Mat når man er kvalm?

Når du er kvalm, er det vanligvis fordi magen er urolig. Dette kan skyldes en rekke årsaker, for eksempel at du har spist noe du ikke tålte, at du har drukket for mye alkohol eller at du er gravid.


I de fleste tilfeller vil det å ta litt ingefærøl eller peptobismol bidra til å roe magen og få deg til å føle deg bedre. Hvis kvalmen fortsetter i mer enn en dag eller to, er det imidlertid best å konsultere legen din for å finne årsaken og finne en behandling som vil fungere for deg.


Husk også at vi i Kjaptforklart ikke er utdannet helsepersonell. Men for meg har det å spise druer vært helt prima. Druer og annen lett frukt har i stor grad hjulpet mot kvalme.

Hva kan dempe kvalme?

Det finnes mange tiltak som kan hjelpe mot kvalme. Noen av disse er:

– Drikk mye vann og juice for å holde seg hydrert.
– Spis små porsjoner og ofte, og unngå tunge og fete matvarer.
– Svelg et pepperkorn eller to når du føler deg kvalm.
– Ta en dusj eller ta et varmt bad.
– Hold deg i ro, legg deg ned og hold dyna over magen.
– Prøv noen av de mange kvalmestillende medisiner som finnes på markedet.

Skal du begynne å gå på smertestillende, så bør du høre med de som jobber på apotek eller i helsevesenet. Vi anbefaler at du prøver andre ting mot kvalme enn medisiner først.

Hva bør man ikke spise når man er kvalm?

mat å unngå kvalm fettete stekt

Ikke spis mat som gjør deg enda mer kvalm. Unngå krydret, salt og sur mat. Spis tyntflytende mat som for eksempel grønnsaker og frukt, og drikk mye vann.

Det er viktig å huske på at det kan ta tid å bli frisk igjen, så ikke gi opp om du ikke ser resultater umiddelbart. Prøv å holde et sunt og variert kosthold slik at du ikke putter unødvendige belastninger på kroppen. Husk også å drikke nok vann – det er viktig for helsen din!

Hvorfor er cola bra mot kvalme?

Cola er bra mot kvalme fordi det inneholder koffein som stimulerer sentralnervesystemet. Dette gir en følelse av å være mer våken og mindre kvalm. Samtidig inneholder cola også sukker og er derfor energikrevende, noe som kan hjelpe mot kvalme.

Cola er ikke sunt da. Coca-Cola inneholder veldig mye sukker. Derfor bør du kanskje prøve andre ting enn Cola hvis du er kvalm.

Hva kan man gjøre for å ikke spy?

Det er et par ting du kan gjøre for å unngå oppkast. Først, drikk rikelig med væske og spis lett, mild mat. Hvis du føler deg kvalm, prøv å drikk en iskald drink. Du kan også prøve å suge på isbiter eller drikke ingefærøl. Hvis du fortsatt har problemer med å holde maten nede, se legen din for råd. I noen tilfeller kan medisiner foreskrives for å redusere kvalme og oppkast.

Hva kan man spise når man er dårlig i magen?

Det finnes mange forskjellige råd når det kommer til mat man kan spise når man har diaré eller magesyke. Noen anbefaler å spise lette, flytende og ikke for søte retter, mens andre anbefaler et lett diett med mye grønnsaker og frukt.

Det er viktig at du prøver ut ulike typer mat for å se hva som passer best for deg, da vi alle reagerer ulikt på ulike typer matvarer. Hvis du er i tvil, kan du alltid spørre legen din om råd.

Relatert innlegg til mat når man er kvalm

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment