Liggeunderlag test: 5 Beste Liggeunderlag 2023

Liggeunderlag er en viktig del av ethvert campingutstyr, og gir både varme og komfort når du sover utendørs. Selv om det finnes mange forskjellige typer og merker liggeunderlag på markedet, tjener de alle samme grunnleggende formål: å isolere kroppen din fra den kalde bakken og gi demping for en behagelig natts søvn. Når du velger liggeunderlag, er det viktig å vurdere hvilken type camping du skal drive med og plassen du har tilgjengelig i teltet eller campingvognen.

De tre vanligste typene liggeunderlag er selvoppblåsende, skum med lukkede celler og oppblåsende. Selvoppblåsende puter er den mest populære typen liggeunderlag for bilcamping og basecamping, siden de er de mest komfortable og krever ingen ekstra innsats for å sette opp. Skumputer med lukkede celler er et godt valg for backpackere og ultralette bobiler, siden de er veldig lette og kompakte. Oppblåsingsputer er best for de som ønsker mest mulig komfort, da de kan blåses opp til et veldig høyt trykk for en veldig fast overflate.

Når du skal velge liggeunderlag er det viktig å ta hensyn til R-verdien. R-verdien er et mål på hvor godt puten vil isolere deg fra den kalde bakken. Jo høyere R-verdi, desto bedre vil puten isolere. For sommercamping er vanligvis en R-verdi på 2 eller 3 tilstrekkelig. For eksempel, hvis du er på camping eller har en stor bobil, har du råd til å ta med en tykkere, mer komfortabel liggeunderlag. Men hvis du er på backpacking og trenger å spare plass og vekt, vil du velge en tynnere, ultralett liggeunderlag.

Det finnes mange forskjellige merker av liggeunderlag på markedet, og det kan være vanskelig å velge riktig. Men ved å vurdere hvilken type camping du skal gjøre og plassen du har tilgjengelig, kan du begrense valgene dine og finne den perfekte liggeunderlaget for dine behov.

Vi har nylig kjøpt en liggeunderlag en av våre store hunder. Det krevde mye jobb med undersøkelser i flere dager. Etter hvert fant vi vår anbefalte modell.

I denne artikkelen skal vi dele alt vi ahr lært over de siste dagene. Her får du en “best i test”-liste over det beste liggeunderlag Norge.

Bilde

Produkt

Egenskaper

Pris

megamat max 15 duo

Exped Megamat Max 15 Duo

comfort plus

Comfort Plus XT

thermarest trail pro

Thermarest Trail Pro™

ultra 5r

Ultra 5R

Oversikt – Våre favoritt- liggeunderlag:

1. Exped Megamat Max 15 Duo – best i test!

megamat max 15 duo

Megamat Max 15 Duo er et utmerket liggeunderlag for camping. Den er ekstremt behagelig, med en myk skumkjerne og elastisk toppstoff. De vertikale sideveggene skaper en koselig “v”-form som vugger kroppen din, og størrelsen på to personer er perfekt for par eller alle som ønsker mer plass.

Puten blåses raskt og enkelt opp med noen få pust, og den pakkes ned så liten at den passer i de fleste ryggsekker. Enten du er på camping eller ryggsekktur i fjellet, vil garantert gi en god natts søvn.

.


2. Comfort Plus XT

comfort plus

Comfort Plus XT er et liggeunderlag som gir deg en ekstra jevn trykkfordeling samtidig som det oppblåses raskt og enkelt med den integrerte High-flow multifunksjonsventilen. Underlaget har også en ultrafrisk antimikrobiell behandling for å forhindre indre mugg, samt et låsesystem som sørger for at underlaget holder seg på plass.

For ekstra komfort og varme er Exkin Platinum brukt som et veldig lett og stillegående stoff, mens Thermolite-isolasjonen fyller Air Sprung-luftcellene. Alt i alt er det perfekte liggeunderlaget for alle typer utendørsaktiviteter!


3. Dura 6R

dura 6r

Dura 6R er et svært lett og kompakt liggeunderlag som egner seg godt for store eventyr. Med sin grove polstring og 4 cm tykkelse gir det deg mye varme, samtidig som det veier mindre enn mange andre liggeunderlag på markedet. Pumpesystemet Schnozzel Pumpbag lar deg pumpe opp underlaget på bare noen få minutter, slik at du kan sove trygt og godt allerede fra første natt ute i naturen.

Bruk av DOWNMAT TECHNOLOGY™ 700 fillpower down-isolasjon sørger for at du vil holde deg varm selv i de kaldeste vintersvingene. Lengde: M: 183 cm, MW: 183 cm, LB: 197 cm. Er et liggeunderlag for de som vil ha det beste!


4. Thermarest Trail Pro™

thermarest trail pro

Thermarest Trail Pro™ er et lett og mykt liggeunderlag som vil gi deg en god nattesøvn ute i naturen. Det er laget av tykt skum, og dekket med slitesterkt materiale som gir R-verdi 4,4 tilpasset 3 sesonger! Underlaget føles behagelig mot huden, og det finnes en flott løsning for de av dere som liker det enkelt! 50D nylon polyester ytterstoff gjør dette underlaget til en vinner.

Dette er et allsidig og lett produkt som egner seg godt til turgåing og fjellturer. Med sin komfortable og tynne isolasjon gir det deg en behagelig liggeopplevelse, uansett om du sover på harde eller myke overflater. På trailpro.no støttes du av en ekspert som kan hjelpe deg med å finne det liggeunderlaget som passer best for akkurat deg!


5. Ultra 5R

ultra 5r

Ultra 5R liggeunderlag er et varmt, lett og kompakt liggeunderlag som egner seg godt til tur i fjellet året rundt. Liggeunderlaget er produsert med myk ullfleece på en side og tynn ripstop-nylon på den andre siden. Dette gir et liggeunderlag som er behagelig å ligge på, samtidig som det er vanntett, vindtett og tørker fort. Ullfleeceen holder deg varm selv når du svetter, mens nylonveven gir underliggeunderlaget en god stabilitet.

Kan brukes i alle årstider. Med en tykkelse på 7 cm holder det deg god og varm, selv om temperaturen synker under null grader celsius. Liggeunderlaget veier kun 585 gram og kan foldes sammen til et svært kompakt format som passer perfekt i ryggsekken når du er på tur. Det er også enkelt å ta med seg liggeunderlaget når du skal overnatte på hytta eller i telt, da det ikke tar opp mye plass.


liggeunderlag beste i test liggeunderlag er designet for å holde deg varm og komfortabel på kalde netter

Slik velger du riktig liggeunderlag din

1. Velg riktig Liggeunderlag for dine behov

Når det gjelder å velge liggeunderlag, er det viktig å ta hensyn til hvilken type sovepose du har og hvilke forhold du skal bruke den under. For eksempel, om du planlegger å bruke soveposen din under varme forhold, vil du trenge et tynt liggeunderlag som ikke vil lagre for mye varme. På den annen side, hvis du planlegger å bruke soveposen din under kaldere forhold, trenger du et tyktere liggeunderlag som kan lagre mer varme.

Det er også viktig å ta hensyn til hvor mye plass du trenger når du velger liggeunderlaget ditt. Noen liggeunderlag er designet for å pakkes veldig kompakt, noe som gjør dem enkle å bære med seg når man reiser. Andre liggeunderlag er større og kan være vanskeligere å pakke, men de gir deg også mer plass å sove komfortabelt.

Du bør også vurdere hvor lett det er å sette opp liggeunderlaget ditt. Noen liggeunderlag kan fylles med luft, noe som gjør dem enkle å sette opp, men de kan også lekke luft over tid. Andre liggeunderlag må fylles med pute eller sovepose for å holde seg mykt og komfortabelt, men dette tar litt lengre tid.

2. Vurder klimaet og værforholdene

Vurder klimaet og værforholdene der du planlegger å bruke liggeunderlaget ditt. Kaldt og fuktig klima eller harde underlag som stein og røtter tapper varmen fra liggeunderlaget og deg, så vel som å gjøre det ubehagelig å sove. Tenk på hvor mye plass du trenger. Vil du ha et liggeunderlag som er enkel å transportere, eller er det greit at det tar litt mer plass i sekken? Tenk på hvordan du skal bruke underlaget – vil du bruke det til fotturer, bære det på ski eller ha det som et ekstralag i teltet ditt?

Det er to hovedtyper av liggeunderlag – soveposer og selvoppblåsbare underlag. Sopposer kommer i en rekke størrelser, fra enkle “bunnslippers” som dekker beina dine, til store poser som kan ta opp hele familien. Selvoppblåsbare underlag er vanligvis store nok til å sove på, men noen modeller kan være for små for noen sovende.

Når du velger et liggeunderlag, er det viktig å sørge for at det er laget av et materiale som kan motstå riper og punkteringer. Polyester og nylon er ofte brukt i de beste underlagene, mer innovative materialer som Gore-Tex® og Polartec®. Gore-Tex® er et vanntett, pustende stoff som er ideelt for fuktige forhold, mens Polartec® er et mykt, vindtett stoff som holder deg varm i kaldt vær.

3. Velg et Liggeunderlag som er behagelig og støttende

Velg et Liggeunderlag som er behagelig og støttende, og som passer til aktiviteten og temperaturen. Når du ligger på Liggeunderlag, skal du være komfortabel og varm.

Det finnes ulike typer Liggeunderlag: dun, syntetisk fiber, lateks eller kork. Dun er et naturlig materiale som gir god isolasjon. Syntetiske fibermaterialer er billigere, men de holder ikke på varmen like godt som dun. Lateks er et mykt og fleksibelt materiale som ofte brukes i madrasser. Kork er et miljøvennlig alternativ som også er mykt og behagelig å ligge på.

Vær også oppmerksom på størrelsen på Liggeunderlaget. De fleste Liggeunderlag er 170 cm brede, men det finnes også noen som er 200 cm brede. Det er viktig at Liggeunderlaget er langt nok til å dekke hele kroppen din, slik at du ikke blir kald under natten.

4. Forsikre Liggeunderlaget er slitesterk og tåler daglig bruk

Sørg for at Liggeunderlaget er slitesterk og tåler daglig bruk. Finn et som er enkelt å ta av og på, og som kan vaskes i vaskemaskinen. Du vil også finne at noen Liggeunderlag har forskjellige teksturer på den ene siden, noe som kan være behagelig for barnet ditt å ligge på.

Materialet som Liggeunderlaget er laget av, er også viktig å ta hensyn til. Velg et materiale som ikke absorberer fuktighet, slik at det ikke blir en breeding ground for bakterier. Også, sørg for at Liggeunderlaget er lett nok å transportere, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at det skal bli skadet når du flytter det fra sted til sted.

En god idé er å investere i et Liggeunderlag som har en ramme rundt seg, slik at den holder seg på plass. Dette gjør det også enklere å ta av og på, og transportere. Hvis du har planer om å bruke Liggeunderlaget mye,bør være verdt å investere i en mer slitesterk modell, slik at den tåler daglig bruk.

5. Shop rundt for de beste prisene på Liggeunderlag

Shop rundt for de beste prisene og de mest egnede liggeunderlagene for deg. Husk at det er viktig å velge et godt liggeunderlag, uansett om du skal sove ute eller på et hotell. Et bra liggeunderlag gjør en verden av forskjell i hvor komfortabel du er, og hvor mye søvn du får.

Billige liggeunderlag er ofte mindre komfortable og holdbare enn dyrere alternativer. Du kan likevel finne gode kjøp blant de billigere liggeunderlagene, så det er verdt å sammenligne priser før du bestemmer deg.

6. Sammenlign ulike merker og typer Liggeunderlag

Sammenlign ulike merker og typer Liggeunderlag på markedet, og velg den som passer deg best. Husk å tenke på hvor mye du har råd til å bruke, og hvilken type Liggeunderlag du foretrekker. Vurder også størrelsen på Liggeunderlaget – dette er viktig for å sikre at det er behagelig å sove på.

Når du har funnet den perfekte Liggeunderlaget for deg, kan du bruke denne guiden til å lære hvordan du tar vare på den. Med riktig vedlikehold vil ditt Liggeunderlag vare i mange år.

7. Les anmeldelser fra andre kjøpere

Les anmeldelser fra andre kjøpere, og bli enige om hvilket liggeunderlag som passer deg best. Når du skal kjøpe liggeunderlag er det viktig å ta hensyn til størrelsen på underlaget, tykkelsen på underlaget og hvor mye varme du ønsker at underlaget skal gi. Du bør også vurdere hvor lett det skal være å transportere underlaget, samt hvor lang levetid du forventer av underlaget.

Det er generelt anbefalt at man kjøper et liggeunderlag i en butikk, slik at man kan teste underlaget før man kjøper det. Men hvis du handler på nettet, er det viktig å sjekke at nettbutikken har gode retningslinjer for returnering av varer.

Når du skal kjøpe liggeunderlag, bør du starte med å vurdere størrelsen på underlaget. De fleste liggeunderlagene er laget for å passe til personer som sover alene, men det finnes også noen store underlag som er beregnet for to personer. Dessuten finnes det noen små liggeunderlag som er beregnet for barn eller andre personer med begrenset plass.

liggeunderlag test liggeunderlag er ultralette bærbare madrasser

Vanlige spørsmål og svar

Hva er hensikten med et liggeunderlag?

Liggeunderlag er et redskap som kan brukes for en rekke formål. De fleste liggeunderlagene er laget av et tynt og ledende materiale, slik at de kan kommunisere med en person gjennom elektromagnetisk resonans.

Det har blitt hevdet at liggeunderlag kan redusere smerte, støt og vibrasjoner, spesielt når de brukes i sammenheng med andre terapeutiske behandlinger. Noen mennesker bruker liggeunderlag for å opprettholde sin generelle helse, mens andre bruker dem for å behandle en bestemt sykdom eller tilstand.

Likevel, hvis du er interessert i å prøve liggeunderlag for å se om de kan hjelpe deg, bør du vite at det finnes et bredt utvalg av produkter på markedet i dag. Du kan velge mellom forskjellige størrelser, former og materialer, alt etter dine personlige behov.

Når du har funnet det perfekte liggeunderlaget for deg, vil du kunne nyte mange av de samme fordelene som andre mennesker har opplevd.

Hva er de beste liggeunderlagene til hjemmebruk?

Det er mange forskjellige typer liggeunderlag på markedet, men de beste er de som er laget av naturlige materialer. De absorberer svette og fuktighet fra kroppen din, slik at du holder deg mer komfortabel og ikke blir plaget av ubehagelige lukter.

Det anbefales å velge et liggeunderlag som er laget av ull, bomull eller lin. Disse materialene er svært gode til å transportere fuktighet vekk fra kroppen din, noe som gjør at du holder deg tørr og komfortabel.

Hvor lenge varer liggeunderlagene?

Vær oppmerksom på at varigheten en campingmadrass vil vare avhenger av en rekke faktorer, som hvor ofte den brukes, hvor godt den er tatt vare på og kvaliteten på materialene som brukes. Med dette sagt er noen merker og modeller kjent for å være mer holdbare enn andre.

Generelt bør en campingmadrass av god kvalitet vare mellom 3-5 år ved regelmessig bruk. Å ta vare på madrassen din ved å oppbevare den på et kjølig, tørt sted når den ikke er i bruk og bruke et beskyttende deksel kan bidra til å forlenge levetiden. Når du kjøper en ny campingmadrass, sørg for å gjøre undersøkelser og lese kundeanmeldelser for å få en ide om produktets holdbarhet.

Hvordan lages liggeunderlag?

Liggeunderlaget produseres av et tynt og mykt materiale. Dette er vanligvis laget av ull, og det er derfor velegnet til å ligge på i utendørsområder. Ullen transporterer fuktighet bort fra kroppen, noe som gjør at man vil holde seg tørr også etter langvarig bruk. Materialet blir ofte behandlet med en impregnering som gjør det vannavstøtende. Dette reduserer risikoen for å bli våt når man ligger på liggeunderlaget.

Liggeunderlaget har en overflate av ull som er behagelig å ligge på. Materialet kan også absorbere fuktighet, noe som gjør at det ikke blir for varmt å ligge på i sterk sol.

Ull har også en naturlig isolasjonseffekt, noe som gjør at den holder deg varm selv om du er våt.

Hvordan holder liggeunderlag deg varm?

Det er noen få faktorer du bør vurdere når du leter etter den beste måten å holde liggeunderlaget varmt på. Den første er isolasjon. Syntetisk isolasjon, som Polarguard Delta, vil gi det beste varme-til-vekt-forholdet og er også holdbart. Dunisolasjon er også et godt alternativ, men den kan miste loftet når den er våt og er ikke like holdbar som syntetisk isolasjon.

En annen viktig faktor å vurdere er R-verdien til liggeunderlaget ditt. Jo høyere R-verdi, jo mer isolasjonsevne har liggeunderlaget. For vintercamping vil du ha et liggeunderlag med en R-verdi på minst 4,0.

Til slutt vil du velge et liggeunderlag som er behagelig og som ikke sklir rundt i soveposen. Selvoppblåsende liggeunderlag er et godt alternativ fordi de er enkle å sette opp og gir en god mengde demping. Luftfylte liggeunderlag er lettere, men kan være vanskeligere å sette opp.

Hvordan kan jeg gjøre liggeunderlaget mitt mer komfortabelt?

Det er et par ting du kan gjøre for å gjøre liggeunderlaget ditt mer komfortabelt. Først må du sørge for at du har matten i riktig størrelse for kroppen din – for stor eller for liten, og du vil snurre og snurre hele natten. For det andre, prøv forskjellige sovestillinger på matten for å se hva som fungerer best for deg – noen sover bedre på siden, mens andre synes det er mer behagelig å sove på ryggen.

Til slutt, vurder å bruke en campingpute for å støtte hodet og nakken mens du sover – dette kan virkelig gjøre en forskjell i hvor godt du hviler på turen. Ved å følge disse tipsene bør du kunne få en god natts søvn på selv de mest ubehagelige campingturene.

Magnus

Magnus

Magnus har jobbet i mange år med finans og økonomi. Dette er en fyr som nærmest er som snytt ut av filmen “Wolf of Wall Street”. Magnus er en hobbyinvestor med mange år bak spakene i store, norske finanshus. På fritiden elsker han å bruke tiden sin på reise. Dette er en fyr som har besøkt Madagaskar, Thailand, USA og Vietnam – alt på under èn måned!

Leave a Comment