Kan hunder spise kattemat

Ja, hunder kan spise kattemat. Katter er vanligvis vegetarianere, mens hunder er carnivore, men dette betyr ikke at katten ernærer seg bedre enn hunden. I tillegg til å inneholde alle de nødvendige næringsstoffene for et dyr, inneholder kattemat også mye fiber som bidrar til fordøyelsen. 

Hunder trenger heller ikke spise kattemat for å få i seg disse næringsstoffene; de kan få dem fra andre kilder, men dette vil ikke alltid være tilfelle. Så hvis du ønsker å gi din hund noe annet enn vanlig mat, kan kattemat være et godt alternativ.

Samtidig er det en grunn til at det heter HUNDEmat og KATTEmat. Hunder foretrekker hundemat – og katter foretrekker kattemat. Men hvis butikken er stengt og hunden din er sulten, så kan kattemat være et alternativ.

Men det kommer jo an på hva slags kattemat du har tilgjengelig.

Kan katter spise hunde-tørrfor?

Ja, det er trygt å gi katten hunde-tørrfor. Hundetørrfor inneholder mye fiber og mineraler, og er derfor godt for både hunder og katter. Katter trenger fiber for å holde tarmene sunne og motvirke oppkast, mens mineraler er viktige for å holde kroppen i balanse.

Hundetørrfor er derfor et godt tillegg til kattens diett, og vil sikre at den får flere av næringsstoffer den trenger for et sunt liv.

Er det farlig at hunden spiser kattemat?

Det er ikke farlig for hunden å spise kattemat, men det kan være lurt å gi hunden et annet kosttilskudd fordi hunden krever mye protein. 

Kattematen vil imidlertid ikke gjøre noe skade på hunden, men den inneholder også en del fett som kan gjør at hunden kan bli overvektig.


Kan hunder spise rått svinekjøtt?

hunder spiser rått svinekjøtt

Ja, det er trygt for hunder å spise rått svinekjøtt. Dette skyldes at hunder har en annen tarmflora enn oss mennesker, og kan derfor lettere bryte ned proteiner som finnes i kjøttet. 

Svinekjøtt inneholder mange gode næringsstoffer for hunden, blant annet proteiner, mineraler og vitaminer. Derfor anbefales det ikke bare å gi hunden rått svinekjøtt, men også andre typer kjøtt som for eksempel kylling, lam og viltkjøtt.

Kan man gi banan til hund?

Ja, man kan gi banan til hund. Bananer er et relativt sunt og næringsrikt matstoff for hunder, og inneholder blant annet vitamin C, kalsium og fiber. Det anbefales imidlertid ikke å gi for mye banan til hunden din, da dette kan føre til at den blir overvektig. I tillegg kan bananer forårsake diaré hos enkelte hunderaser.

Det er imidlertid viktig å huske på at det finnes andre matvarer som også er næringsrike for hunder, slik som kylling, ris og lam. Så hvis du ønsker å gi din hund noe annet enn banan, bør du søke råd hos veterinæren din. Kylling, ris og lam inneholder blant annet proteiner, vitaminer og mineraler som er bra for hunden din.

Er havregryn farlig for hunder?

Havregryn er ikke farlig for hunder, men det kan gi dem litt av en rensekur. Det finnes mange råd som sier at du ikke skal gi havregryn til hunden din fordi den kan få diaré, men dette stemmer ikke. 

Havregryn er et fiberrikt produkt som vil stimulere tarmene og få dem til å jobbe mer, noe som er bra for hunder med problematisk mage/tarm. Hunden din vil kanskje få litt diaré i begynnelsen etter at du begynner å gi den havregryn, men dette vil snart gå over.

Relaterte innlegg til hunder spise kattemat

Anne Martha

Anne Martha

Anne Martha er utdannet veterinær. Hun har jobbet med både små og store dyr i en årrekke. Spesielt er Anne Martha interessert i biologi og forskning relatert til alle typer dyr. Samtidig er hun en lesehest som alltid jobber med å holde seg oppdatert på teknologi og forskning.

4 thoughts on “Kan hunder spise kattemat”

 1. hvor i allverden har du det i fra at katter er vegetarianere.. kopi av det du skrev….Kan hunder spise kattemat
  05/03/2022 Dyrby Anne Martha
  Ja, hunder kan spise kattemat. Katter er vanligvis vegetarianere, mens hunder er carnivore, men dette betyr ikke at katten ernærer seg bedre enn hunden.

 2. Katter er kjøttetere og må ha kjøtt for å overleve, så i motsetning til hunder kan de aldri bli vegetarianere eller veganere. Kattens største energikilde er protein, og den trenger et høyere nivå av protein i kosten enn hunder.

 3. lES DETTE, FOR DET ER RIKTIG ANG.HUND OG KATT
  Katter er kjøttetere og må ha kjøtt for å overleve, så i motsetning til hunder kan de aldri bli vegetarianere eller veganere. Kattens største energikilde er protein, og den trenger et høyere nivå av protein i kosten enn hunder. Ikke bare er kjøtt en god kilde til protein, det inneholder også tre essensielle næringsstoffer som katter ikke klarer seg uten: taurin (for hjerte og syn), arakidonsyre (for hud og pels) og A-vitamin (for pels og syn).

  SÅ MYE AV DET DU SKRIVER I KJAPT FORKLART ER RETT OG SLETT FEIL

Leave a Comment