Reis til Astana: 10 reisetips for Kasakhstans moderne kapital

Har du noen gang hørt om Astana, hovedstaden Kasakhstan? Det er kanskje ikke så kjent som andre turistmål, men det er absolutt verdt et besøk. La meg fortelle deg en historie om turen min til Astana. Byen var en gang en liten provinsby, men i 1997 ble den erklært den nye hovedstaden i Kasakhstan og gjennomgikk en massiv transformasjon. Nå er det en futuristisk metropol med imponerende arkitektur og moderne fasiliteter.

Når du besøker Astana, er det flere høydepunkter du ikke bør gå glipp av. Bayterek Tower er et ikonisk symbol på byen og tilbyr fantastisk utsikt fra observasjonsdekket. Palace of Peace and Reconciliation er et annet landemerke med sin unike pyramideform og interessante utstillinger inne. Og hvis du er interessert i historie, må du huske å sjekke National Museum of Kasakhstan.

Du lurer kanskje på hvorfor du bør stole på oss for anbefalinger om hva du skal gjøre i Astana. Vel, vi har gjort forskningen vår og har personlig besøkt disse attraksjonene selv for å komme med reisetipsene i Astana. I tillegg har vi snakket med lokalbefolkningen som ga oss innsidstips om hvor vi skal dra og hva vi skal se.

Totalt sett er det kanskje ikke Astana på alles reisestradar ennå, men det er absolutt verdt å utforske. Med sin imponerende arkitektur, kulturelle landemerker og vennlige lokale, er det en opplevelse som ingen andre. Så pakk sekkene og gjør deg klar for et eventyr i denne fascinerende byen!

Skal du sjekke ut priser på hotell og flybilletter til Astana? Vi i Kjaptforklart anbefaler alltid å sjekke ut Momondo.no for flybilletter – da får du garantert de billigste billettene. Når det kommer til hotell, så bør du bruke den gratis tjenesten Trivago.no for å sammenligne hotellpriser!

1. Nur-Astana Mosque

Nur-Astana Mosque Astana

Moskeens indre er like imponerende som dets ytre, med intrikate mosaikker og kalligrafi som pryder veggene og takene. Hovedbønnshallen har plass til opptil 5000 tilbedere samtidig og har en enorm lysekrone som veier over tonn!

En av de mest unike egenskapene i Nur-Astana-moskeen er glasskuppelen, som lar naturlig lys oversvømme inn i bønnesalen på dagtid. Om natten blir kuppelen opplyst av tusenvis av LED -lys som skaper en blendende skjerm.

Bortsett fra sin estetiske appell, fungerer Nur-Astana-moskeen også som et viktig religiøst senter for muslimer i Astana. Besøkende er velkomne til å delta på bønner og lære mer om islamsk kultur og tradisjoner.

Så hvis du leter etter en virkelig imponerende kulturell opplevelse i Astana, må du huske å legge Nur-Astana-moskeen til reiseruten din!

Morsomt faktum: Moskeen ble bygget av tyrkiske arkitekter ved bruk av materialer importert fra Tyrkia, noe som gjorde det til et symbol på Kasakhstans nære bånd med Tyrkia.


2. Khan Shatyr Entertainment Center

I hjertet av Khan Shatyr er verdens største telt, som dekker et område på mer enn 140 000 kvadratmeter. Inne i denne imponerende strukturen finner du et bredt spekter av aktiviteter og attraksjoner. Fra å handle på high-end-butikker til å nyte deilig mat på førsteklasses restauranter, det er noe for enhver smak og budsjett.

En av de mest populære egenskapene til Khan Shatyr er det innendørs strandstedet. Her kan besøkende slappe av på sandstrender mens de nyter fantastisk utsikt over Astanas skyline. Du kan også nyte vannsport som kajakkpadling eller ta en dukkert i et av de mange svømmebassengene.

Hvis du er interessert i historie og kultur, ikke gå glipp av sjansen til å besøke det nærliggende palasset for fred og forsoning eller Nur-Astana-moskeen. Men uansett om du er en eventyrsøker eller bare leter etter et sted å slappe av, er Khan Shatyr Entertainment Center ikke å gå glipp av.

Morsomt faktum: Khan Shatyr ble designet av den anerkjente britiske arkitekten Norman Foster og åpnet i 2010 som en del av Kasakhstans innsats for å modernisere hovedstaden.


3. Palace of Peace and Reconciliation

Hvis du planlegger en tur til Astana, Kasakhstan, må du sørge for å legge palasset til fred og forsoning til reiseruten din. Denne unike pyramideformet bygningen ble designet av den anerkjente britiske arkitekten Sir Norman Foster og er hjemsted for den triennale kongressen for ledere av verden og tradisjonelle religioner.

Inne i palasset finner du et fantastisk operahus på 1500 seter, et nasjonalt museum som viser frem kasakh kultur og historie, samt møterom for interreligiøs dialog. Det mest imponerende trekk ved palasset er utvilsomt spissen der et stort glassrom kalt “Hall of Peace” ligger. Rommet har en utrolig utsikt over Astana og omgivelsene.

Palasset til fred og forsoning fungerer ikke bare som et symbol for fred, men også som et vitnesbyrd om Kasakhstans forpliktelse til religiøs toleranse. Det er virkelig et arkitektonisk mesterverk som vil forlate besøkende i ærefrykt.

Morsomt faktum: Palasset har vært vertskap for flere høyprofilerte hendelser, inkludert Congress of Leaders of World og tradisjonelle religioner deltatt av representanter fra over 80 land.


4. Astana Opera House

Astana Opera House Kazakhstan

Astana Opera House er et må-besøk destinasjon for enhver reisende som søker en unik kulturell opplevelse. Denne fantastiske bygningen, med sin imponerende arkitektur og storhet, er en legemliggjøring av Kasakhstans rike kulturarv.

Når du går inn i Astana -operahuset, blir du møtt av overdådigheten av dets interiørdesign som utstråler eleganse og raffinement. Hovedhallen har plass til over 1200 mennesker og har topp moderne akustikk som tilbyr en fascinerende lydopplevelse til besøkende.

Astana Opera House er vert for forestillinger av forskjellige sjangre, inkludert balletter, operaer, konserter og mye mer. Enten det er Tchaikovskys Swan Lake eller Verdis La Traviata, lover hver forestilling på dette praktfulle arenaen å være en uforglemmelig opplevelse.

Man kan ikke la være å undre seg over det utrolige talentet som ble vist av utøvere på scenen. Fra dansers grasiøse bevegelser til sangernes mektige vokal, transporterer hver forestilling deg til en annen verden helt.

Bortsett fra å være et knutepunkt for kulturelle entusiaster, fungerer Astana Opera House også som et symbol på Kasakhstans moderniseringsinnsats. Det ble bygget i 2013 som en del av president Nursultan Nazarbayevs plan om å forvandle Astana til en by i verdensklasse.

Avslutningsvis, hvis du leter etter en uforglemmelig kulturell opplevelse under dine reiser i Kasakhstan, må du huske å besøke Astana Opera House. Du vil ikke angre på det!

Morsomt faktum: Lysekronen i Main Hall of Astana Opera House veier over 2 tonn!


5. Bayterek Monument

Bayterek Monument Kazakhstan

Denne ikoniske strukturen står høy på 97 meter og representerer en kasakhende legende om en mytisk fugl som heter Samruk som la egget sitt i grenene til et tre som vokste inn i verdens tre og forbinder himmel og jord.

Monumentet er ikke bare et symbol på byen, men tilbyr også besøkende en uforglemmelig opplevelse. Du kan ta en heis opp til toppen av den gyldne orb og nyte fantastisk panoramautsikt over Astanas skyline. Mens du står på observasjonsdekket, kan du plassere hånden i president Nursultan Nazarbayevs håndavtrykk og gjøre et ønske.

I tillegg til den fantastiske utsikten, har Bayterek Monument også andre attraksjoner. Inne i sokkelen er det en utstillingshall som viser frem kjente kasakh mennesker og deres prestasjoner gjennom historien. Du kan også finne suvenirer og tradisjonelle kasakh varer til salgs.

Ikke gå glipp av denne unike opplevelsen når du besøker Astana. Bayterek -monumentet er virkelig verdt det!

Morsomt faktum: Ordet “Bayterek” betyr “Tall Poplar Tree”, som anses som hellig i kasakh kultur.


6. Kazakhstan Central Concert Hall

Hvis du besøker Astana, Kasakhstan, er Kasakhstan Central Concert Hall en attraksjon for must-visit. Denne praktfulle bygningen er et arkitektonisk mesterverk som har vært vertskap for noen av de mest kjente musikerne og utøverne i verden. Hallens unike design sikrer at hvert sete gir en perfekt utsikt over scenen.

Kasakhstan Central Concert Hall er ikke bare et sted for musikkprestasjoner, men er også vert for forskjellige kulturelle og sosiale begivenheter. Det har blitt et viktig sted for forretningsmøter, konferanser og utstillinger.

En av de mest slående trekkene i denne konsertsalen er den fantastiske glassfasaden som gjenspeiler det omkringliggende landskapet i løpet av dagen og lyser opp med livlige farger om natten. Interiøret kan skilte med topp moderne akustikk og lydsystemer, og sikrer en uforglemmelig opplevelse for alle besøkende.

Enten du er en musikkentusiast eller ikke, bør et besøk i denne konsertsalen være på bøttelisten din når du utforsker Astana. Du vil helt sikkert bli imponert over dens storhet og skjønnhet.

Morsomt faktum: Kasakhstan Central Concert Hall ble designet av den italienske arkitekten Manfredi Nicoletti, som også designet andre ikoniske strukturer i Astana som Khan Shatyr Entertainment Center og Nur-Astana-moskeen.


7. Ak Orda Presidential Palace

Når du nærmer deg palasset, blir du rammet av det storhet og skjønnhet. Arkitekturen er en fantastisk blanding av moderne og tradisjonelle stiler, med intrikate detaljer som viser frem Kasakhstans rike kulturarv. Palassområdet er også vakkert anlagt, noe som gir en pittoresk setting for å ta bilder eller bare beundre utsikten.

Innvendig kan besøkende ta guidede turer for å lære mer om historien og betydningen av dette viktige nettstedet. Du får en nær titt på noen av de utsmykkede møblene og dekorasjonene som pryder de forskjellige rommene og hallene i hele palasset.

Et høydepunkt på turen er å se “Golden Hall”, et overdådig rom der statlige seremonier og offisielle mottakelser holdes. Rommet får navnet sitt fra gullbladdekket vegger og tak, som skaper en virkelig fantastisk effekt.

Enten du er interessert i politikk, historie eller bare setter pris på vakker arkitektur, et besøk i AK Orda Presidential Palace vil garantert imponere. Ikke gå glipp av denne unike muligheten til å utforske et av Kasakhstans mest ikoniske landemerker!

Morsomt faktum: AK Orda Presidential Palace ble designet av den anerkjente britiske arkitekten Norman Foster, som også tegnet andre kjente bygninger som Londons “Gherkin” Tower og Tysklands Rikstag Dome.


8. Khazret Sultan Mosque

Hvis du planlegger en tur til Astana, Kasakhstan, må du sørge for å legge Khazret Sultan -moskeen til reiseruten din. Denne fantastiske moskeen er en av de største i Sentral-Asia og er et must for enhver reisende som er interessert i islamsk arkitektur.

Når du kommer inn i moskeen, blir du rammet av dens storhet og skjønnhet. De intrikate detaljene om flisene og mosaikkene er virkelig fantastiske, og det samme er de skyhøye buer og intrikate utskjæringer i hele bygningen. En funksjon som skiller denne moskeen er den unike turkise kuppelen, som kan sees langveisfra.

Når du utforsker videre, vil du oppdage at denne moskeen ikke bare fungerer som et sted for tilbedelse, men også huser et bibliotek med en imponerende samling av islamsk litteratur. Besøkende er velkomne til å se noen av disse gamle manuskriptene på forespørsel.

I tillegg til sin arkitektoniske og kulturelle betydning, tilbyr Khazret Sultan -moskeen også besøkende et fredelig tilfluktssted fra den travle byen utenfor dørene. Ta deg tid til å sitte og reflektere over dine reiser eller bare nyt den rolige atmosfæren.

Morsomt faktum: Khazret Sultan -moskeen ble bygget på bare tre år ved å bruke tradisjonelle kasakhiske teknikker kombinert med moderne teknologi.


9. Palace of Independence

Denne fantastiske bygningen ble fullført i 2008 for å minnes landets uavhengighet fra Sovjetunionen, og den fungerer som et symbol på Kasakhstans lyse fremtid.

På innsiden kan besøkende utforske en rekke utstillinger som viser frem landets prestasjoner innen vitenskap, teknologi, kunst og mer. Et høydepunkt er “Mangilik El” -utstillingen, som bruker nyskapende teknologi for å skape en oppslukende opplevelse som tar besøkende på en reise gjennom Kasakhstans fortid, nåtid og fremtid.

Men kanskje det mest imponerende trekk ved uavhengighetspalasset er dens arkitektur. Bygningen ble designet av den anerkjente britiske arkitekten Norman Foster, og den blander tradisjonelle kasakhiske motiver med moderne materialer og teknikker for å skape en virkelig unik struktur.

Enten du er interessert i historie, kunst eller arkitektur, er det noe for alle i uavhengighetspalasset. Så hvorfor ikke legge det til i reiseruten din og oppdage alt denne fascinerende attraksjonen har å tilby?

Morsomt faktum: uavhengighetspalasset ble bygget med over 80 tusen tonn stål – nok til å konstruere nesten åtte Eiffeltårn!


10. National Museum of the Republic of Kazakhstan

Hvis du leter etter et museum som perfekt innkapsler den rike historien og kulturen i Kasakhstan, må du ikke se lenger enn National Museum of the Republic of Kasakhstan. Denne toppattraksjonen er et must-besøk for alle som er interessert i å lære mer om dette fascinerende landet.

Når de kommer inn i museet, blir besøkende møtt med en imponerende samling av gjenstander og utstillinger som spenner over tusenvis av år. Fra gamle nomadiske sivilisasjoner til dagens Kasakhstan, det er noe her for alle. Et høydepunkt er den fantastiske Golden Man-utstillingen, med en 2.000 år gammel rustningsdrakt laget helt av gull.

En annen fremtredende funksjon er museets interaktive skjermer, som lar besøkende oppleve kasakh -tradisjoner fra første hånd. Fra å prøve tradisjonelle klær til å delta i danseforestillinger, er det mye å holde deg engasjert og underholdt gjennom besøket.

Enten du er en historiebuff eller bare nysgjerrig på dette unike hjørnet av verden, er National Museum of the Republic of Kasakhstan en absolutt må-se. Så hvorfor ikke legge det til i reiseruten din i dag?

Morsomt faktum: Nasjonalmuseet i Republikken Kasakhstan er hjemmet til over 100 000 gjenstander og mottar over en halv million besøkende hvert år!


Andre artikler fra reise-redaksjonen hos Kjaptforklart

Ofte stilte spørsmål

Hva er uvanlig med byen Astana?

Astana, hovedstaden Kasakhstan, er kjent for sin unike arkitektur og futuristiske design. Byen har gjennomgått rask utvikling de siste tiårene, og forvandlet seg fra en liten by til en moderne metropol. Det mest uvanlige aspektet av Astana er skyline, som er dominert av ruvende skyskrapere, for eksempel Bayterek Tower og Khan Shatyr Entertainment Center. Byen kan også skryte av flere imponerende landemerker, inkludert Palace of Peace and Reconciliation og Hazret Sultan -moskeen. Astana er et må-besøksmål for de som er interessert i moderne arkitektur og byplanlegging.

Hvorfor er Astana så kald?

Astana, hovedstaden Kasakhstan, er kjent for sine ekstreme kalde temperaturer i vinterhalvåret. Byen ligger i den nordlige delen av landet, som opplever et kontinentalt klima med lange, kalde vintre og korte, varme somre. De kalde temperaturene skyldes byens beliggenhet midt i den eurasiske landmassen, noe som resulterer i mangel på modererende oseaniske påvirkninger. I tillegg ligger byen på en flat, treløs slette, som lar kalde luftmasser bevege seg fritt over regionen. Det anbefales å besøke Astana i sommermånedene når temperaturene er mer behagelige.

Hvorfor er astana sjal kald?

Astana, Hovedstaden Kasakhstan, er KJent for Sine Ekstreme Kalde Temperaturer I Vinterhalvåret. Byen Ligger I Den Nordlige Delen av Landet, Som Oplever et Kontinentalt Klima Med Lange, Kalde VinTre OG Korte, Varme Somre. De kalde temperaturene skyldes byens beliggenhhet midt i den eurasiske landmassen, noe som resulterer i mangel i moderende oseaniske Påvirkinger. I Tillegg Ligger Byen På en flat, Treløer Slette, Som lar Kalde Luftmasser Bevege Seg Fritt over Regionen. Det anbefales Å besøy astana i sommermåpedene Når temperaturen er mer Behagelige.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment