Hvor mye koster konfirmasjon?

Konfirmasjon er en religiøs seremoni som tilhører den kristne religionen. Dette er en fest hvor ungdommer bekrefter troen på Gud og Jesus Kristus. Dette er vanligvis den første store feiringen for barnet, og det kan variere fra land til land hvor mye koster konfirmasjon.


I Norge holder mange seg til en regel om at det ikke skal koste foreldrene mer enn 20,000 kroner å gjennomføre seremonien, inkludert mat og drikke.


Prisen på konfirmasjon avhenger av flere ting. Holder du festen hjemme, så blir det billigere. Om du lager maten selv, så blir det også billigere. Ingenting TRENGER å koste mye penger. Men det er fortsatt ganske normalt at prisen på en konfirmasjon blir høy.

Hvor mye er det vanlig å gi i konfirmasjonsgave?

konfirmasjonsgave

Det er vanlig å gi en konfirmasjonsgave som tilsvarer ca. 1/10 av den summen foreldrene har betalt for konfirmasjonen. Konfirmanten vil derfor typisk få en pengesum på mellom 2000 og 4000 kroner.

Det er mange forskjellige gaver å velge mellom, og det kan være vanskelig å finne ut hva konfirmanten vil like. Et godt tips er derfor å gå for noe personlig som passer til den enkelte.

Husk at dette er helt veiledende. Selv husker jeg at jeg fikk en koffert av en onkel til konfirmasjonsgave. Det var en litt annerledes gave som en 13-åring kanskje ikke setter pris på der og da, men som man i ettertid innser er veldig nyttig.

Hvor mye gir man i konfirmasjonsgave til nabo?

Den typiske summen man gir i konfirmasjonsgave til nabo er mellom 500-1000 kroner. Dette er svært avhengig av hvor nærme naboen bor, og om dette er en venn eller et familiemedlem. Noen velger å gi mer eller mindre, men dette er et godt utgangspunkt for å gi en passende gave til en nabo.

Hvis du ikke er sikker på hva du skal gi, kan det være lurt å se etter noe som passer til naboens interesser. Hvis de er interessert i kunst, kan du gi dem en billedramme eller et kunstverk. Hvis de er glade i hagearbeid, kan du gi dem en spade eller annet hagemøbler. Uansett hva du velger å gi, er det viktig at du vet litt om nabogutten- eller jentas interesser.

Det å alltid gi penger til konfirmasjon trenger ikke være udelt positivt.

Hva kjøper man til konfirmanten?

Konfirmanten kan få alt fra en ny mobiltelefon til et kamera. Noen velger også å gi konfirmanten en opplevelse som for eksempel et gavekort på dykketur til Thailand.

Konfirmanten kan også få penger, som for eksempel til å starte sin egen bedrift eller spare til h*n skal bli student.

Hvor mye er det vanlig å gi i konfirmasjonsgave fra faddere?

Konfirmasjonsgave fra faddere kan variere mye i størrelse, men er vanligvis rundt 500-1000 kroner.

Konfirmasjonsgaven fra faddere er en gave som tradisjonelt sett har vært øremerket ungdom som konfirmeres. Gaven kan være pengegaver, gaver i form av produkter eller tjenester, eller et mix av disse. Det er vanskelig å si noe generelt om hvor mye man bør gi i en slik gave, da dette avhenger av flere faktorer, som for eksempel hvor godt man kjenner fadderen og barnet.

Hva skrives på kortet til konfirmanten?

Her er noen forslag på hva du kan skrive på kortet til konfirmanten:
– Gratulerer med dagen!
– Tusen takk for alt du har gjort for oss denne sesongen. Vi er glade i deg!
– Konfirmantens første gang er en milepæl i livet – vi gratulerer og ønsker deg alt det beste framover.

Relatert innlegg til mye koster konfirmasjon

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment