Sovepose test: Beste 5 Sovepose 2024

En sovepose er en av de viktigste utstyrsdelene for enhver campingtur, og å velge den rette kan bety forskjellen mellom en behagelig natts søvn og en lang, urolig natt brukt på å snurre seg. Det er et par ting du bør huske på når du kjøper en sovepose, for eksempel temperaturvurdering, isolasjonstype, form og størrelse.

Temperaturvurdering er kanskje den viktigste faktoren å vurdere når du kjøper en sovepose. Soveposer er tilgjengelige i en rekke temperaturklassifiseringer, fra sommervektsposer som er ideelle for camping i varmt vær til ekstremt kaldt vær som kan holde deg varm selv i minusgrader. Det er viktig å velge en bag som har en temperaturklassifisering som passer for forholdene du skal campe i.

Isolasjonstype er en annen viktig faktor når du kjøper en sovepose. Det er to hovedtyper isolasjon som brukes i soveposer: dun og syntetisk. Dun er en utmerket isolator og er veldig lett, men den har noen ulemper. For det første er dun dyrere enn syntetisk isolasjon.

For det andre mister dun sine isolerende egenskaper når det er vått, så det er ikke det beste valget for camping under våte eller fuktige forhold. Syntetisk isolasjon er derimot rimeligere og gir fortsatt god isolasjon selv når det er vått. Syntetiske poser er imidlertid vanligvis tyngre enn dunposer.
Form og størrelse er også viktige faktorer å vurdere når du skal velge sovepose. Soveposer kommer i en rekke former, fra mumieposer som klemmer kroppen din til rektangulære poser som gir deg mer plass til å bevege deg rundt. Mummiposer er flotte for camping i kaldt vær, siden de gir utmerket varme med minimal vekt.

Rektangulære poser er et godt valg for camping i varmt vær, da de lar deg lufte ut overflødig varme og er mer behagelig for langvarig bruk. Størrelse er en annen viktig faktor; de fleste soveposer er tilgjengelige i flere størrelser for å sikre god passform.

Når du kjøper en sovepose, må du huske på disse faktorene for å finne den perfekte bagen for din neste campingtur.

Vi har nylig kjøpt en sovepose en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste sovepose Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

sovepose glacier 1000 beste i test

Glacier 1000

SJEKK PRISEN →
sovepose singi 3-sesongs dame test

Singi 3-sesongs Dame

SJEKK PRISEN →
helium 800 dame 2022 modell

Helium 800 Dame (2022-modell)

SJEKK PRISEN →
inua 750 bred dame

Inua 750 Bred Dame

SJEKK PRISEN →
rago lady dunsovepose dame

Rago Lady

SJEKK PRISEN →

Oversikt – Våre favoritt-sovepose:

1. Glacier 1000 – best i test!

sovepose glacier 1000 test
SJEKK PRISEN →

Glacier 1000 er en utrolig varm og behagelig sovepose. Den er laget med vanntett og pustende stoff som bidrar til å holde deg kjølig og forhindrer overflødig fuktighet. Den syntetiske isolasjonen fanger varmen inne, og holder deg koselig hele natten. Denne vesken er perfekt for alle slags værforhold, enten du er på camping om sommeren eller vinteren. Den er også lett og enkel å transportere, slik at du kan ta den med deg uansett hvor du går.

Er den beste valget for deg som trenger en ekstra varm og komfortabel sovepose. Den har et mykt, behagelig ytterskall laget av polyester med et tynt dunfyllingslag for å gi deg god varme. Er også vanntett, slik at du kan stole på at du vil holde deg tørr selv om det regner ute. Denne modellen er også lettere og mer kompakt enn mange andre soveposer på markedet, slik at den ikke tar opp for mye plass i ryggsekken din.

.


2. Singi 3-sesongs Dame

beste sovepose singi 3-sesongs dame
SJEKK PRISEN →

Singi 3-sanger Dame sovepose er et godt valg for alle som leter etter en varm, komfortabel sovepose for tre sesonger. Den syntetiske isolasjonen gir god varme og lengden på 175 cm er perfekt for de fleste. Det er ekstra polstring på viktige områder som føttene, overkroppen og hetten for å sikre at du holder deg varm hele natten. Dette er et flott produkt for alle som vil ha en pålitelig, komfortabel sovepose for camping eller backpacking.

Er en ypperlig sovepose som gir deg myk og varm sovende. Den er laget av høy kvalitet ripstop polyester, med tre ulike fyllstoffer som kan tilpasses til forskjellige værforhold. Sovposen har også en fast og fleksibel hette, snorfeste og glidelås midje.

En tredje sanger sovepose er en sovepose beregnet for å brukes i temperaturer mellom +5 ° C og -5 ° C.

Ofte har de en mangel på varme i fotenden, som igjen er en stor ulempe om vinteren. Men denne soveposen fra Singi er virkelig god, og holder deg behagelig varm gjennom hele natten. Sover du godt og anbefales på det sterkeste.


3. Helium 800 Dame (2022-modell)

helium 800 dame 2022 modell
SJEKK PRISEN →

Denne lettvekts soveposen er utstyrt med et ytterstoff laget av heliumnylon. Dette gjør at soveposen er egnet for tørre og kalde forhold. Den har også en god isolasjon, noe som gir deg varme og komfort når du trenger det mest. Soveposen er også enkel å pakke sammen, noe som gjør den ideell for de som ikke har mye lagringsplass. Alt i alt er dette en flott sovepose for deg som trenger en god natts søvn.

Egner seg godt for tørre og kalde forhold! Ytterstoffet er laget av heliumnylon, som holder deg varm også i de kaldeste nattene. Trekket er lett å ta av og på, slik at du enkelt kan vaske det. Soveposen har også et innebygd hodehettepute som holder hodet ditt varmt.


4. Inua 750 Bred Dame

inua 750 bred dame
SJEKK PRISEN →

Inua 750 Bred Dame sovepose er produsert av høy kvalitetsmateriale som gir deg god varme og komfort når du skal sove. Soveposen er utstyrt med en Gemini glidelås som gjør at du lett kan komme inn og ut av den. Den har en skrånende boksveggstruktur for ekstra isolasjon, samt et romslig interiør som sikrer at du får god bevegelsesfrihet. Lengde: 180 cm.

Er et flott produkt for deg som ønsker en god og varm sovepose til en rimelig pris. Den er laget av høykvalitetsmaterialer, har romslig interiør og er utstyrt med en Gemini glidelås. Dette gjør at den er enkel å bruke og gir deg god bevegelsesfrihet.

Soveposen er også skrånende boksveggstruktur for ekstra isolasjon, noe som gjør den ideell for bruk i kaldere omgivelser.


5. Rago Lady

rago lady dunsovepose dame
SJEKK PRISEN →

Rago Lady dunsovepose dame sovepose er et godt valg for de som ønsker en varm og behagelig soveopplevelse. Det ytre laget er laget av vanntett materiale, mens innsiden har mykt og godt ventilert stoff. I tillegg er fotområdet designet for å gi ekstra varme. Dette produktet kan brukes i temperaturer så lave som -5 grader Celsius, noe som gjør det perfekt for de kalde vinternettene.

Dunsoveposen er også enkel å ta med seg på tur, takket være den praktiske oppbevaringsposen som følger med. Alt i alt er dunsovepose dame sovepose et flott produkt som vil gi deg en behagelig og varm soveopplevelse.


sovepose pustende vanntett solbestandig regnbestandig

Slik velger du riktig sovepose din

1. Vurder livsstilen din

Når du skal kjøpe en sovepose, er det første du bør vurdere, hvordan du planlegger å bruke den. Er det til fjellturer i kulde eller til teltferier på varme steder? Skal du ha den med på hytta eller jevnlig bruke den til overnatting på jobb? Svarene på disse spørsmålene vil bidra til å avgjøre hvilken type sovepose som er best for deg.

Vurder livsstilen din – hvor ofte sover du ute? Hvis du planlegger å sove mye ute, trenger du en tettere og varmere sovepose. Men hvis du bare sover ute noen få ganger i året, kan en mindre, lettere modell være et bedre valg for deg.

Vurdere hvilken type klima du vil sove i – dette er spesielt viktig om du planlegger å sove mye ute. Hvis du planlegger å sove i kalde temperaturer, trenger du en varmere sovepose. Men hvis du planlegger å sove i varmere temperaturer, kan en mindre og lettere modell være et bedre valg for deg.

Vurder størrelsen på soveposen – du vil sannsynligvis ha mer plass i en større sovepose, men den vil også veie mer og være mer voluminøs når den er pakket. Soveposer kommer vanligvis i to størrelser: regelmessig (180 cm x 80 cm) og lang (220 cm x 90 cm).

2. Vurder budsjettet ditt

Vurder budsjettet ditt først. Decidere hvor mye du er villig til å bruke på en sovepose. Sover du ofte ute? Da trenger du kanskje ikke å bruke like mye penger på en sovepose som noen som bare sover innendørs.
Ta også hensyn til hvor ofte og under hvilke forhold du planlegger å bruke soveposen. Er det viktig for deg at den er veldig lett og kompakt, slik at den er enkel å ta med seg på turer? Eller er det viktigere for deg at den er varm og komfortabel, selv om den er litt større og tyngre?

En god tommelfingerregel er å velge en sovepose som er ca 10 grader C varmere enn det du forventer å oppleve temperaturen under natten. Dette gjelder spesielt hvis du skal sove ute, da det alltid kan bli kaldere enn forventet.

Det finnes ulike typer soveposer på markedet. Enkeltpersonsoveposer er ofte billigere enn dobbeltpersonsoveposer, men det er viktig å huske på at dobbeltpersonsoveposer også kan brukes av en enkeltperson. Dobbeltpersonsoveposer er ofte litt dyrere, men de er også gjerne mer komfortable og varmere.

3. Vurder plasseringen din

En sovepose er laget for å holde deg varm, så den første tingen du trenger å vurdere når du kjøper en sovepose, er hvor kaldt det vanligvis er der du planlegger å bruke den. Anta at du skal på tur i et område som er kjent for å ha kalde netter. I dette tilfellet trenger du en sovepose som er veldig godt isolerende og gir deg mye varme.

På den annen side, hvis du planlegger å bruke soveposen din i et mildere klima, kan du vurdere en mindre varm sovepose. Dette er fordi en veldig varm sovepose kan gjøre deg ubehagelig å bruke hvis det ikke er nødvendig, og det kan også være vanskelig å pakke ned.

4. Materialer og design

En annen viktig ting å tenke på er materialene som soveposen er laget av, samt dens generelle design.

Soveposer kan lages av forskjellige typer stoffer, inkludert dun og syntetiske stoffer. Dun soveposer er typisk de varmeste, men de er også dyrest og kan være vanskeligere å rengjøre.

Syntetiske soveposer er billigere, enklere å vedlikeholde og ofte like varme som dun soveposer. Det er imidlertid viktig å merke seg at syntetiske soveposer ikke puster like godt som dun soveposer, noe som betyr at de kan bli litt klamme å sove i over lengre perioder.

5. Vurder klimaet i ditt område

Vurder klimaet i ditt område og hvor mye varme du vil ha. Selv om soveposer er laget for å beskytte deg mot kulde, kan de også bli for varme. Tenk på hvilket materiale soveposen din er laget av. Sover du ofte i telt eller under åpen himmel? Da bør du velge en sovepose som tåler litt mer slitasje.

Hvis du planlegger å bruke soveposen din mest inne, kan et mindre robust materiale være greit. Vurdere størrelsen på soveposen. Du vil kanskje ha en sovepose som er mer romslig, så du kan bevege deg fritt om natten. Men hvis du planlegger å bruke den på fjellturer eller andre turer hvor vekt og størrelse er viktig, kan det hende du vil ha en mindre sovepose.

6. Sammenlign priser før du tar din endelige avgjørelse

Sammenlign priser før du tar din endelige avgjørelse, og vær sikker på at du får en sovepose som er laget av et materiale som passer for deg. Når det gjelder soveposer, kan det hende du må ofre litt komfort for å spare penger, men dette er ikke alltid tilfelle.

En god tommelfingerregel er å investere i en sovepose som passer til årstiden du planlegger å bruke den mest. De fleste produsenter vil angi hvilken temperatursoverfølsomhet soveposen har, noe som gjør det enkelt å sammenligne og velge riktig sovepose.

7. Les anmeldelser på nett

Når du skal kjøpe sovepose, er det viktig å lese anmeldelser fra andre brukere. Dette kan gi deg et godt inntrykk av hvilken sovepose som passer best for ditt behov. Du kan også sammenligne priser på nettet, noe som kan være en effektiv måte å spare penger på kjøpet.

sovepose gå på camping, sov komfortabelt midt i naturen

Vanlige spørsmål og svar

Hva er de 4 typene sovepose?

Det er fire typer soveposer: mummi, rektangulære, halvrektangulære og dobbeltbrede.
Mummi-soveposen er den mest populære og effektive typen. Den har en smal form som klemmer kroppen og minimerer ekstra plass, noe som bidrar til å holde deg varm.

Den rektangulære soveposen er mindre effektiv fordi den ikke tilpasser seg kroppen din også, men den er et godt alternativ hvis du planlegger å dele soveposen med noen andre. Den semi-rektangulære soveposen er mellom mumien og rektangulære alternativer når det gjelder effektivitet, mens den dobbeltbrede soveposen er akkurat hva det høres ut som – to personer får plass komfortabelt.

Når du velger en sovepose, er det viktig å vurdere temperaturområdet du skal bruke den i. Soveposer er vanligvis vurdert for spesifikke temperaturområder, så sørg for å velge en som vil holde deg komfortabel under forholdene du vil møte. Det er også viktig å velge en sovepose som er lett nok til å bære lett og kompakt nok til å passe i ryggsekken.

Hvilken type sovepose er best?

Det er ikke en enkel spørsmål, fordi det er mange typer soveposer på markedet. Du må vurdere flere faktorer som klimaet der du skal campere, hvor lett eller vanskelig den er å bære med deg, og hvilken type made du har. Egenskaper og funksjoner av soveposene inkluderer noen av følgende: ned isolasjon, syntetisk isolasjon, ekstra lengde (for 6-fots personer), lynlås amming, innerlomme for oppbevaring, vannavvisende ytterstoff, justerbare snorer for å begrense soveposens åpning rundt hodet og magen.

Hvorfor er det varmt i soveposen?

Det er varmt i soveposen fordi det holder deg varm. Et kledd menneske utstråler cirka 80 watt, og når du legger deg i en sovepose som er designet for å holde deg varm, holder denne effekten deg varm selv om temperaturen ute er lavere enn din kroppstemperatur.

Soven kan være laget av forskjellige materialer, men de aller fleste har et ytterlag av fleece eller ull som fungerer som et isolasjonslag og hindrer at kald luft når inn til kroppen din. I tillegg har soveposene ofte et lag av vindtett stoff, noe som er veldig viktig hvis du skal sove ute i kaldt vær.

Hvor komfortable er sovepose?

Det afhænger meget af, hvilken sovepose du har. De fleste soveposer er designet til at holde dig varm og komfortabel, men der er nogle få, der kan være lidt kolde.

Det afhænger også af, om du synes, at det er behageligt at sove med din mund lukket eller åben. Hvis det ikke er bekvemt for dig at have din mund lukket, skal du vælge en sovepose med en lynlås eller en glattejersey sovepose, som giver dig mulighed for at trække vejret gennem næsen.

En god tommelfingerregel er at vælge en sovepose, der er beregnet til det klima, du normalt sover i. Hvis du ofte sover i et koldere klima, skal du overveje en varmere sovepose. Hvis du ofte sover i et varmere klima, kan en køligere sovepose være det bedste valg for dig.

Er sovepose bra til daglig bruk?

Nei, det er ikke bra å sove i en er sovepose hver dag. De aller fleste soveposer er laget for bruk i utendørsfjellet, og ikke for daglig bruk inne. Det vil si at de er tette og ikke så gode til å holde deg varm om vinteren.

Det finnes en type sovepose som heter “all-season”, og den kan brukes både sommer og vinter. Denne typen sovepose er laget av mykt materiale som holder deg varm selv om du sover ute. All-season soveposer er også lettere å ta med seg enn de fleste andre soveposer.

Hvor lenge er en sovepose god til?

Soveposer er laget for å holde varmen, slik at de er godt egnet for kalde temperaturer. De kan være brukt i perioder opp til tre år, avhengig av bruken. Det anbefales vanligvis å bytte sovepose hvert femte eller sjette år, avhengig av hvor mye den blir brukt.

Soveposen bør ikke bli brukt hvis den er skadet eller fillete, da dette vil redusere isolasjonsevnen.

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment