Hvordan bygge terrasse?

Terrassen kan bygges på flere forskjellige måter, avhengig av hvilken type terrasse man ønsker. Enkelte former for terrasser krever mer arbeid enn andre, men resultatet vil være verdt det! For eksempel kan man velge å legge en trematerialer terrasse, en betongplate terrasse eller en murstein terrasse.


Noen velger også å la profesjonelle håndtere byggingen, mens andre igjen foretrekker selv å gjøre det meste av arbeidet selv. Uansett hva man velger, er det viktig å tenke på hvordan terrassen skal brukes.

Hvor mye koster det å få bygget terrasse?

plan bygget terrasse koste

Dette er avhengig av mange forskjellige faktorer, slik som terrasseflatearealet, materialvalg og hvilke arbeider som skal utføres. Generelt kan man si at prisen ligger mellom 500 og 2500 kroner per kvadratmeter.

Hva du ender opp med å betale, avhenger også mye av hvilken håndverker du velger og hvilket arbeid som skal utføres. Noen håndverkere er dyrere enn andre, og noen materialer er mer kostbare enn andre.

Hva trenger jeg for å bygge terrasse?

Det finnes mange forskjellige måter å bygge terrasse på, og det avhenger av flere ting som hvor stor terrassen skal være, hvilket underlag den skal bygges på osv.

Det er imidlertid noen generelle tips som gjelder uansett hvordan terrassen skal bygges. For eksempel trenger du et planksystem som gir god stabilitet, en avstandslist mellom plankene for ikke å få gnagere inn, et godt lim til treverket og et godt impregneringsmiddel.

Men du trenger også god kunnskap om det byggtekniske. Du bør for all del ikke begynne å bygge terrasse uten at du vet hva du holder på med. Spesielt ikke hvis terrassen skal tenkes å brukes i mange tiår.

Kan man bygge platting på gress?

Ja, man kan bygge platting på gress. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette krever litt ekstra arbeid fordi gress ikke er like stabilt som andre underlag.

Om du setter platting rett på jord, så må du være sikker på at du bygger på et underlag som er stabilt.

Kan man bygge terrasse uten å søke?

Ja, i flere tilfeller kan man bygge terrasse uten å søke først, men det er viktig å huske at det finnes regler og lover for bygging av terrasser. I tillegg må du ta hensyn til terrenget rundt huset ditt og hvordan terrassen vil påvirke eiendommen din.

Det er også viktig å tenke på hva slags materialer du vil bruke når du bygger terrasse. Mange velger å benytte trebjelker som fundament for terrassen, Du kan også benytte betong, stein eller stål som fundament for terrassen din. Valg av materialer vil påvirke prisen på terrassen, men også hvor lang tid det tar å bygge terrassen.

Hvis du er usikker på om du må søke om å bygge terrasse, så anbefaler vi at du tar kontakt med kommunen der du bor. De vil gi deg et ordentlig svar.

Hvilken vei skal man legge terrassebord?

Terrassebord kan legges i mange forskjellige retninger, avhengig av hva slags uttrykk du ønsker. Vanligvis legger man terrassebordene parallelt med huset, men det er også mulig å legge dem vinkelrett på huset eller diagonalt.

Noen velger også å legge terrassebordene i et mønster, for eksempel en “herringbone” -mønster. Uansett hvilken vei du velger å legge terrassebordene, er det viktig at de ligger jevnt og at det er god avstand mellom bordene.

Relatert innlegg til bygge terrasse

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment