Hvordan takle hersketeknikker?

Takle hersketeknikker er ikke vanskelig. Det viktige er å være bevisst på hva som foregår og holde seg rolig.


Hersketeknikker oppstår når en person forsøker å overtale, manipulere eller behandle deg dårlig for å få det som de vil. De kan virke veldig overbevisende, spesielt hvis du ikke vet hvordan de jobber, men med litt kunnskap om disse teknikkene, er det lettere å motstå dem.


Mange velger å bruke hersketeknikker fordi de ønsker å føle seg bedre enn en annen person. Men jeg vet at det kan være frustrerende og irriterende å bli møtt med noe slikt. Spesielt hvis det er andre mennesker rundt.


Hersketeknikker er også en måte å få andre til å føle seg nedverdiget på.

Hvordan håndtere nedlatende mennesker?

relasjonsledelse menneskelig nedlatende mennesker psykologi

Å håndtere nedlatende mennesker er ikke alltid lett, spesielt hvis de er sjefene dine eller familiemedlemmer. Men her er noen tips for å hjelpe deg å komme deg gjennom det:

– Prøv å se situasjonen fra en annen vinkel. Kanskje personen som virker sarkastisk og nedlatende faktisk er såret eller trist innvendig? Ved å forstå deres bakgrunn og motiver kan det være lettere å tilgi dem.

Veldig ofte er det også slik at den som er nedlatende er usikker. Man prøver å bruke dårlig oppførsel som en forsvarsmekanisme.

-Ta pusten dypt og husk at du ikke er perfekt. Ingen er, og ingen vil være det. Det er greit å være irritert eller skuffet over folk som nedlatende deg – men det er ikke greit å holde på nag.

Hvorfor bruker noen hersketeknikker?

Det finnes mange forskjellige grunner til at en person kan velge å bruke hersketeknikker.

Noen ganger handler det om å skade den andre personens selvfølelse for å få kontroll over dem, mens andre ganger kan det være et uttrykk for usikkerhet eller frykt. Uansett hva grunnen er, er hersketeknikker en effektiv måte å dominere og manipulere andre mennesker på.

Når sjefen ikke gjør jobben sin?

Når sjefen ikke gjør jobben sin, kan det skyldes flere årsaker. Noen ganger er det vanskelig å finne den riktige medarbeider til en spesifikk oppgave eller stilling, og da kan det være lurt å overlate ansvaret til en mer erfaren medarbeider.

I andre tilfeller kan sjefen være for opptatt av andre ting, eller rett og slett ikke ha tid nok til å handle alt på egen hånd.

Hvordan bli kvitt en dårlig sjef?

Det er ikke alltid enkelt å bli kvitt en dårlig sjef, men det er viktig å gjøre hva som er best for deg og din situasjon. Her er noen tips:

– Snakk med dem. Ofte kan en dårlig sjef være uvitende om deres egen atferd, og et ærlig samtale kan være nyttig. Imidlertid, hvis du har prøvd dette uten hell, kan det være best å gå videre.

– Gå direkte til konsernsjefen. Hvis du føler at du ikke kan snakke med din sjef, kan det være nyttig å gå over hodet deres til noen som er høyere opp i bedriftsstrukturen.

Når sjefen bruker hersketeknikker?

Hersketeknikker kan være effektive i kortere perioder, men de er ofte ineffektive og lite produktive i lengden. Ifølge forskning, ledere som bruker hersketeknikker tenderer til å ha dårligere resultater enn de som ikke gjør det.

I tillegg, ledere som bruker disse teknikkene vil ofte miste respekt og tillit fra sine medarbeidere.

Når kollega blir leder?

Dette er et vanskelig spørsmål. For det første avhenger det av hvilken kollega du snakker om. Noen kolleger er bedre til å ta ansvar enn andre, og noen har mer autoritet i forhold til de andre.

Det andre du må ta i betraktning er om kollegaen din er klar for å bli en leder. Mange mennesker føler at de ikke er egnet til å være ledere, og trenger tid på seg selv for å bli komfortable med tanken.

Relatert innlegg til takle hersketeknikker

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment