Badstuovn test: 5 Beste Badstuovn 2024

En badstuovn er et nøkkelelement i enhver badstue, og det er viktig å velge den rette for dine behov. Det er mange faktorer å vurdere når du velger en badstuovn, inkludert størrelse, brennstofftype og varmeeffekt. Med så mange alternativer på markedet kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Men ved å ta deg tid til å lære om de forskjellige badstutypene og deres funksjoner, kan du være sikker på å finne den beste badstuovnen for dine behov.

eter du for eksempel etter en kompakt komfyr som vil varmes raskt opp, vil en elektrisk badstueovn være et godt alternativ. På den annen side, hvis du er ute etter en mer tradisjonell badstuopplevelse, ville en vedovn være et bedre valg. Uansett hvilke behov du har, er det en badstuovn som vil møte dem.

Når du velger en badstuovn, er det viktig å ta hensyn til størrelsen på enheten. Størrelsen på ovnen vil avgjøre hvor mye varme den kan produsere og hvor mange personer den kan romme. Har du en liten badstue trenger du ikke en stor komfyr. Omvendt, hvis du har en stor badstue, vil du trenge en komfyr som kan generere nok varme til komfortabelt å romme alle gjestene dine.

Drivstofftypen er en annen viktig faktor når du velger en badstuovn. Vedovner er det mest tradisjonelle alternativet og de kan skape en veldig autentisk badstuopplevelse. Imidlertid er de også det mest arbeidskrevende alternativet, siden du hele tiden må ta vare på brannen. Elektriske badstuovner er mye enklere å bruke, da de ikke krever pleie. De kan imidlertid være dyrere i drift. Gassfyrte badstuovner er et annet alternativ, og de tilbyr et lykkelig medium mellom vedfyring og elektrisk alternativ.

Uansett hvilke behov du har, er det en badstuovn som vil møte dem. Ved å ta deg tid til å lære om de forskjellige badstuetypene og deres funksjoner, kan du være sikker på å finne den beste badstuovnen for dine behov.

Vi har nylig kjøpt en badstuovng en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste badstuovng Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

badstuovn beste i test legende 240 greenflame

Legende 240 GreenFlame

badstuovn test kivi pi90

Kivi PI90

pro 20 rs

Pro 20 RS

delta d36

Delta D36

glow corner trc70

Glow Corner TRC70

Oversikt – Våre favoritt- liggeunderlag:

1. Legende 240 GreenFlame – best i test!

badstuovn test legende 240 greenflame

Legende 240 GreenFlame badstuovn er en miljøvennlig ovn laget av tre. Den reduserer partikkelutslipp med én av fem sammenlignet med andre ovner på markedet, og den er egnet for mellomstore badstuer. Den er også enkel å bruke, og varmer opp raskt.

Er det perfekte valget for familier som ønsker en god og effektiv badstue. Ovnen har et elegant design og kan benyttes av opptil 8 personer samtidig. Den komfortable sittekonfigurasjonen gir deg mulighet til å slappe av og nyte varmen mens du blir frisk igjen.

Ovnen bruker grønn energi, noe som gjør den miljøvennlig og mer effektiv enn andre alternativer på markedet. Jeg er veldig fornøyd med denne ovnen!

.


2. Kivi PI90

beste badstuovn kivi pi90

Harvia Kivi PI90 er en finsk badstuovn av høy kvalitet som vil hjelpe deg å få mest mulig ut av badstueopplevelsen. Den har et digitalt kontrollpanel slik at du kan justere temperaturen etter eget ønske, og den har også en timer slik at du kan stille inn den og gå bort. Den robuste konstruksjonen gjør at den tåler opptil 100 kg badstustein, og varmebevarende egenskaper sørger for at badstuen din holder seg varm i timevis.

Dette er en topp-of-the-line badstueovn som er perfekt for hjemmebruk. Den har en imponerende effekt på 9 kW, noe som gjør den til en av de kraftigste på markedet. Dette lar deg varme opp badstuen din raskt og nyte en avslappende opplevelse raskere. Har også et automatisk tenningssystem, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å tenne den selv. Den har også en innebygd timer, slik at du kan stille inn den til å starte og stoppe automatisk.


3. Pro 20 RS

pro 20 rs

Harvia Pro 20 RS badstuovn er en lett å bruke og veldig effektiv badstuovn. Den har et svart grafittdeksel, front i rustfritt stål og vekt på 65,2 kg.

Dette er en kvalitetsovn som vil gi deg mange års bruk. Ovnen har en vanntank på 30 liter, som gjør den enkel å fylle og tømme.

Er en flott og effektiv løsning for oppvarming av små bad. Ovnen varmer opp raskt og har en høy virkningsgrad. Dette gjør den ideell for bruk i små rom som kabinetter eller soverom. Ovnen er utstyrt med et praktisk display som viser temperaturen, tiden og hastigheten på oppvarmingen. Dette gjør det enkelt å finne den perfekte temperatur for ditt behov.


4. Delta D36

delta d36

Delta D36 badstuovn fra Harvia er en kraftig og robust ovn i rustfritt stål. Den har en form som lett passer inn i hjørner, og egner seg derfor godt for små rom. Ovnen veier bare 7,6 kg, noe som gjør den enkel å flytte rundt. Delta D36 har en effekt på 36 kw, og er dermed perfekt for oppvarming av badstuer med ca. 20-25 m³.

Dette er det perfekte tillegget til ethvert hjem. Den er laget av stål og har en vakker finish som vil se flott ut i alle rom. Denne ovnen gir rikelig med varme for en komfortabel og avslappende badstueopplevelse. Den er enkel å bruke og kommer med alle instruksjonene du trenger for å komme i gang. Har også en automatisk timer som slår av komfyren etter en forhåndsinnstilt tid, slik at du kan slappe av uten å måtte bekymre deg for det.


5. Glow Corner TRC70

 glow corner trc70

Harvia Glow Corner TRC70 badstuovn er egnet for å dekorere hjørnet av rommet. Den har varmekontroll, slik at du kan regulere temperaturen etter dine preferanser. Enheten er lett å bruke og en manuell timer gjør det enkelt å innstille ovnen etter din plan.

Denne ovnen holder seg varm i lang tid, noe som gjør den perfekt for lengre badstuerunder. Alt i alt er en flott ovn som vil gi deg mange timers avslappende nytelse.

Er en flott og morsomt designet badstuovn som lar deg nyte varmen fra et godt bål i hjertet av din egen hjemme-sauna. Med to ovner kan opptil seks personer slappe av sammen, og med den solide konstruksjonen vil vare i generasjoner. Ovnen er perfekt for små boliger, og gir mye varme for pengene.


badstuovn beste i test få en badstuovn som er perfekt for dine behov

Slik velger du riktig badstuovn din

1. Sjekk størrelsen på badstuovnen før du kjøper den

Sjekk størrelsen på badstuovnen før du kjøper den. Ovnen bør være minst 80 cm høy for å gi nok varme. Mer informasjon om badstuovner her. Når du har funnet en ovn som er passende i størrelse, sjekk at den har god isolasjon. Jo bedre isolert ovnen er, jo mindre energi vil den bruke på å holde seg varm. Ovner med dårlig isolasjon kan også være farlige, da de kan bli for varme og føre til brannskader.

En annen ting å tenke på når du velger badstuovn er materialet. De fleste ovner er laget av stål eller jern, men det finnes også modeller laget av tre eller plast. Stål- og jernovner er ofte de mest holdbare, men de kan være dyrere enn andre typer ovner. Tre- og plastovner kan være billigere, men de er ikke like holdbare.

Når du har funnet en badstuovn som passer til dine behov, sjekk at den har en god garanti. Dette er viktig for å sikre at du ikke ender opp med en dårlig ovn som ikke fungerer slik den skal. Gode badstuovner har en garanti på minst 2 år, men noen har en garanti på 5 eller 10 år. Husk også å sjekke at ovnen har alle de nødvendige sertifiseringene, som CE-merket i Europa og UL-sertifisert i USA.

2. Vurder hvor ofte du vil bruke badstuovnen

Vurder hvor ofte du vil bruke badstuovnen. Hvis du planlegger å bruke den badstuovnen hver dag, anbefaler vi å investere i en bedre kvalitet badstuovn. Hvis du planlegger å bruke den sjeldnere, kan det være greit å spare penger og heller kjøpe en billigere modell.

Når du har bestemt deg for hvor ofte du vil bruke badstuovnen, er det på tide å vurdere størrelsen. Badstuovner fås i forskjellige størrelser, så her gjelder det å finne en som passer til rommet ditt. Hvis du har et lite bad, kan det være lurt å kjøpe en mindre modell.

Det er også viktig å tenke på hvor mange personer badstuovnen skal kunne romme. Hvis du ofte har besøk, kan det være greit å investere i en større modell. En annen ting du bør vurdere, er om badstuovnen skal ha innebygd varmepumpe eller ikke. En innebygd varmepumpe gjør at du slipper å kjøpe den separat, og dette kan være en stor fordel hvis du planlegger å bruke badstuovnen ofte.

3. Bestem hvilke funksjoner som er viktigst for deg

Er du ute etter en badstuovn med innebygget varmtvannsbereder, eller er det viktigere for deg å ha en stor ovn som kan gi rikelig med varme? Tenk også på hvor mye plass du har til rådighet – vil du at badstuovnen skal fylle hele rommet, eller er det nok med en mindre modell?

Vurder også hvilken type ovn som passer best til ditt behov. Har du en liten familie eller bor alene? Da er det kanskje nok med en mindre modell, mens en større ovn kan være mer hensiktsmessig hvis du ofte har gjester.

Når du har bestemt deg for hvilke funksjoner og størrelse som er viktig for deg, kan du begynne å sammenligne priser på badstuovner. Husk at det ikke bare er selve ovnen du må betale for – det kommer også til å være utgifter til installasjon, vedlikehold og strøm.

4. Sammenlign priser på ulike badstuovner

Når du skal kjøpe en badstuovn er det viktig å sammenligne priser på ulike ovner. Det er forskjellige typer badstuovner på markedet, og de varierer i pris. Du bør først og fremst vurdere hvilken type ovn du trenger, og deretter sammenligne priser på ulike nettsteder eller i butikker.

Det finnes to hovedtyper av badstuovner: gassdriven og elektrisk. Gassdriven ovner er ofte dyrere enn elektriske ovner, men de har også fordelen av å være mer energieffektive. Du bør derfor vurdere hva som passer best for ditt bruk.

Elektriske badstuovner er enkle å installere og bruke, men de er mindre effektive enn gassdrevne ovner. De er imidlertid ofte billigere, så det kan være verdt å sammenligne priser på disse to typene ovner før du kjøper en.

Det er også forskjellige størrelser av badstuovner på markedet. De fleste ovner har en kapasitet på rundt 10-20 personer, men det finnes også noen mindre modeller som kan varme opp til 5 personer. Du bør derfor vurdere hvor mange personer du vanligvis bruker din ovn før du bestemmer deg for en størrelse.

5. Les anmeldelser på nett før du kjøper en badstuovn

De fleste produsentene av badstuovner har hjemmesider som inneholder kundevurderinger og anmeldelser av deres produkter. Vurderinger fra eksperter og forbrukere er en god måte å sammenligne forskjellige merker og modeller på, og kan bidra til å gi deg et generelt inntrykk av forventet ytelse.

Du bør også vurdere størrelsen på den badstuovnen du planlegger å kjøpe. De fleste badstuovner er laget for å passe inn i standard hvite fliser, men det er også noen få modeller som er laget for å passe inn i mindre fliser.

En annen viktig ting å vurdere når du kjøper en badstuovn, er hvor mye plass du har tilgjengelig. De fleste modeller vil fylle et standardbad, men det er noen modeller som kan fylle opp til 90% av et lite bad.

Det er også viktig å sørge for at du kjøper en badstuovn som er bygget for å tåle den type bruk den vil få. De fleste badstuovner er laget for å brukes i boliger, men det er noen modeller som er beregnet på kommersiell bruk.

badstuovn test badstuovn hold familien din sunn og varm i vinter

Vanlige spørsmål og svar

Hva slags komfyr bruker du til badstue?

Det er et par ting du bør vurdere når du velger en badstuovn, for eksempel hvilken type brensel du ønsker å bruke og størrelsen på ovnen. Vedfyrte badstuovner er tradisjonelle og gir en naturlig følelse, men de krever mer vedlikehold enn elektriske eller infrarøde badstuer. Elektriske badstuer er enkle å bruke og vedlikeholde, men de kan være dyrere i drift.

Infrarøde badstuer bruker emittere i stedet for varmeovner for å produsere infrarøde bølger som trenger inn i kroppen, og gir en dyp, beroligende varme. Når du velger en badstuovn, sørg for å velge en som er riktig dimensjonert for badstueplassen din.

Kan du bruke hvilken som helst vedovn til badstue?

Ja, det er mulig å bruke en hvilken som helst vedovn til badstue. Det finnes imidlertid noen forskjeller mellom ulike typer ovner som kan påvirke effekten av badstuen.

For eksempel vil en ovn med lav virkningsgrad trenge mer tid på å varme opp rommet og dermed gi lavere temperaturer i badstuen. En ovn med høy virkningsgrad vil kunne gi bedre resultater, særlig om du velger å benytte varmluft.

En annen ting å tenke på er at ikke alle ovner er egnet til å brukes på fliser eller stein, noe som kan være et problem om du vil ha en badstue med varme fliser eller steinvegger.

Det er også viktig å sørge for at ovnen har nok plass til å sette seg opp slik at den blir stående trygt og fast. Hvis ikke dette er tilfelle kan det hende at ovnen kollapser når den blir varm.

Hva er den beste måten å varme opp en badstue?

Den beste måten å varme opp en badstue er ved å sette på varmtvannsberederen og la den gå i ca. 30 minutter. Dette vil sikre at steinen er jevnt varmet opp, slik at du kan nyte godt av varmen i badstua uten for mye effort. masser av vann over steinen slik at den får en fin glød. Husk å ha god ventilation i rommet, da dette er nødvendig for å unngå kondens. Etter at tiden er ute, kan du kose deg med varmen og deilige dampene i badstua.

Hva er den beste varmen for en badstue?

Den beste temperaturen for en badstue er mellom 75 og 85 grader Celsius. Noen mennesker foretrekker imidlertid en høyere temperatur, mens andre synes en lavere temperatur er mer behagelig. Til syvende og sist er det opp til den enkelte å bestemme hvilken temperatur som er perfekt for dem.

Badstuelskere vil ofte tilbringe 10-15 minutter i badstuen, selv om noen mennesker kan bli i lengre perioder. Det er viktig å huske å drikke mye væske før og etter badstuen, da dette vil bidra til å forhindre dehydrering.

For de som er nye til å bruke badstue, er det lurt å starte med kortere tid og gradvis jobbe opp til lengre perioder. Det er også viktig å lytte til kroppen og ikke presse deg selv for hardt – føler du deg svimmel eller besvimer, er det på tide å komme deg ut av badstuen!

Hvilken størrelse vedovn trenger jeg til badstue?

Før du bestiller en vedovn, er det et par ting du bør ta i betraktning. Badstue kan varmes opp på to forskjellige måter; med vann eller med varmeovner. Hvis du velger å benytte varmeovner til oppvarmingen av badstuen din, trenger du ikke en så stor ovn som hvis du vil benytte deg av vannet.

Det er også verdt å merke seg at jo større ovnen er, desto mer plass tar den opp. Så hvis du har et lite bad, kan det være lurt å velge en mindre ovn. En annen ting du bør tenke på er hvor ofte du planlegger å bruke badstua. Hvis du kun planlegger å bruke den noen få ganger i året, kan det være lurt å investere i en mer liten og billigere ovn.

Men hvis du derimot planlegger å bruke den mye, kan det være verdt å investere i en større og bedre ovn.v

Hvilket tre bør du ikke bruke i en badstue?

Du bør ikke bruke tre som ikke tåler vann, fordi det kan gi opphav til brann. I tillegg er det dårlig åpne for luft og friske damper fra badstua, slik at man blir syk.

Tre som ikke tåler vann er furu, eik og bjørk. Disse tretyperne avgir giftige damper når de kokes på et høyt temperatur. I tillegg kan disse tre sette seg fast i røyken fra badstua og forurense den. Det er derfor viktig å bruke tre som tåler vann, for eksempel gran, fir og cedar.

Astrid

Astrid

Astrid er en dame som har lang erfaring med skjønnhet, mat og det å ta vare på kroppen sin. Hun har jobbet som makeup-artist, personlig trener og med spa og velvære. Derfor har hun lang fartstid innenfor alle disse bransjene. Astrid er veldig opptatt av å hjelpe andre mennesker med å føle seg bra. Hun bruker også mye av kunnskapen sin på å lære opp folk som er interessert i trening, kosthold og helse.

Leave a Comment