Reis til Marrakech: 10 reisetips for Marokkos røde by

Hvis du leter etter en avslappende getaway som er full av kultur, historie og skjønnhet, er Marrakech det perfekte reisemålet for deg. Med sine livlige farger, travle souks og fantastisk arkitektur, er det ikke rart hvorfor så mange mennesker blir forelsket i denne marokkanske byen.

Et av høydepunktene i Marrakech er den berømte Jemaa El-Fnaa-torget som blir levende om natten med gateutøvere, matboder og leverandører som selger alt fra krydder til tradisjonell klær. En annen må-se-attraksjon er Bahia-palasset som ble bygget på 1800-tallet og har fantastiske hager og intrikate arkitektoniske detaljer.

Vi har nøye kurert reisetipsene våre i Marrakech basert på våre egne personlige erfaringer samt tilbakemeldinger fra andre reisende. Vi forstår at alle har forskjellige preferanser når det gjelder reiser, så vi tar sikte på å gi et mangfoldig utvalg av alternativer som vil passe til alle typer reisende.

Enten du er interessert i å utforske historiske steder eller prøve ut lokal mat, har Marrakech noe for enhver smak. La oss gjøre oss klare for et uforglemmelig eventyr i en av Marokkos mest fengslende byer!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Marrakech? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Jemaa el-Fnaa

Jemaa el-Fnaa Marrakech

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, bør Jemaa El-Fnaa være øverst på listen over must-visit. Dette livlige torget er hjertet av byen og har vært et samlingssted for både lokalbefolkningen og turister i århundrer.

Fra Snake Charmers til gateutøvere er det alltid noe som skjer i Jemaa El-Fnaa. Atmosfæren er elektrisk, med en kakofoni av lyder og dufter som angriper sansene dine på best mulig måte. Du kan vandre rundt i timevis, ta inn severdighetene og lydene mens du tar prøver av lokale delikatesser som Tagine eller Fresh Publezed appelsinjuice.

Et av høydepunktene i Jemaa El-Fnaa er å se på solnedgangen over Koutoubia-moskeen, som tårn over torget. Når kvelden faller, satte hundrevis av matboder opp butikk, og tilbyr alt fra grillet kjøtt til søte kaker.

Men kanskje det som gjør Jemaa El-Fnaa virkelig spesiell er dens historie. Dette UNESCOs verdensarvsted har vært et knutepunkt for handel og kultur siden middelalderens tid, og å gå gjennom de svingete smugene føles som å gå tilbake i tid.

Morsomt faktum: Visste du at Jemaa El-Fnaa en gang ble brukt som et sted for offentlige henrettelser? Heldigvis er de dagene for lengst borte, og nå er det en av Marokkos mest elskede turistattraksjoner.


2. Koutoubia Mosque

Koutoubia Mosque Morocco

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, bør Koutoubia-moskeen absolutt være på listen over må-se-attraksjoner. Denne fantastiske moskeen er ikke bare et viktig religiøst sted, men også et symbol på byens rike historie og kultur.

Koutoubia -moskeen er en av de største moskeene i Marokko og ble bygget på 1100 -tallet. Den imponerende Minaret står på over 70 meter høy og kan sees fra nesten hvor som helst i Marrakech. Moskeens navn kommer fra det arabiske ordet for “Bookseller”, da det en gang lå i nærheten av en yrende markedsplass for bøker.

Besøkende på Koutoubia -moskeen vil bli overrasket av den intrikate arkitekturen, som har vakre geometriske mønstre og delikate utskjæringer. Moskeen er også omgitt av frodige hager og fontener, noe som gjør det til en fredelig oase i hjertet av Marrakech.

Et unikt trekk ved Koutoubia-moskeen er at ikke-muslimer ikke er tillatt inne, men de kan fremdeles beundre skjønnheten utenfra. Det er et flott sted å ta bilder eller bare sitte tilbake og nyte utsikten.

Avslutningsvis, hvis du vil oppleve skjønnheten og historien til Marrakechch, er et besøk i Koutoubia -moskeen et absolutt must. Med sin fantastiske arkitektur og rolige omgivelser, er det sikkert å etterlate et varig inntrykk på enhver reisende.

Morsomt faktum: Minaret av Koutoubia -moskeen fungerte som inspirasjon for andre kjente bygninger som La Giralda i Sevilla, Spania og Hassan Tower i Rabat, Marokko.


3. Bahia Palace

Bahia Palace Morocco

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, Marokko, ikke gå glipp av muligheten til å besøke Bahia Palace. Dette palasset ble bygget på slutten av 1800 -tallet, og er et fantastisk eksempel på tradisjonell marokkansk arkitektur og design. Det intrikate flileverket, utsmykkede utskjæringer og frodige hager vil transportere deg til en annen tid og sted.

Når du vandrer gjennom palassets mange rom og gårdsplasser, blir du rammet av overdådighet og oppmerksomhet på detaljer som gikk inn i dens skapelse. Fra den store resepsjonshallen til de rolige fontenene i gårdsplassen, utmerker hver tomme av Bahia -palasset skjønnhet og eleganse.

En av de mest imponerende egenskapene i Bahia Palace er dets harem. Dette private boarealet for sultanens hustruer og konkubiner kan skilte med noen av palassets mest fantastiske arkitektoniske detaljer, inkludert intrikate gipsarbeid og fargerike zelige -fliser.

Enten du er en arkitektur buff eller bare leter etter et vakkert sted å utforske, bør Bahia Palace ikke gå glipp av. Ta deg tid til å vandre gjennom sine mange rom og hager, og suge opp alt dette utrolige landemerket har å tilby.

Morsomt faktum: Navnet “Bahia” betyr “glans” på arabisk – en passende beskrivelse for dette fantastiske palasset!


4. Saadian Tombs

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, Marokko, er de saadiske gravene absolutt verdt et besøk. Dette historiske stedet er et vitnesbyrd om den rike kulturen og arven i byen.

Gravene ble oppdaget i 1917 og dateres tilbake til Sultan Ahmad al-Mansur (1578-1603), som ikke sparte noen utgifter til å skape et forseggjort mausoleum for seg selv og hans familie. Gravene har intrikate utskjæringer, vakkert flisearbeid og fantastisk arkitektur som vil forlate deg i ærefrykt.

En av hovedattraksjonene ved de saadiske gravene er kammeret til 12 søyler. Dette rommet er utsmykket med intrikate gipsarbeid og huser gravene til Ahmad al-Mansurs sønner. Kammeret til tre nisjer er et annet høydepunkt, med tre utsmykkede nisjer som holder gravene til andre medlemmer av kongefamilien.

Det som gjør denne attraksjonen virkelig spesiell er den skjulte beliggenheten i Marrakechs travle Medina. Etter å ha gått gjennom en liten dør, vil du finne deg transportert tilbake i tid til en rolig oase fylt med historie, kunstnerskap og skjønnhet.

Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å gå inn i Marrakechs fortid og undre deg over den fantastiske arkitekturen. Besøk de saadiske gravene på din neste tur til Marrakech!

Morsomt faktum: De saadiske gravene ble forseglet i århundrer før de ble gjenoppdaget ved en tilfeldighet i 1917 ved flyfotografering under fransk okkupasjon.


5. Menara Gardens

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, bør Menara -hagene absolutt være på reiseruten din. Denne fantastiske attraksjonen gir besøkende en sjanse til å unnslippe byens kjas og mas og fordype seg i naturen. Hagene ligger rett utenfor bymurene og er lett tilgjengelige med taxi eller buss.

En av de viktigste trektene i Menara Gardens er den vakre Olive Grove, som har eksistert i århundrer. Besøkende kan rusle gjennom rader på rader med eldgamle trær mens de nyter fantastisk utsikt over Atlas -fjellene i det fjerne. Det er virkelig et syn å se.

Men det er ikke alt det er å se på Menara Gardens. Nettstedet har også et stort reflekterende basseng som stammer fra 1100 -tallet. Legenden forteller at dette bassenget en gang ble brukt av kongelige for båtliv og andre rolige aktiviteter.

Hvis du leter etter et sted å slappe av og slappe av under turen til Marrakech, bør Menara -hagene absolutt være på listen din. Enten du er interessert i historie, natur eller bare vil ha litt fred og ro borte fra folkemengdene, har denne attraksjonen noe for enhver smak.

Morsomt faktum: Olive Grove på Menara Gardens er hjemmet til over 40 000 trær!


6. Yves Saint Laurent Museum

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, må du huske å legge Yves Saint Laurent -museet til reiseruten din. Dette fantastiske museet er dedikert til livet og arbeidet til den ikoniske motedesigneren Yves Saint Laurent, som kalte Marrakech sitt andre hjem.

Museet er plassert i en vakker bygning som ble designet av Studio KO og åpnet dørene i 2017. Inside finner du en omfattende samling av Saint Laurent”s Haute Couture -design, samt tilbehør, skisser, fotografier og mer. Utstillingene er gjennomtenkt kuratert og gir et fascinerende glimt inn i tankene til en av de mest innflytelsesrike designerne på 1900 -tallet.

Et av høydepunktene på museet er den fantastiske hagen som omgir det. Hagen er designet av landskapsarkitekt Madison Cox, og har et bredt utvalg av planter og trær som er hjemmehørende i Marokko. Det er en fredelig oase i hjertet av yrende Marrakech, og et perfekt sted å ta en pause fra sightseeing.

Enten du er en motelsker eller bare er interessert i å lære mer om et av de mest kreative sinnene i vår tid, må du huske å besøke Yves Saint Laurent -museet under oppholdet i Marrakech.

Morsomt faktum: Yves Saint Laurent ble forelsket i Marrakech etter å ha besøkt for første gang i 1966 og endte opp med å kjøpe et hus der med sin partner Pierre Bergé.


7. La Mamounia

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, er La Mamounia en attraksjon som absolutt bør være på listen din. Dette luksuriøse hotellet har vært en favoritt blant kjendiser og kongelige i flere tiår, og det er ikke vanskelig å se hvorfor.

Fra det øyeblikket du går gjennom dørene, vil du bli transportert til en verden av overdådighet og eleganse. De frodige hagene er prikket med palmer og fontener, mens interiøret er utsmykket med intrikat flisearbeid og håndskåret tre.

Men det som virkelig skiller La Mamounia er dens historie. Hotellet ble opprinnelig bygget på 1920-tallet for en marokkansk prins, og det ble raskt et hotspot for internasjonale jet-settere. Gjennom årene har det vært vertskap for alle fra Winston Churchill til prinsesse Caroline fra Monaco.

I dag fortsetter La Mamounia å trekke inn besøkende med fasiliteter i verdensklasse og upåklagelig service. Enten du slapper av ved bassenget eller unner deg en spa -behandling, vil du føle deg som kongelige på dette ikoniske hotellet.

Så hvis du vil oppleve luksus på sitt beste, må du sørge for å legge La Mamounia til reiseruten din når du besøker Marrakech.

Morsomt faktum: I tillegg til å være vertskap for kjente gjester, har La Mamounia også blitt omtalt i flere filmer gjennom årene, inkludert Alfred Hitchcocks “The Man Who Knew for Much.”


8. El Badi Palace

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, bør El Badi Palace absolutt være på listen over attraksjoner for must-visit. Dette fantastiske palasset ble bygget på slutten av 1500-tallet av den saadiske sultanen Ahmed al-Mansour, og det er nå et av byens mest populære turistmål.

En ting som skiller El Badi Palace fra andre historiske steder i Marrakech er dens store størrelse – på høyden var palasset sammensatt av over 300 rom! Mens mange av disse rommene nå er i ruiner, er det fortsatt mange fascinerende ting å se her. Vandre gjennom de sunkne hagene, utforske de underjordiske passasjene og tunnelene og ta inn den fantastiske utsikten fra takterrassen.

Men kanskje det mest imponerende trekk ved El Badi Palace er det enorme sentrale gårdsplassen. Dette enorme rommet, som måler over 130 meter langt og bredt, var en gang fylt med vann og brukt til offentlige festivaler og feiringer. I dag er det en fredelig oase der besøkende kan slappe av og suge litt historie.

Enten du er en historiebuff eller bare leter etter en unik kulturell opplevelse, er El Badi Palace en må-se-attraksjon i Marrakech. Ikke gå glipp av sjansen din til å utforske dette utrolige stykke marokkanske arv!

Morsomt faktum: Legenden forteller at da Sultan Ahmed al -Mansour døde, strippet hans etterfølger El Badi Palace av all sin gulldekorasjoner og juveler – og bare etterlot veggene.


9. Ben Youssef Madrasa

Hvis du planlegger en tur til Marrakech, Marokko, ikke gå glipp av å besøke Ben Youssef Madrasa. Denne historiske islamske skolen er en må-se-attraksjon for alle reisende som er interessert i arkitektur, design og historie.

Når du går inn i gårdsplassen til Madrasa, blir du transportert tilbake i tid til 1300 -tallet da den først ble bygget. Det intrikate flisearbeidet, utskåret tre- og stukkpusspynt er virkelig fascinerende. Høydepunktet i besøket er definitivt bønnesalen med høye tak og vakre Mihrab.

Madrasa var en gang hjem til over 900 studenter som studerte islamsk lov, teologi og vitenskap. Se for deg hvordan det ville ha vært å studere her for århundrer siden! I dag kan besøkende ta en guidet tur eller utforske på egen hånd.

Sørg for å ta deg tid til å beundre detaljene og knipse noen bilder. Ben Youssef Madrasa er ikke bare et arkitektonisk mesterverk, men også en fredelig oase borte fra maset i Marrakechs travle gater.

Morsomt faktum: Visste du at scener fra Game of Thrones ble filmet på det nærliggende Atlas Studios?


10. Medina of Marrakech

Hvis du planlegger en tur til Marokko, er Medina of Marrakech et mål. Denne livlige og travle markedet er gjennomsyret av historie og kultur, noe som gjør det til et ideelt sted for reisende som er interessert i å fordype seg i lokale tradisjoner.

Medina of Marrakech er et UNESCOs verdensarvsted som dateres tilbake til 1000 -tallet. Det er hjem til mange souks (markedsplasser) der besøkende kan handle krydder, tekstiler, keramikk og andre tradisjonelle marokkanske varer. De fargerike gatene er foret med leverandører som selger alt fra håndlagde smykker til lærvarer.

Et av høydepunktene ved å besøke Medina opplever matscenen. Du finner mange gatematboder som serverer deilig marokkansk mat som Tagine og Couscous. Sørg for å prøve litt fersk myntte mens du er der også!

I tillegg til å handle og spise, kan besøkende også utforske historiske landemerker i Medina som Koutoubia -moskeen og Ben Youssef Madrasa. Det er alltid noe nytt å oppdage rundt hvert hjørne.

Så hvis du vil oppleve en autentisk smak av Marokko, kan du ta turen til Medina of Marrakech. Du blir ikke skuffet!

Morsomt faktum: Medina fra Marrakech ble brukt som filmsted for flere filmer inkludert “The Mummy” (1999) og “Gladiator” (2000).


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva kreves for innreise i Marokko?

For å komme inn i Marokko, trenger norske borgere et gyldig pass med minst seks måneders gyldighet. Det er ikke nødvendig med visum for opphold på opptil 90 dager for reiselivsformål. Besøkende må imidlertid fullføre et landingskort og ha bevis på videre eller returreiser. Det anbefales også å ha bevis på overnatting og tilstrekkelige midler under oppholdets varighet. Det er viktig å merke seg at inngangskravene kan endres, så det er best å ta kontakt med den marokkanske ambassaden eller konsulatet før du reiser.

Hvor skal jeg bo i Marrakech?

Marrakech er en pulserende by med en rekke nabolag å velge mellom. Hvis du leter etter en sentral beliggenhet, er Medina hjertet til Marrakech og tilbyr en unik boopplevelse med sine smale gater og tradisjonelle arkitektur. Gueliz er et mer moderne område med mange butikker, restauranter og kafeer. For en roligere og mer boligfølelse, bør du vurdere nabolagene til Palmeraie eller Agdal. Til syvende og sist avhenger det beste stedet å bo i Marrakech av dine personlige preferanser og livsstil.

Hvor Skal Jeg Bo I Marrakech?

Marrakech er en Pulserende av Med en Rekke Nabolag Å Velge Mellom. Hvis du Letter -etter en Sentral Beliggenhhet, er Medina Hjertet Til Marrakech og Tilbyr en unik booppleVelse med sinus smale gater og tradisjonelle Arkitektur. Gueliz er et mer Moderne Område Med Mange Butikker, restauranter OG Kafeer. For en roligere og mer boligøyler, Bør du Vurderere Nabolagene Til Palmeraie Eller Agdal. Til Syvende OG SIST Avhenger Det Bestee Stedet Å Bo i Marrakech av Dine Personlig Preferanser OG LivSstil.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment