Telt test: 5 Beste Telt 2024

Et telt er en midlertidig struktur laget av tøy, lerret eller andre materialer, støttet av stenger og staket eller forankret til bakken. Telt brukes til en rekke formål, inkludert rekreasjon, utforskning, militær og vitenskapelig forskning. De varierer i størrelse fra «bivuakk»-strukturer, akkurat store nok til at én person kan sove i, til «familietelt» som er store nok til å huse flere personer. Det kjennetegn ved et telt er at det er bærbart og enkelt å sette opp og ta ned. Telt ble først brukt av nomadiske folk rundt 4500 f.Kr. I dag er telt et viktig stykke campingutstyr for friluftsentusiaster på alle nivåer av erfaring.

Det finnes mange forskjellige typer telt på markedet, fra enkle enmannstelt til større flerroms familietelt. Når du velger et telt, er det viktig å ta hensyn til størrelsen på teltet (hvor mange personer det komfortabelt har plass til), vekten (hvor mye det veier), sesongvariasjonen (3-sesong vs. 4-sesong) og prisen. Det er også spesialtelt tilgjengelig for spesifikke aktiviteter som fjellklatring eller kajakkpadling. Uansett hvilke behov du har, er det et telt der ute som er perfekt for deg.

En av de vanligste typene telt som selges er 3-sesongstelt. Disse er ment å være bra i varmt og kaldt vær, men ikke nødvendigvis i ekstreme forhold. De fleste 3-sesongstelt har en vindrekke på fronten og gjerne litt ventilasjon på toppen for å holde inneluften frisk. 4-sesongstelt er bygget for ekstremere forhold, med stivere stenger og tykk veggmateriale for å motstå snø og sterk vind. De fleste 4-sesongstelt har mindre ventilasjon for å holde varmen inne.

Telt er en fantastisk måte å tilbringe tid ute i naturen, enten det er alene eller sammen med andre. Når du setter opp et telt, blir du automatisk en del av omgivelsene på en helt annen måte enn når du sover i ferdighus eller hotellrom. Naturen blir din bolig for en stund, noe som gir deg muligheten til å virkelig koble deg fra hverdagslige bekymringer.

Derfor har vi gjort jobben for deg. I denne testen av telt har vi nemlig funnet frem til fem gode produkter som lar deg slappe av komfortabelt midt i naturen.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

Base Camp Domev

SJEK
K PRISEN →

TRT120E Roof Top Tent

SJEKK PRISEN →

Robens Aero Yurt

SJEKK PRISEN →

Spitsbergen X-Trem 4 Camp

SJEKK PRISEN →

Midgard 9.2

SJEKK PRISEN →

Oversikt – Våre favoritt-telt:

1. Base Camp Domev – best i test!

SJEKK PRISEN →

Base Camp Dome tent er en fantastisk telt som er perfekt for familier og grupper på opptil ti personer. Teltet har et stort og komfortabelt innertelt med plass til alle, samt fire innganger som gjør det enkelt å komme seg inn og ut. Ytterteltet er laget av nylon med en tykkelse på 100 D, slik at det holder seg trygt og tørt under alle forhold.

Gulvduken er laget av polyester med en tykkelse på 300 D, noe som gjør den tett og holdbar. Innerteltduken er laget av polyester med en tykkelse på 68 D, noe som gjør den lett å rengjøre. Pakkmålet er ca 75x 60 x 40 cm, og vekten er 25120 g.

Er et flott telt som er enkelt å sette opp og ta ned, og som er svært robust og holdbart. Jeg kan trygt anbefale dette teltet til alle som trenger et godt og pålitelig telt.

.


2. TRT120E Roof Top Tent

SJEKK PRISEN →

Dette er en utrolig lett, men allikevel robust telt som passer på taket av alle typer biler. Takket være det solide aluminiumsrammen og de høye sidene, vil du ikke bekymre deg for å sove under åpen himmel.

Med sin enkelte inflatable stolpe kan du sette opp teltet på bare noen få sekunder.

TRT120E er et flott telt for alle som reiser ofte og ønsker å sove trygt og komfortabelt. Takket være det enkle oppsettet og den lette vekten, er dette teltet perfekt for både nybegynnere og erfarne campere. Jeg anbefaler på det sterkeste!


3. Robens Aero Yurt

SJEKK PRISEN →

Robens Aero Yurt er et flott telt for de som vil ha det beste fra begge verdener – bekvemmeligheten og portabiliteten til et kuppeltelt, kombinert med romsligheten og komforten til en yurt. Den er enkel å sette opp og ta ned, og kan pakkes sammen i en liten bæreveske.

Stoffet er laget av vanntett og pustende polyester, som holder deg tørr selv i dårlig vær. Har også et innertelt med 210D tykkelse, som gir ekstra isolasjon og beskyttelse mot vær og vind. Dette er et utmerket valg for campingturer, festivaler eller andre utendørsaktiviteter.


4. Spitsbergen X-Trem 4 Camp

SJEKK PRISEN →

Spitsbergen X-Trem 4 Camp er et solid og praktisk telt som passer godt for ulike formål. Det har to innganger, og er lett å sette opp selv om man ikke er så hjemmevant med teltt camping. Med sine fire personer kan det romme en hel familie eller gode venner på tur. Den robuste ytterduken beskytter mot naturlige værforhold, mens dukene innvendig holder deg tørr selv om det regner.

Teltplugger festes i bakken slik at teltet ikke blåser vekk. Oppbevaring er enkelt i de to forteltene som er festet på teltduken. Pakking og transport går greit da dette teltet ikke tar så mye plass. Er et godt valg for deg som ønsker et allsidig, solid og praktisk telt.


5. Midgard 9.2

SJEKK PRISEN →

Nordisk Midgard 9.2 er et kvalitetstelt som egner seg godt for familier og grupper på inntil 6 personer. Teltet har en høy sideslutning, noe som gir deg god beskyttelse mot vær og vind. Den robuste utvendige tentduken holder teltet tett mot regn og snø, samtidig som den lette innerteltduken gjør det behagelig å oppholde seg i. Ytterteltduken er laget av 100% bomull med en polyestercoating, mens innerteltduken er laget av 100% polyester.

Teltstengene er i aluminium og teltplugger i plast.
Har en vekt på 28,9 kg, noe som gjør det lettere å bære rundt på enn andre familietelter.

Sammenlignet med andre telter i denne størrelsen har Midgard 9.2 en fordelaktig vannsøyle på 350 mm. Dimensjonene utvendig LxBxH er 3030x303x270 cm, mens de innvendige dimensjonene LxBxH er 200×270 cm. Teltet har 4 innganger, 10 teltstenger og 8 teltplugger.

Det er enkelt å sette opp og ta ned, noe som gjør det svært brukervennlig. Teltet er stort nok til at det kan fungere som et ekstra rom på ferie, men samtidig kompakt nok til at det ikke tar for mye plass i bilen. Er et ypperlig valg for deg som leter etter et godt og allsidig familietelt.


et telt for alle anledninger. Trenger du et telt for utendørseventyret ditt Disse teltene har dekket deg

Hva er de viktigste tingene å se etter når du velger profesjonelle telt

1. Velg teltet som passer best til dine behov

Velg teltet som passer best til dine behov. Husk at et telt ikke bare skal passe til å sove i, men også til åpakke og bære. Tenk over hvor ofte du kommer til å bruke det, hvor mange personer det skal romme, og hvilkenstørrelse og vekt du er villig til å bære.

Når du har funnet ut hva slags telt som passer best for deg, sjekk at det er godt ventilert. Et godtventilert telt er viktig fordi det vil holde deg varm om natten, og forhindre at du blir kvalm av åsove i et lukket rom. Sørg for at det er en god balanse mellom ventilasjon og isolasjon, slik at ikke teltetblir for kaldt om natten.

Når du har funnet et telt som passer deg, sjekk hvor mye det veier. Et lett telt er selvfølgelig enklere åbære, men det er også viktig å sjekke at det er sterkt nok til å motstå vind og vær. Husk at det er bedre å haet telt som er litt for tungt enn for lett, fordi et for lett telt kan bli revet ned av vinden.

Når du har funnet et telt som veier riktig, sjekk hvor mye det pakker ned. Et telt som tar liten plass erselvfølgelig enklere å bære, men det er ikke alltid like praktisk å sette opp. Hvis du planlegger åbruke teltet ofte, kan det være verdt å gå litt opp i vekt for å få et telt som er enklere å sette opp og ta ned.

2. Finn teltet med riktig størrelse

Størrelse er den viktigste faktoren når du skal kjøpe telt. Du vil ikke kjøpe et for lite telt, og dermed riskiere at det blir for trangt, eller et for stort telt som er vanskelig å sette opp og tar for mye plass i bilen. Så her gjelder det å finne en god balanse.

En god tommelfingerregel er å ta med 10-15% ekstra plass enn det du faktisk trenger. Da har du litt ekstra rom når det blir trangt, og slipper å være helt oppå hverandre. I tillegg kan det være greit å ha noe mer plass om noen av dere vil gå ut for å ta en kjapp tur på do i løpet av natten.

Når det gjelder størrelse så finnes det et par måter du kan gjøre dette på. Du kan for det første se på hvor mange personer teltet er beregnet for. Da vil ofte produsenten gi deg et anslag på hvor mange kvadratmeter teltet dekker, og dette er en fin tommelfingerregel å gå etter.

En annen måte å gjøre det på er å måle opp arealet du trenger i forhold til hvor mye plass du har i bilen. Du vil jo helst at teltet skal være så lite som mulig, slik at det ikke tar opp for mye plass. Så her gjelder det å måle seg frem til en god løsning.

3. Tenk på hvor ofte du skal bruke teltet

Tenk på hvor ofte du skal bruke teltet og hvilke forhold det skal tåle, før du velger telt. Husk også at det ikke alltid er like enkelt å sette opp et telt som det ser ut til på bildene. Hvis du planlegger å bruke teltet ofte eller under vanskelige forhold, kan det være lurt å investere i et godt og robust telt. Men dersom du kun skal bruke teltet en sjelden gang og under fine forhold, kan et billigere og mindre robust telt være en bedre løsning for deg.

Når du har bestemt hvor mye penger du ønsker å investere i teltet ditt, kan det være en idé å sette deg ned og gjøre deg kjent med de ulike typene telter som finnes på markedet. Det er nemlig stor forskjell på oppsett, styrke, vekt og plassbehov mellom de ulike typene av telter.

4. Finn et lett og transportabelt telt

Finn et lett og transportabelt telt tilpasset dine behov. Når man skal kjøpe telt, er det viktig å finne et som er lett og transportabelt. Dette er spesielt viktig hvis du planlegger å bruke teltet på fjellturer eller andre eventyrlige ferier. Finn et telt med gode ventilasjonsmuligheter for å unngå kondens og for mye varme om natten. Husk også å ta en titt på størrelsen på teltet – dette er viktig hvis du planlegger å ta med familie eller venner.

5. Finn et telt som er enkelt å sette opp og ta ned

Finn et telt som er enkelt å sette opp og ta ned. Et telt som er lett å sette opp og ta ned, er det beste valget for de fleste mennesker. Dette gjør det enklere å komme seg ut og nyte naturen, samtidig som du slipper å bekymre deg for at teltet ditt skal være vanskelig å håndtere.

Vurdere størrelsen på teltet. Når du skal kjøpe et telt, må du først vurdere hvor mange personer det skal romme. De fleste teltene er laget for å romme to til fire personer, men det finnes også telter som er laget for å romme opptil ti personer.

6. Tenk på hvor mye plass du trenger

Tenk på hvor mye plass du trenger, hvor mange som skal sove i teltet og hvilket vær du regner med å møte.

Det er lurt å kjøpe et større telt enn det du tror du trenger, slik at det er plass til å bevege seg fritt og lagre bagasje. Når det gjelder soveplasser bør du ha minst to kvadratmeter per person, men gjerne mer om dere skal bo tett. Og ta høyde for at noen av dere kanskje vil sove på gulvet.

Det er også lurt å kjøpe et telt med inngang på siden. Da slipper dere å krabbe over hverandre for å komme inn og ut, og det blir enklere å holde orden på ting. Husk at du ikke alltid kan slå opp teltet akkurat der du vil. Sjekk om det er plass til å sette opp teltet før du begynner å gå bortover stien. Og husk at mange steder har regler for hvor man kan slå opp telt.

7. Finn et telt som passer til ditt budsjett

Når du skal velge telt er det viktig å finne et som passer ditt budsjett. Det finnes en rekke telt på markedet, alt fra enkle enmannstelt til store familietelt. Hvis du kun skal bruke teltet til sporadiske campingturer, bør det være nok med en mer grunnleggende modell. Men hvis du planlegger å gjøre mye camping, eller hvis du har en stor familie, må du investere i et telt av høyere kvalitet.

Når du har bestemt budsjettet ditt, kan du begynne å søke etter et telt som dekker dine behov. Sørg for å lese anmeldelser på nettet før du gjør ditt endelige kjøp for å sikre at du får et kvalitetsprodukt. Med litt research kan du finne det perfekte teltet for ditt neste campingeventyr.

trenger du et telt til din neste utetur? Se ikke lenger enn til telt

Vanlige spørsmål og svar

Hvorfor trenger du et telt?

Det er mange grunner til å ha et telt. For eksempel, hvis du skal på en campingtur, vil et telt gi deg et sted å sove og beskytte deg fra elementskader. Telt kan også brukes til fester eller andre arrangementer ute. I tillegg til å holde folk varme og trygge mens de sover, har mange personer opplevd at det å campe under åpen himmel gir en dypere kobling med naturen. for noen, er det å bo i et telt en midlertidig løsning mens de bygger sitt permanente hjem.

Hva er de 4 typene telt?

Det finnes fire typer telt: tunneltelt, plussetelt, seksjonert telttur og lavvo. Tunneltelt er det letteste og tar minst plass når det oppbevares. Det er et godt valg for de som vil ha et lett og kompakt telt. Plussetelt er mer robust enn tunnelteltene og egner seg godt til familieturer også i værharde strøk.

Seksjonert telttur gir deg mulighet til å dele opp teltet i flere rom slik at du kan ha et soverom og et oppholdsrom. Lavvo er en telttype som har blitt veldig populær blant friluftsfolk. Det er en slags kombinasjon av telt og lavvu, og er svært allsidig og robust.

Uansett hvilken type telt du velger, så husk at det er viktig å ta hensyn til været når du skal pitch det. Da får du mest mulig ut av din tur!

Hva er bruken av telt i fotturer?

Bruken av telt under fotturer er mye, og det kan være vanskelig å si noe generelt om hvilken bruk som er best. Noen velger å ta med seg et telt fordi de vil ha muligheten til å sove ute, mens andre tar med seg teltet fordi de frykter at det vil regne eller blåse.

Det er også mange som velger å ikke ta med seg teltet fordi de synes dette tar opp for mye plass i sekken, eller fordi de frykter at det kan være vanskelig å sette opp. Uansett hvilken grunn man har for å ta med seg teltet på fotturen, er det viktig å huske på at et telt ikke er en nødvendighet, og at det finnes mange andre måter å tilbringe natten ute på.

Har et telt dør?

Ja, et telt har en dør. Tenten er laget slik at det er enkel å komme inn og ut av den. Dette gjør det enkelt å sette opp og ta ned, og er svært praktisk når man skal sove ute.

Døren kan også holde inne varmen om natten, noe som er veldig komfortabelt. I tillegg til å ha en dør, har et telt ofte vinduer som man kan åpne for å få litt ventilasjon eller lys inn. Dette er også en veldig praktisk funksjon som gjør det enkelt å tilpasse seg forskjellige behov.

Hva er en teltkropp?

Teltkropper er en type karosseri bygget av teltstenger og tarp. Teltkropper er vanligvis romslige og enkle å sette opp eller ta ned, noe som gjør dem veldig populære blant jegere, fiskere, friluftsmenn og andre som trenger transportabel overnatting.

Karosseriet har ofte en trapesformet utforming, men kan også være rektangulært eller rundt.

Noen modeller har også vinduer og ventilasjonsåpninger for å la inn lys og luft.

Teltkropper gir en praktisk og transportabel overnattingsløsning for mange forskjellige situasjoner. De er ofte mye enklere å sette opp enn vanlige telt, og kan også være mer romslige. Teltkropper kommer i en rekke forskjellige størrelser, former og farger, så det er enkelt å finne en som passer til dine behov. De fleste teltkropper er laget av tynn plast eller PVC, noe som gjør dem lettere å frakte rundt på.

Hva er en regnflue på et telt?

En regnflue på et telt er en insekt som ofte angriper teltet ditt. Denne typen fluer er svært vanlige i Norge, og kan skape mye problemer hvis man ikke tar grep for å fjerne dem.

Det finnes flere ulike metoder for å bli kvitt regnfluer, men den mest effektive er uten tvil å bruke insektsmidler. Dette kan være flydrepersonell, sprøytemidler eller andre produkter beregnet for å drepe insekter.

Det er viktig å huske at regnfluer ikke bare er et problem for teltcamping, men også for hytteeiere og andre som ferdes mye ute i naturen. Hvis du opplever at regnfluer har inntatt hjemmet ditt, kan det være en idé å kontakte en skadedyrbekjemper for å få hjelp til å bli kvitt dem. På denne måten kan du unngå at de fortsetter å være et problem.

Hva brukes til å lage telt?

Det finnes mange forskjellige materialer som kan brukes til å lage telt. Noen av de vanligste er polyetylen, gull-/sølvfolie, nylon og ull. Polyetylen er et svært robustmateriale som tåler mye slitasje. Det er vanntett, men ikke vindtett.

Gull-/sølvfolie er en annen populær variant som gir teltet et vakker utseende. Nylon og ull har den fordelen at de er relativt lette å bære med seg, men de er ikke like slitesterke som polyetylen.

Det er viktig å velge et materiale som passer teltets bruksområde. For eksempel er det lite hensiktsmessig å bruke et tynt, lette materiale til et telt som skal brukes på fjellturer der det kan blåse sterke vindar. I slike tilfeller er det bedre å velge et mer robust og slitesterkt materiale.

Når du har funnet det rette materialet, må du sørge for at teltet er godt ventilert. Dette er spesielt viktig når det er varmt ute. Dårlig ventilasjon kan føre til at det blir for varmt inne i teltet, noe som igjen kan øke sjansen for at det oppstår kondens. Kondens kan gi en fuktig og ubehagelig atmosfære, og det kan også skade teltduken.

En god ventilasjon kan enten oppnås ved å ha et vindus eller ved å ha flere luftingåpninger i teltduken. Luftingåpningene kan enten være åpne eller dekket med en netting for å holde insekter ute.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment