Hvilken bank skal jeg velge?

Det er mange forskjellige banker å velge mellom, og det kan være vanskelig å finne ut av hvilken som passer best for deg. Noen banker tilbyr bedre renter på innskudd enn andre, mens andre banker har et bedre tilbud når det kommer til lån.


Uansett hvilken bank du velger, er det viktig at du ser på alle de ulike alternativene og sammenligner priser før du bestemmer deg. Det kan også være lurt å snakke med noen av bankens ansatte for å få en bedre forståelse av hva de kan tilby deg.


Selv har jeg valgt DNB. DNB er en totalbank som gir helt OK betingelser. Men fordelen med DNB er at man kan samle alle typer tjenester i samme bank. Blant annet forsikring, lån, kredittkort og andre banktjenester. Det har jeg satt veldig pris på.

Velger du en litt mindre bank, så er det mindre sannsynlighet for at du får alle tjeneste i samme system. Og det kan være utrolig frustrerende.

Hva er den beste banken i Norge?

Det er viktig å finne ut hvilken bank som passer best for deg. Hvis du vil ha et godt tilbud på sparing, er DNB et godt valg. Hvis du vil ha et godt tilbud på boliglån, er Sparebanken Øst et godt valg. Hvis du vil ha en bank som kan hjelpe deg med alt, er Handelsbanken et godt valg.

DNB er også en annen bank som kan “hjelpe deg med alt”.

Hvilken bank har mest fornøyde kunder?

DNB vært den norske banken som scorer høyest på kundetilfredshet. I Danmark er det Nordea som scorer høyest, mens Sverige domineres av Swedbank og Handelsbanken.

Det er imidlertid ikke alltid de største bankene som scorer best på kundetilfredshet. SpareBank1 SMN i Norge for eksempel, scorer bedre enn flere av de største bankene.

Mange ulike selskaper har ulike kunde-barometere. Men det er ingen tvil om at DNB kommer ut som den beste banken hos veldig mange av dem. Selv er jeg storfornøyd med DNB.

Hva er dagligbank?

Dagligbank er en bank som tilbyr banktjenester og finansielle produkter på daglig basis. Det vil si at du kan gjøre vanlige banktransaksjoner, låne penger, spare penger og investere i finansielle produkter gjennom en dagligbank.

Noen av de største dagligbankene i Norge er DNB, SpareBank 1, Nordea og Handelsbanken. Disse banker har alle et bredt utvalg av produkter og tjenester å velge mellom, slik at du kan finne akkurat det produktet eller den tjenesten som passer best for deg.

Hvilken bank har best rente på innskudd?

bankrente

Nordea har den beste renten på innskudd med en fast rente hele året. Du får også tilgang til bankens nettbank og mobilbank, og kan benytte deg av mange fordeler som medlem av Nordeakonto. Som medlem av Nordeakonto kan du blant annet spare inntil 2% i rente på alle dine innskudd, og få tilgang til et stort utvalg av kontofonter.

Dette er betingelsene i skrivende stund. Husk at rentene forandrer seg hele tiden. Om du ønsker en oppdatert liste over banker med de beste innskuddsrentene, så må du gjøre litt mer undersøkelser på egen hånd.

Hvordan velge riktig bank?

Velge riktig bank er ikke alltid en enkel oppgave.

Det kan være lurt å begynne med å se på hvilke type produkter de ulike bankene tilbyr. Er dette noe du har behov for? Er det et produkt som passer godt for deg, eller finner du det vanskelig å sammenligne ulike banker på dette området? Det er også lurt å se på hvilke gebyrer bankene har. Noen banker kan ha lavere renter enn andre, men høyere gebyrer. Dette er noe du bør ta med i betraktningen når du velger bank.

Mange velger bank på grunn av rente. Men jeg mener også at brukervennlighet og kundesupport spiller en stor rolle.

Kan man flytte boliglån til en annen bank?

Det vil alltid være banker som er mer villige til å godta eksisterende boliglån fra andre banker, men dette avhenger ofte av bankens egen risikovurdering. Noen banker kan kreve at du betaler et gebyr for flytting av lånet, mens andre ikke gjør det.

I tillegg til gebyrer kan det også være andre vilkår for flytting av lån, som at du må ha vært kunde i banken i minimum 6 måneder. Det er derfor viktig å ta kontakt med din bank for å høre om de tillater flytting av boliglån, og om det er noen vilkår som gjelder.

Så svaret er: ja. Du kan flytte boliglånet ditt til en annen bank. Men det betyr ikke nødvendigvis at du vil få bedre økonomiske vilkår hos den nye banken.

Relatert innlegg til bank skal jeg velge

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment