Reis til Guangzhou: 10 reisetips for Kinas blomsterby

Planlegger du en tur til Kina? La meg fortelle deg hvorfor Guangzhou skal være på listen over must-besøk. Byen er en perfekt blanding av tradisjonell og moderne kultur, med fantastiske skyskrapere, gamle templer og rolige hager. Under mitt besøk i Guangzhou ble jeg overrasket over byens livlige atmosfære og vennlige lokale.

Noen av høydepunktene i byen inkluderer å besøke det ikoniske Canton Tower for panoramautsikt over byen, utforske Shangxiajiu Gåtenes gate for shopping- og serveringsopplevelser, og fordype deg i historien i Chen Clan Ancestral Hall. En annen attraksjon må-besøk er Yuexiu Park, hvor du kan nyte en fredelig spasertur midt i frodig grøntområder.

Hvorfor skal du stole på oss for anbefalinger om hva du skal se og gjøre i Guangzhou? Teamet vårt har omfattende undersøkt og personlig opplevd disse attraksjonene for å sikre at forslagene våre ikke bare er budsjettvennlige, men også gir en autentisk opplevelse av byen.

Avslutningsvis er Guangzhou et utmerket reisemål for sparsomme turister som ønsker å utforske Kinas rike kulturarv mens de også opplever moderniteten. Med våre reisetips og anbefalinger kan du få mest mulig ut av turen uten å bryte banken.

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Guangzhou? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Canton Tower

Canton Tower Guangzhou

Dette ikoniske landemerket står i en ruvende høyde på 600 meter, og er det høyeste tårnet i Kina og det tredje høyeste tårnet i verden. Tårnet tilbyr besøkende en uforglemmelig opplevelse med observasjonsdekkene, spennende Sky Drop Ride og Revolving Restaurant.

Observasjonsdekkene gir panoramautsikt over Guangzhou skyline og områdene rundt. Utendørs dekk tilbyr en uhindret utsikt mens innendørsdekket gir en mer behagelig seeropplevelse. Hvis du føler deg eventyrlysten, kan du prøve ut himmelfallsturen som slipper deg ned fra en høyde på 485 meter med en spennende hastighet på 65 km/time.

Hvis du leter etter en mer avslappet opplevelse, kan du ta turen til den roterende restauranten som tilbyr deilig mat mens du roterer sakte rundt tårnet. Restauranten fullfører en full rotasjon hver time, og gir spisesteder fantastisk utsikt over byen.

Morsomt faktum: Canton Tower ble brukt som en fakkel under åpningsseremonien til de asiatiske lekene i 2010 som ble holdt i Guangzhou.


2. Yuexiu Park

Når du har kommet inn i parken, vil du bli omringet av frodig grøntområder og fantastisk natur som får deg til å føle at du har gått inn i en annen verden. Det er flere innsjøer og dammer i hele parken, som er hjemsted for forskjellige arter av fisk og vannfugler. Du kan også se gamle landemerker som Zhenhai Tower og fem-RAM-skulpturen.

Et av de viktigste høydepunktene i Yuexiu Park er dens rike kulturarv. Parken har flere museer som viser frem tradisjonell kinesisk kunst, keramikk, kalligrafi og andre gjenstander fra forskjellige dynastier. Museum of the Mausoleum of the Nanyue King ligger også i parken, med utstillinger fra et av de mest betydningsfulle arkeologiske funnene i Kina.

For de som elsker sport eller friluftsaktiviteter, er det mange alternativer tilgjengelig på Yuexiu Park. Du kan spille basketball eller tennis på en av de mange tilgjengelige banene eller ta en joggetur rundt en av de naturskjønne løypene.

Oppsummert tilbyr Yuexiu Park noe for enhver smak – enten du er interessert i natur, kultur eller bare har det gøy utendørs. Ikke gå glipp av denne fantastiske attraksjonen under ditt besøk i Guangzhou!

Morsomt faktum: Visste du at Yuexiu Park en gang var et sted for saltproduksjon i gamle tider?


3. Shamian Island

Hvis du planlegger en tur til Guangzhou, Kina, må du sørge for å legge til Shamian Island til reiseruten din! Denne sjarmerende lille øya ligger midt i Pearl River og kan skilte med en rik historie som stammer fra 1800 -tallet. En av hovedårsakene til at Shamian Island er en så interessant attraksjon for reisende er fordi det en gang var en utpekt utenlandsk konsesjon, noe som betyr at den var under utenlandsk jurisdiksjon i kolonitiden.

I dag har Shamian Island beholdt mye av sin unike sjarm, og besøkende kan ta rolige spaserturer langs sine pittoreske gater foret med bygninger i kolonitiden. Du finner også mange kafeer, restauranter og butikkbutikker som selger suvenirer og kunsthåndverk. Et må-besøk på øya er definitivt White Swan Hotel, som pleide å være residensen til den franske generalkonsulen i Guangzhou.

Foruten å være et populært turistmål, fungerer Shamian Island også som et viktig kommersielt distrikt for bedrifter som arbeider med kunst og antikviteter. Hvis du er heldig nok, kan du til og med sjanse på et antikt marked eller utstilling som skjer på øya under besøket ditt!

Morsomt faktum: Visste du at Shamian Island en gang var hjemmet til fem forskjellige konsulater i løpet av sin tid som en utenlandsk konsesjon? Disse inkluderte konsulater fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og Japan.


4. Chimelong Paradise

Chimelong Paradise er et må-besøk destinasjon for spenningssøkere og fornøyelsesparkentusiaster. Denne temaparken ligger i Panyu -distriktet i Guangzhou, og tilbyr et bredt spekter av attraksjoner som imøtekommer alle aldre.

Et av de viktigste høydepunktene i Chimelong -paradiset er den imponerende samlingen av berg -og -dalbaner, inkludert verdens høyeste og lengste flygende dalbane – “flyging over regnskogen”. Denne hjerte-stoppende turen tar deg med på en reise gjennom frodig grøntområder og over fosser i hastigheter på opptil 100 km/t.

Bortsett fra de spennende rittene, har Chimelong Paradise også en rekke andre attraksjoner som vannturer, dyreutstillinger og liveopptredener. Besøkende kan kjøle seg ned på varme dager med en tur på Grand Canyon rafting eller ta en spasertur gjennom Happy Kingdom -området hvor de kan møte sine favoritt tegneseriefigurer.

For de som foretrekker en mer avslappende opplevelse, er det mange matboder som selger lokale delikatesser og suvenirer å ta med hjem. Og hvis du besøker i løpet av kveldstimene, må du huske å fange det nattlige fyrverkeri som lyser opp himmelen over Chimelong -paradiset.

Morsomt faktum: Chimelong Paradise har blitt anerkjent som et av Kinas ti mest populære turistmål i flere år på rad.


5. Chen Clan Ancestral Hall

Chen Clan Ancestral Hall China

Som en erfaren reisende anbefaler jeg på det sterkeste å besøke Chen Clan Ancestral Hall når du utforsker Guangzhou. Dette fantastiske arkitektoniske mesterverket er et perfekt eksempel på tradisjonelt kinesisk håndverk og design. Komplekset ble bygget i 1894 som en skole for Chen -familien, men det har siden blitt omgjort til et museum som viser frem den unike kulturen og historien til området.

Hovedattraksjonen til dette nettstedet er de utrolige treskjæringene som finnes i hele bygningene. Disse intrikate utskjæringene er laget av kamfer tre og skildrer forskjellige temaer som natur, dyr og mytologi. Det er virkelig bemerkelsesverdig hvor detaljerte og presise disse utskjæringen er, noe som gjør dem til en må-se for alle som er interessert i kunst eller arkitektur.

I tillegg til treskjæringene, kan besøkende også utforske andre utstillinger som viser frem tradisjonelle kinesiske håndverk som broderi og keramikk. Det er til og med en butikk hvor du kan kjøpe håndlagde suvenirer opprettet av lokale håndverkere.

Totalt sett tilbyr Chen Clan Ancestral Hall en oppslukende opplevelse som lar besøkende lære om Guangzhou sin rike kulturarv mens de beundrer sin fantastiske arkitektur og kunstverk.

Morsomt faktum: Chen Clan Ancestral Hall ble brukt som bakgrunn for scener i filmen “The Grandmaster”, som forteller historien om kampsportlegenden Ip Man.


6. Guangzhou Opera House

Guangzhou Opera House China

Hvis du planlegger en tur til Guangzhou, Kina, må du sørge for å legge Guangzhou -operahuset til reiseruten din. Dette fantastiske arkitektoniske mesterverket er et must for enhver reisende som søker en unik og uforglemmelig opplevelse.

Utformingen av operahuset, skapt av den verdenskjente arkitekten Zaha Hadid, er inspirert av de glatte kurvene til småstein erodert av rennende vann. Bygningens elegante linjer og slående utseende får den til å skille seg ut blant de omkringliggende skyskrapere.

Inne i operahuset kan besøkende glede seg over forestillinger som spenner fra tradisjonell kinesisk opera til moderne ballett og konserter. Akustikken er førsteklasses, og sikrer en oppslukende og fengslende opplevelse for alle deltakere.

Men selv om du ikke deltar på en forestilling, er det fortsatt verdt å ta en omvisning i bygningen bare for å beundre skjønnheten på nært hold. Du vil kunne sette pris på alle detaljer i denne imponerende strukturen.

Ikke gå glipp av å legge til Guangzhou -operahuset til reiselisten din. Det er en ekte perle som vil forlate deg i ærefrykt.

Morsomt faktum: Guangzhou Opera House ble omtalt i Hollywood -blockbuster -filmen “Pacific Rim” som hovedkvarter for filmens fiktive militære organisasjon.


7. Cathedral of the Sacred Heart

Et av de mest slående trekkene ved denne katedralen er den gotisk stil arkitekturen. Med stigende spir, intrikate utskjæringer og vakre glassmalerier, er det virkelig et syn å se. På innsiden kan besøkende beundre de utsmykkede alter, statuer og fresker som dekorerer interiøret.

Men det som virkelig gjør at denne katedralen skiller seg ut, er dens historie. Katedralen i det hellige hjertet ble bygget av franske misjonærer i 1861 under Qing -dynastiet. Det har overlevd kriger, revolusjoner og naturkatastrofer gjennom årene og er fortsatt et viktig symbol på Guangzhou sin rike kulturarv.

Enten du er en historiebuff eller bare setter pris på vakker arkitektur, er et besøk i katedralen i det hellige hjertet sikkert å være et høydepunkt på turen til Guangzhou. Ikke gå glipp av denne muligheten til å oppleve et av Kinas mest imponerende religiøse landemerker.

Morsomt faktum: Katedralen i det hellige hjertet ble en gang brukt som sykehus under andre verdenskrig og ivaretatt både kinesiske og amerikanske soldater.


8. Temple of the Six Banyan Trees

Hvis du leter etter et reisemål som kan skryte av både historisk og kulturell betydning, er tempelet til de seks banyan-trærne i Guangzhou en attraksjon som må besøke. Med over 1400 års historie har dette tempelet vært et knutepunkt for buddhistisk aktivitet siden etableringen under det sørlige sangdynastiet.

En av de mest ikoniske trekkene i templet er dens ruvende pagode, som står på imponerende 57 meter høy. Pagodas intrikate design og utsmykkede dekorasjoner er virkelig fantastiske og sørger for noen fantastiske fotomuligheter.

Inne i selve tempelet kan besøkende beundre gamle statuer og gjenstander relatert til buddhismen, inkludert en bronseklokke som dateres tilbake til Ming -dynastiet. I tillegg er det flere rolige hager på tempelområdet der reisende kan slappe av og suge opp den rolige atmosfæren.

Men det som skiller tempelet til de seks banyan -trærne fra andre templer i Kina, er dets navnebror: seks banyan -trær som har stått på stedet i over tusen år. Disse trærne anses som hellige av buddhister og gir et ekstra lag med betydning til en allerede fascinerende attraksjon.

Så hvis du leter etter en fredelig pusterom fra yrende Guangzhou eller bare vil fordype deg i Kinas rike historie og kultur, må du huske å besøke tempelet til de seks Banyan -trærne.

Morsomt faktum: Legenden har det at Buddhist Monk Tanyu reiste til India under Tang-dynastiet (618-907) og skaffet seg seks spirer fra Buddhas fikenre. Han plantet dem utenfor templet i Guangzhou, hvor de vokste til praktfulle banyan -trær som fremdeles står i dag.


9. Nansha Wetland Park

Parken er hjemsted for et mangfoldig utvalg av flora og fauna, inkludert sjeldne fuglearter som svartvendt skjebills og kinesiske egrets. Besøkende kan ta en avslappende spasertur langs strandpromenadene som slynger seg gjennom våtmarkene, eller leier sykler for å utforske parkens mange stier.

Et av høydepunktene i Nansha Wetland Park er den fantastiske naturen. Parken tilbyr fantastisk utsikt over fjellene og vannveiene rundt, noe som gjør det til et ideelt sted for fotograferingsentusiaster.

For de som vil lære mer om våtmarkens økosystem, er det pedagogiske utstillinger og guidede turer tilgjengelig. Og hvis du besøker i sommerhalvåret, må du huske å sjekke ut vannsportfasilitetene som tilbyr aktiviteter som kajakkpadling og paddleboarding.

Morsomt faktum: Nansha Wetland Park ble en gang brukt som risfelt før han ble omgjort til et naturreservat i 1994.


10. Zhujiang New Town

Dette livlige distriktet kan skilte med futuristisk arkitektur, deilig mat og mange underholdningsalternativer for reisende i alle aldre.

En må-se-attraksjon i Zhujiang New Town er Canton Tower, som tilbyr fantastisk utsikt over byen fra observasjonsdekket. Men det er ikke alt – spenningssøkere kan også prøve ut tårnets himmelfall eller ta en tur på verdens høyeste pariserhjul.

I tillegg til Canton Tower, er det mange andre ting å se og gjøre i Zhujiang New Town. Du kan utforske områdets mange kjøpesentre, spise på deilig kinesisk mat eller fange et show på Guangzhou Opera House.

Men kanskje en av de mest unike egenskapene til Zhujiang New Town er dens blanding av tradisjonelle og moderne elementer. For eksempel kan du besøke eldgamle templer som templet til de seks Banyan -trærne sammen med elegante skyskrapere som Guangzhou International Finance Center.

Så uansett om du er interessert i historie, arkitektur eller bare ha det moro med venner og familie, må du huske å sjekke ut Zhujiang New Town under turen til Guangzhou!

Morsomt faktum: Canton Tower var en gang det høyeste tårnet i Kina til det ble overgått av Shanghai Tower i 2016.


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Er engelsk snakket i Guangzhou?

Ja, engelsk snakkes i Guangzhou, men ikke bredt. De fleste lokale i Guangzhou snakker mandarin eller kantonesisk, så det er best å ha en oversettelsesapp eller en frasebok som er praktisk. Imidlertid har mange hoteller, restauranter og turistattraksjoner engelsktalende personale, og skilt og menyer kan ha engelske oversettelser. Det er alltid en god idé å lære noen få grunnleggende setninger på mandarin eller kantonesisk for å gjøre dine reiser enklere.

Hva er Guangzhou kjent for?

Guangzhou, også kjent som Canton, er kjent for sitt deilige kantonesiske mat, som inkluderer dim sum, stekt kjøtt og sjømat. Byen er også kjent for sin historie og kultur, med attraksjoner som Chen Clan Ancestral Hall, Canton Tower og Guangzhou Opera House. I tillegg er Guangzhou et viktig handels- og forretningsknutepunkt i Kina, med mange internasjonale messer og utstillinger som ble holdt i byen gjennom året.

Hva er Guangzhou KJent for?

Guangzhou, OGSÅ KJENT SOM CANTON, ER KJENT FOR SITT DEILIGE KANTONESISKE MAT, SOM INKLUDERER DIM SUM, STEKT KJUTT OG SJØMAT. Byen er også KJent for Sin Historie OG Kultur, Med attraksjoner Som Chen Clan Ancestral Hall, Canton Tower OG Guangzhou Opera House. I Tillegg er Guangzhou et Viktig Handels- og Forretnings Knutepunkt I Kina, Med Mange InternasJonale Messer OG Utstillinger Som Ble Holdt I Byen Gjennom Året.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment