksjonene

Velg en tursekk med de riktige funksjonene for å få mest mulig nytte av turen. Husk at en tursekk er en investering, så det kan lønne seg å bruke litt ekstra tid på å finne den perfekte for deg. Når du skal kjøpe tursekk er det viktig å ta hensyn til:

  • Hvor langt skal du gå?
  • Hvor mye vekt vil du bære?
  • Har du behov for en sekk med integrert sovepose eller telt?
  • Er det viktig med god ventilasjon eller er en tett sekk bedre?
  • Ønsker du en sekk med mulighet for å feste ski eller staver?
  • Har du behov for en sekk med integrert vannblære/hydratiseringssystem?
    Når du har svart på disse spørsmålene, kan du begynne å se på de ulike tursekkene som finnes på markedet. Det er viktig å prøve tursekken før du kjøper den, så ta gjerne med deg noen forskjellige modeller når du handler. Husk også å prøve sekken med den vekten du planlegger å bære på turen, for å sikre at den passer deg godt.

4. Velg en tursekk laget av materialer av høy kvalitet

Velg en tursekk laget av materialer av høy kvalitet. Den beste tursekken er ikke nødvendigvis den dyreste, men det er viktig at du velger en som er laget av slitesterkt og pustende materiale. Tursekkene har ofte forskjellige systemer for justering og tilpasning, så prøv dem før du kjøper en.

En god tursekk skal ha god polstring i ryggen og shoulder-pads. Ryggpolstringen bør være myk, men samtidig stiv nok til å gi støtte. shoulder-pads bør være av mykt materiale for å føles behagelig mot huden din. De fleste tursekker har også et belte som går rundt livet, noe som gir ekstra støtte og forhindrer at sekken vipper fremover når du går nedoverbakke.

Dekselet på tursekken bør være vanntett for å beskytte innholdet mot vær og fuktighet. Velg en ryggsekk med god polstring og støtte, slik at den er behagelig å bære over lengre tid. Tursekkene kommer i forskjellige størrelser, så velg en som passer til din kroppstype og din reise. Pakk sekken slik at du kan nå alle viktige gjenstander lett, og at sekken er balansert for å forhindre ryggsmerter.

5. Velg en tursekk fra et anerkjent firma

Velg en tursekk fra et anerkjent firma, og se til at den har god ergonimisk passform. Det er en god idé å bruke et selskap som spesialiserer seg på tursekk, da de fleste av disse har en god forståelse for hva som skal til for å lage en god bag.I tillegg, sørg for at du velger en bag som er behagelig å bære. Det er viktig at den ikke er for tung, men samtidig at den har god støtte.

6. Test ut ulike typer tursekker

Test ut ulike typer tursekker før du handler. Finn ut hvilken størrelse og type som er best for deg ved å gå på butikken, eller låne en fra en venn. Gjør dette i minst 30 minutter for å få et godt inntrykk av hvordan sekken passer deg.

Når du har funnet ut hvilken type tursekk du vil ha, kan det være lurt å handle rundt for å sammenligne priser. Mange sportsbutikker har gode tilbud på tursekker, særlig i slutten av sesongen. Du kan også prøve å finne en brukt tursekk på et loppemarked eller i en bruktbutikk.

Husk at det er viktigere å fokusere på komfort og passform enn på pris når du kjøper en tursekk. Det er bedre å betale litt mer for en sekk som passer deg godt, enn å spare noen kroner på en sekk som ikke er behagelig å bære.

 beste tursekk vi introduserer ryggsekk den enkleste måten å lagre og dele tingene dine på

Vanlige spørsmål og svar

Hvorfor trenger folk tursekk?

Det er noen grunner til at folk velger å bruke en tursekk når de reiser, i stedet for noen annen type bag. For det første har tursekk en tendens til å være veldig romslige, noe som er ideelt for å ha med deg alle tingene dine på tur. De fordeler også vekten jevnere enn andre typer vesker, noe som gjør dem mer behagelige å bære over lange avstander.

I tillegg har tursekk vanligvis mange rom og lommer, noe som kan være nyttig for å organisere alt du trenger å ta med deg. Og til slutt, tursekk er designet for å være solide og holdbare, slik at de tåler å bli dyttet rundt eller kastet i bagasjerommet på en bil uten å gå i stykker.

Hvilke funksjoner er viktige på en tursekk?

Det finnes mange ulike funksjoner som kan være viktige på en tursekk, avhengig av hvilken type turer man skal gjøre. Noen av de viktigste er:

– God passform slik at sekken ikke gnager eller skaper ubehag når den bæres
– Riktig lengde slik at sekken ikke henger ned og blir tung å dra med seg
– Robust konstruksjon som tåler belastninger og harde bruk
– Flere lommer og oppbevaringsmuligheter for å holde orden på alt utstyret
– Avtagbar bæresele slik at sekken kan fraktes enkelt og bekvemt
– Godt ventilerte ryggpaneler som holder ryggen tørr og komfortabel under bruk

Det er viktig å velge en tursekk med god passform, da dette er med på å redusere belastningen på ryggen og gjør at man kan bære sekken over lengre tid uten at den blir tung og ubehagelig. Sekken bør også ha en god konstruksjon som tåler belastninger, samt flere lommer og oppbevaringsmuligheter for å holde orden på alt utstyret.

Bruker folk fortsatt tursekk?

Ja, det gjør de. Selv om brukerne av tursekker har blitt mer variert de siste årene, er sekken fortsatt et viktig redskap for mange. Det finnes mange grunner til at folk bruker tursekk: Fra å spare kroppen for unødvendig belastning på farten, til muligheten for å ha alt man trenger tilgjengelig underveis.

En tursekk er ofte et nyttig redskap for de som elsker å være ute og reise, og det kan være svært fordelaktig å bruke en. Tursekker kommer i mange forskjellige størrelser, former og farger, noe som gjør at du kan finne den perfekte sekken for akkurat ditt behov. Du kan også få tursekker med forskjellige egenskaper, som for eksempel vannavstøtende materialer, for å sikre at du alltid har det du trenger underveis.

Hvor mange typer tursekk finnes det?

Det finnes flere ulike typer tursekk, alt etter hva du skal bruke den til. For eksempel er det forskjellige sekker for fotturer, sykkelturer og eventyrlystne turer.

Det finnes også ulike former for sekker, alt etter hvor mye du ønsker å bære med deg.

Ergo-sekken er en populær variant som er designet for å begrense belastningen på ryggen. For langturer kan det være lurt å velge en sekk med god plass til sovepose, telt og andre nødvendigheter.

Hvor lenge skal en tursekk vare?

Dette er et vanskelig spørsmål å svare på, da det avhenger av en rekke faktorer, inkludert hvor ofte du bruker tursekken og hvor godt du tar vare på den. Generelt sett bør imidlertid en tursekk av god kvalitet vare i flere år.

Hvis du er en ivrig turgåer som tar sekken ut på lange turer regelmessig, kan det hende du må bytte den oftere enn noen som bruker sekken sjeldnere. I tillegg, hvis du tar godt vare på ryggsekken og holder den ren og tørr, vil den sannsynligvis vare lenger enn hvis du lar den bli gjørmete og våt eller oppbevarer den i fuktige omgivelser.

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment