Reis til Las Palmas: 10 reisetips for byen Palm Trees i Spania

Las Palmas, hovedstaden i Gran Canaria, Spania, er en by som vil etterlate deg andpusten. Se på dette: Å rusle gjennom de pittoreske gatene i gamlebyen, nippe til en forfriskende drink mens du utsikt over havet og suger opp den spanske solen.

Hvis det ikke overbeviser deg om å besøke Las Palmas, vil kanskje de 10 beste reisetipsene våre i Las Palmas. Våre 10 anbefalte attraksjoner i Las Palmas inkluderer Visiting Las Canteras Beach, Santa Catalina Park og Alfredo Kraus Auditorium, og utforsker det sjarmerende Vegueta -området.

Siden vi har vært der flere ganger i løpet av de siste årene, kjenner vi mange de skjulte perlene og kan dele deg en uforglemmelig opplevelse. Du vil ikke angre på en avslappende tur fylt med kultur, historie og fantastisk natur i en av Spanias vakreste byer.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Las Palmas? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Las Canteras Beach

Las Canteras Beach Las Palmas

Hvis du planlegger en tur til Gran Canaria, bør Las Canteras Beach være øverst på listen. Denne fantastiske stranden kan skryte av krystallklart vann, gylden sand og en livlig promenade som er perfekt for å spasere og se på folk. Men det som virkelig skiller Las Canteras er den unike geologiske formasjonen: et naturlig barriererev som strekker seg parallelt med kysten, og skaper en rolig og grunne lagune som er ideell for svømming, snorkling og paddleboarding.

Enten du ønsker å slappe av på stranden eller bli aktiv i vannet, har Las Canteras noe for enhver smak. Stranden er også omgitt av en rekke barer, restauranter og butikker, noe som gjør det enkelt å tilbringe en hel dag her uten å bli lei.

Noe av det beste med Las Canteras er tilgjengeligheten. Stranden ligger bare noen få minutters gange fra sentrum, så det er lett å komme til fots eller offentlig transport. Og hvis du føler deg eventyrlysten, er det mange vannsportselskaper som tilbyr alt fra surfetimer til parasailing -turer.

Så hvis du leter etter en morsom og avslappende dag ute i Gran Canaria, må du huske å legge Las Canteras Beach til reiseruten din!

Morsomt faktum: Las Canteras Beach ble kåret til en av de 10 beste strendene i Spania av TripAdvisor -brukere i 2019.


2. Vegueta

Dette historiske nabolaget er den eldste delen av byen og er hjemsted for noe av den mest imponerende arkitekturen, inkludert katedralen Santa Ana og Casa de Colón -museet.

Et av høydepunktene i Vegueta er Calle de los Balcones, en sjarmerende gate foret med fargerike hus og vakre balkonger. Å rusle nedover denne gaten føles som å gå tilbake i tid til den gamle verdenen Spania.

En annen må-se-attraksjon i Vegueta er Plaza del Pilar Nuevo, som har en fantastisk fontene omgitt av palmer og benker for å slappe av. Plazaen er også hjem til flere restauranter og kafeer hvor du kan nyte et måltid eller en kopp kaffe mens du tar inn de vakre omgivelsene.

For History Buffs er det flere museer i Vegueta som viser frem byens rike fortid, inkludert den nevnte Casa de Colón samt Museo Canario, som gir innsikt i før-spanske liv på Kanariøyene.

Totalt sett er Vegueta et viktig stopp på enhver omvisning i Las Palmas de Gran Canaria. Blandingen av historie, arkitektur og kultur gjør den til et av de mest interessante og morsomme nabolagene i byen.

Morsomt faktum: Navnet “Vegueta” kommer fra “Vega”, som betyr fruktbart land eller vanlig. Det ble opprinnelig brukt til å beskrive et område utenfor byen der avlinger ble dyrket.


3. Santa Catalina Park

Hvis du planlegger en tur til Las Palmas de Gran Canaria, må du sørge for å legge til Santa Catalina Park på listen over må-besøk steder. Denne vakre parken ligger i hjertet av byen og tilbyr noe for enhver smak.

En av hovedattraksjonene i Santa Catalina Park er den fantastiske havutsikten. Enten du vil ta en rolig spasertur langs promenaden eller bare sitte og se på verden gå forbi, gir denne parken en idyllisk setting for avslapning og ro. Parken er også et populært sted for både lokalbefolkningen og turister, noe som gjør det til et flott sted å se på mennesker og suge opp den lokale kulturen.

Et annet høydepunkt i Santa Catalina Park er dens livlige atmosfære. Med vanlige live musikkopptredener, gatematleverandører og fargerike gatekunstdisplay, er det alltid noe som skjer her. Det er et flott sted å oppleve den livlige energien til Las Palmas de Gran Canaria mens du nyter litt frisk luft og solskinn.

I tillegg til sin naturlige skjønnhet og livlige stemning, er Santa Catalina Park også hjemsted for flere viktige landemerker som Elder Museum of Science and Technology, som viser frem interaktive utstillinger om vitenskap og teknologirelaterte temaer.

Morsomt faktum: Santa Catalina Park ble opprinnelig bygget i 1888 som en tyrebræring, men ble senere omgjort til en offentlig park i 1927. I dag regnes det som et av de mest ikoniske landemerkene i Las Palmas de Gran Canaria!


4. Alfredo Kraus Auditorium

Alfredo Kraus Auditorium Spain

Auditoriet er vert for en rekke arrangementer gjennom året, inkludert klassiske musikkonserter, operaer, balletter og mer. Akustikken er enestående, noe som gjør det til et ideelt sted å sette pris på live musikk.

I tillegg til sin imponerende arkitektur og forestillinger i verdensklasse, tilbyr Alfredo Kraus auditorium også en unik kulturell opplevelse gjennom sine kunstutstillinger. Disse roterende visningene viser frem verk fra lokale kunstnere så vel som internasjonale talenter.

Enten du er en elsker av musikk eller kunst (eller begge deler!), Er et besøk på dette ikoniske stedet garantert en uforglemmelig opplevelse. Ikke glem kameraet ditt – utsikten fra auditoriet er ganske enkelt fantastisk!

Morsomt faktum: Alfredo Kraus auditorium ble innviet av dronning Sofia fra Spania i 1997 og har siden blitt et av de viktigste kultursentrene i Las Palmas de Gran Canaria.


5. Calle Mayor de Triana

Denne travle gaten er kjent som shoppingnavet til Las Palmas, og er et fristed for både lokalbefolkningen og turister. Når du tar en rolig spasertur nedover Calle Mayor de Triana, vil du bli omringet av utallige butikker, restauranter, kafeer og barer.

En av de fremtredende funksjonene i denne livlige gaten er den fantastiske arkitekturen. Bygningene her er et sant vitnesbyrd om byens rike historie og kulturarv. Du finner alt fra strukturer i gotisk stil til Art Nouveau-fasader.

Enten du er på jakt etter trendy motebutikker eller tradisjonelle suvenirbutikker, har Calle Mayor de Triana noe for enhver smak. Og når det er på tide å fylle bensin, er det mange alternativer for deilig lokal mat.

Men Calle Mayor de Triana handler ikke bare om å handle og spisestue – det er også hjem til flere bemerkelsesverdige landemerker og attraksjoner. Sørg for å sjekke ut det ikoniske Pérez Galdós teater eller ta et show på Teatro Cuyás.

Morsomt faktum: Navnet “Triana” kommer faktisk fra Sevilles berømte nabolag med samme navn!


6. Las Alcaravaneras Beach

Noe av det som gjør Las Alcaravaneras Beach så spesiell er beliggenheten – den ligger midt i hjertet av byen, noe som gjør den lett tilgjengelig fra mange hoteller og overnattingssteder. Enten du ønsker å suge litt sol eller ta en forfriskende dukkert i havet, har denne stranden alt du trenger for en perfekt dag ved sjøen.

I tillegg til svømming og soling, er det mange andre aktiviteter å glede seg over på Las Alcaravaneras Beach. Ta en spasertur langs promenaden og nyt utsikten over Atlanterhavet, eller prøv deg på noen vannsport som kajakkpadling eller paddleboarding.

Og når du er klar for en pause fra all aktivitet, må du huske å spise en av de mange restaurantene og kafeene som ligger i nærheten av stranden. Fra fersk sjømat til lokale spesialiteter, det er noe for enhver smak.

Så hvis du leter etter en uforglemmelig strandopplevelse i Las Palmas de Gran Canaria, ikke gå glipp av Las Alcaravaneras Beach!

Morsomt faktum: Navnet “Alcaravaneras” kommer fra ordet “Alcaraván”, som betyr “Curlew” på spansk – en type fugl som en gang var vanlig i dette området.


7. Las Palmas de Gran Canaria Beach

Las Palmas de Gran Canaria Beach Spain

Denne fantastiske stranden ligger i hjertet av byen og tilbyr besøkende en utrolig opplevelse med sin gyldne sand, krystallklart vann og fantastisk utsikt.

Stranden er perfekt for alle slags reisende, fra solo -backpackere til familier med barn. Du kan bruke dagen på å sola på sanden eller ta en dukkert i det forfriskende vannet. Det er også mange vannsportaktiviteter tilgjengelig som surfing, windsurfing og paddleboarding.

Bortsett fra å slappe av på stranden og suge opp solen, er det mange restauranter og barer langs promenaden hvor du kan nyte deilig lokal mat og forfriskende drinker mens du beundrer de vakre omgivelsene.

Et morsomt faktum med denne stranden er at den er kjent for å være et av de beste stedene i Europa for å se på soloppgangen. Så hvis du er en tidlig fugl, må du sørge for å fange den her!

Avslutningsvis er Las Palmas de Gran Canaria Beach en attraksjon som må være på hver reisende reiserute når du besøker denne vakre byen.


8. Alfredo Kraus Concert Hall

Arkitekturen til Alfredo Kraus konserthus er virkelig fantastisk med sitt moderne glass utvendige og slående design. Det er ikke bare en vakker bygning, den er også vertskap for en rekke konserter og arrangementer gjennom året. Fra klassiske musikkforestillinger til popkonserter, det er alltid noe som skjer på dette stedet.

Noe av det beste med å besøke Alfredo Kraus konserthus er at du kan kombinere besøket ditt med en tur til Las Canteras Beach eller Santa Catalina Park som begge er i nærheten. Du kan lett tilbringe en hel dag i dette området med å utforske alt det har å tilby.

Enten du er en fan av musikk eller bare setter pris på vakker arkitektur, er Alfredo Kraus konsertsal absolutt verdt å legge til reiseruten din når du besøker Las Palmas de Gran Canaria.

Morsomt faktum: Konsertsalen ble innviet i 1997 av Queen Sofia of Spania og har siden blitt et av de mest populære kulturstedene på Kanariøyene.


9. Puerto de la Luz

Hos Puerto de la Luz vil du kunne være vitne til førstehånds de daglige comings og gangene til massive lasteskip når de losser varene sine på bryggene. Det er et utrolig syn å se, og et som lar deg føle deg forferdelig i den store skalaen og størrelsen på det hele.

Men det er mer med Puerto de la Luz enn bare den imponerende størrelsen og omfanget. Denne havnen har en rik historie som stammer fra århundrer, og å utforske sine mange kriker og kroker er som å ta en reise gjennom selve tiden. Fra eldgamle lager til moderne fraktanlegg, er hvert hjørne av Puerto de la Luz gjennomsyret av fascinerende historier og spennende hemmeligheter.

Så hvis du er klar for et eventyr i motsetning til noe annet, kom og besøk Puerto de la Luz i dag! Du vil ikke bli skuffet.

Morsomt faktum: Visste du at Puerto de la Luz opprinnelig ble bygget på 1800 -tallet som en kullhavn? I dag håndterer det alt fra biler til matprodukter til industrielle maskiner – et vitnesbyrd om dets allsidighet og tilpasningsevne over tid.


10. Centro Comercial El Muelle

En av de unike egenskapene til Centro Comercial El Muelle er beliggenheten rett ved vannkanten. Du kan nyte vakker utsikt over havet mens du handler eller serverer på en av de mange restaurantene. I tillegg til sin fantastiske beliggenhet, kan kjøpesenteret skryte av over 100 butikker med både lokale og internasjonale merker.

Hvis du leter etter litt underholdning, kan du ta turen til kinoen eller ta barna med til lekeområdet. Kjøpesenteret er også vertskap for forskjellige arrangementer gjennom året som moteshow og live musikkopptredener.

Om natten kommer Centro Comercial El Muelle levende med livlige lys og en yrende atmosfære. Det er et flott sted å ta middag og drikke med venner eller familie.

Ikke gå glipp av denne fantastiske shopping- og underholdningsopplevelsen under ditt besøk i Las Palmas de Gran Canaria!

Morsomt faktum: Navnet “El Muelle” betyr “The Pier” på spansk, og refererer til kjøpesenterets beliggenhet på vannet.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Når er det beste været i Gran Canaria?

Det beste været i Gran Canaria er fra mai til september, med temperaturer fra 20 ° C til 28 ° C. I løpet av denne tiden opplever øya mindre nedbør og mer solskinn, noe som gjør den perfekt for friluftsliv som fotturer, svømming og soling. Imidlertid, hvis du foretrekker kjøligere temperaturer og færre folkemengder, er månedene oktober til april også et godt tidspunkt å besøke. Bare vær forberedt på sporadiske regnbyger og kjøligere temperaturer fra 16 ° C til 22 ° C.

Bør du tippe i Gran Canaria?

Å tippe i Gran Canaria er ikke obligatorisk, men det blir verdsatt. Det er vanlig å etterlate en liten mengde endring eller avrunde regningen for å vise din takknemlighet for god service. På restauranter er et tips på 5-10% vanlig. For drosjeturer er det tilstrekkelig å runde opp til nærmeste euro. Det er imidlertid viktig å merke seg at noen virksomheter kan omfatte en serviceavgift i regningen, så det er alltid en god idé å sjekke før du legger igjen et tips.

Bør du Tippe I Gran Canaria?

Å Tippe I Gran Canaria er Ikke Obligatorisk, menn det Blir Verdsatt. Det er Vanlig Å etterlate en Leten Mengde Endring Eller Avrunde Regingen for Å Vise Din Takknemlighet for God Service. På Restauranter er et tips til 5-10% vanlig. For DrosJeturer er det tilstrekkelig å runde opp til nærmeste euro. Det er Imidlersid Viktig Å Merke Seg på Noen Virssomheter Kan Omfatte en ServiceAvgift I Regningen, sjå det er alltid en gud idé Å sjekke Før du legger igjen et tips.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment