Hagebelysning test: 5 Beste Hagebelysning 2024

Det finnes mange forskjellige typer utendørsbelysning som du kan bruke for å skape et flott utseende og følelse i hagen din, fra tradisjonelle lykter og stearinlys til mer moderne solcelledrevne lys. Det er imidlertid viktig å vurdere sikkerheten når du velger riktig type belysning for hagen din.

Sørg for at du vurderer hvor du skal plassere lys i hagen din, om du trenger belysning som tåler alle slags værforhold, og hvor sterkt lyset må være. Vi tilbyr en rekke utendørsbelysningsprodukter, så du er sikker på å finne noe som oppfyller dine krav.

For eksempel kan det å ha skarpe lys på trapper eller gangveier hjelpe deg med å se hindringer tydeligere, og redusere risikoen for fall eller andre ulykker. Vi tilbyr et bredt utvalg av høykvalitetsprodukter designet spesielt for dette formålet. Enten du vil skape en stemningsfull stemning eller sørge for trygghet i hagen din, har vi det du trenger.

Enten du er ute etter LED-veilys eller dekorativ belysning, har vi et bredt utvalg av høykvalitetsalternativer for ethvert budsjett. Bla gjennom utvalget vårt i dag for å finne det rette alternativet for utendørsbelysning for ditt hjem.

Som du kan se, er det mange forskjellige typer utendørs belysningsalternativer tilgjengelig for å skape et vakkert og trygt hageområde. Enten du trenger skarpe lys i trapper eller dekorativ belysning for å sette stemningen, har vi alt du trenger til en overkommelig pris. Så hvorfor vente? Handle vårt utvalg i dag og begynn å skape ditt drømme uterom!

Vi har nylig kjøpt en hagebelysning en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste hagebelysning Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

hagebelysning beste i test rgbw utegulvlampe drylight

RGBW-Utegulvlampe Drylight

SJEKK PRISEN →
hagebelysning test foscarini twiggy grid

Foscarini Twiggy Grid

SJEKK PRISEN →
designervegglampe moo

Designervegglampe Moo

SJEKK PRISEN →
olev cemento led sokkellampe

OLEV Cemento LED-sokkellampe

SJEKK PRISEN →
karman cell bur gulvlampe

Karman Cell – Bur-Gulvlampe

SJEKK PRISEN →

Oversikt – Våre favoritt- hagebelysning:

1. RGBW-Utegulvlampe Drylight – best i test!

hagebelysning test rgbw utegulvlampe drylight
SJEKK PRISEN →

Dette er en fantastisk utegulvlampe med fargerike bjelker. Lyset kan styres via smarttelefon eller nettbrett, og du kan enkelt regulere lysstyrken på avstand. Lampen er tilgjengelig for iOS og Android, og passer perfekt for hagen din. Den er enkel å montere og gjør et flott uttrykk i ethvert miljø.

Drylight er en led hagebelysning spesialdesignet for utebruk. Lampen har fire LED-pærer som gir et jevnt og godt lys over det hele. Pærene er av typen RGBW, noe som betyr at de kan skifte farge.

Lampen leveres med fjernkontroll slik at du enkelt kan velge mellom ulike lyssettinger, alt fra rolig belysning til festlig stemning.

Drylight passer like bra i hagen som på terrassen eller balkongen, og den er perfekt som dekorativ belysning når du holder fest ute.

.


2. Foscarini Twiggy Grid

beste hagebelysning foscarini twiggy grid
SJEKK PRISEN →

Nå kan du gjøre uteplassen din ekstra hyggelig med den fantastiske Foscarini Twiggy Grid hagebelysningen! Lampen er laget av glassfibermaterialer som gjør den svært fleksibel, og rammen kan slås av. Den justerer seg også i høyden, slik at du kan få riktig belysning uansett hvor du plasserar den.

Med denne hagelampen får du en lysende uteplass som er både stilren og praktisk, og du vil garantert bli begeistret for dens fantastiske lys. Kjøp din egen i dag, og nyt all den hyggelige utendørslivet!


3. Designervegglampe Moo

designervegglampe moo
SJEKK PRISEN →

Designervegglampe Moo er en svært lekker hagebelysning fra Designet som et elghode. Den har en lampekropp i polyresin, og det helt blendefrie lyset kommer fra fire sparepærer. Elgens hode kommer fra design studioet Designet som et elghode, og passer perfekt i stue eller gang.

Alt i alt er dette en flott hagebelysning som gir din uteplass et stilfullt og elegant preg. Jeg vil definitivt anbefale til alle som ønsker en stilfull belysning til sine hager eller terrasser!


4. OLEV Cemento LED-sokkellampe

olev cemento led sokkellampe
SJEKK PRISEN →

Hvis man leter etter en varmhvit, enkel og stilren hagebelysning som ikke skal være for dominerende, er OLEV Cemento LED-sokkellampe et godt valg.

Lampen har en unik design og består av betong og lysdioder. Betongkuben gir et varmt og behagelig lys, samtidig som den antirustbeskytter lampen mot elementene.

Lyset reflekterer pent på alle overflater rundt seg, slik at hagen din vil få det ekstra lille touchet. Alt i alt er et solid, stilfullt og praktisk produkt som er en fin investering for enhver hage. Jeg kan varmt anbefale denne lampen!


5. Karman Cell – Bur-Gulvlampe

karman cell bur-gulvlampe
SJEKK PRISEN →

Karman Cell er en elegant og delikat gulvlampe som designet av den italienske designeren Matteo Ugolini. Den minner om de tusen år gamle kinesiske papirlyktene. Gulvlampen Cell er veldig grasiøs og utstråler stil og eleganse. Buret av rustfrie stålstenger omslutter en sylindrisk lampeskjerm i glass, noe som gir mulighet for et mykt, jevnt lys uten gjenskinn.

Lyspæren forsterkes av burets bronsefinish, noe som gir stilige lyseffekter. Lampen er egnet for utendørs bruk, så du kan skape ekstra stemning på terrassen eller balkongen din!


hagebelysning beste i test forbedre lyset i hagen din med en rekke lys for alle slags landskap hagebelysning

Slik velger du riktig hagebelysning din

1. Velg riktig type lys

Velge rett type lys for din hage kan være en utfordring, spesielt med dagens kraftige belysning avtaler tilgjengelig i en rekke stiler. Nedenfor er noen tips du bør velge om å finne den beste type belysning for ditt hjem.

Når du velger LED-belysning, det første du bør tenke på er funksjonalitet og design. Hvis du vil ha mer full bredde nedtoning eller dekorative funksjonene av lysene, bør du velge et system som gir deg fleksibilitet til å justere lysstyrken og fargetonaen. Dette kan gjøres ved å se på hvordan LED-systemer er konstruert og hva de ulike delene av lysbelysning for.

En annen ting du bør ta med deg om LED-belysning er energiforbruket, spesielt når det kommer til lamper som bruker store mengder energi. I motsetning til andre former for belysning, bruker LED minimalt med strøm og er en langt mer energibesparende løsning. I tillegg kan LED være et mye bedre alternativ for hagen din, spesielt siden det ikke trenger å bli skiftet ut så ofte som andre belysningssystemer.

Når du velger vanlig halogenbelysning eller fluorescentbelysning, bør du ta med om kvalitetskontroll og livstiden på lampene. For å sikre at du får en god kvalitet lampe, anbefales det å se på klasse dimming og samsvarende, samt hvordan enheten er testet. Du bør også tenke på kostnaden ved å skifte ut lamper i en systematisk måte som ikke vil ta lang tid før du trenger å skifte ut alle lysene.

2. Vurder hagens størrelse

Vurder hagens størrelse når du skal velge hagebelysning. Det er viktig å ta hensyn til hagens størrelse og fargene på veggene og dekket, samt lysets karakter avhengig av hvordan du vil ha det.

Noen typer av lamper passer bedre med en liten eller middels stor hage, mens andre er mer egnet for store grønne områder. For eksempel kan smale lampeskjermer ofte se bra ut i mindre hager, også de som har flere planter.

Du bør også vurdere hvor du vil plassere lyset. Hvis det er en trapp, kan det være smart å bruke et armatur med flere lamper som gir rom for overgang mellom nivåene. Du kan også velge et armatur som kan justeres i høyden, slik at lyset er tilpasset en trapp eller en sti.

Når du velger hagebelysning bør også tenke på farger og materialer. Hvis hagen din har mange mørke flater, kan det være nyttig å bruke belysningsarmaturer med glasskuppel eller kobberinnfatning for å skape et opplyst fokusområde.

En annen ting du bør tenke på når du skal velge hagebelysning er hvilken funksjon du ønsker. Noen armaturer gir varme belysning, mens andre har kald lysfarge. Vær også oppmerksom på at mange av disse varer er med timer og fjernkontroll slik at du enkelt kan styre dem fra innsiden eller utsiden av huset ditt.

3. Bestem deg for en stil

Bestem deg for en stil for hagen din, sånn at du finner passende belysning. Hvis du har en tradisjonell stil i hagen din, kan det være fint å ha et antikk lysskilt eller en lyskastere eller lanterner til utendørs bruk. Men om du velger noe mer moderne , kan LED-belysning være ideell for deg, med mange forskjellige farger og effekter å velge mellom.

Det er flere ting å ta hensyn til når man velger gode belysning – både funksjonelle og estetiske. Pass på at lampene ikke bare er vakre, men at de faktisk fungerer som de skal, for eksempel , hvis du legger ut en terrasse eller sittegruppe i hagen din. Sørg for at belysningen gir et behagelig lys, slik at du kan sitte utendørs og nyte sommerkveldene på en hyggelig måte.

I tillegg er det viktig å velge LED-belysning som ikke bare har god kvalitet og holder seg godt over tid, men også ikke bruker mer energi enn hva som trengs. Det er dessuten viktig å finne belysning i riktige farger og med de rette effektene slik at man får et helhetlig og harmonisk uttrykk i hagen.

Hvis du er usikker på hvilken type belysning som passer best til din hage, kan det være en god idé å søke råd fra en ekspert eller noen som har lang erfaring med vegglamper og utebelysning for at du skal kunne gjøre de rette valgene. Ved å ta disse tingene i betraktning vil du garantert finne den perfekte hagebelysningen for deg og din familie!

4. Velg riktig farge

Velg riktig farge på hagebelysning. Fargene på hagen er viktig for å selv ha et ferdig og pent område. Det er derfor nødvendig at man velger den riktige fargen på belysning som skal plasseres i hagen, slik at man får det resultatet man vil ha. Den vanligste fargen på lys til å bruke til utendørsområder er grønt lys.

Lys fra disse lamper gir en klar farge som passer godt inn i de fleste typer hager. Har man lyst til å ha en mer spesiell fargetone på lysene, kan man selvfølgelig gjøre dette. Det finnes for eksempel hagebelysning med et rosa og sart skinn som er godt egnet for å lyse opp små stier og liknende. For at belysningen i hagen din skal være av best kvalitet er det viktig at du velger en lampe som kan tåle vind og regn godt, samtidig som den ikke blir over-opplyst slik at det blir for mye lys inne fra lampen og ut.

For å velge en lampe som passer til dine behov er det viktig at du tenker igjennom hva slags område du vil lyse opp, da kommer du langt med blant annet et spørreskjema eller andre verktøy som kan hjelpe deg i valget av riktig lampetype. En annen ting å tenke på når man skal ha belysning ute, er at man stiller selvfølgelig store krav til produsentene om at dette skal være kvalitet. Det er derfor en god idé å undersøke kundeanmeldelser på nettsider som gir deg et godt bilde av hvordan de forskjellige produsentene har gjort i sine produksjoner.

5. Tenk på hvor lyset skal plasseres

Tenk på hvor lyset skal plasseres i hagen, og hvordan du planlegger å bruke utelamper (for eksempel til kjøkkenet eller terassen) dersom det er et spesielt sted du vil lyse opp.

Du bør tenke på behovet for å bruke ekstra belysning til noen av sollyset hagen, som en gressplen eller lignende. Belysning vil hjelpe deg med å se bedre under mørke netter og gjøre det mer sikkert reise rundt på området ditt.

Når du velger utelamper, bør du tenke på de ulike funksjonene som er nyttige i din hage. For eksempel ville en lampe med et sensorfunksjon kunne bidra til å holde innbruddstyve borte.

Noen utendørs belysning er også beregnet å festes til veggen eller gjerdet, slik at du kan bruke det som en funksjonell innramming for din hage. Sørg for å velge et produkt som er vann- og støvbestandig, slik at det vil holde seg pålitelig lengre.

Som med alle andre kvalitet hageutstyr, må du sørge for å sette av nok tid til shopping. Gjør noen research online før du går til butikken, og fokus på å finne produkter med høyeste kvalitet og funksjonalitet. Husk at det beste utstyret vil alltid være verdt investeringen.

6. Sørg for at lyset er justerbart

Når du velger hagebelysning, er det viktig å sørge for at lysene er justerbare slik at du kan regulere hvor mye lys som trengs. Du kan sette lyktestolpen i bakken og deretter feste en fleksibel spylerkabel, eller du kan rett og slett grave den direkte ned i bakken. Ønsker du et unikt utseende, kan du få vanlige LED-lys montert i en buet form laget av løvaktig materiale.

En viktig faktor når du velger hagebelysning er å sørge for at du har flere alternativer for å justere lysstyrken og retningen til lysene dine. Det kan være lurt å installere dem på justerbare lyktestolper slik at de lett kan rettes mot forskjellige områder eller gjenstander i hagen din. Et annet alternativ er å begrave lysene direkte i bakken ved hjelp av fleksible kabler. Og hvis du vil ha et mer dekorativt utseende, bør du vurdere å bruke dekorativ aksentbelysning som LED montert i buede bladformede armaturer.

En annen viktig faktor å huske på når du velger hagebelysning er hvor mye lys den produserer og om den er energieffektiv eller ikke. Noen lys er lysere enn andre og passer kanskje ikke for mindre områder som blomsterbed eller dekk der skarp belysning ikke er nødvendig. Se etter LED-pærer eller andre energieffektive alternativer for å redusere de totale strømkostnadene dine samtidig som de gir tilstrekkelig lysdekning.

hagebelysning test en vakker samling hagelysstrenger for hagen din

Vanlige spørsmål og svar

Når bør jeg ha hagebelysning mine installert?

Det kommer an på hvor du bor og hvilken type belysning du ønsker. Generelt er det best å installere belysning om våren eller sommeren, slik at du kan nyte det om høsten og vinteren.

Profesjonelle installasjonstjenester kan hjelpe deg med å velge riktig type belysning for dine behov og sikre at den er riktig installert. Sørg for å spørre om eventuelle garantier eller garantier som tilbys av installatøren, slik at du er beskyttet i tilfelle problemer. I tillegg må du sørge for at du er klar over eventuelle tillatelser som må innhentes, slik at installasjonen ikke blir forsinket.

Uansett hvilken type belysning du velger, er det viktig å vurdere de langsiktige kostnadene som er involvert og hvorvidt belysningen er energieffektiv eller ikke. Dette vil hjelpe deg å spare penger på strømregningen i det lange løp og sikre at du er miljømessig ansvarlig.

Kommer hagebelysning til å lyse nok?

Ja, hagebelysningen vil lyse nok. Det er imidlertid viktig å velge riktig lyskilde for best resultat. Hagebelysningen kommer i mange forskjellige varianter, noe som gjør det vanskelig å svare på spørsmålet generelt. Generelt sett bør du velge en lyskilde med høy yteevne for å oppnå det beste resultatet. LED-lyskilder er et godt valg, da de gir mye lys for lite strømforbruk.

For å få det beste lyset, bør du se etter lamper med justerbare lysfunksjoner, slik at du kan tilpasse belysningen til de områdene som trenger mest oppmerksomhet om natten. Dette gjør det også enkelt å lyssette deg nedover blomsterbedene eller terasser uten å forstyrre andre ved hjelp av dimmingfunksjon.

Hvor mye koster hagebelysning?

Det avhenger av hvilken type belysning du velger og størrelsen på hagen din. For en ballparkfigur, forvent å betale alt fra $200 til $2000 for kvalitetshagebelysning.

Når det kommer til hagebelysning, er det to hovedtyper: aksentbelysning og arbeidsbelysning. Aksentlys brukes til å vise frem planter eller funksjoner i hagen din, mens arbeidslys gir generell belysning for arbeid i hagen.

Hvis du leter etter aksentbelysning, kan du velge mellom en rekke alternativer som tradisjonelle gassdrevne lykter, LED eventyrlys eller solcelledrevne lamper.

Oppgavebelysning kommer vanligvis i form av energisparende LED-lyskastere eller kvikksølvdamppærer.

Kan jeg installere mine egne hagebelysning?

Ja, du kan godt installere dine egne hagebelysning – det er ikke svært. Men det er vigtigt at vælge de rette lamper og den rigtige placering, så belysningen virker bedst muligt.

Hvis du vil have hjælp til at vælge de rette lamper eller har spørgsmål om, hvor de skal placeres, kan du altid kontakte en professionel installatør. Så kan de sikre, at belysningen bliver installeret korrekt og at alt er i orden.

At installere hagebelysning kræver nemlig, at du ved lidt om elektronik og installation af lamper. Det gør det dog ikke svært, og der findes mange guides på nettet, som kan hjælpe dig med at få styr på belysningen.

Hvordan fungerer lavspente hagebelysning?

Lavspent landskapsbelysning er en fin måte å legge til skjønnhet og sikkerhet til hjemmet ditt. Ved å installere lavspente landskapslys kan du ikke bare forbedre utseendet til hjemmet og hagen, men også gjøre det lettere for deg og dine gjester å se om natten.

Det finnes en rekke forskjellige typer lavspent landskapsbelysning tilgjengelig på markedet i dag. Halogenlys, for eksempel, brukes ofte til å lyse opp innkjørsler og stier.

LED-lys er et annet populært valg for aksentbelysning, da de produserer lite varme og bruker svært lite strøm.

Kjartan

Kjartan

Kjartan er en fyr som har jobbet i mange år på Plantasjen. Han har jobbet hundrevis av timer på å hjelpe folk til å få riktige planter til hjemmet sitt. I tillegg er Kjartan ufattelig opptatt av at folk skal ha det fint på hjemmefronten. På fritiden bruker han mye tid sammen med familien i hjemmet og på hytta.

Leave a Comment