Skibriller test: Beste 5 Skibriller 2022

Skibriller er et viktig verktøy for skiløpere, spesielt når det gjelder å beskytte øynene mot sollyset og refleksjonene fra snøen. I tillegg til å gi beskyttelse, skibriller også forbedre synet ved å hjelpe skiløpere se bedre når det er lyst ute. Det er viktig å velge riktig type skibriller for dine behov, og det finnes en rekke ulike typer på markedet.

Solbriller med lave intensitetslysfiltere (LIF) er ideelle for alpint skiing, mens solbriller med høye LIF-verdier er bedre egnet for langrenn. construction workers4 Skibriller som gir god UV-beskyttelse er også viktig, spesielt når det gjelder barn.
Skibriller bør være behagelige å bruke, og det er viktig å velge et par som passer til hodet ditt. Noen skibriller har justerbare stropper eller puter for å gjøre dem mer komfortable å bruke. Det er også viktig å sørge for at skibrillene dekker hele øyeområdet, slik at sollyset og refleksjonene ikke trenger inn.

Skibriller bør også være enkle å ta av og på, spesielt hvis du skal bruke dem underveis i løypa. Noen skibriller har justerbare stropper som gjør det enkelt å ta av og på dem når du er i bevegelse.
Når du kjøper skibriller, sørg for at de har et godt grep slik at de ikke faller av når du beveger deg fort. Passformen er også viktig; briller som sitter for løst kan falle av, mens briller som sitter for stramt kan være ubehagelige å bruke. Velg en type som passer til din aktivitet, og prøv dem på før du kjøper dem for å sikre at de er behagelige å bruke.

Vi har nylig kjøpt en skibriller en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste skibriller Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

skibriller skydome reactiv performance 1 3 beste i test

Reactiv Performance 1-3

skibriller poc orb clarity test

POC Orb Clarity

 dragon pxv2

Dragon PXV2

red bull spect magnetron

Red Bull SPECT Magnetron

fovea mid clarity comp

Fovea Mid Clarity Comp

Oversikt – Våre favoritt-skibriller:

1. Reactiv Performance 1-3 – best i test!

skibriller test skydome reactiv performance 1 3

Skydome Reactiv Performance 1-3 er utrolige skibriller med to linseer for perfekt synsvinkel.

En av linseene er spesielt designet for bruk i dagslys, mens den andre er ideell for bruk under vanskelige lysforhold. Den har en fotokrom linse som automatisk tilpasser seg lysforholdene og gir deg det beste synet uansett situasjon.

Skibrillene beskytter mot UV-stråler og har et anti ripebelegg som gjør dem slitesterke. Disse skibrillene fra Skydome er helt fantastiske! De sitter godt på, og gir en utrolig klar sikt. Jeg har prøvd mange forskjellige skibriller, men disse er de beste jeg noensinne har hatt.

.


2. POC Orb Clarity

beste skibriller poc orb clarity

POC Clarity skibriller gir deg den beste synet i alle miljøforhold. Spektris speilbelegget reduserer forvrengningen, og øker kontrasten og lyset slik at du ser enda bedre. Komposittrammen er laget av dobbel Grilamid- og TPU-materiale for å gi maksimal styrke. Trelagsskummet sørger for en god passform og ekstra komfort. Med disse brillene vil du alltid ha et klart og skarpt syn på bakken – uansett værforhold.

Er robuste og pålitelige skibriller med god passform. Linsene har en spesiell teknologi som gir et klart bilde, uansett om du ser rett mot sola eller ikke. Skibrillene er gode for bruk i all slags vær, siden de er vanntette og vindtette. Dette gjør at du kan holde øynene varme og tørre selv når det er snøstorm ute!


3. Dragon PXV2

dragon pxv2

Dragon PXV2 er et par skibriller som gir deg en fantastisk opplevelse ute på pisten. Disse brillene er spesielt motstandsdyktige mot ekstrem kulde, noe som gjør at du kan holde øynene dine varme og tørre selv under de harskeste forhold. De har også Swiftlock-teknologi som gjør det enkelt å bytte ut linsene når du vil, samt at de tilbyr 100 % UV-beskyttelse.

Pansret ventilasjon sikrer at du får god lufting omkring øynene, slik at du holder dem tørre og friske hele dagen. Er et par skibriller som er verdt pengene, og som garantert vil gi deg en fantastisk opplevelse ute på pisten.


4. Red Bull SPECT Magnetron

red bull spect magnetron

Red Bull SPECT Magnetron skibriller har et flott design og er utstyrt med det magnetiske hurtigskiftesystemet som gjør at du kan bruke dem med alle typer rammeløse linse. Disse brilleglassene gir deg den beste utsikten under alle forhold, og anti-Fog-teknologien hindrer besværligt dugelighet. Alt i alt er dette et flott valg for alle som ønsker seg et par gode skibriller.


5. Fovea Mid Clarity Comp

fovea mid clarity comp

Fovea Mid Clarity Comp er en av de beste skibrillene på markedet. De har en høy tetthet, noe som forhindrer for mye luftstrøm ved svært høye hastigheter. Den mykebelagte PU-rammen gir uovertruffen konkurransevisjon, og trelags skummet tilpasser seg ansiktet perfekt. Brillene forblir fleksible selv i kaldeste temperaturer, og har silikongripere på innsiden av stroppen som holder dem godt på plass.

Er et godt valg for deg som vil ha et par solbriller som beskytter både øynene dine og ansiktet ditt mot solens stråler. De har en midtre klarhet, noe som gjør at du ser alt tydeligere, spesielt når det er uklart ute. Glasset er utstyrt med en Anti-fog-behandling, slik at det ikke danner seg dugnad på brillene når temperaturene synker. Skallet er laget av et lett materiale og passer derfor godt til aktiv bruk.


skibriller beste i test skibriller som holder deg trygg og ser bra ut

Slik velger du riktig skibriller din

1. Velg riktig type skibriller for aktiviteten du skal utøve

Velg riktig type skibriller for aktiviteten du skal utøve. Skal du bare ta en tur i nærheten av byen, kan det være lurt å velge en mindre alvorlig modell. Er du mer sporty og vil ha skibriller som er bedre egnet for mer intens aktivitet, kan det være lurt å gå for en modell med mer funksjonalitet.

Når du har bestemt deg for hvilken type skibriller du trenger, er det på tide å finne ut hvilken størrelse som passer deg best. Dette er ikke alltid like enkelt, da det er mange forskjellige størrelser og merker å velge mellom. For å finne den perfekte passformen, kan det være lurt å prøve flere par skibriller før du bestemmer deg for et par.

Det er også viktig å ta hensyn til hvilken type linser skibrillene har. Noen linser er bedre egnet for solrike dager, mens andre er bedre egnet for dager med mindre sollys. Det er også viktig å tenke på hvilken type aktivitet du skal bruke skibrillene til. Noen linser er bedre egnet for alpint, mens andre er bedre egnet for cross-country.

Når du har funnet den perfekte modellen og størrelsen av skibriller, er det på tide å finne ut hvilken farge som passer deg best. Dette er ikke alltid like enkelt, da det er mange forskjellige farger å velge mellom. For å finne den perfekte fargen, kan det være lurt å prøve flere par skibriller før du bestemmer deg for et par.

2. Få prøvd skibriller før du kjøper dem

Før du kjøper skibriller, er det lurt å prøve dem for å være sikker på at de sitter godt og gir beskyttelsesnivået du trenger.

Vernebriller skal sitte tett, men ikke for tett på ansiktet ditt. De bør også dekke hele øyeområdet, inkludert sidene av øynene, for å beskytte dem mot vind og sol. Hvis du bruker briller, sørg for at det er nok plass i brillene til at brillene dine sitter komfortabelt.

Det er også viktig å teste brillene under forskjellige lysforhold. Sørg for at de gir god synlighet i både sterkt sollys og svakt lys. Og til slutt, sjekk at stroppene er justerbare slik at du kan få en tettsittende passform.

3. Pass på at skibriller sitter godt og er behagelige å ha på

Skibriller er en viktig del av skiutstyret, og det er viktig å sørge for at de sitter godt og er behagelige å ha på. Det er enkelte ting du kan se etter når du kjøper skibriller for å sikre at de vil være både behagelige og funksjonelle.

Først og fremst bør skibrillene passe godt til ansiktet ditt. Passformen er veldig viktig, spesielt når det gjelder øvre del av skibrillene som kan trykke mot nesen og ørene dine. Se etter skibriller som har justerbare stropper og polstring for å få den beste pasformen.

Skibrillens linser er også veldig viktige. Du bør velge en farge på linsene som passer til forholdene du vil bruke dem i. For eksempel, hvis du ofte ski i solskinn, bør du velge lysere linser som filtrerer ut mer av det blå lightet. Dette kan gjøre det enklere for øynene dine å se når det er lyst ute. Hvis du derimot ofte ski i skyggen eller på overskyede dager, bør du velge mørkere linser som filtrerer mer lys.

En annen viktig ting å vurdere når du kjøper skibriller er hvor godt de beskytter mot vind og snø. Skibriller som har et solid ramme og godt polstring rundt linsene er vanligvis de beste for å motstå vind og snø.

4. Unngå svarte brilleskinner i sola

Skibriller er en viktig del av utstyret for ethvert skiløper, og det er viktig å velge de riktige brillene for å unngå øyeskader og for å sikre at du har optimal sikt når du kjører. Det finnes et bredt utvalg av skibriller på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilke som er best for deg. Her er noen tips om hvordan du kan velge de beste skibrillene for dine behov:

Sola kan være svært skadelig for øynene, og det er viktig å beskytte dem når du er ute i skibakken. Velg skibriller som har en god solbeskyttelse, gjerne med et innebygd solfilter eller en skyggelaget frontlinse. Skibriller bør også ha god ventilasjon for å unngå at brilleskinnene blir for varme og klissete. Brillene bør ha justerbare stropper slik at de kan tilpasses hodet ditt perfekt.

De fleste skibriller er laget av plastikkmateriale, men det finnes også glassbriller. Glassbriller er generelt bedre for synet ditt, men de er også mer utsatt for å gå i stykker. Plastikkbriller er ofte mer holdbare, men de kan ikke alltid gi like god sikt. Når du prøver på skibriller, sørg for at du har hjelm på slik at du får en god idé om hvordan brillene vil passe sammen med resten av utstyret ditt. Prøv også å se hvor godt brillene filtrerer sollyset, og sjekk at du ikke ser forskjellige farger enn det du egentlig bør.

5. Oppbevar skibriller pent når de ikke er i bruk

Ideelt sett bør du oppbevare skibrillene dine i et hardt etui når de ikke er i bruk. Dette vil beskytte dem mot riper og annen skade. Hvis du ikke har en hard sak, er det bare å pakke dem inn i en myk klut. Sørg for å holde linsene rene og fri for rusk før du legger dem bort. Når det er på tide å gå i bakken igjen, skyll vernebrillene dine raskt med kaldt vann for å fjerne oppbygd svette eller olje før du tar dem på.

Nå som du vet hvordan du tar vare på skibrillene dine, er det på tide å velge det riktige paret for deg. Begynn med å vurdere forholdene der du skal stå på ski. Hvis du er en ivrig skiløper som kjører i bakken uansett vær, trenger du en allsidig briller som kan håndtere en rekke forhold. Men hvis du bare går på ski på lyse, solfylte dager, kan du slippe unna med et rimeligere par vernebriller som ikke gir like mye beskyttelse mot elementene.

6. Vask og tørk skibriller etter bruk

Det er svært viktig å tørke og vaske skibriller etter bruk for å hindre at det danner seg kondens på linseoverflaten. Kondens på linseoverflaten vil redusere synsfeltet betraktelig, og dermed gjøre det vanskeligere å se i dårlig lys eller under ugunstige værforhold.

Det anbefales å bruke en blanding av isopropanol og vann til å rengjøre skibrillene, da dette er et effektivt middel mot kondens. For å unngå skader på brillene, bruk en myk klut eller svamp når du tørker dem. Unngå å bruke vaskemidler som inneholder alkohol, amoniakk eller andre sterke rengjøringsmidler, da disse kan skade lensene.

skibriller test de beste skibrillene for en perfekt dag i bakken

Vanlige spørsmål og svar

Hvor viktig er skibriller?

Skibriller er en viktig del av alle skiløpers utstyr, og gir både viktig beskyttelse mot sol og vind, samt forbedrer sikten i bakken. Mens mange skiløpere velger å gi avkall på briller til fordel for solbriller eller andre vernebriller, er det flere viktige fordeler som gjør skibriller verdt å vurdere.

Det viktigste er at skibriller gir 100 % UV-beskyttelse mot solens skadelige stråler. Dette er avgjørende både for å beskytte synet i det lange løp, så vel som for å forbedre sikten på solfylte dager, når gjenskinn fra snøen kan være blendende. I tillegg beskytter skibriller mot vind og kald luft, noe som kan forårsake irritasjon og vann i øynene.

Gjør gode skibriller en forskjell?

Ja, gode skibriller kan gjøre en forskjell. Selv om utformingen av ansiktet spiller en rolle når det kommer til hvilke briller som passer best, er det andre faktorer som er like viktige. For eksempel må brillene passe godt og ikke presse på øynene. De må også ha et tilstrekkelig filter mot UV-stralingen slik at øynene ikke blir røde og smertelige etter en dag ute i sola. I tillegg er det viktig å finne et par som ikke faller av når man beveger seg mye.

Det er derfor viktig å ta en titt på alle disse faktorene når man kjøper skibriller. Enda viktigere er det imidlertid å sørge for at brillene har god passform. Dersom de ikke passer ordentlig, kan de være svært ubehagelige å ha på og kan til og med forårsake hodepine. Derfor er det best å ta en tur til sportsbutikken og prøve på brillene før man kjøper dem.

Hvorfor er skibriller fargerike?

Skibriller er fargerike fordi det gjør det lettere å orientere seg på bakken. Fargene gjør det også mulig å skille mellom ulike typer briller, slik at ulike personer kan ha forskjellige briller.

Det er viktig at skibriller har god UV-beskyttelse, og dette kan man best sikre ved å velge briller med en høy grad av refleksjon. Refleksjon reduserer mengden av UV-stråler som treffer netthinnen, noe som kan redusere risikoen for å få en skadelig effekt fra sollyset.

Skibriller bør også ha et godt filter mot Infrarødt lys, noe som også kan være til stor hjelp for å beskytte netthinnen. Det er viktig å finne et par briller som passer godt til ens ansiktsform, slik at briller ikke faller ned fra ansiktet når man beveger seg i fart.

Hvilken fargelinse er best for snø?

Det er mange faktorer å vurdere når du velger den beste fargelinsen for snø. Først vil du tenke på nivået av lightuma du vil ha å gjøre med. Hvis du spiller i et helt mørkt miljø, trenger du en linse som maksimerer lysoverføringen.

For det andre vil du vurdere VLT (synlig lysoverføring) til linsen. VLT er et mål på hvor mye lys som får passere gjennom linsen og til slutt når øynene dine.

Generelt er en VLT på 20-40 % ideell for snøforhold siden den lar nok lys passere gjennom samtidig som den filtrerer bort skarp gjenskinn. Til slutt vil du velge en kontrastfarge på en nøkkelingrediens som kan hjelpe deg å se klart i snøen. En høykontrastlinse vil gjøre det lettere å se ujevnheter, klumper og andre ujevnheter i snøen, slik at du kan unngå dem.

Er det verdt å kjøpe dyre skibriller?

Hvis du ser etter et par gode skibriller, er det absolutt verdt å investere i et par gode skibriller. Men hvis du er på et budsjett, finnes det også en rekke rimelige skibriller på markedet som vil gjøre jobben like bra.

Når du handler skibriller, er det viktig å vurdere hvilken type ski du har tenkt å gjøre. Hvis du for eksempel planlegger å stå på ski i lyse forhold, trenger du et par vernebriller med polariserte linser som reduserer gjenskinn. Hvis du planlegger å stå på ski i vanskelig terreng eller under dårlige værforhold, trenger du et par vernebriller med ekstra linsebeskyttelse.

Hvor lenge varer skibriller?

Det kommer an på type skibriller. Hvis de er utstyrt med fotokromatiske linser, vil de vare opptil fem år. Hvis de ikke er utstyrt med fotokromatiske linser, vil de vare i opptil to år.

Levetiden til skibriller avhenger også av hvor ofte de brukes og hvor godt de blir tatt vare på. Hvis de oppbevares på et kjølig, tørt sted når de ikke er i bruk, og hvis linsene rengjøres regelmessig med en mikrofiberklut og ikke-slipende rengjøringsmiddel, bør de vare i hele to eller fem års levetid.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment