Kan man ta graviditetstest når man har mensen?

Ja, du kan ta graviditetstest når man har mensen. Hos noen produsenter er dette mulig ved å trenge en liten mengde blod opp på teststrimmelen, mens andre krever at du urinerer på en teststreng. Uansett hvilken type graviditetstest du velger, vil den utføre samme test for å påvise hormonet hCG (human chorionic gonadotropin) i urinen eller blodet ditt. Som regel vil det ta ca to uker etter befruktningen for hCG-hormonet å bli detekterbart, men det kan ta lengre tid i noen tilfeller.


Blodet i testen vil ikke ha en effekt på testresultatet. Nettopp derfor kan du ta en graviditetstest når du har mensen.

Hvor tidlig testet man positivt gravid?

Positiv graviditetstest kan detekteres allerede 8 dager etter ægløsningen. Det er to typer tests – en urinbasert test og en blodtest. Den mest pålitelige og sensitive urinbasert test er den som kalles HCG-testen. Den kan påvise hCG ned til 5 eller 6 milliunits per liter (mIU / L). En blodtest vil være mer pålitelig hvis du har hatt en positiv urinprøve, men ikke alle laboratorier benytter seg av blodprøver.

I tillegg til de to ovennevnte testene, finnes det også hjemmetester som kan kjøpes på apoteket. Disse er ikke like pålitelige som de to andre testene, men kan være nyttige hvis du er usikker på resultatet av en urinprøve.
Er du usikker: kontakt en lege. Profesjonelt helsepersonell kan svare på disse tingene bedre enn det vi kan.

Hva var dine aller første tegn på graviditet?

visste du at det er visse symptomer på graviditet før uteblitt menstruasjon

Det er veldig vanlig å ha forstoppelse når man er gravid, ikke minst i begynnelsen. Urinproduksjonen kan også økes, av ulike grunner. Noen opplever også at de blir svært kvalme i starten av svangerskapet. Hvis du merker noen eller alle av disse symptomene, bør du ta en graviditetstest for å være helt sikker.

Selv om det er vanlig å ha noen av disse symptomene, betyr ikke det at alt er i orden. Kontakt legen din dersom du opplever alvorlige eller langvarige problemer. Det er også viktig å huske at ikke alle opplever disse symptomene, så ikke bekymre deg hvis du ikke har noen av dem.

Kan man merke at man er gravid etter en uke?

Ja, noen ganger. Man kan merke at man er gravid etter en uke hvis man har svært kraftig menstruasjon eller svært mye slim fra skjeden. Andre tegn på graviditet kan være å føle seg mer oppblåst enn vanlig, å ha kvalme og brekninger, eller å ha forandret appetitt.

Ja, det er mulig å merke at man er gravid etter bare én uke. Gravide kvinner kan oppleve svært sterke menstruasjonssmerter, mye slim fra skjeden, eller andre symptomer. Andre vanlige symptomer på graviditet kan være oppblåst mage, kvalme og brekninger, eller endret appetitt.

Husk at det er forskjell på folk. Noen kan tidlig merke at de er gravide. Om du er usikker, så skal du kontakte lege.

Relatert innlegg til man ta graviditetstest når man har mensen

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment